Öne Çıkan Trendlerle 2017 Kışına İlk Bakış 2016-17 Sonbahar-Kış sezonu açılırken, yılın ilk aylarında düzenlenen Paris, Milano, Londra ve New York moda haftalarından bu yana en çok konuşulan trendlere bir göz attık. Bazıları geçtiğimiz kıştan transfer, bazıları bahardan kalma, bazılarının geçmişi ise çok daha eski olan bu ‘yeni’ akımlara bakınca insanın aklına ilk gelen şu klişe oluyor; moda insanın kendine yakışanı giymesidir. Sizce sizin stilinize hangileri yakışır?

kis_modasi_2017

Saint Laurent, Valentino, Emilio Pucci

Yeniden 80’ler: Geniş omuzları, yarasa kolları, parlak kumaşları, kalın kemerleri ve çok daha fazlasıyla bir kez daha moda sahnesine şaşaalı bir dönüş yaptı.
Bol bol kadife: Yumuşacık, yanar döner dokusuyla kadife, yeni sezon için tasarımcıların el üstünde tuttuğu, elbiseden pijama takıma akla gelebilecek her parçada kullandığı kumaşlardan.
Pofuduk mont: Kaz tüyü ve şişme montları podyumdan çok sokaklarda görmeye alışık olsak da, modada spor giyimin yükselişiyle kendilerini defilelerin ağır topları arasında buluverdiler.

kis_trendleri_2017

Miu Miu, Blumarine, Altuzzara

Dekoratif unsurlar: Ev dekorasyonunun olmazsa olmazları döşemelik kumaşlar ve duvar kağıtları, desenleri ile gösterişli brokar ve jakar tasarımlara hayat verdiler.
Renkli kürkler: Klasik kürk ceket ve paltoları demode kılan yeni nesil renkli versiyonlara 2016-17 Sonbahar-Kış sezonunda yenileri eklendi. Kırmızı, pembe, pordo, mavi, yeşil… Seçim sizin.
Kara kış için shearling: Soğuk havayla mücadelede büyük rol oynayan shearling, bildiğimiz koyun postu, bu sezon farklı stillerde ceket, parka ve paltoların en değerli öğesi olarak karşımızda.

2017_kis_modasi

Giorgio Armani, Prada, Balenciaga

Erkek gardırobundan ödünç alınanlar: Maskülen stil, geniş omuzlu ceket-bol kesimli pantolon takımları ve gri, siyah, bej gibi ciddiyet dozu yüksek renkleriyle yine trendler arasında.
Marin teması: Özgürlüğüne düşkün denizci ruhlu kadınları hedefleyen bu trendde uzun lacivert palto ve trençkotlar, lacivert-beyaz kombinleri ve zaman zaman kırmızının desteği dikkat çekiyor.
Sportif lüks: Lüks moda markaları spor giyime el atalı çok oldu ancak bu kez işi iyice ileri götürüp, spor parçaları topuklu ayakkabı, el çantası gibi klasik tasarımlarla eşleştirdiler ya da fırfır, payet gibi feminen detaylar eklediler.

Fotoğraflar: Burberry