Herkes nişanlığının hayalindeki gibi olmasını ve o gün göz kamaştırmayı ister. 2019 abiye çeşitleri içerisinden de bulabileceğiniz nişanlık elbise modelleri seçiminizi yaparken göz önüne almanız gereken pek çok farklı kriter vardır. Bu nedenle aceleye getirmemeli ve içerisinde kendinizi rahat hissedebileceğiniz abiyelere yönelmelisiniz. Farklı abiye elbise modelleri deneyerek kendiniz için en doğrusunu bulabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken başlıca unsurlar şunlardır:

  • Nişanın yapılacağı mekana uygun elbise seçmek
  • Doğru rengi ve modeli bulmak
  • Vücut tipine uygun bir nişanlık seçmek
  • Bütçeye göre ilerlemek

Vücut Tipine Uygun Nişanlık Nasıl Seçilir?

Beğendiğiniz bir nişanlık modeli belki de vücut tipinize uygun olmadığı için hayal ettiğiniz gibi durmayacaktır. Bu nedenle vücut hatlarınızı bilmeli ve güzel abiye modelleri arasından kendi vücut tipinize yakışacak olanı seçmelisiniz. Değişik abiye modelleri kimi zaman hiç beklenmedik bir şekilde üzerinizde hayal ettiğinizden çok daha güzel durabilir. Bu nedenle farklı modelleri denemekte yarar vardır.

Evde ve Salonda Giyeceğiniz Nişanlıklar Birbirinden Farklı Olur

Uzun nişanlık elbise modelleri 2019 senesinde de karşımıza çıkan modellerdir. Ancak bu modelleri sadece nişanın salonda yapılacağı, büyük organizasyonlar için tercih etmelisiniz. Kumsalda ya da evde yapılacak nişan törenlerinde uzun abiye elbiseler hem kullanışsız olacak hem de abartıya kaçacaktır. Bu nedenle evde yapılacak aile arası törenler için sade kesimli uzun abiyeler ya da kısa mini abiye modelleri tercih edilebilir.