Makyaj, sıradan bir eylem değildir ve yapmanda önce dikkat etmeniz gereken birçok detay olduğunu da bilmenizde fayda var. Cilt yapınız, yüz tipiniz, göz renginiz ve daha birçok detay göz önünde bulundurulduğu takdirde bu konunun ne kadar hassas olduğunu daha net bir şekilde görebiliyoruz. Göz renginiz de bu detaylardan bir tanesidir ve dilerseniz farklı göz renkleri için ne tür bir makyajın daha uygun olacağına hep birlikte göz atalım.

Mavi Gözlü Kadınlar için Makyaj Önerileri

Turuncu ve bakır tonlar, mavi gözlü kadınların en çok tercih ettiği renk grupları olarak karşımıza çıkıyor. Daha samimi ve daha çekici bir hava yaratabilmek adına sizler de bu renkleri listenize dahil edebilirsiniz. Sert ve daha ofansif bir tavır sunabilmek adına siyah renk ve koyu tonlar da listelerinizde yer alabilir. Özellikle göz rengini ortaya çıkarmak isteyen hanımlar koyu renkli makyajı tercih ediyor.

Yeşil Gözlü Kadınlar için Makyaj Önerileri

Bordo, altın ve mor renk tonları, yeşil renkteki gözlerinizi bir adım daha öne çıkartabilmeniz için ihtiyacınız olan renk grupları arasında yer alıyor. Dikkat çekici bir görüntü yaratabilmek adına sizler de renk seçimini bu şekilde yapabilir ve gözlerinizi bir adım öne taşıyabilirsiniz. Gümüş tonlar ise uzak durmanız gereken renk tonu olarak karşımıza çıkıyor ve bu renk tonunun daha soluk bir görüntü sergileyeceğini de belirtmekte fayda var.

Göz rengine göre Makyaj Nasıl Yapılır?

Göz Renginize Göre Göz Makyajı Nasıl Yapılır?

Mavi gözlüler için saç rengi seçimi için Tıklayın !