Şampuan ve Saç Kremleri 2010 yılından beri kullandığım şampuanlar ve yorumlarım

spaniard

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2010
1.804
22
öncelikle merhaba,düz,uzun,boyasız siyah renk,ince telli,dipleri yağlı,yıkadıktan sonraki gün sönen saç biçimine sahibim.bugüne kadar kullandığım şampuanlar hakkında yorumlarımı yazacağım.dove ve elseve'i birer hafta kullandım,elidor,head&sholders,pantene,ipek'i birer ay boyunca kullandım,tresanı 3 ay kullandım,bioblası 2 hafta kullandım,1,5 yıldan beridir otacı 10 bitki özlüyü kullanıyordum,down under meselesine sonra geleceğim.

kullandıklarım ise şunlar;

1-elidor arındırıcı ferahlık
2-elseve arı sütü
3-head & sholders nane ve limon gibi bişeydi
4-tresan ısırgan otlu
5-down under naturals fruit kicks narlı olan kırmızı kaplı
6-pantene
7-dove
8-ipek
9-bioblas
10-otacı 10 bitki özlü canlandırıcı ve ısırgan otlusu
 
1-elidor arındırıcı ferahlık; hakkını yemeyelim arındırıyor ve ferahlatıyor.ama sadece ilk gün saçlarımı yıkadıktan hemen sonra yapıyor.2.gün bir yatıp kalktık diye fısss sönüyor.ayrıca nedense bu şampuanı kullandığımda şekil vermekte zorlanmıştım.normalde saçlarım düzdür,ama bu şampuandan sonra böyle uçlarda bir kıvırcıklık,sebepsiz kıvrımlar oluştu,ne oluyoruz ya? bu ne böyle? saçlarıma uymadı bu şampuan ve bıraktım.sanırım anneme vermiştim,o da memnun kalmamıştı,zaten içinde parabenle sls vardı.:KK14::KK14::KK14:
 
2-elseve arı sütü ; şampuanın üzerinde yazan saçları hacimleştirir,dolgunluk sağlar,ağırlaştırmaz lafına kanıp,'' benim saçlar yağlı madem bu şampuan ağırlaştırmıyor hemen almalıyım'' diye düşünüp almıştım.ellerim kırılaydı da almayaydım.1 haftacık yani 3 kere kullandım kokusu çok güzeldi fakat aman Yarabbi ne biçim döktü saçlarımı...zaten seyrek zaten ince telli böyle avuç avuç döküyor,hem banyoda 2 avuç döktü hem de banyodan sonra kuruturken tararken döktü.yani bir 1 hafta daha kullansam kafamda saç kalmayacaktı.dolgunlaştırıp,hacimlendirdiği de yalan.bana uymadı...:KK14::KK14::KK14:
 
Tüm Elseve şampuanlarını kullandım ama son çıkanı hariç hepsi aynı benim için kokuları değişik etkileri bende aynı oldu
Elidoru da aynı şekilde diyebilirim güzel yıkıyo gıcır gıcır yumuşak yapıolar ama çok döküyor
Bioblas berbat ötesi yağlandırdı saçlarımı ve koktu adam kafası kadar olmasada koktu utandım kafamdan
Tresan papatyalısı matlaştırdı ondanda memnun kalmadım.Az döktü tamam ama mat ve sönük oldu saçlarım
Şimdi az sarı kapaklı Elseve kullanıyorum o bitsin bide otacı denicem
 
Son düzenleme:
3-head&shoulders naneli olanı ; bir sürü şampuan kullandıktan sonra saçlarımda doğal olarak kepek oluşmuştu,ben de bu şampuanı kullanmaya karar verdim,kokusu hoştu,saçlarımı sertleştirdi ama o sertlikten hoşlandım ben yağlı olmasından iyidir yani.ama kepeği de tamamen yok etmedi malesef.1 ay boyunca kullandım onu belki uzun vadede yok ediyordur kepeği diye ama ne yazık ki hala kepekler vardı.ama ağırlaştırmadı da işte sert ve kepekliydi saçlarım.onu da postaladım:KK14::KK14::KK14:
 
