Makyaj dünyasına her gün yeni bir ürün katılıyor bunlardan biride oval fırça olarak bilinen ve ünlü youtuber Danla Bilic ile popülerlik kazanan yeni makyaj trendi oval fırçalar hakkında herşey burada gelin bu fırçaları inceleyelim.

Yeni Makyaj Trendi Oval Fırçalar Hakkında Herşey

Makyaj yaparken yıllardır kullanılan fırçaların tahtına aday yeni oval fırçalar nedir ve nasıl kullanılır. Bu fırçaları alırken nelere dikkat edilmelidir.  Bu fırçalar aslında makyaj sanatçıları için tasarlanmıştır. En büyük avantajı ise makyajı çok kısa bir süreye indirmesidir. Tek zor noktası ise alışmasının biraz zaman alıyor olmasıdır.

Oval Fırça

Oval Fırça

Gelelim bu makyaj fırçalarını alırken dikkat edilmesi gerekenlere;

Bu fırçalar gözaltı da dahil olmak üzere tüm yüze uygulandığı için kıllarının çok yumuşak olması gerekiyor. Makyaj yaparken yüzü çizmemeliyiz.

Kaliteli bir oval fırça edinmek istiyorsanız maliyeti yüksek olabilir. İsterseniz yurtdışı sitelerine göz atabilirsiniz.

Oval fırça alırken tüm set olarak değilde isterseniz sadece fondoten fırçası alarak başlayabilirsiniz.

Elinizin alışma sürecinde biraz zaman geçebilir.

Özellikle günlük hayatınızda yoğun ve uzun süren makyajlar yapıyorsanız bu fırçalar makyaj sürenizi yarı yarıya kısaltabilir.

Oval fırça alırken kılları sıkı olanları tercih etmelisiniz.

Oval Fırçalar

Oval Fırçalar

Fırçaları alırken sapının esnek ve eğilebilen olmasına dikkat edin. Böylece yüzünüzde rahatça gezdirebilirsiniz.

Bu fırçaların en büyük dezavantajı ise ürünü çok fazla kendi içine alması ve ürün kaybına yol açabilmesidir.

Fırçaları sık sık temizlerseniz kullanım süresi uzun olacaktır. Cildinizde sivilce oluşumuna neden olacak bakteri oluşumuda engellemiş olursunuz.