Göz farı hem gece makyajlarında hem de günlük makyajda uygulanabilen, göz kapaklarına ve bakışlara ekstra etkili form kazandıran bir makyaj ürünüdür. Soft tonlarda gölgelendirme yapılarak daha etkileyici bakışlar kazandırırken, doğru şekilde sürülmediğinde saçma bir görüntüye neden olabilir.

Göz Farı Nasıl Sürülür?

Terleme, nemlenme ve gün içinde farın dağılması nedeniyle gözleri açıp- kapattıkça mutlaka üst kısımlara bulaşır. Dolayısıyla farı gölgeli ve tonlu sürmek mantıklıdır. Makyaj dağıldığında bile tonajlı bir yansıma sunar.

Göz kapaklarına nemlendirici sürdükten sonra pudra uygulamak, göz kapaklarının terlemesini önlerken, farın da daha nizami olmasını sağlar. İdeal far sürme tekniklerinde baz kullanmak ve göz kapaklarına öncelikle transparan bir far sürmek, daha uzun süre kalıcı olmasını sağlar. Üzerine istediğiniz renkte far sürebilirsiniz.

Buğulu ve Gizemli Bakışlar İçin Far Sürme Teknikleri | 1

Göz Rengine Göre Far Seçimi

Mavi ve yeşil gözlerde, koyu renk farlar kullanılmalıdır. Mavinin her tonunda siyah ve füme renk farlar kullanmak, büyüleyici bir etki yaratır. Ancak sadece gece makyajında kullanılmalıdır. Zira sadece parlayan gözler olarak aşırı bir görünüm sunabilir.

Yeşil gözlerde kahve tonları muazzam bir görüntü sunar. Toprak ve doğanın bütünleşmesi kadar berrak ve çekicidir. Gri ve fümelerse cazibede üst boyuttur.

Ela gözler en şanslılardır. Hemen her ton kullanılabilir ve her renk uyumlu, çekici görünmesini sağlar. Zümrüt yeşili, bronz kahve tonları, ametist moru, siyah ve metalik renkler inanılmaz yakışır.

Bal rengi gözlerde turuncu metalik tonlar, kahve tonları, mavi ve yeşil farlar oldukça yakışır. Üzerine siyah renk bir rimel ile sıcacık bakışlara imza atabilirsiniz.

Koyu kahve gözlerde beyaz, ekru ve açık tonlar kullanılmamalıdır. Parlak, metalik ve canlı renkler tercih edilmeli, siyah yerine koyu kahve renklerle gölgelendirme yapılmalıdır.

Göz Renginize Göre Göz Makyajı Tıklayın !

Göz makyajı nasıl temizlenir? Tıklayın !

Göz makyajı önerileri Tıklayın !

Göz makyajı hileleri Tıklayın !