Churros Tarifi

Görünüm olarak bizim tulumba tatlımıza benzeyen ispanyol icadı nefis hamur işi yiyecek.Aslına bakarsanız bizim tulumba tatlısından farkı üstüne şerbet dökülmeden yenilmesi. Tabii ki olayı güzelleştiren sıcak çikolataya batırılarak yenilmesi.Yapımı son derece basit ve ucuzdur. İşte gerekli olan malzemeler ;

Churros için;

– 1 su bardağı su
– 1,5 su bardağı un
– 125 gram tereyağ
– 1/2 çay kaşığı tuz
– 3 yumurta
– 1 su bardağı şeker
– Kızartma yağı

Sıcak çikolata için;
– 125 gram bitter çikolata
– 500 ml süt
– 1 çay kaşığı mısır unu (koyultmak için)
– 4 yemek kaşığı şeker

Churros’un hamuru için suyu, tereyağ ve tuz ile bir tencerede kaynatın. Unu ekleyin ve kısık ateşte tahta bir kaşıkla hızlı hızlı, kollarınız kopana kadar karıştırın :)) Karışım bir top şeklini aldığında ateşin altını kapayın, karıştırmayı bırakın. Yumurtaları bir kaba kırın ve iyice çırpın. Daha sonra çırpılmış yumurtaları da karışıma ekleyin ve hamuru iyice karıştırın.

Yaptığınız churros hamurunu krema sıkma aletiniz vasıtası ile ince uzun, tulumba tatlısı görünümünde 4-5 cm’lik parçalar olarak çıkartın. Eğer krema sıkıcı aletiniz yoksa elinizle yapın parçaları. derin bir tavada kızdırdığınız yağa üçer üçer atın yaptığınız churros’ları ve altın sarısı olana kadar kızartın. Kağıt mutfak havlusu üzerine koyun, fazla yağı çektirin. Bütün churros’lar kızardıktan sonra üzerlerine şeker dökün.

Bu arada sıcak çikolatayı hazırlamak gerekiyor. Bunun için sütün yarısı ve çikolatayı bir tencerede çikolata tamamen eriyene kadar ısıtın.Kalan sütün içine mısır ununu ekleyip iyicene karıştırın ve daha sonra bunu tenceredeki süt-çikolata karışımına şekerle birlikte ekleyin. kısık ateşte 5 dakika kadar (ya da karışım koyulaşıncaya kadar) karıştırın.

Sıcak çikolatayı geniş kaplara dökün, churros’ları her ısırışta bandıra bandıra yiyin.Hiç bitmesin isteyeceksiniz

Kaynak :  Churros Tarifi