Dönem dönem, boğaz ağrısı ve boğaz enfeksiyonları ile ilgili sıkıntılar yaşarız hepimiz. Her seferinde antibiyotik ya da ilaç kullanmak da bizler için sakıncalıdır. Bu tür sorunları ne kadar doğal yöntemlerle çözersek, o kadar sağlıklı olacaktır. Boğaz ağrısı için doğal antibiyotik görevi görecek olana, sarımsak limonatası tarifi vermek istiyoruz.

Üstelik sarımsak limonatası kullanımının yanı sıra, doğal boğaz spreyi yapımı konusunda da sizleri bilgilendireceğiz…

Boğaz Ağrısı İçin Doğal Antibiyotik

Doğal antibiyotik için, sarımsak ve altın mühür bitkilerini kullanacağız.

Sarımsak Limonatası Tarifi: 2 diş sarımsağı ince ince doğrayın. 250 gr lık bir kavanozun içine koyun. Üzerine de kavanozun tamamını kapatacak kadar kaynar su ekleyin. Sarımsağı süzerek ayırın. Suya bütün bir limonun suyunu ekleyip, bal ile tatlandırın. Sıcak veya ılık tüketebilirsiniz.

Altın mühür bitkisi de boğaz enfeksiyonları için oldukça faydalıdır. İyi bir antibakteriyel ve antienflamatuardır. Fakat son derece kötü bir tadı vardır. Bu sebeple altın mühür esansını kullanmanızı öneririz.

Bitkisel Boğaz Spreyi Nasıl Yapılır?

Ekinezya kökü, propolis, çördük otu yaprağı ve çiçeği, adaçayı yaprağı, sarı kantaron gibi bitkileri kullanarak bitkisel boğaz soreyi hazırlayabilirsiniz. Fakat bu kür gebeler ve emziren anneler için sakıncalıdır.

Bu kürlerin yanısıra, uygulamanız gereken bir kaç öneri sunmak istiyoruz…

* Boğaz ağrısı olduğu süre içerisinde, meyve suyu da dahil olmak üzere, şekerli gıda, içecek ve sütü tüketmeyin.
* Boğaz şişliğini ve rahatsızlığı azaltmak için saat başı 1 bardak ılık suyun içerisine 1/2 çay kaşığı tuz karıştırarak boğaz gargarası yapın. Tuzlu su gargarası küçük çocuklar için bile çok faydalı; birazını yutsalar bile hiçbir zararı yok.
* Çay, çorba ve bol su, boğaz ağrınız için son derece rahatlatıcıdır. Fakat bunları ılık olarak tüketmeniz gereklidir.
* Bulunduğunu ortamı nemlendirmeniz de size faydalı olacaktır.