Mini tüp bebek tedavisinde anne adayına adetinin üçüncü gününde ultrason değerlendirmesi yapılır. Bu değerlendirmenin amacı kist olup olmadığını tespit etmektir. Mini tüp bebek tedavisinde anne adayına yalnızca folik asit takviyesi yapılır. Herhangi bir enjeksiyon yapılmaz. 4 gün sonra ise ultrason ile yumurtalık büyüp büyümediği kontrol edilir. Mini tüp bebek tedavisinde anne adayının yumurtalarına ilaç desteği ile müdahale edilmez. Bu durumda yumurtaların kendiliğinden büyümesi kontrol edilir. Yumurtaların büyüklüğü 13 mm’ye ulaştıktan sonra ise yumurta koruyucu tedaviye başlanır.

Mini tüp bebek tedavisinde yumurtanın gelişmesini kontrol etmek amacıyla 1 ya da 2 ampul yumurta iğnesi ile desteklenmektedir. Bu noktada anne adayına yapılan enjeksiyon sayısı yaklaşık olarak 5 olmaktadır.  Bu aşamadan sonra sonra ise anne adayından yalnızca tek bir yumurta alınır ve laboratuvar ortamında takip edilir. Bu noktadan sonra ise tüp bebek yöntemi ile aynı aşamalardan geçilerek embriyo takip edilir ve uygun zamanda anne adayının rahmine transfer edilir.

Mini tüp bebek tedavisi kimler için uygundur?

Mini tüp bebek tedavisi çoğunlukla klasik tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçlardan etkilenebilecek anne adaylarına önerilir. Mini tüp bebek tedavisi, ilaç masrafları olmaması dolayısıyla klasik tüp bebekten daha ekonomik bir yöntemdir. Anne adayına bu tedavi yönteminde daha az enjeksiyon yapılmaktadır. İlaç kullanımı ise klasik tüp bebeğe göre oldukça azdır. Gerekli durumlarda küçük dozajlarda ilaçlar kullanılabilir.

Mini tüp bebek yöntemi ve klasik tüp bebek arasındaki farklar nelerdir?

Mini tüp bebek tedavisinde başarı şansı, klaisk tüp bebek tedavisine göre daha az olmaktadır. Mini tüp bebek tedavisinin klasik tüp bebek yönteminden en önemli farkı ise, yumurta ve embriyo gelişiminde daha fazla aksaklık yaşanabilmesidir. Mini tüp bebek tedavisinde ilk olarak hedeflenen yumurta gelişimidir. Ancak kimi durumlarda kaliteli olan yumurtaların boş çıkabilme riski de söz konusudur.

Kaynak: http://www.bulenttiras.com/mini-tup-bebek-nasil-yapilir

Tüp Bebek Tedavisi sorularınız için tıklayınız!