Tırnak kırılması nasıl engellenir diye soruyor olabilirsiniz. Tırnak kırılması hem sinir bozucu bir durumdur hemde estetik olarak şık bir görüntü oluşturmaz. Tırnak kırılmasını engelleme yolları yazısındaki yöntemler ile bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Tırnak Kırılmasını Engelleme Yolları

Tırnaklarınızın kırılma nedenleri arasında beslenme düzensizlikleri, stres, kullanılan ilaçlar, az su tüketimi, kötü tırnak bakımı yer alır. Tırnak kırılmasını engellemek için nasıl bir tırnak bakımı uygulamalıyız. Tırnaklarınızı Hızlı Uzatmanın Yöntemleri için tıklayın!

Tırnak Kırılmasını Engellemek İçin Püf Noktaları

Tırnaklarınıza metal değil mutlaka kağıt törpüler ile bakım uygulayın.

Gün içersinde ellerinizi özelliklede tırnaklarınızı nemlendirin.

Eczanelerde satılan tırnak güçlenidirci bakımlardan alabilirsiniz.

Tırnak Kırılmasını Engelleme Yolları | 1

Kuru iken törpü yapmayın. Tırnak kesmeyin.

Oje öncesi koruyucu cilalar uygulayabilirsiniz.

2-3 haftada bir defa tırnaklarınıza oje sürmeyip dinlendirin.

Tırnaklarınızı çok uzatmayın. En fazla uzunluk 0.7 cm olmalıdır.

Kullandığınız asetonların kalitesine dikkat edin. Ellerinizi asetonla temizledikten hemen sonra su ve sabun ile durulayın.

Takma tırnakların uzun süre kullanımı kendi tırnaklarınıza zarar verebileceği için çok sık kullanmayın.

Ev temizliği ve bulaşık yıkama gibi elinizin uzun süre su ve deterjana maruz kalacağı durumlarda eldiven kullanın.

Beslenme alışkanlıklarınız çok önemlidir. Tüm vitaminleri eksiksiz almalısınız. Özellikle yeşil yapraklı sebzeler ve süt ürünleri bakımından zengin beslenmelisiniz.

Dikkat ettiğiniz halde tırnaklarınız her zamankinden fazla kırılıyorsa vücudunuzda dengesiz seyreden bazı değerler olabilir. Doktorunuza danışın.

Tırnak Kırılmasını Engelleme Yolları | 2

Tırnak kırılmasını engellemek için evde Suna Dumankaya’nın tarifini uygulayabilirsiniz. Tırnak kırılmasını engellemek ve tırnaklarınızın güçlenmesini sağlamak için, 1 kase sıcak suyun içerisine 1 tatlı kaşığı limon 1 tatlı kaşığı zeytinyağı yada badem yağını ekleyerek tırnaklarınızı 10-15 dakika kadar bu suyun içersinde bekletin. Bu sayede tırnaklarda ojeden kaynaklanan sararmalarıda engellemiş olacaksınız. Tırnaklarınıza yatmadan önce doğal yağlar ile bakım yapmayı ihmal etmeyin.