Bu yazımızda sizlere ananasın faydaları, neye iyi geldiği besin değeri ve zayıflatır mı? hakkında bilgi vereceğiz. Magnezyum deposu ananas hakkında herşey…

Ananasın yararlarından bir tanesi kemikleri güçlendirmesidir. Ananas besin değeri çok yüksek olan bir meyvedir. Bu yüzden de birçok uzman sağlıklı bir yaşam için ananasın tüketilmesini sıklıkla öneriyor. Ananasın içerisinde yoğun miktarda magnezyum bulunuyor.

Bundan dolayı da kemiklerin güçlenmesi için ananasın yenmesi şattır. Ananas ne kadar tüketilmelidir sorusunun cevabı ise günde bir fincan kadardır.

Ananasın Faydaları Nelerdir?

Ananasın faydaları araştırıldığında, vücut için gerekli olan pek çok olumlu özeliği içerisinde barındırdığı anlaşılmaktadır. Ananasın faydaları arasında en önemli sayılanı, kanserin tedavisinde kullanılan Floroürasil-S adlı yöntemden daha kuvvetli olan Bromelain maddesine sahip olması ve kanserle mücadele etmesidir.

ananas neye iyi gelir
Ananas Faydaları Nelerdir

Çeşitli hastalıkların önüne geçmekte olan ananasın genel faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Serbest Radikalleri engeller
  • Soğuk algınlıklarına iyi gelir
  • Kemiklerin güçlenmesine yardım eder
  • Diş sağlığında faydalıdır
  • Sarı Nokta hastalığının engellenmesine yardım eder
  • Sinüzit, gut, şişkinlik ve boğaz ağrılarının geçmesine yardım eder
  • Kanserden korur
  • Kalp sağlığını korur
  • Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar
  • Sindirim sistemini düzenler
  • Bronşit hastalığını iyileştirir
  • Hipertansiyon oluşumunu engeller
  • Bağırsak kurtlarını yok eder
  • Cilt sağlığında faydalıdır
  • Saç dökülmesini önler

Ananas Suyunun Faydaları Nelerdir?

Tropik bir meyve olan anansın faydalarını yukarıda yazdık. Peki ananas suyu içmenin faydaları nelerdir diyorsanız sizler için araştırdık.

ananas suyu faydaları
ananas suyu faydaları

Her gün ananas suyu içerseniz özellikle sabah aç karnına içerseniz tokluk hissi verir ve zayıflamanız da yardımcı olur. Troid problemi olanlar için tam bir şifa kaynağıdır. Kramp sorunu yaşıyorsanız içeriğinde potasyumdan dolayı bu krampları tedavi eder.

Ananas suyu toksinlerin atılmasında yardımcı olur. Gözlerinizde bulanıklaşma var ise bol bol tüketin A vitamini sayesinde gözleriniz daha sağlıklı olur.

Ananas Nasıl Tüketilmelidir?

Ananasın tüketilmesi belli bir düzen içerisinde olmalıdır. 100 gram ananasın içerisinde yaklaşık olarak 86 gram su bulunmaktadır. Ayrıca içerisinde 17 mg omega ve 3,23 mg omega 6 yağ asidi bulunmaktadır. Ananasın tüm bu yararlarından faydalanabilmek için, günde 2 dilim ananas yemek yeterli olacaktır.

ananas nasıl yenir
ananas nasıl yenir

Bağışıklık Sistemini Kuvvetlendirmek İçin Ananas

Ananasın faydaları arasında vücudu güçlendirmesi vardır. Ananas içerisinde C vitamini barındırır. Bu da ananası bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi için oldukça güzel bir meyve haline getiriyor. Ananasın genel olarak tüm organlara bir faydası vardır.

Bundan dolayı da herhangi bir sağlık sorununun yaşanmaması için ananas tüketilmelidir. Ananas her gün yenir mi sorusunun cevabı da herhangi bir sağlık sorunu olmayan kişiler için yenilebileceğidir.

Ananasın Cilde Faydaları Nelerdir?

Ananasın bir diğer faydası ise cilde olandır. Cilt sağlığına önem veren kişilerin ilk başvurmaları gereken meyveler arasında ananas var. Cildin korunmasını sağlayan ve sivilce oluşumunu önleyen ananas aynı zamanda yaşlanmayı da geciktirir.

Ananasın Faydaları
Ananasın Cilde Faydaları

Ananasın cilde faydaları arasında gösterilebilecek bir başka şey ise kurumayı engellemesi ve çatlak oluşumunu önlemesidir. Göz kenarlarında sorunlar olan kişiler de ananas suyunu göze gelmeyecek şekilde uygulayabilir.

Ananas hem kırışıklık önleyecek hem de cildin gençleşmesini sağlayacaktır. Bu yüzden de cildinde sorunlar olan kişilere ananas tavsiye edilebilir. Siyah Noktalardan Kurtaran Ananas Maskesi tarifimize göz atabilirsiniz.

Ananas Zayıflatır Mı?

Ananas meyvesinin yararları, pek çok alanda olumlu etkiler oluşturmaktadır. Tatlı-ekşi bir tada sahip olan ananas, içerisinde bolca C vitamini barındıran tropikal bir meyve türüdür. Diyetlerde listelerinin kahvaltı bölümlerinde yerini alarak, sağlıklı kilo vermeyi destekleyen ananas bitkisi, doğru şekilde kullanıldığı takdirde vücutta yer alan pek çok olumsuzlukla baş edebilmektedir. Dilerseniz Ananas Diyeti yazımıza göz atabilirsiniz.

Ananas zayıflatır mı
Ananas zayıflatır mı

Ayrıca ananas kalori bakımından da oldukça düşük bir besin öğesi olduğundan, sağlıklı beslenmek isteyen kişilerin tüketmesi gereken besinlerin en başında yer almaktadır. Ananas Suyu Zayıflatır Mı Tıklayın !