İlişkiniz bittiğine göre artık tamamen kendinize odaklanmanın vakti geldi. Ayrıldıktan sonra yapılması gerekenler nelerdir? Ayrılığı kolay atlatma yolları arasından istediğinizi seçin.

Ayrıldıktan Sonra Yapılması Gerekenler

İlişkilerin bitişleri genellikle üzücü bir şekilde olur. İlişkinizi kurtarabilmek adına elinizden geleni yaptınız ama istediğiniz gibi sonuçlanmayıp ilişkiniz bittiyse artık odaklanmanız ve toparlanmanız gereken kişi kendinizden başkası değil. Ayrılığı ilk günleri herkes için zor geçer. Tekrar aramak yada telefon başında beklemek bir süre vaktinizi alabilir. Sizin için sıraladığımız yöntemler ile ayrılık sürecini kolaylıkla atlatabilirsiniz.

Ayrıldıktan Sonra Yapılması Gerekenler | 1

Enerjinizi Düşürmeyin
İlişkiniz bittikten sonra kendinizi ” Drama Kraliçesi” durumuna getirmeyin. Özellikle biten ilk ilişkiniz değilse sonrasında da çok mutlu olmayı başarmıştınız bunu hatırlayın. Kendinizi iyi hissedeceğiniz noktalara odaklanın. Moralinizi yükseltecek müzikler dinleyin. Yemek yapmayı seviyorsanız yemek yapın. Arkadaşlarınızın dışarı çıkma davetlerini geri çevirmeyin. Sosyalleşin.

Mesajları Silin
Ayrıldıktan sonra ilk yapılacaklar listesinde tüm konuşmaları silmek yer alır. Sosyal medyadaki yada telefondaki tüm mesajları tekrar tekrar okuyup kendinizi üzmenize gerek yoktur. Hepsini okumadan tek tuşla silin.

Özgüveninizi Diri Tutun
Ayrılığınız hangi sebeble gerçekleşmiş olursa olsun kendinizi suçlamayın. Sonuca odaklanın. Bir daha onun gibisini bulamayacağım yada kimse beni o şekilde sevmeyecek gibi cümleler kurmayın. Tekrar sevmeyi ve sevilmeyi hakettiğinizi unutmayın.

Hakkında Çok Fazla Konuşmayın
Hayatınıza girmiş insanı elbette tamamen hafızanızdan silemezsiniz özellikle ilk zamanlarda bu çok zordur. Etrafınızdaki kişiler biten ilişkiniz hakkında konuşmak istediğinde kibarca konuyu kapatın. Tekrar üzülmenize izin vermeyin.

Mantıklı Yenilikler Yapın
Hayatınızda mantıklı yenilikler yapın. Ayrıldınız diye uzun saçlarınızı aniden kısacık kestirmeyin yada hemen yeni biriyle birlikte olmaya başlamayın. Bunun bir süreç olduğunu ve zamanla alışacağınızı kendinize hatırlatın. Zorlu bir dönemden geçerken verilen ani kararların pişmalık ile sonuçlanma ihtimalinin fazla olduğunu bilmelisiniz. Kendinizde uzun zamandır düşündüğünüz değişiklikler yapın.