Sivilceler ergenlik döneminden itibaren sıkça karşılaşılan bir cilt sorunudur. Sivilce izi ve cilt lekelerine doğal çözümler başlığında hala devam eden sivilce sorunları, cilt lekeleri, cildin kararması gibi sorunlara bitkisel çözüm önerilerimizi okuyabilirsiniz.

Sivilceler hem sağlık hemde estetik açısından hoş görünmediği için bir çok kadında takıntı haline gelebilir. Sivilceler baş gösterdiğinde ve sürekli çıkmaya başladığında yapılması gereken elbette bir cilt doktoruna başvurmak olacaktır. Doktorunuzun verdiği çözümlerin dışında evinizde uygulamak isteyeceğiniz bazı yöntemlerde özellikle hafif ve orta yoğunluktaki sivilce izleri konusunda oldukça etkilidir.

Sivilce ve cilt lekeleri için maskeler

Sirke-Su Maskesi

Aynı oranda  doğal elma sirkesini  ve suyu sprey başlıklı bir şişede birleştirin. Sirkenin mutlaka doğal olması gerekiyor. Her akşam yatmadan önce yüzünüze bir pamuk yardımı ile sürün. Cildinizin hassaslığından dolayı tahriş olabiceğini düşünüyorsanız. Uygulamadan 1 saat sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz.

Sivilce izi

Sivilce izi

Yoğurt- Karbonat Maskesi

1 çorba kaşığı doğal ev yapımı yoğurdun içine 1 tatlı kaşığı ingiliz karbonatı ekleyin. İyice karıştırın. Bir fırça yardımı ile temiz yüzünüze uygulayın. Yaklaşık 15 dakika durması yeterlidir. Uygulamadan sonra yüzünüzü güzelce yıkayın. Krabonat aynı zamanda cilt beyazlatma konusunda oldukça etkilidir. Bu maskeyi haftada 1 defa uygulamanız yeterli olacaktır.

Sivilce izi

Sivilce izi

Aspirin-Limon Maskesi

4-5 tane aspirini bir kaç damlalimon suyu ile iyice eritin. Yüzünüze uygulayın. Cildinizde 5 ile 10 dakika arasında kalması yeterli olacaktır.  Bu maskeyi haftada 1 yada 2 defa uygulayabilirsiniz.

Aspirin içerisindeki salisilik asit ile ciltteki fazla yağı alır ve cildin üst derisinde oluşmuş izleri soymaya yardım eder. Bu sayede çok daha canlı olan alt deri üste çıkmış olur.

Sivilce izi ve cilt lekelerine doğal çözümler | 1

Aspirin- Bal Maskesi

3 tane aspirinin içine 1 çay kaşığı bal ekleyin. Yüzünüze uygulayın. 15-20 bekletin. Cildinizi yıkayın.  Bu maskeyi haftada 1 yada 2 defa uygulayabilirsiniz.

Bal cildinizin daha yumuşak ve parlak olmasını sağlar. Ciltteki ölü deriyi temizleme konusunda oldukça etkilidir.