Kakaolu kalp pasta tarifi Arda Türkmen 14 Şubat Pazar günü yayınlanan bölümünde ana yemek seçimi olarak Kakaolu Kalp Pasta yaptı. Kakaolu Kalp Pasta yapımında kullanılacak malzemeleri ve hazırlanışı hakkında detaylı bilgiler verdi.

Kakaolu kalp pasta tarifi

Kakaolu kalp pasta Malzemeleri;
Keki için;
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
40 gr kakao
1 tutam tuz
İç kreması için;
3 yumurta beyazı
1 su bardağı şeker
6 – 7 yemek kaşığı vişne reçeli
Üzeri için;
10- 15 adet ahududu
Kakaolu kalp pasta Hazırlanışı;
Yumurta ve şekeri rengi iyice açılana kadar çırpın ardından sıvı yağ ekleyin ve çırpmaya devam edin son olarak sütü ekleyin ve iyice karışana kadar çırpın. Ayrı bir kapta tüm kuru malzemeleri eleyin ve yumurtalı karışıma ekledikten sonra spatula yardımı ile içten dışa doğru karıştırarak kek hamurunu hazırlayın. Hamuru kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
İç kreması için; yumurta akları ve şekeri benmari usulü sürekli çırparak ısıtın, şeker eriyince benmariden alın ve 7-8 dakika yavaştan başlayarak yüksek devirde sürekli çırparak kabarmasını sağlayın. Ardından vişne reçelini ilave edin ve renk alana kadar çırpın.
Birleştirmek için; Hazırladığınız keki kalp kalıplarla kesin. Kalpleri enlemesine ortadan ikiye kesin ve tabanına sıkma torbasıyla ince uç yardımı ile vişne reçelli kremadan sıkın. Üzerini diğer dilim ile kapatın çevresine vişneli krema sıkıp ortasını da ahududularla süsleyip servis edin.
Kakaolu kalp pasta tarifi

Kakaolu kalp pasta tarifi

Kaynak: Arda’nın Mutfağı