Gün içersinde sıkça karşılaştığımız çoğu zaman önemsemeden kendiliğinde geçmesini beklediğimiz göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesini engellemenin yolları nelerdir?

Göz Seğirmesi Neden Olur?

Göz seğirmesinin nedeni göz kaslarının stres altında iken kasılmasından kaynaklanır. Bu devamlılık göstermediği sürece normal karşılanabilir. Göz seğirmesinin tehlike sinyali verdiği zamanlar ise devamlılık gösterdiği zamanlardır.

Göz Seğirmesi Neden Olur? | 1

Göz Seğermesini Engellemenin Yolları

Uyku

Göz kaslarının dinlenebilmesi için uyku şarttır. Yeterince ve sağlıklı uyku uyumazsanız göz kaslarında kasılmalar oluşacaktır. Uykunuzu almadığınızda ise gözleriniz çok daha kolay yorulacaktır. Bu durum göz seğirmelerine neden olabilir.

Göz Sağlığı

Görme bozuklukları görmeyi kolaylaştırmak için göz kaslarında kasılmalara neden olabilir. Göz seğirmesinin devam etmesi durumunda uzman doktora giderek muayene olmanız gerekiyor.

Kafein Tüketimi

Herşeyin fazlasının zarar olduğu uzmanlar söylüyor. Bulardan biri de kafeindir. İçindeki uyarıcılar kap atışlarında hızlanmara neden olur. Böylece kaslarınız size durum sinyali vermeye başlar. Kafein içeren gıdalar sadece kahve değildir.

Göz Seğirmesi Neden Olur? | 2

Alkol

Alkol doğrudan kaslarla bağlantılıdır. Uzun süreli alkol kullanımı yada birden fazla alkol tüketimi kaslarınızı olumsuz etkiler bu duruma göz kasları da dahildir.

Stres

Stres altındayken kalp atışaları hızlanır ve bazı hormonlar yüksek seviyeye ulaşır. Kaslarda vücudu koruma altına almak için bazı tepkiler verebilir.

Alerjiler

Alerjiden en çok etkilenen organlardan biri de gözdür. Alerjik durumunuz varsa hemen bir uzman ile görüşün ve ilaçlarınızı ihmal etmeyin.