Lökopeni hastalığı, kanser olduğu düşünülse de herhangi bir kanser türü arasında sayılmamaktadır. Vücuttaki beyaz kan miktarının 5000 hücre altına indiği durumlarda ortaya çıkan lökopei hastalığı, direkt olarak ölüme sebebiyet vermemektedir.

Lökopeni nedenleri göz önüne alındığında, kişinin daha önce yaşamış olduğu hastalıklar sebebiyle kemik iliğinde yer alan beyaz kan hücrelerinin azalmasının, hastalığa kapı araladığı anlaşılmaktadır.

Lökopeni Nedir?

Lökopeninin tanımı yapıldığında, kemik iliğinde yer alan beyaz kan hücre sayısının 5000 altına inmesiyle ortaya çıkan ve enfeksiyon oluşma riskini arttıran bir hastalık olduğu anlaşılmaktadır. Kişiler için herhangi bir hayati tehlike oluşturmayan lökopeni, bağışıklık sistemini savunmasız bıraktığı için enfeksiyon riskinin artmasına sebep olmaktadır.

Hastanın bağışıklık sistemini savunmasız hale getiren lökopeni sebebiyle, kişiler en ufak griple bile mücadele etmekte zorlanmaktadır. Sıkça sorulmakta olunan lökopeni kanser midir sorusunun cevabı da böylece verilmiş olmaktadır ve anlaşıldığı gibi lökopeni bir kanser türü değildir. Dilerseniz bir önceki konumuz olan Beyaz Kan Eksikliğinin Belirtileri Nelerdir? göz atabilirsiniz.

Lökopeni Bitkisel Tedavisi
Lökopeni Doğal Tedavisi

Lökopeni Bitkisel Tedavileri

Lökopeni doğal çözümleri göz önüne alındığında, bu hastalığın ortadan kalkması için pek çok yöntemin var olduğu anlaşılmaktadır. Lökopeni doğal tedavisinde kullanılan ürünler şu şekilde sıralanmaktadır:beyaz

Yeşil Çay

İçerisinde bulunan mineraller sayesinde, beyaz kan üretimini arttırmaktadır. Günlük 2 fincan içmek yeterlidir.

Sarımsak

Bağışıklık hücrelerini kuvvetlendirmenin yanında, beyaz kan üretimini de arttırmaktadır.

Ekinezya

Bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek, lökopeninin iyileşmesini sağlamaktadır. Günde 1-2 fincan ekinezya çayı tüketilmelidir.

Yoğurt

Düzenli olarak tüketilesi durumunda, vücuttaki beyaz kan üretimini arttırmaktadır.