İNFERTİLİTE İLE MÜCADELE ARAŞTIRMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ OLARAK SON DÖNEMLERDE HIZLA ARTAN İNFERTİLİTE OLGULARINA FARKINDALIK OLUŞTURMAK VE BU PROBLEME ÇÖZÜM ARAYIŞI KAPSAMINDA SEMPOZYUM DÜZENLİYORUZ.

Gerek Dünya genelinde ve gerekse ülkemizde yakın bir zamanda çok daha ciddi sonuçları olacak İnfertilite probleminin farkına varılmasının zamanı gelmiştir. Değişen yaşam koşulları ve beslenme alışkanlıklarının gözden geçirilmesi, Kullanılan zirai gübre ve ilaçların yanı sıra bağımlı kalınan aynı zamanda üreme potansiyeli bulunmayan ürün tohumlarının da metabolizma üzerinde yıkıcı etkileri olduğu bilinmektedir.

Günümüzde İnfertilite Problemi yaşayan çiftlerin büyük bir çoğunluğunda SEBEPSİZ İnfertilite tanımı hızla yaygınlaşmaktadır. Bu konunun gündeme alınması ve hiçbir olgunun sebepsiz olmadığının kabullenilip, gerçek sebeplere odaklanmanın, geleceğimiz açısından öneminin kavranması gerektiği ortadadır.

Çağımızın önemli bir problemi olarak karşımıza çıkan İnfertilite’nin tedavileri üzerine Devlet destekli projelerin yoğunlaşması ve bu yönde çalışma yapan bilim insanlarımızın desteklenmesi önemlidir. Bizlerde 2016 Yılında bu tür çalışmaları desteklemek, bu problemi yaşayan aileler ile iletişim içerisinde kalarak bilim insanlarımızı çözüme odaklamak adına, tamamen infertilite hastalarından oluşan ve tüm ilgili hastane, kurum ve kuruluşlardan bağımsız çalışan İMAD-DER ( İNFERTİLİTE İLE MÜCADELE ARAŞTIRMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ)’ni kurduk. Derneğimiz bu kapsamda İnfertilite probleminde önemli çalışmalar yapmış Bilim İnsanlarımız ile ilk Sempozyumunu 19 Mart 2017 Pazar günü İstanbul İBB Mecidiyeköy Kültür Merkezinde saat 10:00 – 17: 00 arasında gerçekleştirecektir.

Derneğimizin bu çabalarına katkı sunmak üzere davetimizi kabul eden ve bu alanda önemli çalışmalara imza atmış değerli bilim insanlarımız,  Prof. Dr. Volkan Baltacı, Prof. Dr. Timur GÜRGAN, Prof Dr. Seda VATANSEVER, Prof. Dr. Ümit ÖZEKİCİ, Prof. Dr. Kaan AYDOS, Doç. Dr. Başar SARIKAYA, Uzm. Dr. Celalettin PERU, Uzm. Dr. Kağan GÜNGÖR, ve Emb. Ferhat CENGİZ’e şükranlarımızı sunarız.

Bu önemli programa tüm infertilite problemi yaşayan ailelerin yanı sıra, İlgili uzmanlar ve Basın mensupları davetlidir.

 

Saygılarımla.

                                                                                                                       Doğan CEYLAN

                                                                                                       İMAD DER Yönetim Kurulu Başkanı