Bulaşıcı ve rahatsız edici olan ve bakteriyel enfeksiyon sonucu oluşan enfeksiyon kırmızı pembe göz oluşumuna neden olur. Pembe göz nedir konusunda şişlik, kızarıklık ve kaşıntı gibi etmenlerden dolayı gözde oluşan kırmızılık olarak ifade edilebilir. Bu göz enfeksiyonu sulu bir akıntı oluşmasına neden olur. Bir gözden diğerine kolaylıkla bulaşabilir. Bunun yanı sıra hapşırma ya da öksürme sonucu hava yolu ile de bulaşabilen bir virüstür.

Kırmızı – Pembe Göz Neden Oluşur?

Göze virüsler nedeni ile bulaşır. Kırmızı ya da pembe göz iltihabına yakalanan kişiler ile temas halinde olmanız sonucunda da kolaylıkla yayılacaktır. Genel olarak bir gözde oluşabileceği gibi iki gözünüzde de birden akıntı şeklinde ortaya çıkabilir.  Evde uygulayacağınız doğal yöntemler ile tedavi edebileceğiniz gibi doktora da başvurabilirsiniz.  Doktora gittiğinizde antibiyotik tedavisi uygulanacaktır. Gözünüzde şiddetli bir şekilde ağrı oluşur ya da bulanık görme gibi durumlarla karşılaşırsanız ev tedavi yöntemlerini bir kenara bırakarak acilen doktora başvurmalısınız.

Kırmızı Pembe Gözden Kurtulmak İçin Yollar | 1

Kırmızı Pembe Gözden Kurtulmak İçin Yollar

Kırmızı Pembe Gözlere Doğal Çözümler

Eğer gözünüzde herhangi bir ağrı ve akıntı yok ise sadece pembeleşme varsa evde tedavi yöntemlerini denemenizde yarar var. Kırmızı pembe gözden kurtulmak için yollar konusunda;

Elma Sirkesi: En etkili yöntemlerden biridir. Doğal elma sirkesini pamuk yardımı ile gözünüze bastırmadan sürün. Pamuğun temiz olması ve sterilize edilmesi oldukça önemli. Ilık bir pansuman yaparak pembe gözlerden kurtulabilirsiniz.

Sarı Papatya: Papatyanın sakinleştirici özelliğini bilmeyen kalmadı. Papatya çayı poşeti üzerine sıcak suyu dökün. Ardından ise soğuyana, ılık bir hal alana kadar bekleyin. Güzünüzün üzerine 10 – 15 dakika boyunca günde bir kez olmak üzere uygulayın. Gözlerinizin de sakinleşmesini ve pembeliğin giderilmesini sağlayacaktır.

Zerdaçal: Biraz su kaynattıktan sonra iki çorba kaşığı kadar zerdeçal tozunu ekleyin. Ardından pamuk yardımı ile kızaran gözünüzün üzerine yaklaşık 10- 15 dakika boyunca uygulayın. Günde bir sefer yaptığınızda enfeksiyon kapmış olan gözünüze iyi geleceğini göreceksiniz.

Göz Altı Morlukları 13 Adımda Nasıl Geçer? Tıklayın !

Göz Renginiz Makyajınızı da Etkiliyor Tıklayın !

Göz Sağlığı İçin Yenilmesi Gereken Besinler Listesi Tıklayın !

Güneş gözlüğü seçerken dikkat edin!.. Tıklayın !