4-tresan ısırgan otlu ;bu şampuanı saçlarımı kestirince pişman olup çabuk uzasın diye arkadaşımın tavsiyesiyle almıştım.ısırgan otu saçı uzatıyormuş da...
yaz boyunca 3 ay bu şampuanı kullandım,bitkisel olduğu için fazla köpürmüyordu,ama temizliyordu hissediyordum o ferahlığı.ama o ferahlık da 1 gün sürüyordu ertesi gün yine yapış yapış,hem parlaklığını da aldı sanki saçlarımın.ama ne olursa olsun saçlarımdaki kepekleri tresan yok etmişti,nasıl bir mucizedir bilmem ama tek bu yüzden 3 ay boyunca kullandım ben tresanı,uzatması bahane de ama kepek sıfıra inmişti resmen.minnettarım sana tresan:KK3::KK3::KK3::KK3:
 
5-down undere en son geleceğim, şimdi pantene hakkındaki görüşlerim ; doğal sentezini kullandım pantene'in,valla dolgunlaştıdığı,hacimlendirdiği,gün boyu ahenkle dans ettiği külliyen yalan !!!! ilk yıkamada bile belli etti kendini,keçe gibi yapmıştı saçlarımı,elektriklendiriyordu üstelik.saçlarımı düzleştiriyordum taradığımda dipler yapışık,uçlar tarağa doğru uçuyordu.diplerim yağlıdır zaten ama bari ilk yıkamada bile yağlı olmasaydı.ne bileyim 2 .gün yağlansaydı mesela...hayret ya :KK14::KK14::KK14:
 
7-dove ; dove sana buradan sesleniyorum geber emi !!!! bu ne iğrençlik be sen şampuan yapmayı bırak arkadaşım sen el kremi yap,çünkü şampuan yapamıyorsun,sen şampuan niyetine deterjan yapıyorsun çünkü.bu şampuanda paraben,sls ne arasanız var.3 yıkamalık dayanabildim dove'a.keçe gibi sert,taraynca sertlikten kırıklar oluşturmalar,kepek,dip yağları öfff iğrençti dove:KK50::KK53::KK53::KK53::KK53:
 
8-ipek; şampuanlardan yavaş yavaş hevesimi alınca bari bir Türk markasına yani ipek'e el atayım dedim.yıkadım ipekle hatta beyaz bir şampuanda akasya çiçekliydi.güzeldi hoştu,kokusuna bayılıyordum,yıkadıktan sonra kuruyunca bile kokuyordu.kepek yapmadı,sertleştirmedi iyi hoş fakat diplerdeki yağlanmaya ve ağırlaşmaya ipek de çözüm olmadı malesef...
 
9-bioblas ; milyon tane şampuan denedikten sonra saçlarım biraz fazlaca dökülmeye başladı,reklamlarda saç sökülmesine iyi geldiği iddia edilen bu şampuanı 2 hafta yada 3 hafta kullandım.evet gerçekten saç dökülmesini azalttı.mesela kulanmadan önce bir avuç dökülüyorsa,kullandıkça yarım avuca,çeyreğe falan dönüştü,en son çok az dökülmeye başlamıştı.kokusu da ayıcıklı jelibonlar gibiydi.ama offff çok sinir bozucu bir durum ne yazık ki o da ağırlaştırıyordu saçlarımı.dökülmemesinden son derece memnundum,yaptığı iddialar doğruydu ancak keşke birde hacim verebilseydi,işte o zaman bioblasa hayatımın şampuanı derdim...
 
10-OTACI 10 bitki özlü canladırıcılı ve down under naturals fruit kicks narlı ;
otacıya bayılıyorum hacim onda,yağlanma azaltma onda,dolgunluk,yumuşaklık,parlaklık,dökülmemesi onda.herşey otacıda.otacı diğer şampuanlara karşı 1-0 önde..içine ben birde çam terebentin yağı ekleyip ondan kullanıyorum yaklaşık 1,5 yıldır bu böyleydi.taa ki down underin narlısının kokusuna tav olana dek.Yarabbim bu güzel kokudur,otacı da güzel kokuyordu fakat bu narlı beni benden aldı.(((otacı 1-down under 1 oldu ))) daha 2 kere kullandım narlıyı,şuan için şikayetim,tam olmasa da kafama yapışmasa da biraz söndürdüğü.ne dökmeyle ilgili ne kepekle ilgili sorunum yok ama birde içinde sls içeriyormuş.otacı da paraben ve sls yoktu.bu da otacıyı 2-1 öne geçirir.down under sen de iyisin ama sende sls var,otacı da yok sanırım tekrar otacıya geçeceğim.
 
