Tüp bebeğin ne olduğu ve tedavisinin nasıl yapıldığı günümüzde evli çiftlerin en çok merak ettiği konuların başında gelirken son 5 yılda dünyada tüp bebek tedavisi oranlarının %20’lere yaklaştığı da görülmektedir. Türkiye’de ise her 100 çiftten 16’sının çocuk sahibi olabilmek için tüp bebek tedavisine başvurdukları bilinmektedir. Tüp bebek doğal yolla çocuk sahibi olamayan çiftlerin yardımcı üreme teknikleri kullanılarak ya da çocuk sahibi olmalarına engel olan hususların ortadan kaldırıldığı bir tedavi olarak görüldüğü gibi tüp bebek nedir kısaca tanımı yapılacak olursa kadının yumurtasının ana rahmi dışında döllenerek daha sonra rahme yerleşmesi olarak da açıklanabilmektedir.

Tüp Bebek Tedavisi Nasıl Yapılır?

Erkeklerin ve kadınların çocuk sahibi olamama nedenleri oldukça çeşitli ve farklı olmakla beraber, bu nedenlere göre tüp bebek tedavisinin değişik şekillerde yapıldığı görülmektedir. Genel anlamda tüp bebek tedavisi nasıl yapılır kısaca belirtilecek olursa, kadının adet döneminin başlangıcında uygulanmaya başlanan tedaviyle kadının yumurtalarının üremeye uygun hale getirilip küçük bir cerrahi operasyonla toplanması, erkekten alınan spermlerle birlikte laboratuvar ortamında döllenerek kadının rahmine yerleştirilmesi olarak açıklanabilir. Bu noktada hekim tarafından kadının yumurtalarının büyütülerek, erkekten taze ve kaliteli sperm alınması yoluna gidilir. Tüp bebek için erkekten sperm nasıl alınır sorusu için de verilecek farklı cevapların bulunduğu görülmektedir. Burada hekim tarafından yeterli sperme sahip olduğu düşünülen erkekler eşlerinin yumurtalarının toplandığı gün mastürbasyon yoluyla spermlerini verirken, aksi durumda kadının yumurtalarının toplandığı anda erkeklerden de cerrahi yöntemle sperm alınması yoluna gidilmektedir.

Tüp Bebek Nedir? Tüp Bebek Tedavisi Nasıl Yapılır? | 1

Tüp Bebek Tedavisinin Şansı Nasıl Arttırılır?

Tüp bebek tedavisinde;

  • Tedaviyi uygulayan hekimlerin bu konudaki deneyimleri
  • Tüp bebek tedavisi uygulanan merkezin laboratuvar kalitesi
  • Tedaviye yardımcı olarak kullanılan yöntemlerin varlığı (embriyoskop, spermçip) çok önemlidir.

Tüp bebek tedavisi sonucunda anne adaylarının rahmine yasal anlamda bir ya da iki embriyo transfer edilmekte, transferden on iki gün sonra yapılan hamilelik testinde sonucun pozitif çıkması durumunda ise bebek sahibi olması süreci başlamaktadır. Tüp bebek nasıl yapılır fiyatları için ise ortalama olarak bir seferde 15 bin TL’lik fiyatlarla karşılaşılmaktadır.

Açıklanamayan İnfertilite Nedir? Tıklayın !

Tüp Bebek Özel Bölüm Tıklayın !

Yumurta ve Sperm Donasyonu ile Tüp Bebek Tıklayın !

Tüp Bebek Tedavisinde PRP Nasıl Yapılır? Tıklayın !

Tüp Bebek Öncesi Erkeklerde Beslenme Nasıl Olmalı ? Tıklayın !