Kimi az pişmiş sever kimisi rafadan kimisi çok pişmiş sever.. Peki bu pişirme şekli nasıl yapılır püf noktalarını biliyor musunuz?

Yumurta haşlamak belki çok kolay bir işlem ancak damak zevkinize göre sevdiğiniz lezzette haşlamak itiraf edelim kolay olmayabilir. Eşiniz sizden rafadan yumurta isteyebilir ve sizin yumurtalarınız taş gibi olmuştur ve sonuç hüsran. Üzülmeyin işte sizlere ideal yumurta haşlamanın püf noktalarını açıklayacağız.

Yumurta hem protein değerleriyle hem de ekonomik oluşu nedeniyle sevdiğimiz gıdaların başında gelir. Kahvaltıda yumurta haşlamayı genelde ihmal etmeyiz. Yumurta haşlamanın da kendine göre bir adabı vardır.  Mükemmel bir yumurta haşlamak için bunlara dikkat edin. İdeal yumurta haşlama kolay olmayabilir ancak bu püf noktalarıyla artık kolay olacak.

Yumurtanın haşlanma süresi, pişirme yöntemine göre değişir. 3 çeşit yumurta pişirme yöntemi vardır bunlar; rafadan, kayısı ve katı yumurtadır. Pişirme yöntemine göre sürelerine bakacak olursak:

Yumurtanın kaynama sürelerine dikkat etmek gerekir.  Hangi yumurta nasıl yapılır gelin birlikte görelim..

367755-650-1457540034-1083210_650

Rafadan yumurta yapımı

Rafadan yumurta sevenler dikkat. Yumurtanızı rafadan istiyorsanız kaynadıktan sonra 3 dakika daha kaynatmanız yeterli.  Eğer bu süreyi ayarlayamıyorsanız içinizden 100 e kadar sayın ocağı öyle kapatın. Böylece yumurtanız rafadan olacaktır.

Kayısı yumurta yapımı

Kayısı gibi yumurta sevenlerimiz de az değildir. Orta hallidir ne çok pişmiş ne az pişmiştir. Kayısı yumurta pişirmek için kaynamaya başladıktan sonra 5-6 dakika daha fazla kaynatın ve ocağı kapatın.

Katı yumurta yapımı

Katı yumurta sevenler buraya. Katı yumurta elde etmek için kaynadıktan sonra 12 dakika daha beklediğiniz taktirde yumurtanız istediğiniz katılıkta olacaktır.

Yumurta haşlama süreleri çok önemlidir. Aşırı kaynatılan yumurtanın vitamin değerleri düşer. Bu nedenle bir yumurta en fazla 15 dakika kadar haşlanmalıdır.

Yumurta haşlarken çatlamaması için: Buzdolabından alınıp diğer soğuk suya atılıp haşlanmaya alınan yumurtalar genelde çatlar. Bunun için haşlanacak yumurtalar oda sıcaklığında olmalıdır.