Sinema sektörünün en prestijli ödülü, kırmızı halıda bugüne kadar pek çok önemli ismi ağırladı.

İlk ödülü alan Janet Geynor’dan Audrey Hepburn’e unutulmaz pek çok isim de törende giydikleriyle moda dünyasında iz bıraktı. 1996’da ödül alan Cher geceye Bob Mackie tasarımı transparan bir elbiseyle katılınca kırmızı halının gidişatını da değiştirdi. Kimi zaman zarif, kimi zaman fazla abartılı pek çok elbise kırmızı halıdan geçti. Oscar, bir sinema etkinliği olmasının ötesinde yılın trendlerinin sergilendiği bir podyum aynı zamanda…

2014'te kırmızı halıya damga vuran trendler

2014’te kırmızı halıya damga vuran trendler

2014_oscar_kirmizi_hali_moda_giyim_elbise (2) 2014_oscar_kirmizi_hali_moda_giyim_elbise (3) 2014_oscar_kirmizi_hali_moda_giyim_elbise (4) 2014_oscar_kirmizi_hali_moda_giyim_elbise (5) 2014_oscar_kirmizi_hali_moda_giyim_elbise (6) 2014_oscar_kirmizi_hali_moda_giyim_elbise (7) 2014_oscar_kirmizi_hali_moda_giyim_elbise (8) 2014_oscar_kirmizi_hali_moda_giyim_elbise (9) 2014_oscar_kirmizi_hali_moda_giyim_elbise (10) 2014_oscar_kirmizi_hali_moda_giyim_elbise (11) Glenn Close Viola Davis 2014_oscar_kirmizi_hali_moda_giyim_elbise (14) 2014_oscar_kirmizi_hali_moda_giyim_elbise (15) Kate Hudson Pharrell Williams, Helen Lasichanh Kerry Washington Meryl Streep 2014_oscar_kirmizi_hali_moda_giyim_elbise (20) 2014_oscar_kirmizi_hali_moda_giyim_elbise (21) 86th Annual Academy Awards Oscars, Arrivals, Los Angeles, America - 02 Mar 2014

Siyahın asaleti: Siyah hangi kırmızı halıya yakışmaz ki? Zamansız bir renk olan siyah, birçok ünlü yıldızın “en şık” seçilmesindeki en büyük etken.

Straples geleneği: Straples kesimler Oscar tarihinin en zarif tasarımlarına imza attı.

Parıl parıl: Kırmızı halıda parıldayan ünlü isimler ve kıyafetleri her zaman unutulmazlar arasında yer aldı. Parıltılar, kırmızı halının şanının bir göstergesi oldu.

Nude trendi: Birkaç sene önce popüler olan nude renkler, masum aynı zamanda modern görünümüyle vazgeçilmezler arasına yerleşti.

Dantel zarafeti: Kırmızı halı tarihinin en zarif kadınları danteli başarıyla taşıyanlar oldu. Danteller her zaman baş döndürmeyi başardı.

Peri masalı: Kabarık etekler, uçuşan kumaşlar ve karşınızda peri masalından fırlamış ünlü isimler… Her yıl peri masalını gerçeğe dönüştüren tasarımlar, Oscar halısına damga vurmayı başarıyor.

En popüler model: Topuz. Kıyafet zarafetin ana unsuru olmakla birlikte, saçlar da kırmızı halının en önemli detaylarından. Tarihe damgasını vuran topuzlar tabii ki kırmızı halının ağırlığını taşıyan en popüler model.

topuz

Doğal makyaj: İşte Oscar’a damgasını vuran makyaj trendi: Sade ama bir o kadar da cildin ışıltısını, gözlerin büyüsünü ortaya çıkaran dokunuşlar…

dogal_makyaj