Harita dil tedavisi yöntemleri arasında doğal olanlar oldukça etkili sonuçlar vermektedir. Harita dil nedir sorusunun cevabı; dilin yan ve üst kısımlarında görülebilen zararsız fakat olumsuz etki oluşturan bir coğrafik dil hastalığı olarak verilebilmektedir. Dildeki papilla alanın normalden daha beyaz ve belirgin olması durumudur. Bu rahatsızlığa verilen ismin harita dil olmasının sebebi, dil üzerinde oluşturduğu coğrafi ve harita şekillerine benzer şekillerdir.

Bu rahatsızlık tedavi edilmediğinde dil üzerinde kırmızı, pembe ve beyaz yamalar görülmeye başlar. Harita dil rahatsızlığı; dilin sıcak, asitli ve baharatlı gıdalara karşı aşırı hassas olmasına sebep olabilmektedir. Bu hastalık bu etkilerin yanı sıra yanma, ağrı ve ağız kokusu problemlerini de yaşatabilmektedir.

Harita Dil Tedavisi İçin Doğal Yöntemler Nelerdir? | 1

 

Harita Dile Sebep Olan Etkenler

Harita dil rahatsızlığının neden ortaya çıktığı ile ilgili kesin bir neden bulunamamıştır. Dil hastalıkları arasında nedeni bilinmeyen nadir rahatsızlardan biri olan harita dili tetikleyen etkenler şu şekilde sıralanabilmektedir;

  • Duygusal stres yaşanması
  • Psikolojik faktörler
  • Alerji
  • Besin yetersizliği
  • Oral-para fonksiyonel alışkanlıklar
  • Diyabet
  • Hormonal bozukluklar
  • B12 eksikliği

Harita Dil İçin Nane İle Doğal Tedavi

Nane sahip olduğu anti bakteriyel özellikler sayesinde ağızda oluşan bakteri üretiminin çoğalmasını engellemektedir. Dilde oluşan yanma hissini önler ve nefesin ferah olmasını sağlar. Güçlü bir nane çayı harita dil için doğal tedavi yöntemi olarak kullanabilmektedir. Nane çayını nanesi bol şeklide hazırladıktan sonra yarım saat buzdolabında bekletmeniz gerekmektedir. Sonrasında tüketebilirsiniz. Günde bir ya da iki defa tükettiğinizde harita dil rahatsızlığına iyi gelecektir.

Harita Dil Tedavisi İçin Doğal Yöntemler Nelerdir? | 2

 

İbrahim Saraçoğlu Harita Dil Tedavisi İçin Doğal Kür

İbrahim Saraçoğlu harita dil tedavisi için sıvı propolis önermektedir. Harita dil için kesin bir tedavi yöntemi henüz bulunamamış olsa da bu yöntem ile etkilerin azaltılması ve dil yaralarının geçirilmesi sağlanabilmektedir. Yarım çay bardağı su içerisinde 15 damla kadar sıvı propolis damlattıktan sonra ağzı içerisine bir yudum alınarak 7-8 saniye bekletilir. Daha sonra yutulur. Bunun yanı sıra akşamları içeceğiniz 5 ila 6 bardak karabaş çayı da etkili olacaktır.

Dilinde çatlaklar, yarıklar olan var mı ? Tıklayın !

Kıllı Dil Hastalığı Nedir? Nasıl Tedavi Edilir? Tıklayın !

Dil Pası Nedir? Nasıl Geçer? Tıklayın !

Dilde Sivilce Nasıl Geçer? Dil Ucunda Yara Tedavisi Doğal Tıklayın !

Dil Renginden Ve Şeklinden Hastalık Teşhisi Tıklayın !

Dil Uyuşması Nedenleri Tıklayın !