Bebeklerde gaz sancısı genel sorundur. Bebeklerdeki gaz sancısına uygulayacağınız bitkisel çözümlerle son verebilirsiniz. Gaz sorunun oluşmasının nedeni henüz sindirim sisteminin düzene girmemiş olması veya aşırı beslenmedir.

Bebek biberon veya anne sütü emerken havayı da emer ve bunun sonucunda gaz rahatsızlığı oluşur. Emzikli anneler tarafından yenilen yemiş, baharat, süt ürünleri, turşu, soya veya yer fıstığı gibi bazı gıdalar, bebeklerde gaz sorunlarına neden olabilir.

Bebekler gazdan dolayı mide ağrısı, uykusuzluk ve şişkinlik gibi durumlardan acı çekerler. Gaz kabarcıkları bağırsaklarda sıkışır ve bebek karın bölgesinde kramp ve rahatsızlık hisseder.

Bebeklerde Gaz Sancısına Ne İyi Gelir?

bebeklerde gaz sancısı

Egzersiz Yaptırın

Bebeğinizi besledikten 15-20 dakika sonra bacaklarını bisiklet pedalı çevirir gibi yavaş yavaş hareket ettirin.

Mide üzerine baskı artmış böylece bebeğiniz gazınızı çıkarmış olacak.
Bebeğinizin karnına hafifçe masaj yapmakta onu rahatlatacaktır. Dilerseniz Gaz Sorunu Olan Bebeklere Rezene Çayı Tarifi Tıklayınız

Bebeklerde Gaz Sancısı
Bebeklerde Gaz Sancısı

Her Yemekten Sonra Bebeğin Gazını Çıkarın

Bebeğinizini omuzunuza yaslayın ve sırtını yavaş yavaş sıvazlayın.
Bu uygulama bebeğinizin geğirmesini ve sütünü daha iyi sindirmesini sağlayacaktır. Yemekle yutulan gaz çıkacak ve bebek rahatlayacaktır.

Bebeklerde Gaz Sancısı
Bebeklerde Gaz Sancısı

Hardal Yağı

Hardal yağı ile bebeğin karın kaslarına masaj yapmak bebeğin sindirim sistemini uyararak, şişkinliği alıp rahatlatır. Orta ısıdaki hardal yağı ile bebeğinizin göbek bölgesine masaj yapın.

bebek gazı
bebek gazı

Anason

Anason şişkinlik ve gaz giderici özelliklere sahiptir. 1 litre suya 1 tatlı kaşığı anason tohumu atın ve suyun yarısı buharlaşıp yarısı kalana kadar kaynatın. Soğumaya bırakın, günde 2-3 kez azar azar bu sudan bebeğinize verin. Yalnız doktorunuza danışmadan bunu yapmayın.

bebek gazı
bebek gazı

Şeytantersi Tozu

2 yemek kaşığı orta ısıdaki suya bir tutam şeytan tersi tozu atın ve çok sıcak olmamak şartıyla bebeğinizin karın bölgesine bunla masaj yapın.
Şeytantersi mükemmel bir gaz gidericidir. Bebeklerde gaz sancısına kesin çözüm için forum sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.