90’lı yılların en büyük trendlerinden olan choker yani tasma modeli kolyeler şimdilerde birbirinden farklı kullanımlarıyla gündemde.

Kendall Jenner’dan Rihanna’ya, Taylor Swift’ten Gigi Hadid’de, sokak modasındna kırmızı halılara; birbirinden şık choker kolye modelleri stilinize karizmatik bir dokunuş yapmak üzere karşınızda! Peki choker kolye takarken nelere dikkat etmeli? Tasma kolye modellerini taktığınızda kıyafetiniz ya da saçınız nasıl olmalı? Hangi choker modelleri hangi yüz tipine uygundur?

Choker Kolye Nasıl Takılmalı?

Choker Kolye Nasıl Takılmalı? | 1

Yanıtlara geçmeden önce choker kolyelerin tarihine kısaca bir göz atalım. Ortaçağ zamanlarında yaşayan soylu kadınlar, Aziz Sebastian motifiyle damgalanmış choker kolyeleri veba salgınından korunmak için takarlarmış. Fransız Devrimi esnasında ise kadınlar kurbanları protesto ederken boyunlarına kırmızı kurdele takmışlar. 1800’lü yıllarda siyah kurdele kolyeler balerinler tarafından, boyunları daha zarif göstermek üzere sıkça kullanılırmış. 90’lı yıllarda filmlerden kırmızı halılara, birçok yerde karşımıza çıkan choker modelleri günümüzün en popüler aksesuarlarından biri. İşte bir diğer adıyla, Mathilda kolyesi hakkında bilmeniz gereken her şey!

Choker Kolye Nasıl Takılmalı? | 2

Nasıl bir kıyafet giymelisiniz?

Choker kolye ile bir kombin yarattığınızda dikkat etmeniz gereken şeylerden birincisi seçtiğiniz kazak, bluz ya da gömleğin yakasıdır. Unutmayın ki choker, boynu daha uzun göstermek için ideal bir kolye modelidir ve siz de onun bu gücünü ortaya çıkarmalısınız! Dolayısıyla boyun kısmı açık yakaları tercih edin.

Choker kolyenizi takarken monokrom kombinler yaratmanızda fayda var. Yani baştan aşağı siyah giyin ve siyah kolyenizi takın. Ya da baştan aşağı beyaz kombininizi beyaz bir choker kolye ile tamamlayın. Eğer choker’ınızı ofis stilinize uyarlamak istiyorsanız dantel ya da minik boncuk detaylı modelleri tercih edin. Gece şıklığınızda ise tabii ki kocaman taşlı choker kolye modellerini abiyelerinizle birleştirin.

Saçınız nasıl olmalı?

Choker kolye taktığınızda vurguyu boynunuza yapmanızda fayda var. Dolayısıyla balerinlerden ilham alabileceğiniz gibi bir topuz ya da sımsıkı bir at kuyruğu modeli stilinizi harika bir şekilde tamamlamanızı sağlayacak. Gece stilinizde ise ıslak saç görünümü yaratarak arkaya doğru yatıracağınız bir saç modeli, taşlı choker kolyenizle göz alıcı bir uyum sağlayacak. Sakınmanız gereken görünüm ise dağınık ve açık bırakılmış saçlardır.

Choker Kolye Nasıl Takılmalı? | 3

Hangi yüz tipi hangi modeli seçmeli?

Boynu daha uzun gösterme özelliğine sahip choker kolyeler, boyun bölgesi çok kısa olanlar için biraz daha risk taşır. Doğru model seçilmediği takdirde boyun olduğundan kalın dahi görünebilir. Eğer uzun ve ince bir boynunuz varsa, daha çok detaya sahip ve taşlı kolye modelleri sizin için ideal olacaktır. Eğer boynunuz daha kalınsa olabildiğince sade bir model tercih etmelisiniz. Eğer boyun bölgeniz kısa ise en ince ipli choker modellerini kullanmalısınız.

Kolyenizi seçerken boynunuza tam oturacak, hatta biraz da bol duracak şekilde en doğru boyutu bulmayı unutmayın! Genelde choker kolyeler 350 ila 406 mm arası uzunluğa sahiptir ve siz de boyun ölçünüzü alarak sizin için en doğru modeli bulabilirsiniz.

Hangi kolye ile hangi stili yaratmalı?

  • Kumaş kurdele şeklindeki choker’lar her daim zarif ve nostaljik bir görünüm yaratır.
  • Dantel ve tığ işlemeli choker kolyeler ile bohem bir stil oluşturabilirsiniz.
  • Kocaman bir taşa sahip choker’lar sofistike bir tarz isteyenler için idealdir.
  • Metal zincir choker modelleri klasik stillerin kusursuz tamamlayıcısıdır.
  • Deri choker kolyeler ise daha cool ve maskülen bir stil yaratacakların bir numaralı aksesuarıdır.

Choker Kolye Nasıl Takılmalı? | 4

Choker kolyesini kendi tasarlamak isteyenlere: Nasıl yapılır?

Choker kolye trendinde harikalar yaratmak çok kolay! 19’uncu yüzyılın balerinleri gibi zarif bir görünüm yaratmak için siyah süet ya da deri bir bağcığı boynunuza birkaç kez gelişigüzel dolayıp güzel bir kurdele yaparak sonlandırın. Bu sadeliği tercih etmiyorsanız, bağcığınıza hayalinizdeki taşı ekleyin ve o şekilde aynı işlemi yapın.

 

Kaynak: blog.gittigidiyor.com