Batıklarla nasıl baş edilir sorusu hemen hemen her kadının merak ettiği konulardan biridir. Özellikle ağda ve epilasyonlar sonucunda meydana gelen batıklar, beraberinde yaptığı kararma, kaşınma ve yara yapma özellikleriyle herkesi rahatsız etmektedir.

Batıklardan kurtulmak için bir sürü ilaç ve krem olsa da, en güzel doğal yollarla batık tedavisi yapmak olacaktır. Batık tedavisi için doğal peelingler en iyi dostunuz olacaktır. Ağrısız, acısız ve tamamen bitkisel olarak batık tedavisi uygulayabilirsiniz.

Batık Tedavisi Nasıl Yapılmalıdır?

Batıklar için jilet mi kullanmalıyım yoksa ağda mı yapmalıyım, batık için en uygun tedavi yöntemi nedir gibi sorular, hemen hemen kadının merak ettiği sorulardır. Bu soruların cevabında değinilmesi gereken en önemli nokta ise, tedavinin nasıl uygulanması gerektiğidir. Batıklar kişide büyük sağlık problemleri yaratmaz ancak hem görüntü açısından hem de kişisel olarak huzursuzluk meydana getirebilir. Batık tedavisinde bitkisel peelingler uygulamak en doğrusu olacaktır çünkü kimyasalların vücudunuzda yaratacağı yan etkilerin riskini almak istemezsiniz.

Batık Tedavisinde Peeling

Şekerle bacak peelingi başta olmak üzere birçok farklı peeling yöntemi batıklarla savaşma konusunda birebirdir. Batık tedavisinde kullanılan peeling yöntemlerinin başında şunlar gelir:

  1. Un maskesi
  2. Aspirin
  3. Şeker
  4. Karbonat maskesi
  5. Kahve

Tüm bu yöntemlere ek olarak başka maddeler de sıralamak mümkündür. Şekerin peelingde kullanılması, en çok dudak ve yüzdedir. Ancak batıklarla da savaşan şeker peelingini uygulamak oldukça kolaydır. 4 çorba kaşığı çay şekerini yarım çay bardağı limon ve biraz balla karıştırarak batık olan bölgeye uygulayınız. Bu sırada bacaklarınıza da masaj yaparak kan dolaşımınıza hızlandırabilirsiniz.

Batıklardan Kurtaran Peeling Tarifi Kesin Çözümler | 1

Batıklarda Peeling Etkisi

Kahve ile bacak peelingi de yeni yeni duyulmaya başlayan ancak oldukça etkili olan yöntemlerden biridir. Türk kahvesinin cildi yenileme özelliği herkes tarafından bilinmektedir. Türk kahvesiyle beraber batık olan bölgelere masaj yapmak, oldukça faydalı olacaktır. Bu yöntemi gece yatmadan önce uygulamak iste etkisini güçlendirecektir. Bunun sebebi, cildimizin yenilenmesinin uykumuz ile birlikte olmasıdır. Cilt üzerinde uygulanacak yöntemler yatmadan önce yapıldığında çok daha etkili sonuç verir.

İlgili Konular;