Saat gece 11:00 ve acıktınız. Genel vicdan muhasebesi başlar; “Kilo vermeye çalışıyorsun. Yemek yemeden neden yatmıyorsun?” “Ama tüm gün diyet planıma uydum ve bir ödülü hak ettim” “Aç olursam uyuyamam” “Herkes gece yarısı atıştırmaya ihtiyaç duyar ve diğer taraftan sadece yağsız ve sağlıklı olanları seçerim” Sonunda kişi ne yapar?

Geç saatlerde yemek ortak bir alışkanlıktır. Çoğu zaman aç olmadığımız halde stresten kurtulmak için ya da duygusal ihtiyaçlarımızı karşılamak için yeriz. Yemek için kararlı olmak ve en doğru hareketi yapmak için bu kontrol listesini kararlı olarak uygulayın. (ve tek çare her zaman yemek değildir!)

Kendinize gerçekten ne istediğinizi sorun, ihtiyacınız olan memnuniyeti elde etmenizi sağlayacak hareketi yapın. Eğer yorgunsanız yatağa gidin. Eğer yalnız hissediyorsanız, bir arkadaşınızı arayın ya da akşam saatlerinizi sizi meşgul edecek aktivitelerle doldurun.
Karışık duygular içerisindeyken ya da kendinize ne hissettiğinizi sormaksızın yeme alışkanlığınızı yenemezsiniz.

Kendinize sadece akşam yemeğinde ya da mutfak masasında otururken atıştırmaya izin verin. Yatmadan önce kendiniz mutlaka bulaşıkları yıkamaya zorlayın. Bu basit önlemler telefonda konuşurken bir kurabiye, televizyon izlerken 2 kraker yemek, bir şey okurken bir bardak meyve suyu içmek gibi ayakta atıştırmalarınızı önler. Yemek dışında hiçbir şey yapmayın ve sadece yemeye odaklanın. TV izlemeyin, okumayın, sadece yiyin.

Güncel diyet haberleri için tıklayın !

Gece geç saatte yemek, sabah açlık hissetmememize, bu sebeple sabah öğününü atlamanıza ve güne yanlış adımla başlamanıza neden olabilir. Herhangi bir gece atıştırmalarınızı ufak porsiyonda tutun, böylece güne uyanmış başlamaya hazır olun. Gece yediğiniz yemek değil sadece atıştırmalık. Açlık düşüncenizi aklınızdan çıkarın.

Tuzlu, çıtır bir şeyler mi istiyorsunuz? Mikrodalgada patlamış bir çanta dolusu mısırın servis yapılamayacağını hatırlayın. Belki de sadece susadınız. Daima 8 ila 10 bardak su ile başlayın ve açlık seviyenize ulaşmadan önce 15 dakika beklediğinize emin olun.

Eğer soğuk ve kremalı bir şeyler yemek istiyorsanız, yoğurdu deneyin. Gününüze besin değeri ekleyecek, ancak, boş kalori niteliği taşımayan atıştırmalık bir şeyler bakın.

Rutin programınıza akşam egzersizi de ekleyin. Akşam yemeğinden sonra yürüyüşe çıkın, aerobik yapın, sınıfta su egzersizi yapın, yogayı deneyin ya da sıkılaştırma egzersizi yapın. Harika hissedecek ve bir şey yeme ihtiyacı ve gereksinimi duymayacaksınız.