Karaciğer yağlanması için doğal ve bitkisel çözüm önerileri metabolik olarak bünyeyi rahatlatmaktadır. Özellikle tıbbi tedaviye ek olarak ya da hafif karaciğer yağlanmalarında doğal çözümler kullanmak için bu yöntemleri deneyebilirsiniz.

Yağlı karaciğer için doğal çözümler özellikle alkol tüketen kişiler için mutlaka uygulanması gereken çözümlerdir. Zayıf beslenme ve obezite gibi sorunlara karşı bu önlemleri almak gerekmektedir.

Karaciğer Yağlanmasına Karşı Enginar

Karaciğer yağlanması için enginar suyu en etkili doğal çözümler arasında bulunmaktadır. Enginardan elde edilen bu doğal içecek sayesinde hem detoks etkisi elde edilir hem de sindirim sistemi rahatlar. Özellikle diyet lifi ve antioksidan bileşenleri açısından oldukça zengin olan enginarlar, karaciğerleri sağlıklı tutmak için en güvenli ve doğal yöntemlerden biridir. Bir adet enginar ve 3 bardak su ile bu karşımı hazırlayabilirsiniz.

  • Enginarı yıkadıktan sonra dilimleyin ve bu dilimleri bir kap suya koyun.
  • Bu karışımı tencereye aktarın ve 8 dakika kadar kaynatın.
  • Kaynamasının ardından soğumasını bekleyin.
  • Soğuduktan sonra süzün.
  • Bu karışımı sabah aç karnına bir bardak tüketin.
karaciğer yağlanması tedavisi
karaciğer yağlanması bitkisel tedavisi

Yağlı Karaciğere Karşı Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Karaciğer yağlanmasına ne iyi gelir sorusunun en etkili yanıtlarından biri karahinba çayıdır. Karahindiba çayı, dokularda lipit birikimini azaltır. Bundan dolayı da karaciğerin detoksifikasyonuna yardımcı olur. Karahindiba içeriği yağların ve toksinlerin ayrışmasını sağlar. Metabolizmayı aktif hale getirir.

Bunun için bir yemek kaşığı karahindiba ve bir bardak su yeterli olacaktır. Hazırlığı ise:

  • Bir çorba kaşığı karahindibayı bir bardak kaynar suya ilave edin.
  • Daha sonra bu karışımın üzerini kapatıp 15 dakika demlenmesi için bırakın.
  • Demlendikten sonra içebilirsiniz.
  • Bu karışımı aç karnına sabahları tüketebilirsiniz.
  • Günde 3 defa bu karışımı içebilirsiniz.

Karaciğer yağlanmasının tedavisi için ciddi durumlarda mutlaka bir doktora başvurmak gerekmektedir. Ancak fazla kilolu olanlar ve alkol tüketen kişilerin bu karışımları tüketmesinde bir sakınca yoktur. Düzenli tüketilen kürler sayesinde karaciğer rahatlayacaktır. Özellikle alkol tüketmeden ve tükettikten sonraki günlerde bu karışımlar düzenli olarak içilmelidir.

Limon Karaciğer Yağlanması İyi Gelir Mi?

Uzman profesör doktorların karaciğer yağlanması için tüketilmesi gereken gıdalardan biride limon olduğunu söylüyor.

Limonda bulunan glutatyon karaciğer yağlanmasını onarmak için kullanabileceğiniz basit bir antioksidan tarifidir. Yarım 1 bardak suya yarım limon suyu sıkarak sabahları bir bardak tüketebilirsiniz. Akşamları limonlu yeşil çay içerek destekleyebilirsiniz.