Deride kızarıklık, şişlik, soyulma ve kaşıntı ile ortaya çıkan egzama özellikle mevsim geçişlerinde rahatsız edici olabilmektedir. Alerjik egzama en yaygın olanlarından bir tanesi olarak bilir ve “atopik dermatit” olarak adlandırılır. Daha çok vücudun nemsiz kalan yerlerinde, dirsekler, bacaklar ve ellerde çıkabilen egzama kontrol altına alınmadığında daha büyük cilt problemlerine neden olabilir. Daha çok kalıtsal olduğu düşünülen belirtilen rahatsızlık, kesin tedavisi olmadığından dolayı bazı uygulamalar ile azaltılabilir.

Takviye Ve Vitaminlerden Yardım Alın

Egzamanın ortaya çıkmasının temel nedenlerinden bir tanesi, vücudun nemsiz ve vitaminsiz kalmasıdır. B, D ve E vitamini açısından zengin yiyecekler tüketmek ya da doğrudan takviyesini kullanmak cilt rahatsızlığının azalmasına yardımcı olacaktır.

  • Özellikle E vitaminin kuruluk, kızarıklık ve kaşıntıyı en aza indirdiği belirtilmektedir.
  • Yine aynı şekilde D ve B vitaminleri de cilt dokularının güçlenmesine ve hassas derinin onarılmasına yardımcı olmaktadır.
  • Doğru ve dengeli beslenenler, tüm vitaminleri almaya özen gösterenlerde egzama sorunun daha az ortaya çıktığı görülmektedir.

Egzamadan Kurtulma Yolları | 1

Deniz tuzu peeling: Egzama probleminin fazla olmadığı, yalnızca kuruluk ve hassasiyet problemlerinin görüldüğü ciltlerde deniz tuzu peelinginden de yardım alınabilir. Peeling işlemi derinin soyulmasına yardımcı olduğundan kuru görüntünün ortadan kalkmasını destekleyecektir.

Cildi Nemlendirmeye Özen Gösterin

Egzama ile başa çıkabilmenin temel kurallarından bir tanesi cildi nemlendirmektir.

  • Düzenli olarak cildini nemlendiren, yumuşatıcı ve besleyici kremler kullananlar belirtilen problemi en aza indirebilirler.
  • Cildin iyi bir krem ile nemlendirilmesi, kaşıntı ve kızarıklığında ortadan kaldırılmasına destek verir.
  • Egzama problemi için çözüm yolları araştırılmadığında deride pullanma görüntüsü artar.

Cildi günlük olarak nemlendirmek, egzama ile birlikte yaşlanma belirtilerinin de ortadan kalkmasına yardımcı olur.

Egzama Nasıl Geçer? 20 Öneri Tıklayın !

Başta Egzama Nasıl Geçer? Tıklayın !

Bebeklerde Egzama Nedir? Nasıl Geçer? Tıklayın !

Çocuklarda Egzama Ve Doğal Tedavi Yolları Tıklayın !