Göz sağlığı için yenilmesi gereken besinleri ve göz sağlığına iyi gelen besinleri sizler için araştırdık. İnsanoğlu bazı şeylerin kıymetini kaybetmeden anlamıyor. Gözünün kıymetini kaybetmeden bilenler için göz sağlığı açısından yarar ihtiva eden fayda sağlayan besinler listesini siz değerli takipçilerimizle paylaşmak istiyoruz.

Göz Sağlığı için Yenilmesi Gereken Besinler Listesi

Havuç: İçerisinde bol miktarda A vitamini yani Beta Karoten bulunduran havuç diğer besinlere oranla göze en çok yarar sağlayan besin kaynağıdır. Göz sağlığını düşünen insanların bol miktarda A vitamini alması gerekmektedir. A vitamini ihtiyacınızı havuçtan karşılayabilirsiniz. Mümkün mertebe havucu pişirmeden tüketiniz.
Biftek: İyi bir çinko kaynağı olan biftek tüketilerek vücudunuzun ve gözlerinizin gereksinim duyduğu çinkoyu sağlayabilirsiniz.

Omega 3 ve Omega 6 değerleri yüksek olan besinler hem beyin hem de göz sağlığınız açısından önemlidir. Soya yağı, Ceviz ve keten tohumu omega 3 ve omega 6 alabileceğiniz temel besin kaynaklarıdır.
Fıstık: İçerisinde bulunan E vitamini sayesinde bünyeyi kronik göz hastalıklarına karşı koruyan önemli bir kuru yemiş türüdür.

Hepinize sağlık kokan uzun bir yaşam dileriz.

İlgili konular ;
Göz Sağlığı İçin Yenilmesi Gereken Besinler Listesi