Kadınlar kulübü olarak araştırdık, bitki uzmanlarının tavsiyelerinden oluşan adet düzenleyici şifalı bitkiler yazımızı bu konudan dertli olan kadınlarımız için hazırladık, bildirdiğimiz adet düzensizliği kürlerini uygulayarak, kısa sürede şifa bulabilirsiniz. Tıbben oligomenorrhea olarak bilinen adet düzensizliği, kadınlar arasında yaygın bir sorundur.

Normal bir adet döngüsü 21 ila 35 gün arasında değişmektedir. Adet kanaması genellikle iki ila yedi gün sürer. Kadınlar normalde bir yıl içinde 11 ila 13 dönemleri varken, adet düzensizliği olan kadınlar altı veya yedi dönemden az adet görürler. Bir dizi faktör adet düzensizliğine neden olabilir, bu faktörlerden bazıları; yeme bozuklukları, önemli kilo kaybı veya kazancı, anemi, menopoz, tiroid bozuklukları, hormonal dengesizlikler, karaciğer hastalığı, tüberküloz, irritabl bağırsak sendromu, diyabet, düşük yapma, polikistik over sendromu, uterin anomaliler vb… Adet söktürücü şifalı bitkiler ile bu sorununuzdan kurtulacaksınız.

Adet Söktürücü Bitkiler Nelerdir? Hızlı Adet Söktürücü Bitki Çayları Ve Doğal Yöntemler

Adet Düzenleyici Bitkiler

Adet düzenleyici şifalı bitkiler

Adet söktürücü şifalı bitkiler

Zencefil Bu baharat adet döngülerini düzenlemekte ve adet ağrılarını kesmekte oldukça yararlıdır. Kanı söktürerek adet gecikmesini ve az miktarda adet olmayı önler. Bir bardak suya 1, 5 tatlı kaşığı öğütülmüş taze zencefilden atıp, 5 dakika kaynatın. İçine biraz şeker ekleyin. Yemeklerden sonra günde 3 kez bu sudan için. Bunu 1 ay boyunca uygulayın.

Adet düzenleyici şifalı bitkiler

Nane
Kuru nane ve bal karışımı adet düzensizliğinden kurtulma yollarındandır.
Ayrıca bu formül menstrüel krampları azaltmaya yardımcı olur.
1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı kurumuş naneyi karıştırın.
Günde 3 kez bunu tüketin.
Adetiniz düzene girene kadar buna devam edin.

Adet düzenleyici şifalı bitkiler

Rezene Rezene adet düzenleyici bitkilerdendir. Güçlü bir emmenagogue olan rezene adet döngüsünü sağlar ve antispazmodik özellikleri ile adet kramplarını rahatlatır. Ayrıca kadının seks hormonlarını harekete geçirir. 2 yemek kaşığı rezene tohumunu bir gece boyunca bir bardak suda bekletin. Sabahle bu karışımı süzüp, suyunu için. Bu uygulamaya adetiniz düzene girene kadar devam edin.

Adet Düzensizliği İçin Bitkisel Çareler Tıklayınız

adet düzenleyici

Adet düzenleyici

Aloe Vera Alovera bitkisi adet düzensizliğine bitkisel çözümlerdendir. Bu bitki hormonlarınıza etki ederek, düzenli işlemesini sağlar. 1 Aloe Vera yaprağından jelini çıkarın. 1 tatlı kaşığı bal ile karıştırın. Karışımı kahvaltıdan önce günlük olarak tüketin 3 ay bu uygulamaya devam edin.

Adet Ağrılarından Kurtulmanın 13 Yolu

adet düzensizliği

Tarçın Tarçın adet döngülerini düzenlemekte ve adet kramplarını kesmekte oldukça etkili bir bitkidir. Adet düzeni üzerinde bir etkiye sahip olduğu düşünülen, ve insülin seviyesini düzenleyen hidroksikalkon maddesinden içerir. 1 bardak süte yarım tatlı kaşığı tarçın ekleyin. Bu karşımı her gün bir kaç hafta boyunca için. Sütün tadını sevmiyorsanız, tarçın çayı içebilir, yemeklerinize tarçın dökebilir veya tarçın çubuk çiğneyebilirsiniz. Tarçını adet söktürücü olarak kullananlarda bulunmaktadır.

adet gecikmesi

Havuç Suyu Iyi bir demir kaynağı olan havuç suyu adet düzenleyici şifa kaynaklarındandır. Çiğ havuç ayrıca hormonların işleyişini artırır. Üç ay boyunca her gün 1 bardak havuç suyu için. Diğer sebze suları ile karıştırıp da içebilirsiniz.