Okaliptus burun açma amacıyla kullanılan kremlerde kullanılıyor. Peki okaliptus banyosu nasıl yapılır daha önce duymuşmuydunuz. Okaliptus ile sinüsleri açma , burun tıkanıklığına çözüm yazımızda.

Okaliptus, Avusturalyada yetişen ve bölgeye özgü bi ağaç türüdür. Bölgedeki yerli halkın bildiği bu şifa günümüzde dünyaya yayılmış durumdadır. Ülkemizde de akdeniz ve ege bölgesinde yetişebiliyor. Bitkinin ister yaprakları ile istersenizde doğal yollarla çıkarışmış yağını kullanabilirsiniz.

Okaliptus Banyosu Nasıl Yapılır? | 1

Okaliptusun faydaları ise şöyle.

Okaliptüs yağı balgam söktürür, öksürüğü keser, bronşları ve sinüsleri açar, nefesi ferahlatır ve bu özellikleri sayesinde öne çıkar.

Tıkanmış burunları açmada etkilidir.

Polenler, toz akarları, çeşitli besinler, hayvan tüyleri gibi alerjenlere duyarlı olan bünyelerde de, okaliptüs yağı belli bir dereceye kadar işe yaramaktadır.

Okaliptüs yağı aynı zamanda doğal bir böcek ilacıdır. İçeriğinde okaliptüs yağı kullanılan kremler ve vücut yağları, sinek, böcek ve haşerelerin ciltten uzaklaşmasını sağlayarak bir nevi kalkan oluşturur.

Sinir iltihaplanmasına fayda sağlamasının yanında bağırsak solucanlarına da etki eder.

Eklem ağrısı, kemik ağrısı, kas ağrısı, romatizma ve burkulmalara fayda sağlaması da okaliptüsün faydaları arasındadır.

Saç dökülmesi ve kepek gibi rahatsızlıklar için okaliptüs yağı kullanılabilir. Bu etkileri için zeytinyağı ve hindistan cevizi yağı ile karıştırılarak kullanılabilir.

Doğal sakinleştiricidir. Strese karşı fayda sağlar.

Okaliptus Banyosu Nasıl Yapılır?

4 yada 5 tatlı kaşığı kurutulmuş okaliptus yaprakları orta boy bir kap içindeki kaynamış suyun içerisine atılır. Oluşacak şifalı buharın dağılmaması için üzerine bir havlu örtülür.

Daha sonra havlunun altından yüzünüzü kapa doğru yaklaştırın ve burun ve sinüslerinizin açılması için biraz bekleyin. Kendinizi dayanamayacak gibi hissederseniz hemen çıkın.

İsterseniz bu karışımı duşa aldığınız suya da ekleyebilirsiniz. Etkisi daha az olacaktır.

Bu uygulamayı tansiyon ve kalp damar hastaları, hamile kadınlar, merkezi sinir sisteminden rahatsızlığı olan kişiler kullanmamalıdır. Eğer rahatsız olacağınızı düşünüyorsanız uygulamayı yapmayınız.