Hamilelelik karbonhidrat beslenmesi nasıl olmalıdır. Hamilelik şekeri günümüzde bir çok kadında karşılaşılan bir sağlık problemidir. Hamilelikte karbonhidrat tüketimi nasıl olmalı. Diyabet konusunda nasıl önlemler alınmalıdır.

Hamilelikte Karbonhidrat Tüketimi

Hamilelelik döneminde karbonhidrat tüketimine kendiniz karar vermemelisiniz. Doktorunuzu yaptığı testler sonucunda karar alınıp bir beslenme programı uygulanmalıdır. Ailenizde diyabet hastası olan varsa doktorunuza bu konuda bilgi vermeyi unutmayın.

Gebelikte karbonhidrat bakımında düşük beslenmenizde yarardan çok zarar getirebilir.Hem sizin hemde bebeğinizin gelişimi açısından temel besin olan karbonhidratları sağlıklı olanlarını seçmeniz gerekiyor.

Hamilelik sırasında vücudunuzun ağırlığı mutlaka değişecektir. Yeni bir canlıya yaşam alanı olan vücudunuzda mutlaka değişiklikler olacaktır. Sağlıklı bir beslenme programı uygulamanız gerekir.

Hamilelikte Karbonhidrat Tüketimi | 1

Düşük Kalorili Diyetlere Dikkat

Eğer gebelik döneminde almanız gerekenden fazla kilo aldıysanız yada hamilelik şekeri ortaya çıktıysa tek başınıza diyet yapmayın. Çüünkü diğer diyetlerde siz durumun farkında olabilirsiniz. Bebek için düşük karbonhidratlı diyetin ne gibi bir getirisi olduğunu ancak alanında uzman kişiler karar verebilir. Özellikle atkins diyeti gibi düşük karbonhidratlı diyetlerdern uzak durun. Uygulayacağınız programda protein, karbonhidrat ve yağ alımını dengeleyin.

Düşük karbonhidratlı diyetler beyine doyma sinyali göndermediği için anne adaylarında mutsuzluk hatta depresyon eğilimine neden olabilir. Gebelikte alacağınız en sağlıklı karbonhidartları sebze ve meyveden alabileceğinizi unutmayın.

Sizin için sağlıklı olabilecek karbonhidrat önerileri ise şöyle

Tam Buğday Ekmeği

Kabuklu Pirinç

Kepekli Buğday Makarnası (Esmer, Lifli Makarna)

Bulgur

Sebzeler

Meyveler