Tart Hamuru için


Malzemeler :
2 su bardağı un
yarım su bardağı pudra şekeri
1/4 çay kaşığı tuz
125 gr tereyağı, soğuk
1 yumurta sarısı

Vanilyalı Krema için

2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
yarım su bardağı şeker
1/3 su bardağı mısır nişastası, elenmiş(yaklaşık 1,5 yemek kaşığı)
2 paket vanilya
3.5 çorba kaşığı tereyağı, ufak parçalara bölünmüş ve oda sıcaklığında

Üzeri için:
çilek,kivi,muz vs.
Meyveli tart yapılışı
Hamurumuzu hazırlamak için mutfak robotuna un,pudra şekeri ve tuzu ekleyip robotumuzu çalıştıralım.kapatmadan robotun üst deliğinden yumurta sarısını ekleyelim.ve daha sonra soğuk tereyağımızı ekleyelim.(robotu hiç kapatmıyoruz)
hamurlaşmaya baslayınca robotumuzu kapatalım ve bu hamuru tezgahımıza alalım.elimizle biraz daha yoğurmaya ve şekil vermeye başlayalım. Sonra bu hamuru tart kalıbımıza veya küçük bir tepsi de olur.hatta kelepceli kalıp da olur :) alalım ve üzerine bastıra bastıra kalıba yerleştirelim. Eğer tart kalıbı değil de tepsi yada kelepçeli kalıp da yapıyorsak kenarlarını pizza gibi yükseltelim.hazırladığımız hamuru 1 saat buzdolabında bekletelim.daha sonra 175 derecelik fırında pembelaşinceye kadar pişirelim.
Kremanın hazırlanışı
vanilya ve tereyağ hariç bütün malzemeleri soğukken çırpalım. Topaklık kalmıyacak. Sonra kısık ateş de sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirelim.piştikten sonra içine tereyağımızı ilave edelim ve mikser yardımıyla çırpalım.hazırladığımız krema soguduktan sonra vanilyaları ekleyelim ve pişirdiğimiz ve soğuttuğumuz tart hamurumuzun ortasına eşit miktarda yayalım. Üzerine dilimlediğimiz meyveleri dizelim ve dolap da birkaç saat dinlendirip servis yapalım..

 

Afiyet olsun…