Kırmızı biberi lezzetli bulup, kırmızı biber yemeği seven biri misiniz? kırmızı biber zayıflatır mı, yağ yakar mı? makalemizde bu biberin kilo verme üzerindeki etkilerine değindik.

Bilimsel adı “capsium” olan kırmızı biber , kapsaisin adı verilen kırmızı biberde bulunan molekülü ifade eder. Kapsaisin, renksiz, tatsız ve kokusuz doğal bir maddedir, mukoza zarında yanmaya yol açıp, ısı ve acılık hissi verir.

Kırmızı Biber Diyeti Nasıl Yapılır? Diyet Listesi

Kırmızı biber diyetinin yapılış şekli; yemeklere pul biber ilave etme odaklıdır. Acı tüketimini arttırarak; metabolizmanın daha hızlı çalışmasının sağlanması ve bunun kişinin yiyeceği yemekleri kısıtlamadan yapmasını hedeflemektedir. Dilerseniz Yoğurt Limon Pul Biber Kürü ile Zayıflama Diyeti bakabilirsiniz.

kırmızı biber diyeti
kırmızı biber diyeti

Kırmızı Biber Diyeti İle İlgili Öneriler

Kırmızı biber diyeti yapacak olan kişilere öneriler şunlardır:

  • Uyguladıkları diyette tahıl grubunun üyesi olan besinlere yer vermeleri gereklidir.
  • Su tüketimlerini aksatmamalıdırlar.
  • Fındık, ceviz gibi besinleri diyet listelerine dahil etmeliler.
  • Metabolizmalarını hızlandırmak için diyetlerinde yumurtaya da yer vermelilerdir.
  • Evde pilates hareketleri ile desteklemelisiniz.
kırmızı biber göbek eritir mi
kırmızı biber göbek eritir mi

Kırmızı Biber Diyet Listesine Örnek

Kırmızı biber diyet listesinin bir günlük örneği şu şekildedir:

  • Kahvaltıda; 2 tane haşlanmış yumurta ile 1 avuç kiraz, domates, salatalık, yeşillik, biber ve 1 yemek kaşığı zeytinyağının karışımdan oluşan salata yenmelidir.
  • Öğle yemeğine kadar ara öğün olarak; doğranmış 1 elma, 1 çay kaşığı tarçın yenmelidir ve 1 bardak yeşil çay içilmelidir.
  • Öğle yemeği olarak; 150 gram beyaz et tüketilmelidir. Etin yanında içerisinde limon, sirke ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı bulunan salata tüketilmelidir.
  • Akşam yemeğine kadar ara öğün olarak; 1 greyfurt, 1 ceviz büyüklüğü kadar kök zencefil ve yarım dal maydanoz blenderdan geçirilerek elde edilen karışım tüketilmelidir.
  • Akşam yemeği olarak; 1 tabak süzülmüş sebze yemeği, 3-4 yemek kaşığı kadar kaymaksız yoğurt ve yanlarında 1 dilim tam buğday ekmeği tüketilmelidir.
  • Akşam yatmadan önce son ara öğün olarak; 1 su bardağı light süt içilmelidir.
kirmizi_biber_zayiflatirmi_yag_yakarmi_2

Kırmızı Biber Zayıflatır mı? Yağ Yakar Mı?

Bazı gıdalar metabolizmayı hızlandıran, yağ yakımını uyaran moleküller içerir. Kırmızı biber de bu yiyeceklerden biridir, kırmızı biberde bulunan kapsaisin adı verilen madde yağ yakım kapasitesini artırır, kilo vermenize yardımcı olur.

Kapsaisin termojenez etkisi sayesinde, ısı üretimi ile metabolizmanızın işleyişini hızlandırır, kalori yakmak için vücudunuzu uyarır, yağ oksidasyonunun işleyişinde önemli rol oynar.  Ancak, kırmızı, yeşil, sarı farklı biber çeşitlerindeki kapsaisin yoğunluğu farklıdır. Kapsaisin oranı düşük olan biberleri yemek yağ yakımını etkilemez.

kırmızı biber zayıflatır mı
kırmızı biber zayıflatır mı

“American Journal of Clinical Nutrition,” ‘da yayınlanan bir araştırmaya göre günde 6 mg kapsaisin maddesi alan kadın ve erkeklerin karın bölgesi yağlarından belirgin bir azalma gözlemlenmiştir. Yağ Yakıcı Göbek Eriten Çay Tarifi göz atabilirsiniz.

Yine “New York Times,”‘da yayınlanan makalede yemekten önce kırmızı biberle yapılan soslar tüketmenin, kalori alımını 200 kadar sınırlandırdığı bildiriliyor.

acı pul biber zayıflama
acı pul biber zayıflama

Öğünlerinize kırmızı biber eklemek metabolizmanızı hızlandırıp, kilo vermenizde önemli rol oynayacaktır.

“Union County College” Üniversitesine göre kapsaisin oranı en yüksek olan biber, habanero biberidir. 100.000 300.000 Scoville ısı birimine sahiptir. Dolmalık kırmızı biber ise 0 veya 1 scoville ısı derecesi içerir ve kapsaisin açısından önemli miktar ihtiva etmez. Habanero biberi zayıflamak için ideal biber çeşitlerindendir.