Spor ve diyet yapmadan kilo vermek artık çok kolay. Egzersiz yapmadan kilo vermek mümkün! Nasıl mı? İşte, spor ve egzersiz olmadan kolayca kilo vermenin yolları…

Spor ve diyet yapmadan kilo vermek

Loş ışıklar: Yapılan araştırmalar, loş ışıkta yemek yiyenlerin 175 kalori daha az tükettiklerini gösteriyor.

Düz şekiller kullanın: Kıvrımlı bardaklar, stil sahibi takımlar, yumuşak kıvrımlı yemek masası eşyalarını hemen göz önünden kaldırın çünkü yapılan araştırmalar sofrada estetik görünen bardaklar ve eşyalar olduğunda %60 oranında fazla yemek yiyip, daha alkollü ve şekerli içecekler tükettiğimizi gösteriyor.

Uyku sorunu: Uykusuzluk, iştah hormonlarını devreye sokuyor. Bu yüzden uyku düzeninize dikkat edin.  İyi dinlendiğinizde uykunuzu aldığınızda hem daha fazla kalori yakıyorsunuz, hem gereksiz yeme ihtiyacı duymuyorsunuz.

“Yiyemem” demeyin: Yiyemem, yapamam, yeme, yapma olumsuz kelimeleri kullananlar daha fazla yemeye odaklanıyorlar. Araştırmalar, olumsuz cümleler kullananların %64 oranında daha fazla sağlıksız besinlere yöneldiğini gösteriyor.

Düşündüğünüz gibisiniz: Kendinizi ince düşünün. Olumsuz yönlerinize odaklanmak yerine, kendinizi zayıf ve ince hatlarla düşünün. Bilinçaltı fotoğrafının ne olduğunu düşünürseniz, vücut ona uygun kıvama doğru yöneliyor.

Şekerli fotoğraflar: Nörologlar şekerli ve tatlı yiyecek fotoğraflarının beyinde ödül merkezini aktive ettiğini söylüyor. Yani bir pasta fotoğrafı gördüğünüzde, hemen yönünüzü değiştirin ve başka şeylerle ilgilenin.

Kombinasyon: Oregon üniversitesinin yaptığı araştırmalara göre, sağlıksız ve abur cubur gıdalar tükettiğinizde, içecek olarak benzer zararlara sahip içecekler istiyorsunuz. Patates kızartması, bol yağlı ve soslu öğünlerin yanında genelde asitli içecekler talep ediyorsunuz. Yemekleri suyla eşleştirirseniz, sağlıklı bir seçim yaparsınız.

Sabırsızlık: Yemek için sabırsızlanmak, iştah hormonunu tetikliyor. Sürekli o yeme fikri içinde olduğunuzda, duygusu hep devam eden bir çembere giriyorsunuz. Öğle yemeğinde ne yiyeceğinizi sabah kahvaltısında düşünmeye başladığınızda, akşam yemeği için de tüm öğleden sonra yeme sinyalleri gönderiyorsunuz. Yapmayın!