BURUN ESTETİĞİNDE DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

1- Burun estetiği sadece belli mevsimlerde yapılır

Burun estetiği operasyonu her mevsimde yapılabilir.

2-Estetik burun ameliyatları sonrası burun ucu düşer

Burun estetiği operasyonlarında artık “destekli burun” felsefesi ön plandadır. Yani burnun öncelikle sağlam desteğinin olması hedeflenir. Böylelikle burna yapılan estetik operasyon sonrası burun ucu düşmez, tam tersine eskisine göre daha sağlam destekli bir burun ortaya çıkar.

3- Estetik burun ameliyatını sadece plastik cerrah yapabilir

Burun estetiği operasyonunu hem kulak burun boğaz uzmanı hem de plastik cerrah yapabilir. Burada önemli olan seçilecek hekimin çok üst düzeyde tecrübe sahibi olmasıdır. Burun estetiği operasyonları kişiye özel yapılması gereken, dolayısıyla hepsi birbirinden farklılık gösterebilen  özel operasyonlardır ve yoğun tecrübe gerektirmektedir.

4-Estetik burun ameliyatı sonrası nefes alma işlevi bozulur

Tam tersine burun estetiğinin amacı sadece burnu güzelleştirmek değil, aynı zamanda daha rahat nefes almayı sağlayan hem estetik hem fonksiyonel ameliyatlardır.

5-Estetik burun ameliyatında amaçlanan her zaman için küçük ve kalkık bir burundur

Burun estetiği operasyonu sonrası hedeflenen;  doğal,  yüze uyumlu, çekici,  güzel,  fonksiyonları çok iyi olan bir burun elde etmektir.  Burnun  çok küçük veya  kalkık olması hedeflenmez.  Doğallık esas hedeftir ve operasyon sonrası ameliyat olduğu anlaşılmamalıdır. Bazen küçük ama bazen de büyük olabilir. Her yüz biçimi birbirinden farklı olduğu için burada önemli olan yüze uyumlu doğal burnu hedeflemektir.

6-Estetik burun operasyonu sonrası aylarca morluk şişlik sürebilir

Kullanılan yeni teknikler sayesinde artık ameliyat sonrası morluk ve şişlikler çok az olmaktadır

7- Estetik burun ameliyatı sonrası uzun süre hastanede yatılır

Burun estetiği operasyonları genellikle günübirlik ameliyatlardır. Ameliyat günü hastalarımızı çoğunlukla taburcu ederiz.

8-  Estetik burun ameliyatı çok ağrılı bir operasyondur

Kullanılan yeni mikrocerrahi teknikleri  ve anestezinin artık çok ileri düzeylerde gelişmiş olması dolayısıyla burun estetiği operasyonları artık  ağrılı olmaktan çıkmıştır. Hastalarımız ameliyat sırasında,  ameliyat sonrası nekahat döneminde ve  tamponlar çıkarılırken ağrı duymazlar.

9-Estetik burun operasyonlarında tamponlar çıkarılırken çok ağrı olur

Estetik burun operasyonlarında bazen tampon kullanmaya  bile gerek kalmaz.  Şayet tampon kullanılacaksa da silikon yumuşak tamponlar kullanılır. Bunların çıkarılması ise asla ve asla ağrı yapmaz

10- Estetik burun ameliyatı sadece burnu güzelleştirmek amacıyla yapılır

Sadece burnu güzelleştirmek amacıyla değil nefes alıp vermeyi daha iyi yapmak amacıyla da estetik ameliyat yapılabilir. Burundaki şekil bozuklukarı nefes alıp vermeyi olumsuz etkileyebilir. Yapılacak estetik burun ameliyatı burnun şeklini güzellektirmekle kalmaz, nefes alıp vermeyi de olumlu etkiler.

Op.Dr.Muhammet DİLBER
Nose Estetik “Estetik Burun Ameliyatları”
www.noseestetik.com , www.muhammetdilber.com

Op.Dr.Muhammet Dilber Facebook 
Op.Dr.Muhammet Dilber twitter

İlgili yazıları ;

– Burun estetiği ile birlikte yapılan operasyonlar 
– Burun şekli nefes almayı etkiler mi ?
– Doğal burun estetiği
– Burun operasyonu öncesi öneriler
– Burun estetiği operasyonlarında doğru zaman ?

[youtube id=”1j6QvsqSzwo” width=”600″ height=”350″]