Diş Fırçasıyla Saç Bakımı Maskesi Diş fırçasıyla etkili ve pratik saç bakımı nasıl yapılır? Şimdi saç diş fırçası ile saça maske olucak iş mi diye sorabilirsiniz evet bu mümkün üstelik kolay saç bakımı sağlayan bir yöntemdir. Hemde saç derisine masaj etkisi gösterir.

Diş Fırçasıyla Saç Bakımı Maskesi

Diş Fırçasıyla Saç Bakımı Maskesi | 1

Diş fırçası saç bakımında yaygın olarak kullanılmayan ama oldukça etkili bir yöntem neden ise saç derisine uygulanan saç bakım maskelerinin çok daha eşit ve derin yayılmasını sağlamasıdır. Doğal saç maskelerini saçımıza genellikle ellerimizle uygularız. Bu uygulamalar ile saç derimizin belli bir bölgesine daha yoğun diğer bölgelere daha az maske gelmesine neden olur.

Saç fırçasıyla saç derinize maske uygularken çok bastırmadan yavaşça uyguladığınızda saç derinize masaj yaparak kan dolaşımını hızlandırabilirsiniz. Bu sayede saçlarınız çok daha canlı, parlak olur. Ve hızlı saç uzaması sağlar.

Günlük kullanımda özellikle sönük saçlar üzerinde harika etkiler gösteren diş fırçasıyla saçlarınıza hafifçe krepe yapabilirsiniz.

Saçınızı topladığınızda çıkan minik saçlar için diş fırçanızın üzerine biraz köpük yada saç speyi sıkıp saçınızda hafifçe düzeltmeler yapabilirsiniz.

Saçınızın sadece küçük alanlara boya yaparken diş fırçasını kullanabilirsiniz.

Saç için kullanılacak diş fırçasının temiz ve daha önceden kullanılmamış olması saç derisinin sağlığı açısından etkilir. Nedeni ise nemli ortamda uzun süre durmuş fırçalar üzerinde bakteri birikimi olabilir. Orta sertlikte diş fırçalarını tercih edebilirsiniz.

Diş fırçasından bu kadar bahsettikten sonra size evde uygulayabilceğiniz bir maske tarifi paylaşmak istiyoruz.

Diş Fırçasıyla Saç Bakımı Maskesi | 2

Diş Fırçasıyla Saç Bakımı Maskesi

Malzemeler

3 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı

2 çorba kaşığı  badem yağı

2 yada 3 kapsül E vitamini

Bu saç maskesi her saç tipi için uygundur. Malzemeleri karıştırarak  saçınıza diş fırçası yardımı ile uygulayın. Uygularken hafifçe saç derisine masaj yapun. Saçlarınızı yıkadıktan sonra gözle görülen bir etki fark edeceksiniz.

Önemli bir hatırlatmada bulunmak istiyoruz. Saç derinizde sivilce, egzema gibi rahatsızlıklar varsa diş fırçasıyla masaj yapmayın. Saç köklerinize hafifçe uygulayıp bırakabilirsiniz.