Son düzenleme:
benim kullandıklarım bu kadar bayanlar,soracağınız,şampuan hakkında tartışmak,karşılaştırmak istediğiniz bir şampuan varsa buralardayım ve yanıtlayabilirim:KK14::KK14::KK14::KK14:
 
vallahi güzel tespitler olmuş arkadaşım,teşekkürler.
ben de çok uzun süre tresan kullandım,en çok beğendiğim şampuanım da o olmuştu ama
saçı çok söndürüp kafaya yapıştırıyor maalesef,dolgunluk etkisi sıfır.

bir dönem nude kullandım,saçım çabuk yağlandı ve yine sönüktü.

bir dönem sarmısaklı şampuanlardan kullandım,aman aman bir etki göremedim.

en son ilk göz ağrıma bioxcine geri döndüm mecburen,o da söndürüyor saçlarımı ama ne yapayım,
kullanacak bir şampuan bulamadım şöyle güzel.

bir ara da otacı denedim ama o da tiftik yaptı saçlarımı beğenmedim,

hala saçımı geç yağlandıracak ve şöyle dolgun gösterecek ama sert de yapmayacak bir şampuan arıyorum:KK50:
 
vallahi güzel tespitler olmuş arkadaşım,teşekkürler.
ben de çok uzun süre tresan kullandım,en çok beğendiğim şampuanım da o olmuştu ama
saçı çok söndürüp kafaya yapıştırıyor maalesef,dolgunluk etkisi sıfır.

bir dönem nude kullandım,saçım çabuk yağlandı ve yine sönüktü.

bir dönem sarmısaklı şampuanlardan kullandım,aman aman bir etki göremedim.

en son ilk göz ağrıma bioxcine geri döndüm mecburen,o da söndürüyor saçlarımı ama ne yapayım,
kullanacak bir şampuan bulamadım şöyle güzel.

bir ara da otacı denedim ama o da tiftik yaptı saçlarımı beğenmedim,

hala saçımı geç yağlandıracak ve şöyle dolgun gösterecek ama sert de yapmayacak bir şampuan arıyorum:KK50:

öyle bir şampuan henüz icat edilmedi maalesef :))
 
:)) o şampuan icat edilene kadar kel kalıcam sanırım:KK37:

benim de saçla ilgili bir konum var okuyun canım... o zaman o konumda bahsettiğim sampuanlardan memnundum ama bir süre sonra onlar da kar etmedi... bi de onlarca para dökmekten bıktım artık yaa :KK43:((
 
benim de saçla ilgili bir konum var okuyun canım... o zaman o konumda bahsettiğim sampuanlardan memnundum ama bir süre sonra onlar da kar etmedi... bi de onlarca para dökmekten bıktım artık yaa :KK43:((

ben de bıktım bu şampuanlardan,
saçımın alışacağını bilsem köy sabununa geçicem vallahi:44:
 
saçlarım ince telli ve dipleri çabuk yağlanıyordu. ayrıca demir eksikliği nedeniyle bir ara yoğun dökülme yaşadım. dökülme nedeniyle doktora gittim. bana revigen şampuan ve tonik önerdi. ayrıca biotin kullandım. revigen şampuandan çooook memnun kaldım ve hala kullanıyorum. benim kullandığım ''repensil'' değil normal revigen bayanlar için olan şampuan. ''revigen repensil''i de denemeyi düşünüyorum.

ayrıca ''bepanthen, bemiks, evigen ampül ve badem yağı'' maskesi saça çok iyi geliyor. haftada bir kez mutlaka yapıyorum. ama badem yağı mutlaka saf ve soğuk pres olmalı. ben eczacımdan alıyorum.
 
o akdar çok şamğuan kullandım ki en son nude serisini kullanıyorum içerisinde sülfat olmamasından dolayı ama inanılmaz kurutuyor saçlarımı sanırım kullandıkalrım içerisinde en iyisi gliss yumuşacık yapıyor
 
İnce telli ve zayıf saçlara sahibim. Yaklaşık 1,5 yıl tresan ısırgan özlü şampuan kullandım ve saçımı çok kabarttığı için son 1 haftadır Otacı kullanmaya başladım. Otacının ince telli saçlar için olanını kullanıyorum.Küçük lastik bir şişede satılıyor. Otacının sitesinden sipariş verdim. Siparişi cuma günü verdim pazartesi günü elimde oldu. Sonuçları sizinle paylaşırım
 
X