Yumurtalık kistini tedavi etmek için öncelikle doktora başvurularak kistin oluşum nedenleri araştırılmalıdır. Yumurtalık kistleri bazı durumlarda hiçbir belirti vermez ve çoğu işlevsel kistler bir iki ay içerisinde kendiliğinden geçer. Doktorunuz tarafından öncelikle izlenerek takip edilen kist gelişimleri izlenim süreleri 1-2 ay kadar olabilir. Büyük olan ve şikâyet veren yumurtalık kisti nasıl geçer? noktasında doktorlar tarafından hormon tedavi uygulamasına geçilebilir ya da hastalara ameliyat önerilebilir.

Yumurtalık Kistlerinde Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Şifalı bitkileri tüketerek yumurtalık kistlerini ortadan kaldırmak mümkün olabilir. Kist eriten şifalı bitkiler arasında sayılabilecek en önemlileri soğan ve aslanpençesi bitkileridir. Testere dişli aslanpençesi çayının yumurtalık kistlerini yok etmek için oldukça faydalı olduğunu söyleyebiliriz.

Yumurtalık Kisti Nasıl Geçer? Bitkisel Tedavi Yöntemleri | 1

İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü

Yumurtalık kisti bitkisel tedavi yöntemleri arasında en etkili olan soğan kürü, bazı yumurtalık kistlerinde rastlanan adet düzensizliklerini ve ağrıları ortadan kaldırırken gelişebilecek olan insülin direncine karşı olumlu etkisi olmaktadır.

Yumurtalık kisti bitkisel tedavi İbrahim Saraçoğlu kür tarifi şu şekildedir;

  • Bir adet orta boy yemeklik soğan dört eşit parçaya bölünür,
  • Önceden kaynatılmış olan 2 litre suya(klorsuz) soğanlar eklenir.
  • Soğan ve su karışımı 5 daha kaynatılır.
  • Öğle ve akşam yemeklerinden önce 1 er bardak tüketilir.
  • Soğan kürü 15 gün sürede uygulanmalıdır.
  • Soğan kürü adet dönemlerinde uygulanabilir. En ideal uygulanma dönemi ise adet bitiminden sonra en erken bir hafta sonra uygulanmasıdır.

Yumurtalık kistleri hakkında önemli bilgiler Tıklayın !

Çikolata Kisti Gebe Kalmayı Engeller Mi? Tıklayın !

Yumurtalık Kisti, Belirtileri ve Tedavisi Tıklayın !

İbrahim Saraçoğlu Yumurtalık Kisti Tedavisi İçin Kür Tıklayın !