Kadınlar kulübü editörleri olarak araştırdık, tırnak yememenin yolları yazımızı tırnak yeme alışkanlığından muzdarip kişilere deva olmak için hazırladık.
Tırnak yeme alışkanlığı çocuk, genç, yetişkin yaşta görülebilen çok yaygın bir durumdur.
Bu alışkanlık genellikle çocuk yaşta başlar ve psikolojik nedenler alışkanlığın başlamasında büyük rol oynar. Çoğu zaman kişi tırnaklarını yediğinin farkında bile olmaz, bilinçsizce aniden yemeğe başlar.
Üzüntü, stres, yalnızlık duygusu, hayal kırıklığı, mutsuzluk gibi durumlarda kişide tırnak yeme görülür.
Son derece zararlı olan bu alışkanlık tırnakların içinde üreyen mikrop ve bakterilerin direk mideye inmesine bu da çeşitli sağlık problemlerinin doğmasına neden olur.
Bağışıklık sistemi zayıflar, beden hastalıklara karşı direncini kaybeder.
Ayrıca tırnak yenme sonucunda parmak enfeksiyon oluşup yüz ve ağıza da yayılabilir.

Tırnak Yememenin Yolları
Öncellikle kararlı olun, unutmayın her şey sizde ve beyninizde bitiyor, siz istemedikten sonra hiç kimse size yardımcı olamaz.
Bir psikologla görüşün ve tırnak yemenize neden olan şeyin sebebini öğrenmeye, kökenine inmeye çalışın, ne zaman hangi durumlarda tırnak yediğinizi saptayın ve birlikte
çözüm yolları bulmaya deneyin.
Düzenli olarak tırnaklarınızı kesin, kesin ki yiyecek tırnağınız olmasın.
Tırnaklarınızı bandajlamak, eldiven kullanmakta size alternatif olabilecek yöntemlerdendir.
Tırnak yemenizi başka alışkanlıklarla değiştirin mesela sakız çiğnemek hem ağzınızı dolu tutar hem de dişlerinizi temizler.
Tırnak yemeniz stres kaynaklıysa size stres veren faktörlerden, kişilerden uzak durun, spor yapın, stresli ortamlarda bulunmayın.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.