Tuhaf Güzellik Ritüeli… İşte insanların daha güzel görünmek ve hissetmek için göze aldığı 10 tuhaf ve rahatsız edici ritüel:

Zamanın başlangıcından beri, insanlar – özellikle de kadınlar– güzellik adına ellerinden geleni yapar ve toplumda şekillenen güzellik standartlarını önemser. Örneğin Asya ve Afrika’da, bazı kadınlar boyun ve omuzlarını deforme etmek için metal bobinler kullanır. Çin’de, yaşlı kadınlar kendilerini daha güzel hissetmek için ayaklarını bağlayarak kendilerini sakatlar. Batıda, kadınlar ciltlerini daha parlak kılmak için vücutlarının içine zehirli kimyasallar enjekte eder. İşte insanların daha güzel görünmek ve hissetmek için göze aldığı 10 tuhaf ritüel:

Tuhaf Güzellik Ritüeli

Arı zehri maskesi
Popüler botoks tedavisine daha güvenli bir alternatif olarak sunulur. Ama acı dolu ve hatta ölümcül olabilir. Ciltteki kırışıklardan kurtulmak ve daha genç bir görünüme kavuşmak öngörülür.

Ayak inceltme
Bu tıbbi müdahale daha pürüzsüz ve daha şık görünene kadar ayak kemiğini ve yağlarını törpülemeyi gerektiriyor. Oldukça tehlikeli ve iyileşmesi uzun zaman alıyor.

Yüz tokatlama
Tayland’da erkek ve kadınlar güzellik salonlarına giderek eğitim almış profesyonellere kendilerini tokatlatmak için para veriyorlar. Bu uygulamanın yüzü yenilediği, kırışıklıkları düzelttiği ve gözenekleri küçülttüğü düşünülüyor. 15 dakikalık bir seans yaklaşık 350 dolara mal oluyor.

İdrar
Bazı insanlar güzelleşmek için vücutlarına idrar sürmekten çekinmiyor. Akneleri, egzamayı ve hatta sedef hastalığını geçirdiği iddia ediliyor.

Kök hücre kozmetikleri
Kok hücre kozmetikleri, oldukça tartışmalı olmasına rağmen son derece popüler bir tedavi haline gelmiştir. Kök hücrelerin vücuttaki diğer hücrelere dönüştüğü söylenmektedir ki bu da görünümün onarılmasına ve kişinin daha genç ve taze görünmesine sebep oluyor(muş).

Tuhaf Güzellik Ritüeli

Tuhaf Güzellik Ritüeli

Balık pedikürü
Balık pedikürü Ortadoğu’dan gelen bir uygulama, lepistesin boyutundaki dişsiz balıkların bir havuzda ayaklarınızla ilgilenmesini öngörüyor. Basit olarak bir pediküre sebep oluyor ve ayaklarınızdaki ölü, nasırlı deriden kurtulmanıza yarıyorlar. Oldukça etkili bir ritüel.

Göğüs uçlarına dövme
Basitçe kadınların göğüs uçlarını dövme ile daha koyu bir renge boyattırmasıdır, bunun meme estetiğinde daha göz alıcı ve güzel olduğu savunulur.

Mikro-İğne Tedavisi
Mikroskobik düzeyde cildi delmek için kullanılır, iyileşmeden önce cildin tazeleyici kremleri daha iyi emmesi amaçlanır. Ünlülerin sik tercih ettiği bir yöntemdir.

Kuş gübresi yüz maskesi
Geyşalardan gelen bir ritüel. Hem kulağa iğrenç geliyor hem de muhtemelen biraz zararlı bir yöntem. Bülbüllerin gübresinden yapılan kremin canlandırıcı enzimler içerdiği iddia ediliyor ve 180 dolara mal oluyor.

DC-CIK Kanser Tedavisi
Bu da oldukça tartışmalı bir yöntem çünkü kanserle savaşan bir hastadan kemoterapi ya da ameliyattan sonra alınan kanın vücuda enjekte edilmesiyle gerçekleşiyor. Bazı doktorlar bu uygulamanın erkek ve kadınlar için genç bir görünüm sunduğunu iddia ediyor.