Kadınlarda bazı dönemlerde çeşitli sebepler doğrultusunda görülebilen adet gecikmesinin başlıca nedenleri arasında dönemsel hastalıklar, aşırı stres, spor faaliyetleri ve aşırı antrenman yapılması, hızlı kilo alınması ya da hızlı kilo verilmesi, uzun süren seyahatler, ergenliğe giriş ya da menopoz zamanının yaklaşması gösterilirken, adet gecikmesi yaşanan durumlarda kullanılan adet söktürücü doğal yöntemler östrojen hormonunu dengelerken, rahim kasılmalarını arttırarak adet gelebilmesine yardımcı olurlar. Ancak durumun sürekli hale gelmesi nedeniyle mutlaka bir kadın doğum uzmanı hekime danışılması da önemle tavsiye edilmektedir. Unutulmamalıdır ki düzenli adet görülmesi rahmin ve doğurganlığın sağlıklı olduğunu gösterirken tekrarlayan adet gecikmesi ve adet düzensizliği bir soruna işaret edebilir. Adet gecikmesi için ilaç tedavisi uygulanması da bir seçenek olarak belirtilebilirken, uzmanlar bu konuda önce doğal yolların denenmesini, ilaç kullanma seçeneğinin ise en sonra bırakılması gerektiği konusunda hemfikir.

Doğal Adet Geciktiriciler için Tıklayın !

Adet Söktürücü Bitkiler Nelerdir? Hızlı Adet Söktürücü Bitki Çayları Ve Doğal Yöntemler | 1

Adet Söktürücü Bitkiler Nelerdir?

Adet söktürücü bitkiler ve adet söktürücü bitki çayları konusunda etkinliği kanıtlanmış ilk akla gelen bitkiler maydanoz ve kekiktir.

  • 1 su bardağı kaynar suda 10 dakika demlenen kekik, yemeklerden sonra içilmesi durumunda adet getirici önemli bir etkiye sahiptir.
  • Maydanoz muhteviyatındaki uçuğu yağlardan dolayı önemli bir adet söktürücü olmakla birlikte önemli bir rahim uyarıcı etkisinin olduğu da bilinmektedir. Gebe kadınlar için düşüğe neden olabileceğinden dolayı maydanoz suyu içilmesi önerilmezken, gebe olmayan ve adeti geciken tüm kadınlar için kaynatıldıktan sonra ocaktan alınan 5 su bardağı su içine atılan iyice temizlenmiş bir demet maydanoz hızlı adet söktürücü etkisini hemen ortaya koyacaktır.
  • Maydanoz ve kekik haricinde dört parçaya ayrılmış 1 adet soğanın kaynatılan klorsuz yarım litre suyun içerisine atılması ve suyun süzülüp ılımaya başladıktan sonra on iki saatte bir düzenli olarak içilmesi adet gecikmesi konusunda önemli kazanımlar elde edilmesini sağlayacaktır.
  • Bunlara ek olarak adaçayı, zerdeçal, kişniş tohumu, aloa vera, nar, rezene tohumu, labada tohumu, havuç, kantaron, dereotu ve çörekotu tohumu da adet söktürücü özellikleri kanıtlanmış bitki çeşitlerindendir.

Adet söktürücü şifalı bitkiler Ahmet Maranki Tıklayın !

Adet Söktüren Kürler Tarifleri Nelerdir? Doğal Adet Söktürücü Tıklayın !

Bitkisel Adet Söktürücü Tarifleri Tıklayın !

Adet Düzenleyici Bitkiler için Tıklayın !