Mayo artık büyük bedenler için zorunlu bir seçenek olmaktan çıkıyor, farklı modelleriyle her bedende tarzını konuşturuyor. 2016 yazıyla birlikte tatil çantalarının vazgeçilmezine dönüşen tek parça mayoları mercek altına aldık. Sezonun öne çıkan trendleri, favori modelleri, hit renkleri, vücut tipinize ve tatil seçiminize göre tasarım ve kombin önerileri, hepsi bu rehberde!

Marks & Spencer

Marks & Spencer

Sezonun En İyi 9 Trendi

Mayonun kiloları kamufle etmek için kullanıldığı günler geçmişte kaldı. Şimdilerde o kadar popüler ki, bikininin pabucunu dama attığı bile söylenebilir. Zira moda tasarımcılarının elinden çıkma yepyeni modelleriyle, şans verildiğinde ne kadar şık ve etkileyici olabileceğini kanıtlamış durumda. Haliyle bu yazın plaj trendleri arasında başı çekmesine şaşırmamak gerek…

Michael Kors, Tommy Hilfiger, Acacia

Michael Kors,                                             Tommy Hilfiger,                             Acacia

Tek omuzlu: Abartıyı sevmiyor ama sıradan görünmek de istemiyorsanız bu asimetrik kesim tam size göre. İddiası da, şıklığı da kararında.

Kroşe örgü: Sezonun en çok konuşulan trendlerinden. Giymek cesaret istiyor ama yarattığı nostaljik ve bohem etki de hayranlık uyandırıcı.

Uzun kollu: Sörfçü mayolarını andıran bu model iki şeyi garantiliyor; güneşte yanmamayı ve dikkat çekmeyi.

Dsquared, Jeremy Scott, Luli Fama

Dsquared,                                                Jeremy Scott,                                           Luli Fama

Cut-out: Mayokinilerden farklı olarak, bu modellerde mayonun belli noktalarında vücudun doğal kıvrımlarını vurgulayacak şekilde, daireler halinde oyuklar yer alıyor. Hem havalı, hem rahatlar.

Çizgili: Her sezonun vazgeçilmezi klasik siyah-beyaz çizgileri saymazsak, bu yaz en çok gökkuşağı renklerinde olanlar popüler.

Püsküllü: Son birkaç sezondur giyim trendleri arasında yerini koruyan püskül mayolara da sıçradı. Uzun püsküller fazlalıkları kamufle etmek için de ideal.

Missoni, Moschino, Hervé Léger

Missoni,                                                   Moschino,                                            Hervé Léger

Derin V: Derin yaka dekolteli mayolarla basit görünmemenin yolu, göğüsleri bastırarak taşırmayan bir model seçmekten geçiyor.

Atletik: Sahil Güvenlik’in mayolarını hatırlar mısınız? 90’ların meşhur dizisinde ne kadar sportif mayo varsa hepsi moda. Fermuarlı, yüksek yakalı, kalın askılı ve illa ki sade. Tabii, Moschino’daki gibi işin içine biraz eğlence katmanın da sakıncası yok.

İpli: Büyük bölümü bir dizi ipten oluşan mayoların fazla cesur ve seksi olduğu kesin, daha ılımlı alternatifleri ise yanları ya da sırtları bantlı olanlar.

Bonus:

Sezonun Hit Renkleri

Bu sezon plaj modasında başı çekenler turkuaz, turunçgil (limon yeşilinden portakal turuncusuna bütün tonlar) ve tüm zamanların klasiği siyah-beyaz. Üçünün de yaz ve bronz tenle uyumu tartışılmaz.

Debenhams, John Lewis, Jets

Debenhams,                                                       John Lewis,                                            Jets

 

Kaynak: blog.gittigidiyor.com/moda