İş hayatı, stres, gündelik hayatta yaşadığımız sıkıntılar, depresyonu tetikleyen en önemli faktörlerden bir tanesidir. Yapılan araştırmalar, kadınların, erkeklere nazaran daha çok depresyona girdiğini ve bu dönemi de daha sancılı bir şekilde geçirdiğini ortaya koyuyor. Ruhsal ve bedensel sağlığımızı korumak özellikle yeni dünyada çok daha zor ancak bunun için alabileceğimiz birtakım önlemler mevcuttur.

Hormonal dengesizliklerin yanı sıra sinir sistemi ile ilgili sorunlar ve kronik rahatsızlıklar da depresyonun en önemli nedenleri arasında gösteriliyor. B12 vitamini eksikliği olan kişilerin de depresyona çok daha kolay girdiği ifade ediliyor. Peki nedir depresyonun belirtileri?

Depresyonun Belirtileri Nelerdir?

  • Süreklilik gösteren ve devam eden mutsuzluk durumu
  • Endişeli ruh hali
  • Basit olaylarda aşırı tepki verme
  • Alınganlık
  • Unutkanlık
  • Karamsarlık
Depresyon nedir, neden olur?

Depresyon nedir, neden olur?

Depresyon Nasıl Tedavi Edilir?

Depresyon tedavisinde en etkili yöntem kesinlikle psikolojik destektir… Bir uzmandan yardım almanız bu sorunu kısa sürede çözmenize ve bu dönemi daha kolay bir şekilde atlatmanıza yardımcı olacaktır. Depresyon tedavisinde ilk yöntem ruhsal tedavidir ancak başarılı olunamadığı takdirde ilaç tedavisi de devreye giriyor. Depresyon ilaçlarının bedensel olarak sizleri olumsuz etkileyeceğini de bilmeniz gerekiyor bu yüzden tedaviye olabildiğince ılımlı bir şekilde yaklaşmanız ve adım atmanız sizlerin lehine olacaktır. Bu süreçte ailenizin ve dostlarınızın desteği de oldukça büyük bir öneme sahiptir.

 

Acaba gerçekten depresyonda mısınız? Tıklayın !

Depresyondan Nasıl Çıkılır? Tıklayın !

Depresyon Diyeti İle Depresyondan Kurtulun Tıklayın !

Depresyonun En Yaygın Belirtileri için Tıklayın !