Göz kalemi çoğu kadının vazgeçilmez makyaj malzemelerindendir. Göz kaleminin akmaması için yapılması gerekenler makalemizde bu kalemi kullanmanın püf noktalarına değindik. Göz kaleminin çeşitli işlevleri vardır, gözün içine çekildiğinde gözü küçük gösterir, kirpiklerin dışına sürüldüğünde ise daha iri gözlere kavuşmanızı sağlar, fakat beyaz göz kalemi bundan istisnadır. Gözün içine beyaz kalem çekmek de gözleri büyük ve çekici gösteren makyaj hilelerindendir.
Biz kadınların göz kalemleri ile ilgili en büyük sorunu, özellikle sıcak havalarda, terleyince vb durumlarda gerçekleşen akma sorunudur. İşte göz kalemi akmasını engellemek için öneriler

Çakmak Kullanın
Göz kaleminin uzun süre akmaması ve koyu renk bir görünüm için, göz kaleminin ucunu bir kaç saniye çakmakla yakın, biraz bekleyip, gözlerinize uygulayın, göz makyajınız akşama kadar akmayacaktır!

Göz kalemi seçimi
Kohl göz kalemleri yumuşak sürüşü ile en çok tercih edilen göz kalemlerindendir, fakat bu ürün diğer kalemlerden akmaya daha fazla müsaittir, piyasada bulunan waterproof yani suya dayanıklı göz kalemleri de akmayı engelleyip, uzun süre makyajınızın taze kalmasını sağlayacaktır.

Far Kullanın
Göz kaleminizi gözünüze sürmeden önce, göz kalemi süreceğiniz yerlere göz kalemiyle aynı renkte olan far uygulayın. Fardan sonra göz kaleminizi gözünüze çekin ve tekrar far sürerek makyajı sabitleyin.

Kapatıcı kullanın
Göz kaleminin akması makyajınızı heba edecektir, bunu önlemek için alt kirpiklerinizin altından ten renginizi uyumlu bir göz altı concealerı sürün, biraz bekleyin daha sonra göz kalemi renginde farınızı sürün, ve kaleminizi çekin, böylece kalemin uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz.

Pudra Kullanın
Pudra makyaj sabitleyici amaçlı da kullanılan bir üründür.
Rimel, maskara sürmeden önce göz kalemi çekeceğiniz yere pudra sürün, ardından göz kaleminizi kullanın, toz pudra göz makyajınızı sabitleyip, akmayı engelleyecektir.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir