2024 Nisan Ayı Burç Yorumları

nisann (3).jpg


NİSAN

“Hayatımın nasıl aktığını düşündükçe kendimi ihanete uğramış ya da oyuna gelmiş gibi hissediyorum; sanki göklerdeki birileri bana bir oyun oynuyor, sanki bütün hayatım boyunca yanlış melodiyle dans edip durmuşum.”


AYIN GÜNDEMİ

2 Nisan saat 01:14’te Merkür, Koç burcunda geri hareketine başlıyor. Bu zaman diliminde iletişimde ve teknolojide zorluklar yaşanabilir.

5 Nisan saat 07:00’de Venüs, Koç burcuna geçiyor. Venüs, aşk, ilişkiler ve güzellikle ilişkilendirilirken, Koç burcu ise hareketli ve cesur bir enerjiyle ilişkilendirilir. Venüs’ün Koç burcuna geçişiyle birlikte romantizm ve flört konularında daha cesur adımlar atabilirsin. İlişkilerde tutku ve heyecan artabilir. Aynı zamanda kendi değerini daha fazla takdir etme eğiliminde olabilirsin.

8 Nisan saat 21.18’de Koç burcunda 19 derecede bir “Güneş Tutulması” gerçekleşiyor. Güneş tutulması, enerji dolu ve dönüştürücü bir zaman dilimini temsil eder. Koç burcu da aksiyon dolu ve cesur bir burç olduğundan, bu tutulma sana harekete geçme ve yeni başlangıçlar yapma fırsatı sunabilir. Bu süre zarfında kendini yenilemek için ihtiyaç duyduğun değişiklikleri yapabilirsin. Yeni hedefler belirlemek veya mevcut projelerde ilerlemek için ideal bir zaman olabilir.

19 Nisan saat 17:00’de Güneş, Boğa burcuna geçiyor. Güneş'in bu burca geçişiyle birlikte enerjinde değişiklikler olabilir. Bu dönemde maddi konulara odaklanmak, para yönetimi konusunda daha bilinçli adımlar atmak ve keyif aldığın şeylere daha fazla zaman ayırmak önem kazanabilir.

24 Nisan saat 02:48’de Akrep burcunda 4 derecede bir Dolunay gerçekleşiyor. Akrep burcunun etkisiyle bu Dolunay, iç dünyanı keşfetmek ve gizli hislerinle yüzleşmek için mükemmel bir fırsat sunuyor olabilir. Aynı zamanda ilişkilerde de derinlik ve şeffaflık getirebilir.

25 Nisan saat 15:54’te Merkür, Koç burcunda ileri hareketine geçiyor. Merkür’ün Koç burcunda ileri hareketine geçmesi ile cesaret, liderlik ve bağımsızlıkla gücünü daha iyi ortaya koyarsın. Dolayısıyla, daha cesur ve kararlı olabilirsin. İletişimde daha net ve doğrudan olma eğilimi gösterebilirsin.

29 Nisan saat 14:32’de Venüs, Boğa burcuna geçiyor. Venüs'ün Boğa burcunda olması, duygusal bağlantılarını güçlendirebilir ve romantik ilişkilerde daha kararlı ve güvenli hissetmeni sağlayabilir. Ayrıca maddi konularla da ilgilenme eğiliminde olabilirsin. Bu dönemde keyifli ve rahatlatıcı bir atmosferin tadını çıkarabilirsin. Venüs'ün bu geçişi seni neşelendirecek ve güzelliklerin tadını çıkarman için sana fırsatlar sunacak.

30 Nisan saat 18:33’te Mars, Koç burcuna geçiyor. Bu enerji değişimiyle birlikte hareketli ve enerji dolu bir dönem başlıyor. Mars'ın Koç burcunda olduğu zamanlarda, cesareti kullanmak, girişimci olmak ve yeni projelere başlamak için ideal bir zaman dilimidir. Kendine olan güvenini artabilir ve daha hızlı hareket etmek isteyebilirsin. Ancak, aşırı hırslı olup sabırsızlık gösterme eğiliminde de olabilirsin, bu yüzden dikkatli olmanda fayda var.



Aygül Aydın
 
Sevgili Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar, Merkür'ün burcunuzda geri hareketi Nisan ayını hızlı ama bir o kadar da kontrollü bir şekilde başlatıyor. Duygularınız, düşünceleriniz kadar bunları ifade etme biçiminizi de gözden geçirmeniz gerekebilir. Mart ayı itibariyle gündeminize aldığınız tüm konuları değerlendirmeye almalısınız. Eksiğe, gecikmeye, boşvermişliğe ya da fazla kapılmışlığa karşı bu değerlendirme sizin için bir avantaj oluşturabilir. Ne istediğinizi bilmek ve istemediklerinizden arınmak için iyi bir dönemdesiniz. Bazı konularda tekrar karşılaştığınızda artık kesin ve kararlı çözümlerle ilerlemeniz gerektiğini bilmelisiniz. Bu noktada kendinize yüklenmek ya da muhataplarınıza sert tepki göstermek yerine profesyonel davranmaya çalışmalısınız. Kendinizi bir yarışa, amansız bir rekabete sürüklediğinizi fark ettiğiniz konularla ilgili düşünme ya da karar alma gibi bir gündeminiz olabilir. Özellikle özel hayatınız ve işle ilgili konular bunların başında geliyor. Fiziksel kazalar, bankacılık işlemleri, yazılı konular ve başvurularla ilgilenmeniz gerekebilir. Tedbirli olmanız gereken, hazırlık yapmanız istenen durumlarda üzerinize düşeni yerine getirmeye çalışmanız önemli olacaktır. Geri dönüşlerin iyi yönde olması ya da iyi yöne evrilebilmesi için bu gereklidir.

5 Nisan'da Venüs'ün Koç burcuna geçişi kendinizi daha iyi ve canlı hissedeceğiniz bir dönemi açıyor. Fiziksel açıdan daha güçlü olabilir, iradenizi daha iyi kullanabilirsiniz. Hava sıcaklıklarına göre egzersiz ve yürüyüş planları, açık hava etkinlikleri ilginizi çekebilir. Kendinize özen göstermeniz gerektiğini fark edebilir ve tarzınızın, bedeninizin ihtiyaçlarına göre harcamalar yapabilirsiniz. Hem kendinize hem çevrenize karşı cömert olacağınız bir dönemdesiniz, harcamalarınızın sizi sonrasında yıpratmaması için kontrollü olmanızda fayda var. Kilo kontrolünü yitirmemek, sağlıklı bir cilt ve beden için yediklerinize ve bunları yediğiniz yerlere dikkat etmelisiniz. Özgür, farklı ve heyecanlı hissedebilir ve bunları her koşulda ortaya koymak isteyebilirsiniz. Dürtüsel ve empatiden uzak çıkışların, sizi zarara uğratabileceğini unutmayın. Sosyal ortamlarda ilgi görebilir, yaptıklarınız ve söylemlerinizle dikkat çekebilir, çevrenizdeki kişileri peşinizden sürükleyeceğiniz ya da onlara bir motivasyon sağlayacağınız gündemler oluşturabilirsiniz.

8 Nisan'da hayatınızın dönüm noktalarıyla tanışacağınız ya da tanıştığınız noktaları bir çizgiye dönüştüreceğiniz bir döngüye giriyorsunuz. Koç burcundaki Güneş tutulması geçtiğimiz yıldan bu yana aldığınız ya da almak zorunda kaldığınız kararların yansımalarını, sonuçlarını getirebilir. Kendinizce hazırlığını yaptığınız ne varsa ekmeğini yemeye başlayabilirsiniz. İlerlemenize engel olan insanlardan ve konulardan uzaklaşmak yaptığınız en iyi hamle olabilir. Reddedilen, yarım kalan, amacına ulaşmayan ya da bir amaç taşımayan işleriniz, ilişkileriniz konusunda kesin bir noktaya varabilirsiniz. Algıda seçicilik kavramını yoğun bir şekilde yaşayabilirsiniz. İmajınızda, bedeninizde, kalbinizde yenilikler gündeme gelebilir. Çok yönlü düşünürken bunları tek bir amaçta toplamayı öğreniyorsunuz. Uzmanlaşmak, enerjinizi ve tecrübenizi uzun vadeli işlere ayırmak gerekebilir. Kişisel alanlarınıza önce kendiniz saygı duyarsanız ve bu sınırı koruyarak yaşarsanız çevrenize de bunu anlatmanız, insanlardan bu saygıyı beklemeniz de daha kolay olacaktır. Duyarlılık ve şefkate hayallerinizin de ihtiyacı var. İşbirlikleri, evlilik, yeni iş alanları, tarz, yaşam alanı gibi hayatınızın kalanını etkileyecek durumlar için daha cesur ve hazırlıklı hissedebilirsiniz. İçinizde bir şeylere öncülük etmeyen o heyecanı susturmanın değil, güzel ve etkili bir şekilde konuşturmanın zamandasınız.

19 Nisan'da Güneş burcunuzdan ayrılıp Boğa burcuna geçtiğinde durulmanın ve çalışmalarınızın karşılığını almanın zamanına erişiyorsunuz. Maddi sorunların çözümü, beklentilerinizin karşılığı gerçek olurken bunun tahmin etmediğiniz şekillerde olabileceği ihtimallerini de göz önünde bulundurmalısınız. Mevcut işinizi ve düzeninizi daha iyi koşullara taşımak, teknolojik yeniliklere açık olmak, yatırım planları yapmak gerekebilir. Bir noktaya geldiğinizde burada bir süreliğine de olsa kalmak, anlamak ve buna göre hareket etmek isteyebilirsiniz. Ancak hayatın planları buna uymayabilir. Daha yoğun çalışacağınız, farklı koşullar ve kazanımlar elde edeceğiniz zamanlar yaşayabilirsiniz. Dolayısıyla isteklerinizi ve bunlara giden yolu çok iyi anlamalısınız. Araştırma ve görüşmeler, sürpriz teklifler, gelir gider dengenizi büyük oranda etkileyecek nakit akışına hazırlıklı olun. İyi yönde haberler alabileceğiniz gibi harcamalarınızı doğru yönettiğinizde alabileceğiniz olumsuz haberleri de önleyebilir, etkisini en aza indirebilirsiniz. Hem kariyerinizde hem de sosyal hayatınızda bir şeyleri iyi yaptığınızı görmek sizi motive edecektir. Keyif alacağınız yerlerde bulunmak, fiziksel ve mental olarak ihtiyaçlarınızı karşılamak, yapmaktan mutluluk duyacağınız etkinliklere yönelmek isteyebilirsiniz. Rahatlamanın getirdiği hisler beslenme şeklinizi etkileyebilir, ağır ve alerjen olabilecek gıdalardan uzak durmanızda fayda var.

24 Nisan'da Akrep burcunda gerçekleşecek dolunay ile beraber yeni bir şeyler yapmak isterken eskinin yükünü atmanız gerektiğini fark edebilirsiniz. Sorunların, pürüzlerin altında yatan nedeni gördüğünüzde burada bir karmaşa yaratmamalı ya da var olan karmaşaya destek vermemelisiniz. Yolunuza bakmaya, hayatın sunduklarını anlamaya, memnun olacağınız ve çıkaracağınız derslerle neler yapacağınıza odaklanmaya çalışmalısınız. Tekrara düşmemek bu dolunayın en önemli mesajlarından biri olabilir. Olumlu bir dönüşüm, hayat standartlarınızı yükseltecek girişimler, sağlık konusunda iyileşmeler gündeme gelebilir. Fiziksel ve mental açıdan kendinizi nasıl beslediğinize dikkat edin. Bu farkındalık ve önlem hali, hayatınızı yaşam biçiminizi doğrudan etkileyecektir. Hukuksal konular, aile içinde görüşülecek meseleler, ekonomik gündemlerle ilgilenebilirsiniz. Bu işlemlerinizle ilgili yeni haberler ve gelişmeler önünüze gelebilir. Özellikle sosyal çevrenizin bu konuda etkili olması, dijital mecraların gücünün ön plana çıkması söz konusu olabilir. Kazanımlarınızın nasıl artacağını, gelişeceğini ve bundan duyacağınız memnuniyeti düşünebilirsiniz. Artık rahatlamalısınız. Hayatın sizi rahatlatmasından önce sizin kendiniz için bunu yapmanız önceliklidir. Hedef koyarken bunu da hesaba katarsanız, daha iyi sonuç almanızı sağlayabilir.

25 Nisan'da Merkür'ün burcunuzda ileri harekete başlaması motivasyonunuzu yükseltip işinizi hızlandırabilir. Artık planlarınızı konuşmak, duygularınızı açmak, işlerinizi ilerletmek adına daha etkili bir dönemde olduğunuzu görebilirsiniz. Bu döneme nasıl hazırladığınız önemli olacaktır. Daha net istekler, yeni başlangıçlar, imajınızla ilgili değişimler gündeminizde yer bulabilir. Siz bu noktada kendinizi yetiştirirken hayatınızdaki insanların da aynı doğrultuda olmasını isteyebilirsiniz. Yükselmenize yardımcı olacak, sizi olumsuz etkilemeyecek çevrelerde bulunmak adına girişimlerde bulunabilirsiniz. Bazı ilişkileri olduğu yerde bırakmanız gerekebilir.

29 Nisan'da Venüs'ün burcunuzdan ayrılıp Boğa burcuna geçmesiyle beraber hayatınızda sizi mutlu eden, değerli hissettiren unsurlara daha çok çekilebilirsiniz. Verilen tüm çabanın hayatı idame ettirmek kadar mutlu olmak, kaliteli standartlara erişmek için de olduğunu fark edebilirsiniz. Özdeğerinizi ve değer verdiğiniz işleri, ilişkileri koruyun. Çalışmalarınızı, iş planlarınızı sağlamlaştırmaya başlayabilirsiniz. Taşların yerine oturduğunu görmek, yeni taşlara yer açabilir. Ödeme trafiği, gelir gider dengesi, borçlanma ve alacak verecek trafiği gündeminizde yer bulabilir. Elinizin her manada bollaşması bu süreci daha rahat geçirmenize yardımcı olabilir. Tutumlu, ileriye dönük planlar yapmaya müsait olduğunuz kadar kendiniz için harcamalar yapmaya da açık olabilirsiniz. Estetik, kişisel bakım gibi konulardaki deneyimlerinizi güçlendirebilirsiniz. Hem çalışkan hem de rahat bir dönem geçirebilirsiniz. Bu durum duyduğunuz güven, garantiye aldığınız konular ve yaptığınız işlerin sağlamasını görmekle doğrudan ilişkili olabilir. Bu şartları sağlayamadığınızda yeni planlar yapmak isteyebilirsiniz. Beklentilerinizin karşılanması, daha anlaşılır olmak sizi motive edebilir.

30 Nisan'da yönetici gezegeniniz Mars'ın burcunuza geçmesiyle beraber yoğun ve aktif bir döneme giriş yapabilirsiniz. Mevsim şartlarının iyileşmesiyle beraber dış ortamlarda daha çok bulunmak, etkinliklere katılmak, spora başlamak ya da yapıyorsanız sıklığını arttırmak isteyebilirsiniz. Yeni projeler, görüşmeler ve ilişkiler konusunda şanslı etkiler altındasınız. Girişkenliğiniz dikkat çekebilir. Enerjik bir süreç olması bunu doğru kullanmanızla orantılı olarak iyi sonuçlar getirebilir. Bu iyi sonuçlar için duygularınızın farkında olmalı, gördüklerinizi ve deneyimlediklerinizi sakinlikle karşılamalısınız. Öfke ve hareket kontrolü, hem ilişkileriniz hem de sağlığınız için önemli olacaktır. Verdiğiniz emeğin boşa çıkmaması adına buna dikkat etmelisiniz. İskelet ve kas sisteminiz, kalp sağlığınız, baş bölgesindeki işlem ya da rahatsızlıklarınız konularıyla ilgilenebilirsiniz. Bir müdahalede bulunmak için hasta olmayı beklemeyin.

Motivasyon Sözü: “Zihin, doldurulması gereken bir kazan değil, tutuşturulması gereken bir ateştir.”





Sevgili Boğalar ve yükselen burcu Boğa olanlar, Merkür'ün 2 Nisan itibariyle Koç burcunda geri harekete başlaması bastırdığınız ya da ertelediğiniz konuları ön plana getirebilir. Bir şeyler üretmek, bir sonuç almak, hakkınızı elde etmek adına heyecanlı ve istekli olabilirsiniz. Yeterlilik göstereceğiniz alanları belirlemek adına bugüne kadar başarılı olduğunuz işleri, konuları tespit edebilirsiniz. Kendi bildiğinizden şaşmama hatasına düşmemeniz gereken bir dönemdesiniz. İnsanların sizi yolunuzdan edeceğini değil, bu yolda daha kolay ve kazançlı bir şekilde ilerlemenizi kolaylaştıracağını düşünmelisiniz. Zaten bu düşüncede olmayan kişilerle karşılaşmanız, ilişkilerinizi sonlandırmanız da gündeminiz de olacaktır. Ani ve hızlı gelişen bu durumlar karşısında öfkenizi kontrol etmekte zorlanabilirsiniz. Bazı insanalrın gerçek yüzünü ve niyetini gördüğünüzde, orada kalıp savaşmak yerine kendinize bu anlamda bir değişim ortamı yaratmalısınız. Biriken işlerinize, hayallerinize, hayalleri olan birilerine yönelmeniz daha iyi hissetmenizi ve yol almanızı sağlayabilir. Hukuksal konular, bunların resmi işlemleriyle ilgilenmeniz gerekebilir; danışmanlık alarak ilerlemeniz hata payınızı düşürecektir.

Yönetici gezegeniniz Venüs'ün 5 Nisan'da Koç burcuna geçişi ile beraber içten dışa yenilenmenin, iyileşmenin vücut bulmuş haline dönüşebilirsiniz. Kendinize yönelmek, önceliklerinizi belirlemek ve bunlar için harekete geçmek adına hazırlık yapabilirsiniz. Kesin bir sonuca vardırmak için aceleci olmadığınızda işlerin seyrini daha iyi anlayabilir ve kontrol edebilirsiniz. Bu da size yaptıklarınızdan elde edeceğiniz sonuçları daha iyi görme, bu sonuçları kullanabilme imkanı tanıyacaktır. İlişkiler konusunda itiraf ve görüşmeler gündeminize gelebilir; her ne kadar heyecanlı olsanız da bunu bir süre kendinize saklamanız daha doğru olabilir. Önceliklerinizden biri de, bir sonraki adımınızı paylaşacağınız insanlar ve ortamlar konusuna eğilmek olabilir. Bu durumun daha önce yarattığı sonuçları düşünmek ve üzerine gitmek için iyi bir dönemdesiniz. Girişimcilik, bu yöndeki destek ve eğitimler, kadın arkadaşlar ya da ailenin kadın figürleriyle olan ilişkilerle gündeminize gelebilir.

8 Nisan'da Koç burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması ile yolunuzun sadece açıldığını değil değiştiğini de görebilirsiniz. Alışık olmadığınız bir hızda gelişen konularla karşılaşmak başta sizi korkutabilir. Ancak bu korkuyla daha öncesinde tanıştığınız için şimdi ne yapacağınızı bilmek daha kolay olacaktır. Beklemeyi, durmayı, sabretmeyi de kontrol altına alacak ve artık belirsizliklere, gizli işlere, oyunlara, manipülasyonlara karşı duracaksınız. Karşıt düşünceler bazı ilişkileri yıpratabilir, çözüm bulmak isteyebilirsiniz. Eğer bu konuda yalnız olduğunuzu görürseniz bu yolda daha fazla devam etmemeniz gerektiğini unutmamalısınız. İçinizde ne saklıyorsanız, ne biriktiriyorsanız, ne düşlüyorsanız bunu öne çıkarabilirsiniz. Zorlandığınız bir ilişkiyi bitirmek, kötü hissettiren bir alışkanlığı bitirmek gibi iş fikirlerinizi, kariyer planlarınızı, hayat amaçlarınızı ortaya koymak da buna dahildir. 2023 yılının izlerini doğru anlayabilir, göremediğiniz ya da görmezden geldiğiniz meselelere hayatınızda daha çok yer verebilir. Bu yer değişikliğini yapmak, kötü niyetli kişilerin hayatınızdan çıkmasını da kolaylaştırabilir. Ruhsal, duygusal ve fiziksel açıdan kendinize yatırım yapmanın yollarını arayabilirsiniz. Henüz koymadığınız bir hedef koymalı ve bunun gereklerini araştırıp başlamalısınız. Eğer hedef koyup başlayanlardan olduysanız şimdi bunun neticelerini görebilirsiniz. Kendinizi yaptıklarınızla sınırlamayın. Büyüklerinizin, ailenizin, yeni tanıştığınız kişilerin önerileri bu noktada size destek olabilir. Başlangıçlarınız için öneri ve önceki çalışmalara göz atmanız işinizi kolaylaştırabilir.

19 Nisan'da Güneş'in burcunuza geçmesiyle beraber görünür olacağınız ve iz bırakacak hamleler yapacağınız bir döneme giriyorsunuz. Kendinizi göstermek kadar nasıl gösterdiğinizle de ilgilenebilirsiniz. Fiziksel ve duygusal açıdan yenilenmek, yeni tercihler yapmak daha iyi hissetmenizi sağlayabilir. Geri planda kalan, zamanı beklenen düşünceleriniz için adım atmak adına iyi bir süreçtesiniz. Sosyal ve ekonomik açıdan elinizin güçleneceği gelişmeler yaşayabilirsiniz. Önyargılarınızı kıracak, direnç noktasından sizi uzaklaştıracak haberler alabilirsiniz. Hayatınızın akışını değiştirecek insanlarla tanışabilir ya da siz birinin hayatında o insan olabilirsiniz. Önemli kararları vermeden önce koşulları en iyi şekilde değerlendirmek isteyebilirsiniz. Ancak bazı konuların ani gelişmesi size istediğiniz zamanı tanımayabilir. Çünkü bazı fırsatlar ve insanlar sadece belli bir zamanda karşınıza çıkar, onu değerlendirmeniz hayatınızda farklı bir pencere açar. Görmek istediklerinize rağmen farklı manzaraların, yolların önünüze çıkmasını şimdiden kabul etmenizde fayda var. Sorunlarınıza çözüm bulacağınız görüşmeler yapabilirsiniz. İkili ilişkilerde bir kırılma noktası yaşayabilirsiniz. Tarzınız ve giyiminizle ilgili düşünceler, sağlıklı bir görünüm isteğiniz yoğunlaşabilir. Koşullarınız ve bedeninizin iyiliğini düşünerek operasyonları, takviyeleri ve tedavileri gündeme getirmeniz yerinde olacaktır. Özellikle beslenme ve kilo kontrolüyle ilgili sorunlarınız konusunda uzman görüşü almanızda, artık ciddi bir sistem kurmanızda fayda var. Dikkatleri çekeceksiniz, en iyi şekilde olmasına özen gösterin.

24 Nisan'da Akrep burcundaki dolunay ile yakaladığınız ivmeyi yukarıda tutmak, daha ileriye taşımak isteyebilirsiniz. Bu isteğinize gölge düşüren kişileri ya da konuları daha net görebilirsiniz. Aile kurmak, aile işi yapmak, sorun değil huzur konuşmak gündeminizde yer bulabilir. Bitiş ve başlangıçlar yapmak, bunların kararını vermek ve kararların altında yatan nedenlere göre yeni bir yol çizmekle ilgilenebilirsiniz. Bir aydınlanma yaşayabilir, farkında olmadıklarınıza dair fikirler edinebilirsiniz. Bu da ikili ilişkilerde neyi öncelik yapmanız gerektiğini sorgulatabilir. İş motivasyonunuz yüksek olabilir. Karşılaştığınız durum ne olursa olsun girişimde bulunmak, farklı bir sayfa açmak isteyebilirsiniz. Çatışmakla, savaşmakla ya da karşı durmakla kaybettiğiniz vakti şimdi çaba göstererek telafi edebilirsiniz. Sizinle aynı fikirde olmayan kişilerle karşılaştığınızda ya da ailenizden bu konuda eleştiriler aldığınızda dik duruşunuzu göstermeniz önemli olacaktır. Yapıcı eleştiriler ve engelleme niyetleri arasındaki farklı görmek adına bu gereklidir.

25 Nisan'da Merkür'ün Koç burcunda ileri hareketine başlamasıyla duygusal olarak daha makul hissettiğinizi görebilirsiniz. Takılıp kaldığınız hiçbir şeyin size hizmet etmediği gerçeğiyle yüzleşmek zor olsa da bunu başarmış olmanın ya da başaracak olmanın gururunu yaşayabilirsiniz. Çevrenizde olup bitenlere nasıl bir tepki vereceğinizi, yaklaşımlarınızı nasıl düzenleyeceğinizi gösteren olayları tekrar düşünebilirsiniz. Özellikle gerçek niyetini yeni fark ettiğiniz, sizi yanlış yönlendiren kişileri hayatınızdan uzaklaştırarak kendiniz için yeni bir iyilik hareketi başlatabilirsiniz. Kendi davranışlarınızda da bu olumsuz etkileri görüyorsanız bırakmak ve gündelik yaşantınızı mutlu, keyifli, üretken bir noktaya taşıyabilirsiniz. Sıhhi işlemler, işle ilgili konular ve evrak işlerinizi tamamlamaya başlayabilirsiniz.

29 Nisan'da yönetici gezegeniniz Venüs'ün burcunuza geçişi ile beraber kendinizle ilgilenmeniz gereken konular ön plana çıkabilir. Fiziksel ve ruhsal açıdan iyi hissedeceğiniz seçimler yapabilirsiniz. Hayat tarzınızda değişikliğe gitmek, çevrenizde ve evinizde yenilikler görmek isteyebilirsiniz. Kendinize has konular, tercihler ve tutumlarla çevrenizin ilgisini toplayabilirsiniz. Özellikle ikili ilişkiler ve kazanç noktasında önemli fırsatlar yakalayabilirsiniz. Ruhsal açıdan kendinizi toparlamaya ihtiyaç duyuyorsanız bu dönemi iyi değerlendirin. Dışa dönük olmak, sevdiğiniz yerlerde bulunmak, ilgi alanlarınızda profesyonelleşmek size iyi gelebilir. Koşulların daha iyi olması adına çaba gösterebilirsiniz. İşinizde, özel ve sosyal hayatınızda da bunu gözetebilirsiniz. İstediğiniz noktayı yakalayıp orada kalmak isteyeceğiniz bir dönem olabilir. Keyif ve sakinlik, olumsuz dış etkenlerin üzerinizdeki baskısını azaltabilir.

30 Nisan'da Mars'ın Koç burcuna geçişi ile davranışlarınıza, bunların nedenlerine ve sonuçlarına odaklanabilirsiniz. Rahatsız olduğunuz bir duruma, sonradan tepki vermek yerine öncesinde kontrol etmek isteyebilirsiniz. Ancak bunu zorlaştıran, imkansız hale getiren gelişmeler yaşama ihtimalini de göz önünde bulundurmalısınız. Emin olmadığınız, ilgilenmediğiniz, size bir katkısı olmadığına inandığınız konularda aksiyon almamaya özen gösterin. Bu kendini koruma davranışını sürdürebilirseniz, sizinle ilgili iyi fikirleri olmayan kişilere karşı da bir duruş sergilemiş olacaksınız. Bazı düşmanlıkların, hukuksal sorunların gündeme gelmesi söz konusu olabilir. Haber almanız ya da bilerek önünüze düşürülmesi durumlarıyla karşılaşabilirsiniz. Bastırmak yerine çözmeyi, terk etmeyi ve ruhsal olarak güçlü kalmayı öğrenmeniz gereken bir süreçtesiniz.

Motivasyon Sözü: “Bir kahraman, sıradan bir insandan daha cesur değildir. Cesareti sadece beş dakika daha uzun sürer.”









Sevgili İkizler burçları ve yükselen burcu İkizler olanlar, 2 Nisan'da yönetici gezegeniniz Merkür'ün Koç burcunda geri hareketine başlamasıyla kalabalıktan, yoğunluktan uzaklaşmak ve kendinize yönelmek isteyebilirsiniz. Yüksek bir tempo ve enerji başlangıçta iyi sonuçlar almanıza yardımcı olabilir ama bazı zamanlarda durmanız gerekebilir. Böylece ne yaptığınızı görmekle beraber kaynaklarınızı, imkanlarınızı, düşüncelerinizi nasıl değerlendirdiğinizi de fark edeceksiniz. Kontrolsüz gücün güç olmadığını gördüğünüzde bu durum bazı hedefleri ya da tutumları değiştirebilir. Farklı bir duruş yakalamanız gerekebilir. Özellikle sosyal ortamlarda, ortaklı işlerde çevrenizin olumsuz tepkisine maruz kalmamak adına bu önemli olacaktır. Bu sayede sadece kendinizde değil çevrenizde de bir değişim başlatabilirsiniz. Herkesin şapkasını çıkarıp düşünmesini sağlayacak konuları gündeme getirebilirsiniz. Arkadaşlıklarınızın gidişatı, bitiş ve başlangıçlar, yeni ortaklık ve çevre isteği, kendi başınıza yapmanız gerekenler ya da kendi halinde olmaya duyduğunuz ihtiyaç bu dönemin konu başlıkları olabilir.

5 Nisan'da Venüs'ün Koç burcuna geçişi ile beraber ekonomik açıdan daha güçlü ve hareketli bir döneme girebilirsiniz. Kendinizi bu konuda yetersiz hissetmenin ötesine geçerek adım atabilir, plan yapabilir ve araştırmalara başlayabilirsiniz. Hayatın size getirdiği ya da sizden götürdüğü konular, başlamanız gereken noktayı gösterebilir. Artık gelecekten beklemek değil, almak zamanındasınız. Kendi işinizi kurmak, mevcut işinizde ilerlemek, maddi ve çevresel anlamda yeni getiriler elde etmek, arayışlarınızın olumlu neticelenmesi, çevrenizin desteğini almak sizi motive edebilir. Sosyal anksiyete hissettiğiniz durumları aşmak, anlamak ve anlaşılmakla ilgili kaygıları sonlandırmak adına iyi gelişmeler yaşayabilirsiniz. Adım atmanın korkutucu değil başlatıcı etkisine ağırlık veriyorsunuz. Duygusal ve sosyal konulardaki şansınız da böylece artıyor. İlişkiler defterini kapattığınızı düşünürken yeniden açacağınız tanışmalar gündeminize gelebilir. Fiziksel ve mental açıdan kendinize yatırım yapabilir, daha iyi görünmek ve bu görüntünün altını doldurmak için uğraşabilirsiniz.

8 Nisan'da Koç burcundaki Güneş Tutulmasıyla beraber kendinizi ait hissedeceğiniz, iyi işler çıkarabileceğiniz ve destekleyici ilişkiler kurabileceğiniz alanları gündeme getirebilirsiniz. Bu konuda cesaretiniz olsa bile nerede ne şekilde kullanacağınızı bilmenin de önemli bir faktör olduğunu görebilirsiniz. Öne çıkmaya hazır olun, heybenizi doldurun ve harekete geçin. Bugüne dek bunu yapmamanın sonuçlarına daha fazla alan tanımamalısınız. Takım çalışmaları yapmak, ortaklı hareket etmek sizi beslese ve geliştirse de bireysel çabalarınızı da ön plana çıkarmalısınız. Yeni çalışma ortamları ve konular, hobiler, yatırım kaynakları, girişimcilik hikayeleri, sosyal sorumluluk projeleri, dijital platformlar konusunda şanslı olabilirsiniz. Bu konuda birinin elinizden tutmasını beklememelisiniz. Bu düşünceyle hayatınıza gelip tam tersi sonuçlar oluşturan kişileri, onlarla paylaşımlarınızı hatırlayın. Yeni arkadaşlar edinmeye çok açık olabilirsiniz ancak yakın geçmişteki tecrübelerinizi unutmadan ilişki kurmalısınız. Kendisi durduğu için sizin de durmanızı isteyen, sevincinizle sevinmeyen kişilere mesafe koymalısınız. Çevrenize bu değerleri yansıtan davranış kalıplarını hayatınıza almaya başlayın.

19 Nisan'da Güneş'in Boğa burcuna geçişi ile kendinize ayırmanız gereken zamanı belirleyebilirsiniz. Mental sağlığınız, planlarınız, sakinlik isteğiniz ağır bastığında bunlara kulak vermelisiniz. Kendinizi ertelemek bu süreçte iyi sonuçlar getirmeyebilir. Başa çıkmakta zorlandığınız sorunlar için yeni fikirler edinebilir, araştırmalar yapabilirsiniz. Kişisel gelişime önem verebilir, bir yol çizmek ve bu yolda ilerlemek adına nelere ihtiyacınız olduğunu anlamaya çalışabilirsiniz. Planlama ve hazırlık süreçleriyle geçireceğiniz, belki unuttuğunuz belki hiç bilmediğiniz konuları gündeminize alacağınız günleriniz olabilir. Çalışma stilinizi değiştirecek yeni iş teklifleri, fikirleri, interneti ve teknolojinin imkanlarını daha çok kullanacağınız projeler gündeme gelebilir. Mevcut yaşam tarzınızın dışına çıkma durumu başta size garip gelse de bunu kısa zamanda benimseyebilir, ilgi duyabilir ve geliştirmek için çalışabilirsiniz. Engelleri önünüze önyargılarınızla koyduğunuzu fark edebilirsiniz. Sık ve mesajlı rüyalar, gerçek hayattan örnekler, yanlış ve toksik ilişkiler, arkanızdan dönen oyunlar bu konuda size destek verebilir. Yüzleştiğiniz, netleştirdiğiniz her şeyle bir pranganın daha çözüldüğünü görebilirsiniz.

24 Nisan'daki Akrep dolunayı ile beraber yaşantınızı ağırlaştıran ve zorlaştıran konularla yüzleşebilirsiniz. Artık gerçek bir kırılma noktasına ihtiyacınız olduğunu görebilir, kendiniz için yeni seçenekler bulmaya çalışabilirsiniz. Özellikle sağlığınız konusundaki ihmalkarlığı ortadan kaldırabilir, kontrollerinizi yaptırabilir ve bedensel değişimler için adım atabilirsiniz. Su tüketimine gereken önemi vermelisiniz. Kendinizi güçlü hissetmek değil, gerçekten güçlü olmak ve bu motivasyonu korumak öncelik olmalıdır. Kaygılarınızı sizi ileriye taşıyacak bir etken olarak görmelisiniz. Rahatsız olduğunuz, memnun kalmadığınız, verim ve kazanç elde edemediğiniz durumları olduğu haliyle bırakmak yerine burada neler yapacağınıza odaklanabilirsiniz. Yaşadığınız kaygı bozukluğu, şüphe, iyi fırsatları görememe halinin geçici olduğunu, bu geçiciliğin süresini de yine kendi çabanızla kısaltacağınızı unutmayın. İş konusunda bazı başlangıçlar yapabilir, çalışmalarınızı neticelendirebilir, yeni girişimler ve stratejiler üzerine çalışabilirsiniz. Bu motivasyonun sizi beslediğini gördüğünüzde destek ve imkan bulmanız daha kolay olacaktır. Yeteneklerinizin farkında olmak ve bunları kullanacağınız işleri araştırmak, sektör değişikliği yapmak, çalışma stilinizi ve ortamınızı yenilemek, teknolojik konulara ve yabancı dille ilgili alanlara ilgi duymak gündeminizde olabilir.

25 Nisan'da yönetici gezegeniniz Merkür'ün Koç burcunda ileri hareketine başlamasıyla sosyal ortamlarla ilgili kaygılarınız veya sorunlarınız son bulabilir. Tanıştığınız kişilerle iletişiminizi güçlendirmek, bir adım sonrasını düşünmek isteyebilirsiniz. Üzerinizden bir yükün kalktığını hissedebilirsiniz. Bu da kendinizi daha ifade etmenin yanısıra yapabileceklerinizin de önünü açacaktır. Girişimler, sosyal projeler, ekonomik beklentiler noktasında şansınız dönebilir. Bu şansı kullanmak adına hazırlığını yaptığınız, beklettiğiniz her şeyi ortaya çıkarın ve kendiniz için yeni bir sayfa açın.

29 Nisan'da Venüs'ün Boğa burcuna geçişi ile arka planı doğru ve keyifli yönetmeyi deneyimleyebilirsiniz. İyi hissedeceğiniz tatiller, görüşmeler planlayabilirsiniz. Çevrenizden esinlenerek kendi hayatınız için bazı fikirler üretebilir, yaratıcı yönünüzü geliştirebilirsiniz. Mutsuzluğa ve karmaşaya götüren olaylardan, insanlardan sıyrılmanız gerektiğini fark ediyorsunuz. Artık bazı insanlarla aranıza mesafe girmesi gerektiğinde bundan kaçmamalısınız. Özellikle parasal konularda anlaşmazlık yaşadığınız, standartlarınızı deyim yerindeyse meze yapan ve hakkınızda söylenti çıkaran kişiler sayesinde büyük ve önemli tecrübeler edinebilirsiniz. Bunları kullanabilmek kendinize dönmeye, arınmaya ve sakinleşmeye odaklanmalısınız. Ruhsal ve fiziksel sağlığınız adına günlük yaşantınızda bazı değişiklikler yapmanız gerekebilir. Kontrollerinizi yaptırarak size bugüne kadar iyi gelen alışkanlıklarınızı tespit edin ve bunları rutinleştirmeye çalışın.

30 Nisan'da Mars'ın Koç burcuna geçişi ile beraber kendinize yeni öncelikler belirleyebilirsiniz. Bağlayıcılığı olan ve sizin bir şeyler yapmanızı engelleyen koşullar, ortamlar ya da insanlardan uzaklaşmak isteyebilirsiniz. Bu da yeni bir çevreye olan ihtiyacınızı ortaya koyabilir. Yeni insanlarla tanışabilir, farklı fikirler üzerine düşünebilirsiniz. İş yapmak, sosyal hayatı hareketlendirmek adına önünüze yeni fırsatlar gelebilir. Ancak siz tamamen kendi çabanızla bir şeyler yapma isteğinde olacağınız için bunları bir rekabet olarak da görebilirsiniz. Rekabet gelişimi destekler ama bunu öfke ya da egoyla beslememelisiniz. Para konuları, sosyal ilişkiler, baskı gibi etkenlerin bazı gerginlikler çıkarması gündem olabilir. Düşünmeden hareket etmemeniz gereken bir zaman dilimindesiniz.

Motivasyon Sözü: “Bir noktaya ulaşmanın yirmi değişik yolu olabilir… Ama bir an önce, bunlardan birine başlamalısınız.”




Aygül Aydın
 
Sevgili Yengeçler ve yükselen burcu Yengeç olanlar, 2 Nisan'da Merkür'ün Koç burcunda geri hareketine başlamasıyla beraber işinize ya da sizi bu hayata bağlayan sorumluluğunuza, gündeminize olan saygınız artıyor. Artık bu konuyu şansa bırakmamanız gerektiğini görebilir ve düğmeye basabilirsiniz. Kendiniz için ne istediğinizi, bunu ne kadar bir süredir ertelediğinizi fark ettiğinizde geç kaldığınızı düşünüp üzülmeyin. Yeniden başlamak için bu farkındalık önemlidir. İş arayışları, kendi sesini duyurmak, tarzınızı yansıtmak, bağımsızlık ve bireyselliğe önem vermek gündeminizde yer bulabilir. Bunu öfkeyle, sonu düşünülmemiş hamleler yapmak yerine sakin ve akılcı bir şekilde ilerlemelisiniz. Abartılı tutumlar, sözlü tartışmalar, iş kazaları gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz. Dikkatinizi toplu tutmanın, sabırlı olmanın ve her şeyi radarınıza almamanın önemini burada anlayabilirsiniz. Bu konuda üstlerinizden, fikrine değer verdiğiniz kişilerden, ailenizden destek alabilir; profesyonelleşmek konusunda yine profrsyonellerden yardım alarak sorunlarınıza çözüm bulabilirsiniz. Hızlı çalışmak değil, verimli çalışmak ve iyi sonuç almak önemlidir. Teknik cihazların kullanımında ve yazılı işlerde daha yavaş ve kontrollü olmayı ihmal etmeyin.

5 Nisan'da Venüs'ün Koç burcuna geçişi ile üzerinizdeki ağırlık hissinden kurtulabilirsiniz. Sizi ifade eden seçimler yapmak söz konusu olabilir. Hem özel hayatınızda hem de iş hayatınızda bu seçimlerin hazırlığını yapmak, mevcut çalışmalarınızın sonuçlarını almak adına iyi bir dönemdesiniz. Ayağınıza bağ olan insanlardan ve durumlardan sıyrılabilir, kendi iradenizi ortaya koyabilirsiniz. Bu da daha iyi iş çıkarmanızı kolaylaştıracaktır. Terfi, yer değişikliği, maddi kazanımlar, danışmanlık, mentorluk gibi alanlarda şans sizden yana olabilir. Tecrübelerinizi ve motivasyonunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu daha önce yapmamanın, önünüzdeki en büyük engellerden biri olduğunu fark edebilirsiniz. Evlilik, iş kurma, taşınma, aileyle ilgili konular gibi hayatınızda önemli etki bırakacak gelişmeler gündeminize gelebilir. Satın alma, para yönetimi gibi konularda ani ve hızlı gelişen durumlar olabilir.

8 Nisan'da Koç burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulmasıyla iş hayatınızın bir ya da birden fazla dönüm noktasıyla karşılaşabilirsiniz. Bu konuda daha yüksek bir motivasyona, gerekliliğe hatta belki de zorunluluğa sahip olduğunuzu düşünebilirsiniz. Kendinize, hayatınıza, ailenize, çocuklarınıza, sevdiklerinize nasıl bir düzeni layık gördüğünüzün üzerinde fazlaca durduğunuz zamanların sonundasınız. Şimdi bu düşünceleri uygulamak için fırsat yaratmalısınız. Yeteneklerinizi, yaptığınız işi, toplumdaki yerinizi daha iyi bir noktaya taşımak adına hayallerinizden destek alabilirsiniz. Bir hobinizi işe dönüştürebilir, ailenizin desteği ya da önerileriyle çalışmalar başlatabilir, hayat standartlarınızı yükseltecek alışkanlıklar benimseyebilirsiniz. Hem duygusal hem de parasal açıdan önemli kazanımlar elde edebilirsiniz. Nasıl göründüğünüz kadar kendinizi nasıl gördüğünüzü, gördüklerinizi nasıl değerlendirdiğinizi de düşünmenizde fayda var. Zira bu keşifler size yeni yollar açabilir. İnsanların dikkatini bir noktada toplayacağınız bir projeye, işe, habere imza atabilirsiniz. Evlilik ve ortaklık gibi konuları gündeme getirmeden önce kendi duygusal durumunuzu, biriyle hayat paylaşma isteği ve kriterlerinizi netleştirmenizde fayda var. Bu sayede hızlı gelişen konuları anlamlandırmak ve hayata geçirmek için daha sağlam adımlar atabilirsiniz. Yoğun olduğu kadar stresli de geçecek bir süreç olabilir. Bu yüzden tepkilerinizin altında yatan nedeni bularak olumsuz tepkilerinizin önüne geçebilir, kırgınlık ve kaosun sizi etkilemesini en aza indirebilirsiniz.

19 Nisan'da Güneş'in Boğa burcuna geçişi sizi dışa dönük, ilgi gören birine dönüştürebilir. Buna ihtiyacınız olduğunu bilseniz de bu ihtiyacı karşılayacak ortamı, imkanları bulmakta zorlanıyorsanız artık kolaylık dönemine girebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken husus, denenmişi denemeye ve olmayanı oldurmaya zorlamamanız olacaktır. Kendinizi yeni hedeflere, ortamlara sürüklemelisiniz. Bu konuda istekli ve öncü olursanız, hayatın getirilerini anlayıp bireysel alanlarınıza taşımanız kolaylaşacaktır. Mevcut ilişkilerinizin haricinde yeni insanlarla bir araya gelebilirsiniz. Tanışacağınız herkesin size vereceği bir mesajı olduğunu fark edebilir, bakış açınızı genişletebilirsiniz. Neye göre güven duygusu hissettiğinizi düşünebilir, bunun gerçekliğini sorgulayabilirsiniz. Hayatın keyifli yanlarını bulmaya ve bunları kalıcı hale getirmeye odaklanmanızda fayda var. Ekonomik, duygusal ve sosyal açıdan yeni haberler alabilirsiniz. İş fırsatları, manevi yönden daha güçlü ve zengin hissedeceğiniz projeler ve hedefler gündeminize gelebilir. Bu aşamada bir özgüven sorgulamamasına girmemelisiniz. Yapabildiklerinizi görün ve geliştirmeye devam edin. Bir devamlılık arz eden, davranışa ve hayat tarzına dönüşen hamleler yapmak için önemli bir dönemdesiniz; bunun nimetlerinden faydalanın. İkili ilişkiler konusunda sevindirici gelişmeler yaşayabilirsiniz. Duygusal bir partner bulmak, bu konuda duvarlarınızı kaldırmak isteyebilir, size yakılan yeşil ışıkları takip edebilirsiniz.

24 Nisan'da Akrep burcundaki dolunay ile beraber ikili ilişkilerde sizi neyin mutlu ettiğini ya da edeceğini düşünebilirsiniz. Bir sorgulama, değerlendirme aşamasında olduğunuzu fark ettiğinizde bir yanlışın ortasında olduğunuz kaygısına kapılmamalısınız. Bu dönemi sakinlikle, temiz bir zihinle geçirmek gerçekten bir yanlış varsa bunu görmenizi ve doğruya dönüştürmenizi kolaylaştıracaktır. Çevrenizdeki insanların düşüncelerinin etkisinde kalmamak adına yalnız kalmanız, tek başınıza bir yerlere gitmeniz, ara verdiğiniz ya da başkaları yüzünden hayatınızdan çıkardığınız hobilerle ilgilenmeniz iyi hissettirebilir. Heyecanınızı ve hislerinizi doğru tanımlayabilirsiniz. Alacağınız kararlara bunun etki edeceğini unutmayın. Duygusal konular, çocuklarla ilgili kararlar, maddi beklentileriniz konusunda destek görmek isteyebilirsiniz. Bu desteğin geldiği yer kadar gelmediği yeri de önemsemelisiniz. Ancak bunu üzülmek için değil, artık kangren olan bu yeri kesip atmak için yapmanız gerekecektir. Geçmişten ders alın. Hem sağlığınıza hem ilişkilerinize hem de geleceğe dönük hedeflerinize karşı bunu borçlu olduğunuzu görebilirsiniz. Kaosun değil sevginin ve bunun daimi olması için verilen çabanın peşinden gittiğinizde gerçek mutluluğu yakalayabilirsiniz. Bu konuda önünüzü açacak insanlarla tanışabilir, duygusal etkileşimler yaşayabilirsiniz.

25 Nisan'da Merkür'ün Koç burcundaki geri hareketini sonlandırmasıyla işinizle ilgili beklentileriniz ve çalışmalarınız hızlanabilir. Bekleyen evrak işleri, projeler ve görüşmeler için zaman açabilirsiniz. Daha iyi bir takvim üzerinde çalışmak, yapmak istediğiniz çok şey varken size destek olabilir. Çok yönlülüğün dikkat dağınıklığı ve sonunu getirememe sorunu oluşturmaması için aradaki çizgiyi kaçırmamalısınız. Terfi, zam, iş gereği değişiklikler, yeni sorumluluklar gibi konularda daha hızlı sonuç alabilir ya da bunları gündeme getirebilirsiniz.

29 Nisan'da Venüs'ün Boğa burcuna geçmesiyle beraber kariyerinizde edindiğiniz bilgiler ve çevrelerle hayatınıza farklı bir pencere açabilirsiniz. Hayatınıza önem vermenin farklı yollarını öğrenebilirsiniz. Ekonomik koşullarınızın iyileşmesi, tatil ve hayallerinizle ilgili planlar, duygusal gündemler sizi ihtiyaç duyduğunuz sakinlik ve huzura eriştirebilir. Zamanını çalışarak, bir şeyler üreterek ve bunları korumaya çalışarak geçirirken bastırdığınız duygularınızla da ilgilenmeniz gerektiğini fark edebilirsiniz. Yapmak istedikleriniz konusunda yeni fırsatlar edinebilirsiniz. Ancak yeterli olduğunu düşünerek adım atmak atmaktan çekinmemelisiniz. Bu sizi bir süre sonra tembelliğe, yanlış anlaşılmaya itebilir. Önemli işler başarabilecekken potansiyelinizi söndürmemelisiniz. Gayrimenkuller, kozmetik, mücevher gibi toplum tarafından kabul gören ve ihtiyaç duyulan alanlarda bazı iş ya da yatırım fikirlerinizi değerlendirmeniz sizi kârlı çıkaracaktır.

30 Nisan'da Mars'ın Koç burcuna geçişi ile beraber iş hayatınızda hareketli zamanlar başlayabilir. İş görüşmeleri yapmak, kendi sektörünüzde ilerlemek, var olan işinizi büyütmek, yeni bir mesleki yön belirlemek gibi gündemleriniz varsa şanslısınız. Daha doğrusu, çabanızla bu şansı bizzat siz yaratabileceksiniz. Koşullarınızda ve kazanımlarınızda önemli değişimler yaşayabilirsiniz. Yorucu ve zorlayıcı durumlarla karşılaşabilir, yorgunluğunuzu stres ve öfkeyle dışa vurabilirsiniz. Özellikle otoritfe figürleri ve aile üyeleriyle olan ilişkileriniz bundan daha fazla etkilenebilir. Dengeyi ve sınırı korumak, yapmak istedikleriniz konusunda sizi destekleyebilir. Toplumda yerinizi belli edebilir, kendinizi gösterecek girişimlerde bulunabilirsiniz. Sadece iş konusunda değil, sosyal sorumluluklarda da bunu yapmanız mümkündür. Yeni bir gündeminizin ve rolünüzün olması, kendinizi yönetmek konusunda tecrübe edinmenizi sağlayacaktır.

Motivasyon Sözü: “İçindeki düş uyandığında, artık eskisi gibi uyuyamazsın.”






Sevgili Aslanlar ve yükselen burcu Aslan olanlar, 2 Nisan'da Merkür'ün Koç burcunda geri hareketine başlamasıyla beraber kendinizle ilgilenmenin, hayatınıza yön vermenin farklı bir boyutuyla tanışabilirsiniz. Göremediğiniz, kaçırdığınız, elinde tutamadığınız değerlerin ve imkanların farkına varabilirsiniz. Hem çevresel hem de psikolojik faktörlerin sizi ne denli etkilediğini gördüğünüzde buna kayıtsız kalmamalısınız. Arkadaşlarınızla, ortaklarınızla ya da aile yakınlarınızla olan sorunları çözebilir, ayrılıkları bitirebilir ya da ilişkilerinizle ilgili farklı kararlar alabilirsiniz. Yüksek pozisyondaki kişiler, bu kişilerle olan işlemleriniz önem kazanabilir. Bu kişi sizseniz muhataplarınızla yapacağınız görüşmeler ve çalışmalarda daha özenli olmanız gerekebilir. Dikkat eksikliği oluşturan, kayıp ya da sorun yaşamanıza mahal veren alışkanlıklarınızın ya da hareketlerinizin düzeltilmesi gerektiğini unutmayın. Bunu şimdi başarmak, sonrasında yolunuzu daha açık hale getirebilir. İş görüşmeleri, eğitim takvimi, online çalışmalar, yurtdışı işlemleri, hukuksal konularda beklediğiniz sonucu almak için aceleci olmamalısınız. Mümkünse, aciliyeti yoksa bunlarla ilgili konularda ani kararlar almamaya, bir hamle yapmamaya çalışmanızda fayda var. Özellikle iletişim ve ulaşımla ilgili konularda kazalara, aksamalara meyilli olabileceğiniz için dikkatli olmanız sizin yararınıza olacaktır. Hayat amacınızı sorgulayıp bunlar üzerinden planlama, araştırma, değerlendirme yapmak adına güzel bir zamandasınız. Bu size öfke ve ego kontrolü konusunda da büyük destek sağlayacaktır.

5 Nisan'da Venüs'ün Koç burcuna geçişi ile kendinize katmak istediğiniz değerler üzerinde durabilirsiniz. Bu noktada daha araştırmacı, sorgulayıcı olabilirsiniz. Kendi işini kendi gören biri olmak size bu süreçte avantaj sağlayabilir. Hayallerinizi belirginleştirmek ve bunlarla ilgili çalışmaya başlamak adına şanslı etkiler altındasınız. İhtiyacınız olan, meslek gereği gördüğünüz ya da ilgi duyduğunuz alanlarda yeterlilik almak isteyebilirsiniz. İş kurma, eğitim alma, geçmiş tecrübeleri farklı bir ivmeye çıkarma gibi konular gündeminizde olabilir. Gezmek, öğrenmek ya da bunları yapmak isteyen kişilerin önünü açacak çalışmalar yapmak isteyebilirsiniz. İnandığınız değerlere sığınırken çaba sarf etmenin de ne denli önemli olduğunu bir kez daha fark edebilirsiniz. Bu da motivasyonunuzu arttırırken aynı zamanda hayatı yaşama ve anlama biçiminizi değiştirebilir. Seyahatler, sosyal platformlar, insan ilişkileri gündeminizde yer bulabilir. Duygusal konularda hareketlilik yaşayabilirsiniz.

8 Nisan'da Koç burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulmasıyla açılan ve kapanan döngüleriniz üzerinde durabilirsiniz. Size neyin getirisi olduğunu anladığınız bir dönemin ardından bunları nasıl ve nerede kullanacağınızı iyi belirlemelisiniz. Harekete geçen, hakkını doğru bir şekilde arayan veya hak arayışı içinde olanlara ilham veren bir süreç yaşayabilirsiniz. Hukuksal konular önceliğiniz olabilir, netleştireceğiniz ya da başlatacağınız davalarla ilgilenebilirsiniz. Bu konuda bir danışmanlık almak daha doğru ve hızlı ilerlemenize yardımcı olacaktır. Fikirlerinizi değerlendirmelisiniz. Gerek yurt içi gerekse yurtdışında kullanabileceğiniz bilgiler, yapacağınız çalışmalar, sosyal medya platformları aracılığıyla hızla yayılabilir. Sadece nicelik olarak değil nitelik olarak da dolu ve etkili bir iz bırakmaya odaklanmalısınız. Gelip geçici ya da farklı farklı yönleri olan konulardan ziyade kesinliği olan, sizi hayat boyu motive edecek, geçmişe dönüp baktığınızda "keşke" dedirtmeyecek seçimlerle ilgilenmenizde fayda var. Taşınma, ev ve aile hayatınzda düzenlemeler, yeni kararlar, bunların resmi işlemleri konusu hız ve netlik kazanabilir. Burada sorun oluşturan, deyim yerindeyse ayak bağı olan konulardan sıyrılmaya gayret etmelisiniz. Uzaktan takip ettiğiniz ve kendiniz için neler yapabileceğinizi öğrenmeye çalıştığınız kişilerin ya da durumların, motivasyonunuzu kırdığını düşünebilirsiniz. Ancak bunun sizin için bir ittirici güç olduğunu fark etmeniz uzun sürmeyecektir. Bir anda alınmış gibi gelen kararların aslında bir süredir farkında olmadan ya da kabul etmeden sizi buna hazırladığını görebilirsiniz. Yaratıcı ve işbitirici yönünüzü hayatınızın ana unsurları olarak tanımladığınız tüm konularda ortaya çıkarmalısınız.

19 Nisan'da Güneş'in Boğa burcuna geçmesiyle ne istediğinize, ne yaptığınıza ve bunun sonucunda ne elde ettiğinize bakabilirsiniz. Aldığınız kararların, yaptığınız işlerin sizi memnun edip etmediği konusunda objektif olmanız önemlidir. Faydasını görmediğiniz, hizmet alamadığınız, kazanç elde edemediğiniz konuları bırakmalı ve önünüze bakmalısınız. Bu vazgeçiş motivasyonunuzu yükseltecek, gereksiz yüklerinizden kurtulmanızı sağlayacaktır. Kariyerinizde yeni bir sayfa açmak isteyebilirsiniz. Bu yönde tekliflere açık olduğunuz kadar bireysel girişimleriniz de etkili olacaktır. Çevrenizden, ailenizden, önemli otorite figürlerinden destekler bulabilirsiniz. Ancak en büyük desteği sizin vermeniz gerektiğini unutmayın. Risk almaktan, düzeni bozmaktan çekinebilirsiniz. Hayatınızın fırsatı olabilecekken hayatınızın pişmanlığına dönüşmemesi için size yöneltilen fikirleri önyargısız bir şekilde dinlemelisiniz. Dikkat çeken, yaptığı işle ya da konuştuğu sözle ses getiren biri olarak insanların size gelmesi tesadüf olmayacaktır. Özellikle kadın figürlerle yapacağınız konuşmaların bakış açınızı, tarzınızı başka bir noktaya çekmesi söz konusu olabilir. İddialı ve bunun altı dolu çalışmalar, ekonomik kazançlar ve beklentiler, iyileşen insan ilişkileri gibi konularda şans sizden yana olduğunu gösterebilir. Yer değişikliği, yatırım, maddi açıdan desteklenmek, evlilik ya da iş nedeniyle düzen değişikliği gibi konular gündeminize gelebilir.

24 Nisan'da Akrep burcunda gerçekleşecek dolunay ile beraber hayatınızdaki insanların, ailenizin sizin için önemini bir kez daha fark edebilirsiniz. Zıtlık yaratan, zorlayan durumların hepsinin sizin iyiliğinize geliştiğini görmek daha sakin ve iyicil ilişkiler kurmanızı sağlayacaktır. Özellikle evlilik, ev sahibi olma, taşınma gibi önemli konularda kararlarınızı bu yeni motivasyonla almak daha iyi sonuçları beraberinde getirebilir. Yaşadıklarınız karşısında daha farklı stratejiler geliştirebilir, davranışlarınızın sonuçlarını ya da insanların size olan yaklaşımlarını daha doğru bir şekilde yönetebilirsiniz. Güvenmek konusundaki duvarlarınızı kaldıracak insanlarla ya da imkanlarla karşılaşabilirsiniz. Denenmişi denemekten vazgeçip iz olmayan yerlerden yürümeye başlamalısınız. Yeni bir hedef koymak, yeni fikirler üzerine düşünmek, hayatınıza yeni insanlar dahil etmek, yaşam alanınızı yenilemek ya da düzenlemek üzerinizdeki ağırlığı, yorgunluğu atmanıza yardımcı olacaktır.

25 Nisan'da Merkür'ün Koç burcunda ileri hareketine başlamasıyla beklediğiniz ve ihtiyaç duyduğunuz seyahatleri gündeme getirebilirsiniz. Hem zihninizi toplamak hem de yapmak istedikleriniz için araştırmalarla ilgilenmek motivasyonunuzu yükseltebilir. Daha özgür ve bağımsız hissetmenizin önündeki sosyal ve psikolojik engellerin kalktığını hissedebilirsiniz. Bunların bir daha yaşanmaması, yaşansa da sizi bu denli etkilememesi adına kendinizi geliştirmeniz gerektiğini düşünebilirsiniz. Psikolojik yatırım yapmanız önemli olacaktır. Felsefi konular, ilgi duyduğunuz alanlarla ilgili yayınlar veya kişiler bu konuda size destek verebilir. Evrak işlemlerinizi tamamlamak, dava ve görüşmeleri sonuçlandırmaya başlamak adına iyi bir etki altındasınız.

29 Nisan'da Venüs'ün Boğa burcuna geçmesiyle beraber hayatınızda bir dönüm noktası sayılabilecek gelişmeler yaşayabilirsiniz. Hem özel hayatınızda hem de kariyerinizde uzun vadeli kazanımlarınız ve mutluluklarınız olabilir. İşinizi büyütmek, kazancınızı katlamak, iyi olduğunuz alanları tespit ederek bunları geliştirmek adına olumlu etkiler altındasınız. Önceki tecrübelerinizi kullanacağınız yeni fırsatlar edinebilirsiniz. Özellikle iş arama sürecindeyseniz bu anlamda sevindirici haberler alabilirsiniz. Kendi bildiğinizde ve istediğinizde ısrarcı olmak yerine zamanın koşullarını değerlendirip bunları nasıl uyarlayacağınızı ve kazanca dönüştüreceğinizi planlamanızda fayda var. Çevrenizin dikkatini çekebilirsiniz. Fiziksel açıdan da ilgi toplayan bir görüntü elde edebilirsiniz. Duygusal etkileşimler, evlilik gibi konularda şans yüzünüze gülebilir.

30 Nisan'da Mars'ın Koç burcunda seyrine başlaması hayatınızı kazanmak, iyileştirmek adına yeni mücadeleler getirebilir. Daha umut dolu ve istekli olduğunuzu görebilirsiniz. Kendinize hedefler koymak, bunlar için çalışmak, başaramasanız bile denemiş olmak motivasyonunuzu yükseltecektir. Hepsinin bir deneyim olması ve sizi bir şeylere hazırlaması, vizyonunuzu genişletebilir. Eğitim hayatınız hareketlenebilir, yeni dersler ve sınavlarla ilgilenebilirsiniz. Fiziksel etkinliklere zaman ayırmak, gezmek, yeni yerler görmek ve bu gördüklerinizi kullanmak adına önemli bir zaman dilimi olabilir. Sosyal medyada ve sosyal ortamlarda bu anlamda ses getirebilirsiniz. Kimi örnek aldığınız önemli olacaktır. Çevrenize verdiğiniz tepkiler ya da size verilen tepkilere sunduğunuz karşılığı iyi anlamalısınız. Hukuksal mücadele gerektiren bir noktaya ulaşmaması için kontrollü, ölçülü hareket etmelisiniz. Bir tartışma ya da gerilim ortamı oluşması işin büyüsünü kaçırabilir. Siz de bundan kaçmalısınız. Taşınma ve yer değişikliği gibi konular gündeminize gelebilir. Planlı bir durumsa bunu hızlandırabilir, neticelendirebilirsiniz.

Motivasyon Sözü: “Önemli olan akıllı olmak değil, aklı yerinde ve zamanında kullanmaktır.”







Sevgili Başaklar ve yükselen burcu Başak olanlar,
2 Nisan'da yönetici gezegeniniz Merkür'ün Koç burcunda geri hareketine başlamasıyla nereye koştuğunuzu, nereye varmaya çalıştığınızı sorgulayabilirsiniz. Bu duraksama hali bir çöküşün değil, daha iyi bir ilerlemenin habercisidir. Doğru ve yanlışı ayırt etmek için bu duruma dikkatlice bakmanız gerekecektir; retro boyunca bunu yapacak fırsatınız olacaktır. Ekonomik ve psikolojik açıdan çok açıldığınızı görebilirsiniz. Beklentilerinizin gerçekleşmemesi, aksaklıklar olması, imzalı işlerin gecikmesi gibi konular planlarınızı bozabilir. Yeni yatırımlar ve harcamalar konusunda beklemeniz, mevcut durumu kontrol altına almanız daha iyi bir seçenek olabilir. Kendinizi garantiye almak her zaman ileriye dönük bir plan yapmakla olmaz. Bazen bugünü olabilecek en iyi seviyeye çıkarıp yaşamak da bu garantinin kapsamına girer. Artık garanti kapsamınızı değiştirmelisiniz. Sakin, endişesiz, kuşkusuz kalmak zor gibi gelse de bunu başarmak için kendinizi zorlamalısınız.

5 Nisan'da Venüs'ün Koç burcuna geçişi ile beraber geçmişe bir sünger çekmek için gereken gücü bulabilirsiniz. Olaylar o anda yaşanır ve biter. Bunun etkilerini taşımadığınız sürece bu kural değişmeyecektir; bunu unutmayın. Elinizde ne var ne yok olduğunu bileceğiniz için süreci yönetmeniz daha kolay olabilir. Finansal açıdan kazanımlarınız değişebilir. Yaptığınız işi ana işe dönüştürmek, farklı bir hikaye yazmak isteyebilirsiniz. Bu konuda ailenizden/eşinizden alacağınız destekten önce kendi kendinizi desteklemeniz gerektiğini unutmamalısınız. Miras, alacak verecek, hukuki işlemler, satın alma gibi konular varsa süreç hızlanabilir ve sonuç almaya başlayabilirsiniz. Bu konuda şanslı etkiler altındasınız ancak nihayete erdirmek, bu sonuca göre planları şekillendirmek için yönetici gezegeniniz Merkür'ün ileri hareketine başlamasını beklemeniz daha akıllıca olabilir. Sağlık sorunları karşısında önceliği operasyonlara ya da kendi yöntemlerinize değil, uzman kontrolüne bırakmanızda fayda var.

8 Nisan'da Koç burcundaki Güneş Tutulmasıyla aklınızın karanlık odaları aydınlanmaya başlıyor. Kontrollü bir şekilde sürdürdüğünüz hayatınız ve işiniz konusunda yeni kararlar alabilirsiniz. Dikkat çekici, sizi ön plana taşıyan, donanımınızı sergileyeceğiniz hamleler yapmak isteyebilirsiniz. Bunun için geç kaldığınızı, yanlış yaptığınızı söyleyenlerin manipülasyonundan kurtuluyorsunuz. Korkuların üzerine gitmek, daha cesur ve hem mental hem de fiziksel olarak daha dik bir duruş sergilemek sizin için kolaylaşacaktır. Ekonomik sancılarınızı sonlandıracak haberler ve sonuçlar alabilirsiniz. Eşinizin/ailenizin destekleri, miras, alacak verecek ve hak sahipliği gibi konular gündeminize gelebilir. Bir süredir devam eden ancak neticelenmeyen alım satım işlemlerinizin hız kazanması sizin de plan yapmanızı kolaylaştıracaktır. İşinize yatırım yapmak isteyebilirsiniz. Bu sadece maddi değil manevi bir yatırım da olabilir. Çalıştığınız alana ek destek sağlayacak eğitimler, görüşmeler, iş başvuruları yapabilirsiniz. Yazma kabiliyetinizi geliştirmek, sosyal medya, web sitesi gibi alanları daha aktif kullanmanız gerekebilir. Bu sadece bir iş için değil, eğitim, hobi gibi konularda da gündeme gelebilir. Bazı ilişkiler zihninizi fazlaca kurcalayabilir. Bunun bir strese, soruna dönüşmesine müsaade etmemelisiniz. İstemediğiniz, istenmediğiniz ilişkilere karşı yeni bir tutum geliştirmeniz gerekebilir. Araç kullanımı, seyahatler gibi konularda kendinize koyduğunuz engelleri kaldırın.

19 Nisan'da Güneş'in Boğa burcuna geçişi ile beraber kendinizi kısıtladığınız ne varsa serbest bırakmak isteyebilirsiniz. Ait olmadığınızı ya da bir baskı altında olduğunuzu düşündüğünüz durumlara dur demek için ayağa kalkabilirsiniz. İş trafiğiniz kadar kendinize ayırdığınız zamanların da yoğun geçmesi söz konusu olabilir. Araştırma yapmak ve kendinizi güncellemek için iyi bir dönemdesiniz. Bunu gerekli hatta belki zorunlu kılacak gelişmeler yaşayabilirsiniz. Doğru yanlış çizginiz değişebilir. Her zaman başka bir olasılık olduğunu daha iyi idrak edebilir, kendinize yeni seçenekler belirleyebilirsiniz. Teknolojik cihazlar ve işlerle daha çok zaman geçirebilir, işinizi bu alanlara taşıyabilir, bu tarz çalışan kişilerle fikir birliği yapabilirsiniz. Bir şeyler kalıcı olarak değişebilir. Hayatınızı bu değişime hazırlamak adına çevrenizden de destek almanız mümkün olacaktır. Bu destek zaman içerisinde bir ilhama, bir mesaja dönüşebilir. Yani, aynı yerde kalmayacaksınız. Fiziksel olarak da farklı yerler görme isteği duyabilir, seyahat planları yapabilir, hiç planda olmayan yerlere gidebilir ya da gittiğiniz yerlerde şaşırtıcı haberlerle karşılaşabilirsiniz. Ekonomik kaygılarınızı sonlandıracak konular gündeme gelebilir. Bu da yapmak istedikleriniz, almak istediğiniz eğitimler konusunda elinizi güçlendirebilir.

24 Nisan'da Akrep burcunda gerçekleşecek dolunay bir disipline, bir sisteme ihtiyaç duymak kadar bunu nasıl geliştirip uygulayacağınız konusuna ışık tutabilir. Zihninizi neyle meşgul ettiğinizi görebilir ya da bunları kabul edebilirsiniz. Kaygı, şüphe, kendi kendine konuşma ve düşünme halinin sizi etkilememesi yeni uğraşlar edinmeniz ya da mevcut uğraşlarınızın üzerinde daha çok durmanız gerekebilir. Kitap okumak, faydalı araştırmalar yapmak, sizi aşağıya çekmeyecek insanlardan oluşan bir ortama mensup olmak bu konuda size destek verebilir. Duygusal yoğunluğunuzun hayatınıza ya da işinize olan olumsuz etkisine daha fazla mahal vermemelisiniz. Eksiklerinizin farkına vardığınızda bunları tamamlamak için gerekenleri de görmeniz kolaylaşacaktır. Gündelik yaşantınızla ilgili yeni konular gündeme gelebilir. Bunları yerine getirmek için daha güçlü ve yüksek bir sorumluluk duygusu hissettiğinizi fark edebilirsiniz. Yazı işleri ve eğitimleriniz, araç kullanımı, sosyal medya, yakın çevrenizle olan etkileşimleriniz ön planda olabilir. Bazı yanlış anlaşılmaların, belirsizlik ve ikilemlerin çözülmesi sizi rahatlatacaktır. Kiminle ne paylaştığınız, kimden ne duyduğunuzun önemli olduğu bir dönem olabilir. Dedikodu ve önyargının etkisinde kalmamak için mantıklı ve adil hareket etmelisiniz.

25 Nisan'da yönetici gezegeniniz Merkür'ün Koç burcunda ileri hareketine başlamasıyla beraber ekonomik sancılarınız son bulabilir. Daha rahat adım atabilir, paylaşımlarda bulunabilir ve işinizi gösterebilirsiniz. Kendinize seçtiğiniz hedefin bir korkuya ya da anlık heyecana dönüşmemesi için sistemli çalışmanız gerektiğini fark edebilirsiniz. Ortaklı işler, eşinizden/ailenizden gelecek destekler ya da miras gibi konularda süreç hızlanabilir. Elinizin bollaşması, beklentilerinizin gerçekleşmesi, yaptığınız değerlendirmelerin yürürlüğe girmesi gibi gündemleriniz olabilir. Riskleri bilmek, önemli kararları verirken acele etmemek konusundaki gayretinizin meyvelerini toplayabilirsiniz.

29 Nisan'da Venüs'ün Boğa burcuna geçişi ile şanslı ve kaliteli bir döneme giriyorsunuz. Hayatınızdaki olayların, değerlerin vadesini düşünebilirsiniz. Yükleşen, ağırlaşan ve iyi hissettirmeyen tercihleri bırakmak adına olumlu bir dönem olabilir. Daha iyimser ve keyifli hissetmek isteyebilirsiniz. Eğitimlerinizi derinleştirmek, yazılı ve kalıcı çalışmalar yapmak, kazanç sistemleri geliştirmek, işinize ve inançlarınıza değer katmak adına önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ufkunuzu genişletmelisiniz. Saplanıp kalmanın, her şeyi olduğu haliyle kabul etmenin değil üzerine gidip ilerlemenin zamanında olduğunuzu unutmayın. İş ve yer değişiklikleri, sosyal mecralar ve internet kullanımı, yazı işleri ya da yazılı başvurular, pasaport ve vize işlemleri gibi konular gündeminize yer bulabilir. Ticari ortaklıklar açısından taşlar yerine oturabilir, konumunuz ve yapacaklarınız netleşebilir. Bir isim ve değer oluşturma açısından sevindirici haberler alabilirsiniz.

30 Nisan'da Mars'ın Koç burcuna geçişi ile hayatınızda yeni bir dönem başlatmak isteyebilirsiniz. Korku, endişe, öfke hatta sevgi konusunda bile aşırıya kaçan ve artık hizmet etmeyen hiçbir şeye tahammül etmemelisiniz. Mars'ın yeni bir döngüyü başlatması size ilham olabilir ve bunun için de bazı vedalara zemin hazırlayabilirsiniz. Sağlık sorunlarınızı çözmek, operasyonlar, araç gereç kullanımı, canlanmasından korktuğunuz düşünceler gündeminizde yer bulabilir. Dahası, bunların hepsiyle mücadele edecek gücü de kendinizde bulabilirsiniz. Korkmanızın altında zayıf olduğunuz düşüncesi yatabilir ama üzerine gitmeyi öğreneceksiniz. Yoğun duyguların yoğun ve hızlı tepkileri olabilir. Düşünceli, ölçülü, ne yaptığını bilen bir tutum sergilemek önemli olacaktır. Psikolojik ve fiziksel kazalardan korunmak için bu gereklidir. Ek iş faaliyetleri, parasal gündemler, miras, hak sahipliği gibi konular gündeminizde yer bulabilir. Süreçlerin hızlanması, belirginleşmesi, çabanızla sonuçlanması söz konusu olabilir.

Motivasyon Sözü: "Yaptığın her şeyin bir anlamı olduğunu unutma. Bazen o anlamı görmek zaman alır."





Aygül Aydın
 
Sevgili Teraziler ve yükselen burcu Terazi olanlar, Merkür'ün 2 Nisan'da Koç burcundaki geri hareketi başladığında siz de geri adım atmak isteyebilirsiniz. Hayatınıza giren insanlar ve onlarla yaşadıklarınız konusunda kontrolden çıkan, odağı değişen durumlar olabilir. Bunları fark etmek, görmezden gelmeyi bıraktığınızda mümkündür. Kendinize bu dönemde gerçekten görmediğinizi mi ya da görmeyi tercih etmediğinizi mi sormalısınız. Alacağınız cevaba göre karar verebilirsiniz. Duygusal, sosyal ya da ticari anlamda gücünüzü ve sevginizi sömüren, sizi tatmin etmeyen ilişkilerin içinde kalmamalısınız. Bu hikaye geçmişte kalmış ve bu dönemde karşınıza yeniden gelmiş olsa da sizin tavrınız kesin olmalıdır. Kavga, kaos, huzursuzluk, kırgınlık gibi durumlara mahal vermemeli, söyleyeceklerinizi iyi seçmek kadar duyacaklarınızı da doğru anlamanın önemli olduğunu unutmamalısınız. Hukuki konularda ya da işle ilgili alanlarda bazı pürüzlerle ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz. Ortaklık, yatırım, yeni iş planları gibi konularda düşünmeden ya da sizi tahrik eden insanların lafıyla hareket etmemeniz önemlidir.

5 Nisan'da yönetici gezegeniniz Venüs Koç burcuna geçiyor. Arındığınız tüm olumsuz duyguların, fark ettiğiniz tüm sorunların nihayetinde özgürleştiğinizi görebilirsiniz. İstediğiniz hayatı, konforu ve mutluluğu yaşamak için önce kendinize ihtiyacınız olduğunu fark ettiğinizde yaşayacaklarınız da değişecektir. Bu durum insanların size bakış açısı konusunda da belirleyici olabilir. Fiziksel ve mental açıdan ilgi gören, parlayan, ses getiren biri olabilirsiniz. Kendinize bakmanın birçok yeni yolunu öğrenebilirsiniz. Cesaret edebilmenin ve bunu doğru yerde, doğru zamanda, doğru şekilde kullanmanın tadını alıyorsunuz. Ortaklıklar, evlilik, ilişkilerle ilgili diğer başlıklar hakkında yeni düşünceleriniz, kriterleriniz ya da beklentileriniz olabilir. Tanışacağınız insanlara güvenmek için acele etmemelisiniz. Maddi ya da manevi aldanmalara açık olabileceğiniz bir dönemdesiniz; cesaretli olmak kadar gözü açık olmak da bu dönemde önemli olacaktır.

8 Nisan'da Koç burcundaki Güneş Tutulmasıyla beraber ikili ilişkiler konusunda hem kendinizi hem de karşınızdaki kişileri şaşırtacağınız bir tutum sergileyebilirsiniz. Özeleştiri yaptığınız, hatalı ya da eksik olduğunuz düşündüğünüz ve sonunda üzüldüğünüze kanaat getirdiğiniz konuları artık bir davranış biçimine dönüştürebilirsiniz. Ölçüyü kendinize göre belirlediğiniz bir dönem olabilir. Bu yeni tarzınız bazı insanların hoşuna gitmeyebilir, size değiştiğinizi söylerken bunda payları olup olmadığını bilmeyebilirler. Artık insanlara anlatmak yerine göstermek gerektiğine ikna oluyorsunuz. Hukuksal konular, ortaklı işler başta olmak üzere gereksiz idare ve fedakarlığa girmeden olması gerektiği gibi ilerlemelisiniz. Danışmanlık alabilir, fikir danışabilir ve muhataplarınızı doğru seçerek bu süreçleri daha kolay geçirebilirsiniz. Değer verdiğiniz konuları kendiniz için bir girişim olarak değerlendirebilir. Araştırma ve danışmanlık işleri ilginizi çekebilir bu yönde çalışmalar yapabilir, iş kurabilir ya da güvendiğiniz yerlerde bununla ilgili bir temel atabilir. Hayatınızda ne kadar çok ve iyi insanlar olsa da, kendinize bel bağlayıp kendi çabanızla ilerlemeniz gerektiğinin mantığını kavrıyorsunuz. Bu da size tek başına olmanın zorluğunu değil avantajlarını gösterebilir. Evlilik ve ilişkiler konusunda yeni gelişmeler gündeme gelebilir, kararlarınızı bir sonuca bağlayabilirsiniz. Baskı ve tutuculuğun, kontrolün değil sevginin gücünün ön planda olacağı ve birbirinin alanına saygı duyan kişileri değerlendireceğiniz bir süreçtesiniz.

19 Nisan'da Güneş'in Boğa burcuna geçmesiyle beraber hayatınızda birtakım yenilikler yapmak isteyebilirsiniz. Bir düzen kurmaktan ve bunu sürdürmekten mutlu olsanız da bu düzene katkı sağlamak istemeniz de sürecin bir parçasıdır. Bu yüzden zamana ve başkalarının söylemlerine takılmadan kendi kalbinizin sesini duymaya, korkularınızı dinlemeye yönelmelisiniz. Kararı size ait olan konularla ilgilenebilir ve son sözü söyleyebilirsiniz. Özellikle ekonomik koşullar, miras, alacak verecek ve ek iş gibi konular gündeminize gelebilir. Alacağınız netice ne olursa olsun, bunu hayatınızda nasıl uygulayacağınıza ve size hizmet etmesini nasıl sağlayacağınıza odaklanmalısınız. Büyük harcamalar ve operasyonlar gündeme geldiğinde öncelik, aciliyet sıralaması yapmanız ekonomik durumunuzu daha iyi yönetmenizi sağlayabilir. Fiziksel ve ruhsal değişimler yaşayabilirsiniz. Ailenizin/eşinizin bu yöndeki destekleri, önerileri sizin daha iyi parlamanıza yardımcı olabilir. Yaptıklarınızın görülmesi, değer kazanması sizi motive edecektir. Umudu kestiğiniz, kendinizi kapattığınız bir anda sürprizler yaşayabilirsiniz.

24 Nisan'da Akrep burcunda gerçekleşecek dolunay ile beraber sizi yanılgıya ve kayıplara uğratan durumların iç yüzünü öğrenebilirsiniz. Alacak verecek, ortaklık, hak ve miras paylaşımı gibi konularda iyi niyetinizin suistimal edilmesiyle yüzleşmek durumunda kalabilirsiniz. Buradan almanız gereken mesaj, adım atmadan önce araştırmak ve işleri resmiyete almaktır. İnsani duygularınızın ağır basması bazı manipülasyon ve ekonomik sorunlara neden olabilir. Bununla daha fazla sınanmak, kontrolü ve güveni yitirmemek için daha net bir çizgi çizmeniz gerekebilir. Hukuki süreçlere taşınan konular, bankalarla ilgili işlemler, yaptığınız işlerin geri dönüşleriyle ilgili haberler alabilirsiniz. Kazançlı çıkmak veya hakkınızı almak kadar bunları korumanın, benzer durumun önünü kesmenin de önemli olduğunu unutmamalısınız. Kendi girişimleriniz, iş planlarınız gündeminizde yer bulabilir. Hayallerinizdeki gibi bir hayat yaşamak, standartlarınızı ve ilişkilerinizi iyileştirmek adına önemli kararlar alabilirsiniz. Bu kararların bir kısmını duygusal gelişmeler oluşturabilir. Gerçek değerin sözle değil eylemle olduğuna olan inancınızın ağır basması, sizin de hislerinize göre eylemde bulunmanız dengeleri iyi yönde değiştirecektir.

25 Nisan'da Merkür'ün Koç burcunda ileri hareketine başlamasıyla ikili ilişkilerin girdiği çıkmazların yönü değişebilir ve sorunlardan uzaklaşabilirsiniz. Cesur olmak ve haddi aşmak arasında çizgiyi doğru anladığınız ve anlattığınız bir dönem olabilir. Birlikte güzel zaman geçirmek, iyi işler yapmak, odaklanacak ve ileriye götürecek seçenekler üzerinde durmakla ilgili kaygılarınız son buluyor. Evlilik, ortaklık, hukuksal konular gibi resmi süreçleri olan işlerinizi hızlandırabilirsiniz. Hayatınıza, kaybettiği değeri geri veriyorsunuz.

29 Nisan'da yönetici gezegeniniz Venüs'ün Boğa burcuna geçişi ile beraber yaşadıklarınızın etkisini hafifletmeye başlayabilirsiniz. Gerçekçi ve güçlü bir iradeye sahip olduğunuzu, bunu kullandığınızda bilebilirsiniz. Bu bilgiye ve donanıma erişeceğiniz bir süreç olabilir. Hedeflerinize gitmek adına önünüzdeki engelleri kaldırabileceğiniz, ekonomik açıdan şanslı ve bereketli etkiler görebileceğiniz etkiler altındasınız. Bu anlamda eşinizden, ailenizden de önemli destekler görebilirsiniz. Gelir artışı, miras gibi konular yükünüzü hafifletebilir. Kendinizi fiziksel olarak da iyi hissedeceğiniz işlemlere ilgi duyabilirsiniz. Toksikleşen alışkanlık ve beklentilerinizin ardından ciddi bir temizlenmeye, sadeleşmeye ihtiyacınız olduğunu görebilirsiniz.

30 Nisan'da Mars'ın Koç burcuna geçişi ile ilişkiler konusunda daha cesur olabilirsiniz. Bu cesaret duygularınızı konuşmak, dile getirmek ve bunlara göre hareket etmek sizin için kolaylaşacaktır. Özgür ve mutlu hissetmek, bunu yansıtabilmek ve karşı tarafa da aynı hisleri sunabilmek adına önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz. Birbirinizi iyi anladığınız ilişkilerde adım atmak, ileriye dönük planlar yapmak daha keyifli olabilir. Evlilik kararları gündeminizde yer bulabilir. Rahat ve şeffaf bir iletişim tercih edebilirsiniz. Ancak bu kırıcı olmaya, sorun yaşanmasına da davetiye de çıkarabilir. Nezaketinizi ve empatinizi devre dışı bırakmamalısınız. Sosyal hayatta yaşadığınız durumların hukuksal sorunlara dönüşmemesi açısından dikkatli olmalısınız. Ticari açıdan da şanslı bir dönem olabilir. Yeni girişimler yapabilir, kendi yolunuzda ilerlemek isteyebilirsiniz. Ortaklı işleriniz olsa bile sorumluluğunuzu arttırabilir, ağırlığınızı ve tecrübenizi koyabilirsiniz. Arayışlarınız ve çabanız sonuç vermeye başlıyor.

Motivasyon Sözü: "Hayat iniş çıkışlarla doludur. Önemli olan, her zaman ayağa kalkmayı bilmek.”







Sevgili Akrepler ve yükselen burcu Akrep olanlar, Koç burcundaki Merkür'ün 2 Nisan'da geri hareketine başlaması hem çalışma hayatınızı hem de günlük düzeninizi alıştığınız formdan çıkarabilir. Ani gelişen durumlar size yeni kararlar aldırabilir. İş değişikliği, terfi, istifa, anlaşmazlıklar gibi konular gündeminize gelebilir. Bunları aceleye getirmemeli, peşin hükümlerle ya da anlık heyecanlarla hareket etmemelisiniz. Hikayenize göre bunun kararını vereceksiniz ama bu kararı verirken mantığınızı dinlemeniz gerektiğini unutmamalısınız. Alışılmışın dışında hareket etmenin size göre olmadığını düşünebilirsiniz ancak bunu kırmanız gerektiğini fark edebilirsiniz. Doğrudan, iyiden ve çabadan yana olduğunuz sürece bu kırılmanın ardından sevindirici haberler alabilirsiniz. Dedikodu, laf dalaşı, iş kazaları gibi durumlara maruz kalabilirsiniz. Stresin başka rahatsızlıklar tetikleyeceği, öfkenin fiziksel sorunlara yol açabileceğini unutmamalısınız. Sakin ve makul kalmanın, işinize odaklanmanın, bedensel ve mental sağlığı korunmanın önemli olduğu bir dönemdesiniz.

5 Nisan'da Venüs'ün Koç burcuna geçişi ile beraber sevdiğiniz işi yaparak seveceğiniz bir hayata erişebilirsiniz. Kendinizi kısıtlamanın, bir kalıbın içinde tutmanın değil o kalıbın dışındakilere odaklanmanın zamanındasınız. Becerilerinizi geliştirebileceğiniz ve bu sayede dikkat çekeceğiniz gelişmeler söz konusu olabilir. Hem ekonomik hem de fiziksel açıdan kendinizi daha güçlü hissedebilirsiniz. İşinizi, yeteneklerinizi geliştirmek isterken bunu yapabileceğiniz sektörler, meslek dallarına yönelmelisiniz. İnisiyatif alabilmelisiniz, bunun önünün açıldığı bir dönemde kendinizi kapatmayın. Yeni insanlar tanıyacağınız, insanlara sesinizi duyurabileceğiniz durumlara hazırlık yapmalısınız. Bunu spor ve yeni bir beslenme düzeniyle fiziksel olarak da yaptığınızda başarınızı, iyilik halinizi sürdürülebilir hale getirebilirsiniz. Sizin için, sizi ileriye götürmeyen her şeyin devrinin kapandığını görecek ve bundan endişe değil mutluluk duyacaksınız.

8 Nisan'da Koç burcundaki Güneş tutulmasıyla beraber hayatınıza yeni bir soluk gelmesine hazır olun. Kendinizi fiziksel olarak daha güçlü hissetmek adına yeni kararlar alabilirsiniz. Bu konuda çaba göstermeniz gerektiğini kabul etmek için olumsuz bir durum yaşamayı beklememelisiniz. Sağlığınızı korumak, kazalara ya da rahatsızlıklara yol açmamak için bedensel dengeyi kurmanız gerekecektir. 2023 yılından bu yana bu konudaki sınavlarınız, alışkanlıklarınız size yol gösterici olabilir. Bu haftayı ve tutulmayı iyi değerlendirerek fiziksel ve mental olarak ağırlaştıran durumlardan sıyrılmaya çalışmalısınız. Spor ve uyku düzeni, popüler olan değil ihtiyacınıza uygun beslenme alışkanlıkları oluşturmak yapmak istedikleriniz için daha fazla güç ve zaman bulmanızı sağlayabilir. Günlük yaşamınız, iş hayatınız konusunda da yenilikler sizi bekliyor olabilir. Kötü hissettiğiniz, etki altında kaldığınız, potansiyelinizi ortaya çıkaramadığınız durumlarla vedalaşmak isteyebilirsiniz. İş görüşmeleri, yeni girişimler, sorumluluk ve statü değişimi gibi konular gündeminize gelebilir. Tek başınıza kalmak, kararlarınızı bir etki altında almanızı önleyecektir. İnzivadan ziyade bireysel alan oluşturma, tek başına sosyalleşme ya da iş yapma becerilerinizi geliştirmelisiniz. Bu sayede yüzleşmekten kaçtığınız, yapmaktan tereddüt ettiğiniz her şey için olumlu bir zemin oluşturabilirsiniz.

19 Nisan'da Güneş Boğa burcuna geçiyor ve önemsediğiniz konuların önemli öznesi haline geliyorsunuz. İkili ilişkilerde bir çıkmazda olduğunuzu, belirsizlik yaşadığınızı düşünerek karar vermekte zorlanabilirsiniz. Bu zorluğu aşmanıza yardımcı olacak insanlar ve gündemler hayatınıza dahil olabilir. Sesinizi duymaları, çağrınıza yanıt vermeleri, sizi anlamaları değerli hissetmenizi sağlayacaktır. Bu değeri korumak, karşılığını vermek üzere adım atmak isteyebilirsiniz. Beklentilerinizin dışında da gelişebilecek adımlara hazırlıklı olmanızda fayda var. Bitiş ve başlangıçlar her zaman hayatınızda yer alsa da, bu kez farklı bir benlik ve kalple ilerleyeceğinizi fark edebilirsiniz. İlgi odağı olmanız, işinizle ve duruşunuzla dikkatleri toplamanız çevrenizin bakışlarını değiştirdiği gibi sizin de aklınızı karıştırabilir. Sosyal ve ticari ilişkilerde bazı pürüzler yaşayabilir, nasıl davranacağınızı kestirmekte zorlanabilirsiniz. Güven duygunuzu neyin üzerine inşa ettiğinizi sorgulayabilirsiniz. Hukuksal konular gündeminizde yer bulabilir, mevcut davalarınızla ilgili sonuçlar alabilirsiniz. Anlaşmazlıkların neticesinde insan ilişkileri ve işle ilgili konularda nasıl bir tutum sergilemeniz gerektiğini, çevrenize nasıl etkiler bıraktığınızı daha iyi anlayabilirsiniz. Bu farkındalıktan rahatsızlık duyduğunuzda hala kabullenemediğiniz, ısrarcı olduğunuz bir şeyler olabileceğini düşünün ve bunlara, bunları size anlatabilecek kişilere kucak açın.

24 Nisan'da burcunuzda gerçekleşecek dolunay ile sınırlarınızı aşmanın, farklılaşmanın ve iyileşmenin önünün açıldığını görebilirsiniz. Mutsuz, gergin ve anlaşılmaz hissettiren duygulardan arınıyorsunuz. Bunlara zemin oluşturan alışkanlıklarınız ya da ilişkilerinize keskin bir çizgi çizmelisiniz. Zorunluluk hissettiğinizde başka bir alternatif ya da olayın gerçekliğini görme şansınız azalır. Dolunay ile hislerinizden ve bunların size yaptırdıklarından emin oluyorsunuz. Yaşam alanlarınıza ve şeklinize yönelebilir, bir arınma ve toparlanma dönemine girebilirsiniz. Fazla eşyalardan kurtulma, sağlıklı beslenme ve yaş alma, taşınma, ev sahibi olma ya da evlilik gibi zor karar vereceğiniz konular size yeşil ışık yakıyor. Aile ortamında yapacağınız önemli konuşmalar bu ışığı daha iyi görmenize ve kullanmanıza yardımcı olabilir. Gizli kalmış, saklanmış durumlar ortaya çıkabilir. Planlarınızın bozulduğunu, hayallerinizin yıkıldığını zannederken aslında bir felaketin eşiğinden dönmüş olabilirsiniz. Bu motivasyonla ve olgunlukla baktığınız her şeyin sizi bir adım sonrasına daha rahat götüreceğini bilmelisiniz. İş kurma, sosyal alanlarda yenilikler yapma, sorunların kaynağını bularak ilerleme konusunda şanslı etkiler altındasınız.

25 Nisan'da Merkür'ün Koç burcundaki geri hareketini sonlandırmasıyla özellikle sağlık konularındaki aksaklıkların önüne daha hızlı geçebilirsiniz. Bir rutin oluşturmaya ve kendinizi her geçen gün daha iyiye dönüştürmeye hazırlanmak için iyi etkiler altındasınız. Sizde stres, kaos, yorgunluk ve dürtüsellik oluşturan durumları değiştirebilirsiniz. Değiştiremeyeceğiniz durumlar söz konusu ise de bunlar karşısındaki tutumlarınızı gözden geçirmenizde fayda var. Aşırı ve hızlı hareketlerden kaçınmalı, denge kurmayı öğrenmeli, yoğun programlarınız varsa günü planlayarak ilerlemelisiniz. En azından bir çerçevenizin olması size kapasitenizi doğru ve etkin kullanma fırsatı sunabilir. İş görüşmeleri ve sorumluluklarınızla ilgili konuların neticelerini almaya başlayabilirsiniz.

29 Nisan'da Venüs'ün Boğa burcuna geçişi ile beraber ikili ilişkiler konusunda duygularınız, mantığınız netleşebilir. Keyifli ve sevindirici haberler alacağınız, vereceğiniz bir dönemdesiniz. Anlamayı ve anlaşmayı seçen kişilerle bir arada olmak, kaygılarınızı sonlandıracaktır. Bu da hayati kararları beraberinde getirebilir. Yeni bir ilişkiye başlamak, evlilik, ortaklık gibi gündemleriniz olabilir. Kalıcı neticeler, istikrarlı kazanım ve mutluluklara odaklanıyorsunuz. Ortak paydada buluşmak ve bununla mutlu olmak adına çaba sarf etmelisiniz. Dikkatleri çekeceksiniz. Kaliteli ve nitelikli insanlarla bir araya gelebilir, ticari ortaklıklar yapabilir ve işinizi sağlamlaştırabilirsiniz. Destek olmak ve destek görmek adına da olumlu etkiler altındasınız. Danışmanlık, yatırım, gayrimenkuller, hukuksal konularda şansınız yüksek olabilir. Yaşadıklarınız ya da iş tercihlerinize göre değerlendirmeye alabilirsiniz.

30 Nisan'da yönetici gezegeniniz Mars'ın Koç burcuna geçişi ile beraber iş temponuz, gündelik yaşantınız ve alışkanlıkarınız değişebilir. Bu değişimin iyi yönde olması, aklınızı iyi kullanmaya ve ölçülü olmaya bağlı olabilir. Aynı işi yapan kişilerle bir araya gelebilir, kendinizi öne çıkarmak isteyebilir ya da böyle bir rekabetin içine düşürülebilirsiniz. Gelişiminize katkı sağlayacekken işlerinizi zorlaştıran etkilere karşı uyanık olmalısınız. Arayışlarınız, bireysel çalışmalarınız, e ticaret, çözüm ortaklığı, girişimcilik, danışmanlık gibi alanlardaki tecrübeleriniz ya da istekleriniz doğrultusunda hareket etmelisiniz. Fiziksel olarak da hareketliliğe önem vermeniz gerekebilir. Hem enerjinizi atmak hem de sağlıklı olmak adına spora başlayabilir, ulaşım tercihlerinizi değiştirebilir, adım sayınızı arttıracak aktivitelerle ilgilenebilirsiniz. İş kazaları, evdeki aksaklıklar, elektronik cihazların sorunları, kesici aletlerle ilgili konular gündeminize gelebilir. Dikkatli ve özenli olmanızda fayda var.

Motivasyon Sözü: "Dünyayı değiştirebilirsin. Tek ihtiyacın olan bir fikir ve onu gerçekleştirmek için azim.”









Sevgili Yaylar ve yükselen burcu Yay olanlar,
2 Nisan'da Merkür'ün Koç burcunda geri hareketine başlamasıyla beraber ilişkilerinizin seyri değişebilir. Ne olduğu anlaşılmayan, bir dargın bir barışık durumlar yaşayabilirsiniz. İstediğiniz şeyin bu olmadığından emin olsanız da bunu çözmek ve düzeltmek zor gelebilir. Empatinin, saygının, anlaşmayı bilmenin önemli olduğunu unutmayın. Bunu kendinize ve hayatınızdaki insanlara da hatırlattığınızda kırıcı konuşmaların, kavgaların, yanlış anlaşılmaların önüne geçebilirsiniz. Bir şeyleri netleştirmeden önce buna zemin hazırlamanız gereken bir dönemdesiniz. Gelecek planları, buraya dair hayaller gündeminizde yer bulabilir. Hala bir netice olmaması, istediğiniz şekilde ilerleme kaydedememe gibi durumlar sizi öfkelendirebilir. Zamana yaymayı ve bunu da sürecin bir parçası olduğunu hatırlamayı seçmelisiniz. Çocuk sahibi olmak, çocuklarınızla ilgili kararlar almak, eğitim ve tatil planları gibi konularda resmi işlemleriniz, başvurularınız varsa bunları aceleye getirmemelisiniz. Özellikle ekonomik anlamda yıpranmamak için bazı işleri ve istekleri askıya almanızda fayda var.

5 Nisan'da Venüs'ün Koç burcuna geçişi ile beraber iyilikten, cesaretten ve neşeden sizi alıkoyan durumlara bir son verebilirsiniz. Buna fazlasıyla tahammül ettiğinizi düşünerek kaybettiğiniz zamanın telafisini yapabilirsiniz. Bir şey istemek kadar bu isteğin gerekliliklerini de anlamak, bunlar için çalışmak önemli olacaktır. Destek beklemek, onay istemek istemeyebilirsiniz. Bildiğiniz gibi ilerlemenin sizi sorunlarla karşılaştırmaması için bildiklerinizi de güncel tutmanız gerektiğini unutmamalısınız. Duygusal ve maddi konularda şans yüzünüze gülebilir. Hem ailenizden hem de yaptığınız işlerden önemli geri dönüşler alabilirsiniz. Evlilik kararı, yeni bir ilişki gibi heyecanlar gündeminizde yer bulabilir. Karşınızdaki insanı tanımak, kendinizi de doğru ve gerçek bir şekilde tanıtmak için zamana ihtiyacınız olabilir. Hayati kararları aceleye getirmemenizde fayda var. Tatil planları, yeni hobiler edinmek gibi konularla ilgilenebilir; psikolojik ve ekonomik açıdan hazırlık yapabilirsiniz.

8 Nisan'daki Koç burcu Güneş Tutulmasıyla beraber kendinizle ve çevrenizle ilgili gizli kalmış konuları ortaya çıkarabilirsiniz. Bu gizliliğin bir şekilde deşifre edilmesi ya da başkaları tarafından önünüze getirilmesi durumunda, insanların ne niyetle bunu yaptığına ve sizin tepkilerinizi nasıl karşıladığına bakmalısınız. Üzüntünüz ya da kafa karışıklığınızdan beslenen kişiler üzerine hayal kurmaktan vazgeçeceğiniz bir eşiktesiniz. Sosyal ve duygusal konularda bu anlamda önemli kararlar alabilirsiniz. Yeni bir çevre, yeni bir bakış açısı edinmek zor gibi gelse de aslında sürecin bu sonuca doğru hızla ilerlediğini görebilirsiniz. Anlamak, dinlemek, çözüm bulmak ve yapıcı olmak sizin için öncelikli hale gelebilir. Fevriliğin, heyecanın getirdiği olumsuz durumların tekrarlanmaması için bunu yapmanız gerektiğinin farkına varıyorsunuz. Cesaretinizi toplayın ve hislerinizin bilincinde olarak adımlar atın. İtiraf, yeni ilişki, mevcut ilişkinin gidişatı ve değerlendirmeler yapmak adına iyi bir dönem olabilir. Sıkıştıran, önünüzü kapatan ve tehlikeye zemin oluşturan yollarda hız felaket değil, çözüm getirebilir. Bu dengeyi, mekanizmayı hayatınızda daha doğru bir şekilde kullanmayı öğreniyorsunuz. Parasal konuları etkileyecek yeni girişimleriniz olabilir, bir hobinizden ya da ilgi alanınızdan yola çıkarak kazanç elde etmenin yollarını araştırabilirsiniz. Bu yönde bir çalışmanız olduysa şimdi sonuç almaya başlayabilirsiniz. Hem aileniz hem de işinizle ilgili konulardaki belirsizliklerin, ağır aksak ilerleyen süreçlerin çözüldüğünü görebilirsiniz. Becerilerinizin farkında olun ve bunları yukarıya taşımaktan vazgeçmeyin.

19 Nisan'da Güneş'in Boğa burcuna geçişi ile beraber iş yoğunluğunuz artabilir, yeni sorumluluklar edinebilir ve bu yaptıklarınızla adınızdan söz ettirebilirsiniz. Durağan, ne olduğu belirsiz, yapılanların sonuçsuz olduğu bir dönemin ardından gerçekten verim alarak ilerleyeceğiniz bir sürece giriyorsunuz. Taşların yerine oturması, beklentilerinizi ve tarzınızı da şekillendirecektir. Dönemlik işler yerine daha uzun vadeli çalışmalar ve projeler gündeme gelebilir, yaptığınız bir işin geliştirilmesi gerekebilir. Beklenmedik çıkan gündemler, teklifler, iş fırsatları, yer değişikliği ya da kazançla ilgili konular planlarınızı değiştirebilir. Karşılaştığınızda bu imkanları doğru bir şekilde anlamanız ve değerlendirmeniz için düşünmeye ihtiyacınız olabilir. Ancak her şeyin öncesinde, size gerçekten ne istediğinizi ya da ne yapmanız gerektiğini gösterecek konularla karşılaşacağınızı unutmayın. Teknolojik ürünlere olan merakınız, gelişme ve büyüme isteğinizin baskılandığı durumların dışına çıkabilirsiniz. Bu konuda yeni ve farklı fikirleriniz olabilir, fikirleriyle size gelen yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Bunca yoğunluğun arasında sağlığınız, beslenmeniz ve uykunuz da başarınızın bir parçası olacaktır. Dolayısıyla bedeninizin ihtiyaçlarının farkında olarak ilerlemenizde fayda var. Operasyonlar, yeni beslenme listeleri, egzersiz ve pilates gibi konular gündeminizde yer bulabilir. Rutin kontrol ve tahlillerinizi yaptırmak ve sonuçlara hareket etmekte fayda var. Estetik işlemler, dış görünüş, bakım ve giyim tarzınızla ilgili fikir ve isteklerinizi uygulamak için iyi bir döönem olabilir. Ekonomik koşullarınıza uygun olduğu kadar güvenilir ve temiz yerleri seçmeniz de iyi sonuç almanızı etkileyecektir.

24 Nisan'da Akrep burcundaki dolunay ile sizin bir tehdit oluşturan durumların gerçekliğini ortaya çıkarabilirsiniz. İkili ilişkilerinizle ilgili önemli kararlar alabilirsiniz. Eğer şanslıysanız ve iyi niyetinizi korumayı başardıysanız, bu gerçeklikler hiçbir şey yapmanıza gerek kalmadan önünüze düşebilir. Kendinizi suçladığınız, sorguladığınız durumların bir manipülasyondan ibaret olduğunu görebilirsiniz. Çevrenizdeki herkesin her söylemine kulak asmamayı doğruluğunu teyit etmeyi ve iyi niyetin de kontrollü olmasını önemsemelisiniz. Fikirlerinizi, hislerinizi, bir sonraki adımınızı, özel yaşamınızı gizli tutmanız ya da sınırlı bir çerçevede bırakmanız gerekebilir. Özellikle yeni iş girişimleri, projeler, tanışmalar gibi konularda dikkatli olmalısınız. Yaşadıklarınızdan ders çıkarmalısınız. İyiler sonunda hep kazanır ama bu öngörüde bulunmamayı, hisleri takip etmemeyi ve yaşananları görmezden gelmeyi gerektirmez. Bazı büyüklerinizin bu konudaki önerileri işinize yarayabilir. Sağlık gündemleriniz ve gündelik hayatınızla ilgili konularda kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Bu konuda sorumluluklarınızı yerine getirmeye, doktorunuzun tavsiyelerine göre yaşamaya ve kendi kendinizi tuzağa düşürmemeye özen göstermeniz önemli olacaktır.

25 Nisan'da Merkür'ün Koç burcunda ileri hareketine başlamasıyla duygusal ve sosyal konularda şansınız artabilir. Kendiniz gibi olacağınız ve bunu daha iyi ortaya koyacağınız alanları, konuları tercih edebilirsiniz. Bu tercih size yeni insanlar getirecek, mevcut ilişkilerinizi daha iyi sürdürmenize yardımcı olacaktır. Hayal kurmayı ve bunlar üzerinde çalışmayı gerektiren işlerinizi yürürlüğe koyabilir, yeni adımlar atabilirsiniz. Aile ve çevre desteğiyle yapacağınız bazı girişimler ses getirebilir. Eğlenceye, zamanı keyifli geçirmeye, sevdiklerinize olan ilginiz artabilir.

29 Nisan'da Venüs'ün Boğa burcuna geçişi emeklerinizin maddi ve manevi karşılığını getirebilir. Daha sağlam ve uzun soluklu başlangıçlar yapabilir, mevcut yerinizde yeni sorumluluklar alabilir ve hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Çalışma koşullarınızın iyileştirilmesi, beklentilerinizin karşılanması, sıfırdan başlattığınız ya da başlamayı plandığınız işlerin neticelenmesi sizi rahatlatacaktır. Çevrenizle iyi iletişim kuracağınız, kendinizi daha net ifade edeceğiniz bir dönem olabilir. Farkındalığınız yükseliyor. Bu da bedensel ihtiyaçlarınız konusunda sizi destekleyecektir. Sağlık açısından daha iyi hissedebilir, sorunlarınızı aşabilirsiniz. Hafif tempolu egzersizlere devam etmeniz, doğayla vakit geçirmeniz iyi gelecektir.

30 Nisan'da Mars'ın Koç burcuna geçişi ile beraber hayattan daha çok keyif almaya başlayabilirsiniz. Mutlu olduğunuz hobilere zaman ayırmak, tatil planları yapmak, küçük şeylerden keyif almak rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Üzerinize yük bindiren bazı sorumlulukların ardından başka bir pencere açmak motivasyonunuzu değiştirecektir. Şanslı etkiler altındasınız. Ailenizden ya da çevrenizden önemli destekler bulabilir, kendinize bir hikaye yazabilirsiniz. Geleceğe dönük planlar yaparken bugünü yaşamayı, hayatı kaçırmamayı de önemsiyorsunuz. Duygusal konularda hızlı ve heyecanlı kararlar alabilirsiniz. Sonunuz düşünmeden başlatacağınız her şeyin sizi üzmesi, pişman edebilmesi gibi durumları olabilir. Bu yüzden dikkatli olmalı, tutumlarınızın ve sözlerinizin varacağı yeri bilmelisiniz. Çocuk sahibi olmak, çocuklarla ilgili işler yapmak, onların ihtiyaç ve yetenekleri doğrultusunda hareket etmek gibi gündemleriniz olabilir.

Motivasyon Sözü: "Geçmişi değiştiremezsin, ama geleceği şekillendirmek senin elinde."





Aygül Aydın
 
Sevgili Oğlaklar ve yükselen burcu Oğlak olanlar, 2 Nisan'da Merkür'ün Koç burcunda geri hareketine başlamasıyla yaşadığınız yerin fiziksel durumu ve buradaki ilişkileriniz mercek altına alınabilir. Olağan sorunların haricinde daha önceki konuların gündeme gelmesi, hesaplaşma, restleşme gibi durumların yaşanması söz konusu olabilir. Haklıyken haksız duruma düşmemek ve yapıcı olmak adına empatiye, çok yönlü düşünmeye ve çözüm odaklı olmaya özen göstermelisiniz. Bu sizden beklenen bir davranış olmasa da siz aile üyelerinizden bekleyebilir ya da onlara yol gösterebilirsiniz. Gayrimenkul, tadilat, düzenleme, taşınma gibi beden ve akıl gücü gerektiren konuları aceleye getirmemelisiniz. Tamamlanması zorunlu olan, adım atılması gereken durumlarda ise daha dikkatli olmaya, ikinci bir göze baktırmaya çalışarak riski düşürebilirsiniz. Bu aksaklık ve bekleme süreci, ihtiyaçlarınızı ve duygularınızı anlama konusunda size fırsat tanıyabilir. İstediğiniz zamanda ve istediğiniz şekilde olmayan işlerin hayrını görmek, kaybettiğinizi düşünürken kurtulduğunuzu fark etmekle ilgili gelişmeler yaşayabilirsiniz. Özellikle ikili ilişkiler ve bunlarla ilgili kararları bir kez daha gözden geçirmenin gerekliliğini görebilirsiniz.

5 Nisan'da Venüs'ün Koç burcuna geçişi ile beraber hem özel hayatınızı hem de maddi durumunuzu etkileyecek gündemleriniz olabilir. Anlaşmaya gönlü olan anlaşacağı bir dönemdesiniz. Hem aile içinde hem de iş yaşantınızda bunun ayrımı yapacağınız, düşüncelerinizi buna göre düzenleyeceğiniz durumlar yaşayabilirsiniz. Ruhsal ve fiziksel olarak iyi hissedebilir, evinizde de bu yönde değişikliklere gidebilirsiniz. Yeni bir düzene girmektense bunun hazırlıklarını yapmak, fazlalıklardan kurtulmakla bu süreyi geçirebilirsiniz. Ailenizle ortak bir yol bulmanız gereken konuları masaya yatırabilir, yeni bir aile ve yaşam alanı kurma noktasındaki düşüncelerinizi netleştirebilirsiniz. Bu dönemde aile çevrenizden birileriyle tanışabilir ve ciddi düşüncelere kapılabilirsiniz.

8 Nisan'da Koç burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması özel hayatınız ve bu hayatı yaşadığınız alanlar, insanlar konusundaki düşünceleriniz netlik kazanabilir. Farkında olmadığınızı düşünseniz de aklınızın bir köşesinde yer edinen her şeyin bir yere vardığını görebilirsiniz. Aile içi ilişkiler, büyüklerinizle olan anlaşmazlıklar, evinizle ilgili kararlar gündeminizde yer bulabilir. Bazı gerçekleri ve detayları anlamak daha kolay olabilir. Sil baştan yapmak isteyebilir, bu isteği daha öncesinde duyup harekete geçmediyseniz bunun pişmanlığını hissedebilirsiniz. Pişmanlığın süresini eyleme geçmek kısaltır. Bu tutulmayla beraber bu farkındalığa erişebilirsiniz. Evlilik veya kendi yaşam alanını oluşturmak gibi önemli kararlar konusunda neler yapmanız gerektiğini düşünebilirsiniz. Bu konuda hayattan beklentilerinizin ne olduğu, bu beklentilerin yaşamınızı, konforunuzu, sağlığınızı, çalışma düzeninizi nasıl etkileyeceği önemli ve belirleyicidir. Sadece bildiklerinize göre değil, gördüklerinize göre karar vermeniz gerekebilir. Arkadaş çevrenizden ya da sosyal mecralardan etkileniyor olabilirsiniz. Bu etkinin sizde nasıl bir iz bıraktığını fark etmek adına bazı gelişmeler yaşayabilirsiniz. Çalışmaktan, üretmekten, bugüne ve geleceğe yatırım yapmaktan ne anladığınızı ortaya koyduğunuz işlerle gösterirsiniz. Bu anlamda gösterinin yönü değişebilir, yeni kararlar alabilir. Umutlu ve heyecanlı olmanın sizi iyileştirdiğini göreceksiniz.

19 Nisan'da Güneş'in Boğa burcuna geçişi ile beraber gökyüzünün desteğini arkanıza alarak hayatınıza farklı sayfalar açabilirsiniz. Duygusal konuları artık gündeme getirmeli ve bu konuda net bir karar almalısınız. Sorunları çözmekten yana olduğunuzda karşılaşacağınız hiçbir şey bir engel teşkil etmeyecektir. Ancak bu tavrınızı da karşınızdaki kişiye açık, net ve doğru bir şekilde göstermelisiniz. Bu konuda daha cesur ve istekli olabilirsiniz. Uzun vadeli ilişkiler ve kararlar, tanışacağınız kişilerle işbirlikleri, yatırım planları, zamanı daha etkili ve verimli kullanacağınız hobiler gibi konular beklenmedik bir şekilde gündeminizde yer bulabilir. Hazır olmadığınızı, istemediğinizi düşünebilirsiniz. Ancak artık bunları konuşmalı, hayatınıza dahil etmeli ve kendinizi göstermelisiniz. Olumlu etkiler altında olduğunuzda bu konu sizin çabanız ve yaptıklarınız bu etkiyi arttıracaktır. Çevrenizin ilgisini çeken düşünceleriniz ve tarzınızla aradığınız cevapları bulmanız kolaylaşabilir. Ekonomik konularda bazı düğümler çözülebilir. İşlerin rayına oturduğunu görmek, planlarınızı daha iyi bir şekilde ilerletmenize yardımcı olabilir. Yine de bir b planı oluşturmanızda fayda var. Özellikle borsa ve dijital paralarla ilgili konularla ilgileniyorsanız iniş çıkışların seyrini doğru değerlendirmeniz, bir uzman desteği almanız olası kötü sürprizleri engelleyebilir.

24 Nisan'da Akrep burcunda gerçekleşecek dolunayın ardından geleceğinizi geçmişin gölgesinden kurtarıyorsunuz. Bazı olumsuz tecrübeler yaşayıp bunların sonuçlarıyla uğraşmanın ardından bunların nedenlerine odaklanabilir ya da bu nedenlerle karşılaşabilirsiniz. Olayların başladığı yeri ve şekli bilmek, gidişatı belirlemek konusunda size yardımcı olabilir. Mantığınızı ve strateji gücünüzü bu bakış açısıyla kullandığınızda yaşadıklarınızı doğru anlamlandırabilir, ihtiyacınız olanları alıp yolunuza devam edebilirsiniz. Güveneceğiniz yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Bazı ilişkilerin sonlanması ve yarattığı hayal kırıklığı bu durumu zorlaştırsa da artık takılıp kalmamayı öğrendiğiniz için eskisi gibi olmadığını biliyorsunuz. Tutkuyla bağlanacağınız bir iş ya da yaptığınız işin kazanımları, çekeceğiniz dikkat, vereceğiniz mesajla motivasyonunuz yükselebilir. Peşinden gidebilme cesareti gösterdiğiniz ve bunu sağlıklı adımlarla yaptığınız her şeyin sizi besleyeceğini göreceksiniz. Buna duygusal etkileşimler de dahildir. Değer verdiğiniz insanların size olan yaklaşımlarının netleşmesi sizin de hislerinizi netleştirecektir.

25 Nisan'da Merkür'ün Koç burcunda ileri hareketine başlamasıyla aile ortamınızdaki yanlış anlaşılmaları, kırgınlıkları aşabilirsiniz. Gündeminizde bunlar yoksa bile, olmaması için neler yapmanız gerektiğini daha iyi anlıyor olacaksınız. Çözemediğiniz, askıda kalan, aksaklık çıkan konular ve işlemleri yeniden gündeme getirebilirsiniz. Özellikle satın alma, evlilik, yer değişikliği gibi evraklı, imzalı işleriniz varsa bunları nihayete erdirmeniz ve bu sonuçları hızlıca uygulamanız mümkün olabilir. Taşınma, tadilat, düzenleme, evden yapılacak işler gibi konularda şansınızın yüksek olduğu bir dönemdesiniz. Beraber vakit geçireceğiniz ortamları yine beraber düzenlemek, aile içi ilişkileri iyileştirebilir.

29 Nisan'da Venüs'ün Boğa burcuna geçişi ile beraber hayatın keyifli ve olumlu yanlarına daha çok odaklanabilirsiniz. Dinlenmeye, iyi hissetmeye ihtiyaç duyduğunuzu göreceksiniz. Bu ihtiyacı karşılamak adına sevdiğiniz yerlerde vakit geçirebilir, doğayla buluşabilir, toprakla zaman geçirebilir, değer verdiğiniz kişilerle buluşabilirsiniz. Koşulların ve şansın sizden yana olduğu bir dönemdesiniz. Bu yüzden maddi ve manevi beklentileriniz konusunda da hamle yapmaktan çekinmeyin. Yatırımlar, maddi planlar ya da mevcut uğraşlardan, hobilerden para kazanmak ve hayatınıza yeni bir güvence getirmek isteyebilirsiniz. Duygusal konularda beklentileriniz sizi bulabilir. Mutlu olmaya ve bunu sürdürmeye odaklanan tutumlarınıza karşılık gelebilir, önemli kararlar almaya açık olabilirsiniz.

30 Nisan'da Mars'ın Koç burcuna geçişi ile aile içindeki sorunlara çözüm bulmak ve rahat bir ortam sağlamak adına uğraşabilirsiniz. Bu anlamda üzerinize çok görev düşebilir. İhtiyaçlarınız ve beklentileriniz doğrultusunda ortak kararlar almanız gerekirken siz baskın gelmek isteyebilirsiniz. Bu da, kendi yaşam alanlarınızı kurmak, kendi tercihlerinize göre hareket etmek gibi gündemleri beraberinde getirebilir. Bir düzen kurma süreci olsa da olmasa da, aynı ortamı paylaştığınız sürece beraber hareket etmeniz gerektiğini unutmayın. Mal paylaşımı, taşınma, ev işleri gibi konular gündeminize gelebilir. Anlaşmazlıkların çıkması, bir arabulucu ya da resmi kaynaklar aracılığıyla önlenebilir. Evinizin fiziksel ihtiyaçları söz konusu olacağından ciddi bir beden gücü ve mali güç gerekebilir. Bu yüzden imkanlarınızı, zamanınızı doğru yönetmeye özen göstermelisiniz. Aile büyüklerinizle iletişiminizin ön planda olacağı bir dönem olabilir.

Motivasyon Sözü: "Yolun sonunu göremiyorsan, bir adım daha at."





Sevgili Kovalar ve yükselen burcu Kova olanlar, 2 Nisan'da Merkür'ün Koç burcunda geri hareketine başlaması rüzgarın sizden yana estiğini ancak dikkatli olmanız gereken dönemleri hatırlatabilir. Bir yeniliğin peşinde koşmak, farklı konularda girişimler yapmak adına uygun bir zemin bulamayabilirsiniz. Araştırmak, doğrusunu anlamak, aklınızdaki soru işaretlerini çözmek size daha büyük kazançlar ve avantajlar getirebilir. Heyecanınızı, hırsınızı, hayallerinizi dizginlemek zor gibi gelebilir ya da bunu reddedebilirsiniz. Ancak hem bireysel hem de sosyal açıdan bunun olumsuz sonuçlarıyla karşılaşabilir, bazı arkadaşlarınızla aranızın açılmasına mahal verebilirsiniz. İddianızı koruyun ve bunun altını dolduracak donanıma ulaşmaya çalışın. Bu konuda teknik desteğe ihtiyaç duyabilir, ziyaretler yapmanız gerekebilir. Biletli ve rezervasyonlu işlerinizde, bilgisayar, telefon, araç arıza ve eksikleriniz konusunda dikkatli ve tedbirli olmanızda fayda var.

5 Nisan'da Koç burcuna geçen Venüs yeni insanlarla ve gündemlerle tanışmak konusunda sizi destekleyebilir. Sosyal anksiyeteniz olmasa da çekindiğiniz, adım atamadığınız ya da gelişim kaydedemediğiniz durumlar için avantajlar yakalayabilirsiniz. Artık bunun için birinden bir karşılık beklememeniz gerektiğini göreceksiniz. Kendi düğümünüzü kendiniz çözdüğünüzde ulaşılmaz, zor gibi görünen her şeyin size doğru geldiğini görebilirsiniz. Sosyal ortamlarda ve kanallarda dikkatleri çekebilir, işinizle ya da düşüncelerinizle bir akım başlatabilirsiniz. Bu alanları daha iyi kullanmanın inceliklerini öğrenmek için kendinize zaman tanımanızda fayda var. Yakınlarınızla olan ilişkileriniz, kadın dostlarınız önemli olabilir. Bazı ilişkilerinizde yeni kararlar almak gerektiğinde inisiyatif almaktan çekinmemelisiniz. Parasal anlamda getiriler elde edebilir, önceki görüşmelerinizin ya da işlerinizin sonuçlarını alabilirsiniz.

8 Nisan'da Koç burcundaki Güneş Tutulması ilişkiler ve düşünceler konusunda size yeni bir sınır koymanız gerektiğini hatırlatabilir. Çemberi daraltmak ya da genişletmek sizin hikayenize göre şekillenecektir ama burada asıl mesaj çemberin artık eski ölçüsünde olmaması gerektiğidir. Gösterdiğiniz özenin karşılığını bulacağınız, bulamadığınızda devam edebilme yetinizi ortaya koyacağınız, bir konuya ya da bir insana olan bağlılığınızı strese dönüştürmeyeceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Öfke, dikkatsizlik, adaptasyon gibi dürtüler yerine araştırmaya, okumaya, öğrendiklerinizi kullanmaya ve bunu beraber yürütebileceğiniz insanlara daha çok yer ve zaman vermek isteyebilirsiniz. Bireysel alanlarınızın gücünü, hayatınıza ve düşüncelerinize etkisini daha iyi görebilirsiniz. Bunu geliştirmek, kendinize has bir tarz belirlemek ya da bu tarzı bir sisteme dönüştürmek adına olumlu etkiler altındasınız. Özellikle kariyerinizi destekleyeceğiniz eğitimler ve çalışmalar konusunda daha yoğun bir istek duyabilirsiniz. Duymadığınızı düşünüyorsanız bu konuda aksiyona geçmek için zaman kaybetmemelisiniz. Sorumluluk almak, bunları en iyi şekilde yerine getirmek, iz bırakmak, kazancınızı ve statünüzü uzun vadede iyileştirmek dikkatleri üzerinizde toplayabilir. Strateji kurmanın beklemek değil doğru zamanda doğru hamleyi yapmaya hazırlıklı olmak olduğunu kavrıyorsunuz. Çalışma ortamınızdaki ya da yakın çevrenizdeki kişilerle olan ilişkilerinizde yeni kararlar alabilirsiniz. Anlamadığınız ve anlaşılmadığınız ortamlarda bulunmanın kimseye bir katkısının olmadığını görmek, zarif bir şekilde bu döngüyü kırmak akıllıca olacaktır.

19 Nisan'da Güneş'in Boğa burcuna geçişi ile beraber evinize ve ailenize daha çok zaman, imkan tanımak isteyebilirsiniz. Yaşam alanlarınızda mutlu olmak, refahınızı korumak en doğal hakkınızdır. Bu hakkınızdan sizi ulaştıran durumları daha net görebilir ve bir çözüm üretebilirsiniz. Durup kendiliğinden çözülmesini beklemek yerine sizin çaba göstermeniz sürecin gidişatını değiştirebilir. Artık isabetli seçimler ve kararlar isteyebilirsiniz. Pürüzleri ortadan kaldıracak güce ve imkana daha fazla sahip olduğunuzu fark edebilirsiniz. Nerede ve ne şekilde güvende olduğunuzu düşünebilir, bunun için alan oluşturmaya çalışabilirsiniz. Evinizde fiziksel değişimler planlayabilir, bütçenizi ve tercihlerinizi düzenleyebilirsiniz. Gayrimenkul, alım satım gibi işlemleriniz varsa bu konuda sürpriz gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bu durum aynı zamanda taşınma, ev sahibi olma, evlilik, iş gereği değişiklik yapma gibi konuları da gündeme getirebilir. Bulunduğunuz çevrenin dışında yaşama düşüncesi sizi heyecanlandırabilir. Aile içi ilişkilerde sorunların çözümünde etkili ve belirleyici olabilirsiniz. Özellikle ekonomik durumlar gündeme geldiğinde birikimleriniz, destekleriniz ya da fikirlerinize ihtiyaç duyulabilir. Yarını düşünerek hareket etmenin ne kadar önemli ve değerli olduğunu görebilirsiniz. Bu davranışınız herkese ilham verebilir, ailenizin geleceği için yeni planlar ve kararlar gündeme getirebilir. Küçük ev aletleri, iletişim ya da ulaşım cihazlarınızla ilgili aksaklıkları görmezden gelmemelisiniz.

24 Nisan'daki Akrep dolunayı ile beraber beklentileriniz karşılığını almaya başlayabilirsiniz. Karşılaştığınız durumları en iyi şekilde yönetmek, potansiyelinizi de en iyi şekilde göstermenizi sağlayacaktır. Kariyerinizle ilgili kararları alırken bunu neye göre yapmanız ve yapmamanız gerektiğini daha iyi görebilirsiniz. Artık hedeflerinizi gerçekleştirmek için daha önce denediğiniz fakat başarılı olamadığınız yöntemlerin dışına çıkmalısınız. Tavrınız, üslubunuz, çalışma şekliniz ve ortamınız konusunda yenilikler yapmanız gerekebilir ya da sizden bu yönde beklentiler doğabilir. Mesleki konularda önemli değişimler yaşayabilirsiniz. Sektörel bazda değişiklikler olabileceği için donanım ve nitelik açısını da önemsemelisiniz. Sizi neyin motive ettiğini biliyorsanız ya da bununla yeni tanıştıysanız onu kaybetmemelisiniz. Kayıpları değil, bunların kazanca dönüşümünü önemseyerek ilerlediğinizde geldiğiniz yerin varmak istediğiniz yerden daha gerekli ve önemli olduğunu fark edeceksiniz.

25 Nisan'da Merkür'ün Koç burcunda ileri hareketine geçişi ile etkileyici iletişimin gücünü yeniden yakalayabilirsiniz. Arayı bulmak, ilişkileri dengeye getirmek, herkesin fikrini öğrenip bu şeffaflıkta hareket etmek sizi motive edecektir. Bu da sosyal hayatınızı hareketlendirecek, yakınlarınızla yeniden bir araya geleceğiniz gelişmeler oluşturacaktır. Sadece bu konuda değil, kendinizi yetiştirmek adına da işleri yoluna koyabilirsiniz. Eğitim planlarınız, seyahat işlemleriniz konusunda da önünüz açılıyor. Yapmak istediklerinizi bahanelerden, engellerden uzaklaştırıp bir adım atmaya başlayabilirsiniz.

29 Nisan'da Venüs'ün Boğa burcuna geçişi ile beraber evinize ve aile yaşantınıza olan ilginiz değişebilir. Kendinizi daha rahat hissedeceğiniz, güzel kararlar alacağınız ya da güzel haberler duyacağınız bir dönem olabilir. Aile içindeki sorunların aşılmasıyla daha huzurlu ve dengeli günler yaşayabilirsiniz. Hastalık, kırgınlık, kavga gibi durumların ortadan kalktığını ve iyileşmelerin olduğunu görebilirsiniz. Ortak paydada buluşmanın, kalıcı değişiklikler yapmanın etkili olduğu zamanlardasınız. Evinizle ilgili tadilat ve dekorasyon işlemleri, satın alma, maddi denge, toprak ve arsa işleri gündeminizde yer bulabilir. Kentsel dönüşümü bir süre daha ertelemek isteyebilirsiniz ama önünüze bununla ilgili iyi fırsatlar geldiğinde de mutlaka değerlendirmeye çalışmalısınız. Evlilik kararı almak, aile üyelerinizden birinin evlenmesi ya da ev sahibi olması gibi konular söz konusu olabilir.

30 Nisan'da Mars'ın Koç burcuna geçişi ile birçok yeni fikriniz olabilir ve bunları değerlendirmek isteyebilirsiniz. Pazarlama, ticaret, internet ve sosyal medya gibi alanlarda kendinizi gösterebilirsiniz. Bir hikaye yazmak, işinizi ileriye taşımak adına önemli etkiler altındasınız. Dikkatleri fazlaca üzerinizde toplayacağınız bir dönemdesiniz. Destekler kadar eleştiriler de gündeme gelecektir. Dolayısıyla sakin ve makul olmak, anlamaya çalışmak, ayırt etmek ve ayrışmak önemlidir. Sizi manipüle etmek isteyen, engelleyen ya da yanlış yönlendiren kişilere karşı durmak isterken gerçekten destekleyici öneriler veren kişileri de kırmamalısınız. Bu anlamda yakın çevrenizle olan iletişiminiz, onlarla geçireceğiniz yoğun zaman önemli olabilir. Hareketlilik ve hız hayatınızın önemli bir parçası olabilir. Araç değişimi, pratik ulaşım tercihleri, kısa yolculuklar gündeminizde yer bulabilir. Kazalara karşı dikkatli ve teknik tedbir alarak ilerlemenizde fayda var.

Motivasyon Sözü: "Hayat bir bisiklet gibidir, pedal çevirmeyi bırakırsan düşersin."









Sevgili Balıklar ve yükselen burcu Balık olanlar, 2 Nisan'da Merkür'ün Koç burcundaki geri hareketiyle hayatınızda yolunda olmadığını düşündüğünüz konuları ve harcamaları dengeye getirebilirsiniz. Kontrolü kaybettiğinizin daha önce farkına vardıysanız retro süreci size çok iyi toparlanma ve yenilenme fırsatları verecektir. Hem gelir hem de gider noktasında planınızda olmayan durumlar gelişebilir. Her iki durumu da en iyi şekilde değerlendirmek için sakince düşünmeli, ihtiyaçlarınıza ve isteklerinize göre hareket ettiğinizden emin olmalısınız. Kısa vadeli, getirisi olmayan, sabun köpüğü etkisi bırakan işlerden sıyrılmak ve kendi yolunuzu belirlemek için bu dönemi kullanın. Sadece kendinizde değil çevrenizde de bu yönde değişiklikler görebilirsiniz. Kimin ne kadar değer ve destek verdiğini fark etmek, başta kırıcı hatta gerilimli hissettirse de aslında iyiliğinize geliştiğini anlamanız uzun sürmeyecektir. Gecikmeli borçlar, yatırım planları, banka işlemleri, alacak verecek konularında risk almamanız ya da bunları önemsizleştirmemenizde fayda var. Yeni iş planları ya da teklifleri önünüze gelebilir, dikkatli okuyup değerlendirmeniz önemli olacaktır.

5 Nisan'da Venüs'ün burcunuzdan ayrılıp Koç burcuna geçişi ile beraber hayattan ne beklediğinizi düşünebilir ve artık bu konuda harekete geçmek isteyebilirsiniz. Kendi hikayenizi başka hikayelerle kıyaslamayı bırakıyorsunuz. Artık arkanıza değil önünüze bakma zamanındasınız. Başınızı sürekli geçmişe döndüren konulara veda edip yeni gündemler oluşturmalısınız. İlişkiler, iş hayatı ve bireysel istekleriniz noktasında aydınlanma yaşayabilirsiniz. Yeni mutluluk ve kazanç kaynakları arayışına girebilirsiniz. Bu durumda, yaptığınız bazı işlerinizin ya da miras, mahkeme gibi işlemlerden doğan haklarınızın geri dönüşü de belirleyici olabilir. Fiziksel olarak da kendinize yatırım yapmak isteyebilir, edindiğiniz alışkanlıkları kullanmak ve bunlarla daha iyi yerlere gelmek adına çalışabilirsiniz. Seçimlerinizi bu minvalde yapacak olmak pek çok konuda motivasyon ve girişimci ruh taşıdığınızı size ispatlayacaktır. Merkür'ün geri harekette olduğunu da hesaba katarak paranızı doğru yönetmeli, bu konuda gerekirse güvendiğiniz kişilerle, ailenizle ya da bir iş uzmanla beraber hareket etmelisiniz.

8 Nisan'da Koç burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulmasıyla ekonomik koşullarınızı ve hayat standartlarınızı yükseltmek için daha fazla beklememeniz gerektiğini görebilirsiniz. Kendinizi sınırlamanın, hakkınız olandan vazgeçmenin, gereksiz fedakarlığın hayatı kaçırmanıza neden olduğunu fark ediyorsunuz. Mutluluğun koşullara, fırsatlara bağlı olmasını değil kendinize bağlı olması gerektiğini görmek özgüveninizi yükseltecektir. Mevcut işinizde ilerleme şansınız yoksa ya da sizi tatmin edecek farklı gelişimler elde edemiyorsanız bir alternatif düşünmelisiniz. Becerilerinizi, isteklerinizi, elinizden ve içinizden neyin geldiğini görerek bir yol çizebilirsiniz. Borsa, yatırım ve birikim, psikoloji, araştırma ve soruşturma gibi mücadele, motivasyon, donanım gerektiren alanlarda başarılı olabilirsiniz. Bu gibi konularda daha önce cesaret gösteremediğiniz için kaçırdığınız fırsatlara üzülmeyi bırakarak yeni ve farklı olarak ne yapacağınıza odaklanmalısınız. Seçtiğiniz, ilgilendiğiniz bir konuda eğitim almak, uzmanlaşmak, yetkili kişilerle görüşmek, araç gereç edinmek, sosyal mecraları ve yapay zeka desteğini kullanmak adına çalışmalar yapabilirsiniz.

19 Nisan'da Güneş'in Boğa burcuna geçmesiyle yeni fırsatlarla etrafınızın sarılacağı bir döneme giriyorsunuz. Duygularınızı göstermek, istekleriniz için çalışmak, hem işbirliklerinde hem bireysel alanlarda daha iyi sonuçlar almak önceliğiniz olabilir. Bu konuda daha önceki tecrübeleriniz size yol gösterirken aynı zamanda yeni tanışacağınız kişilerden de önemli destekler alabilirsiniz. Yakın çevrenize yeni insanların dahil olmasıyla bazı kalıpların dışına çıkmanız daha hızlı olabilir. Sosyal mecralarda, fiziksel ortamlarda kendinizi göstereceğiniz işlerle gündeme gelebilirsiniz. Basit bir içerik bile olsa onu en iyi şekilde hazırlayacak donanıma sahip olmayı hedefleyebilirsiniz. Dil bilgisi, sosyal ve popüler konular, doğal ürünler, güzellik, estetik gibi konulara yatkınlığınız artabilir ya da sürpriz bir şekilde sizi bu gibi alanlara çekecek fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Sıkı çalışmanız, sonuna kadar götürmeniz, somut sonuçlar üzerinde durmanız, sezgi ve hislerinizi dengeli kullanmanız gereken bir dönem olabilir. Yorucu gibi gelse de bu yeni rutinin sizi beslediğini, hayatınızdaki insanlarla iyi iletişim kurmanızı sağladığını, bazı korkularınızı geride bırakmanıza yardımcı olduğunu fark edeceksiniz. Kısa süreli seyahatler, iş ya da gezi planları gündeminize gelebilir. Araçlarınızı ve evraklarınızı kontrol etmenizde, önlem alarak hareket etmenizde fayda var.

24 Nisan'da Akrep burcunda gerçekleşecek dolunay ile beraber hayat tarzınız ve inançlarınız konusundaki bağlantıyı, farklılılıkları daha net görebilirsiniz. Bir şeylere körü körüne inandığınızı fark edebilir, bildiğinizin dışında detaylar ve kurallar olduğunu öğrenebilirsiniz. Bir öğrenme ve gelişme sürecindesiniz. Savunma mekanizması geliştirmek, yeni idealler oluşturmak, zamanın ve konuların aynı kalmadığını görmek adına önemli etkiler altındasınız. Bazı kararların, işlerin size göre olmadığını düşünebilirsiniz. Bu durum geri adım atmanız için değil farklı deneyimler elde etme vaktine geldiğiniz içindir. Fırsatları zamanında değerlendirmenin aklınızdaki soru işaretlerine, yaşamdan beklentilerinize bir karşılık vereceğini unutmamalısınız. Yorgun, tükenmiş ve umutsuz olduğunuz yerde kalmaya ısrar etmedikçe bunu aşmanız hatta yok etmeniz mümkün olacaktır. Kendi içinizde kavgasını verdiğiniz konulara çözüm bulmanız, dışarıda olmakla, hayat karışmakla, sorumluluk almakla kolaylaşabilir. İnsanlara olan güveninizin boşa çıkması, bazı sırlarınızın gündeme getirilmesi bu anlamda ittirici bir güç olabilir. Yaşadıklarınızı görmezden gelmeyin. Seyahat işleri, taşınma, iş değişikliği, hukuksal konularda kararlarınızı netleştirecek haberler alabilirsiniz.

25 Nisan'da Merkür'ün Koç burcunda ileri hareketine başlamasıyla maddi konulardaki adımlarınız hızlanabilir. Beklentilerinizin önündeki engelleri aşmak adına yeni çözümler üretebilirsiniz. Kendi gücünüzü göstermek adına ne planladıysanız o doğrultuda ilerlemeye çalışmalısınız. Borçlarınızı kapatmak, ödemelerinizi kontrol altına almak, yatırımlarınızı planlamak adına hamleler yapabilirsiniz. Bu konuda daha önceki tecrübelerinizi göz önünde bulundurmanızda fayda var. Kendinize, sevdiklerinize değer vermenin ve bunu gerçek niyetlerle, şeffaflıkla yaşamanın ne kadar öenmli olduğunu hatırlamak sizi motive edecektir.

29 Nisan'da Venüs'ün Boğa burcuna geçişi ile beraber ticari konularda şanslı bir döneme giriyorsunuz. Çalışmalarınızı hızlandırırken aynı zamanda sonuç almaya, bunları geliştirmeye ve bir disiplin oluşturmaya başlayabilirsiniz. Görüşmeler yapmak, yeteneklerinizi kullanmak, el becerinizi geliştirmek adına önemli fırsatlar yakalayabilirsiniz. Nezaketiniz, tutumlarınız ve etkileyici ifadelerinizle dikkatleri üzerinizde toplayabilirsiniz. Yeni insanlarla tanışacağınız, güçlü bağlar kuracağınız gelişmeler yaşayabilirsiniz. Duygusal ve sosyal anlamda bereketli, verimli bir dönem olabilir. Kadın girişimciler, kadın dostlarınızdan destekler ya da sizin onlarla yapacağınız görüşmeler açısından önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz.

30 Nisan'da Mars'ın burcunuzdan ayrılıp Koç burcuna geçmesiyle ekonomik açıdan hızlı ve kazançlı bir döneme girebilirsiniz. Maddi açıdan yeni seçeneklerinizin olmasını isteyebilir, bunun için araştırma ve görüşmeler yapabilirsiniz. Kişisel deneyimlerinizi kazanca dönüştürmek, hayatınıza değer katmak, bazı bağımlılıkları terk etmek adına önemli bir dönem olabilir. Çaba sarf etmekten kaçınmamalısınız. Bu konuda yüksek motivasyona sahip olmanız gerektiği kadar akıllı hamlelere, zaman yönetimine ve dikkate de ihtiyacınız olacaktır. Borçlanma, ödemeler, bankalarla ilgili işlemler gündeminizde olabilir. Kazançlarınızı yönetmek zorlaşabilir. Elinizin bollaşması, ihtiyaçlarınızı karşılamak ve keyif sürmek adına imkan tanıyabilir. Ancak bunları kontrol altında tutmalısınız. Hızlı tüketim kurbanı olmamalı, deyim yerindeyse sizi gaza getirecek ortamlarda bulunmamalısınız. Tüketim kontrolünü beslenme konusunda da yapmanız önemli olacaktır.

Motivasyon Sözü: "Motivasyon geçicidir, disiplin ise kalıcıdır."



Aygül Aydın
 
nisan8 (5).jpg

KOÇ BURCU NİSAN 2024 AYLIK BURÇ YORUMLARI

Nisan ayı sizin için kadersel değişimlerin tetikleyici bir ay olacak. Yeni bir sosyal kimlik, değişim ve dönüşüm sizi bekliyor. İmaj değişikliği yapabilirsiniz. İlişki ve ortaklıklarınızda yeni açılımlar gerçekleşebilir. Ayrıca maddi kaynaklarınızla ilgili beklenmedik önemli gelişmeler, şaşırtıcı olumlu kapılar açılabilir. Bu dönemde psikolojinizi yüksek tutmak ve sağlığınıza dikkat etmek önemlidir.

Merkür Retro etkisiyle 26 Nisan’a kadar, hayatınızın her alanında geçmiş konular ve kişilerle karşılaşabilirsiniz. Kendinizi daha rahat ifade edebilirsiniz, ancak yeni konulardaki kararlarınızı 26 Nisan sonrasına bırakmanızı tavsiye ediyorum.

Nisan ayının tamamlarken; manipülasyonlara ve baskılara karşı tedbirli olmanız gerekebilir. Ayrıca ortaklık, ilişki ve finansal alanda belirsizlikler belirli hale geliyor olacak. Bu dönemde krizlere karşı hazırlıklı olmanız tavsiye edilir. Yıkımlar ve değişimler tetiklenebilir. Ancak yerine çok daha iyisi gelecektir.

BOĞA BURCU NİSAN 2024 AYLIK BURÇ YORUMLARI

Nisan ayında hastane, sağlık, psikolojik süreçlerle ilgili yenilikler gerçekleşebilir. Bu dönemde sağlığınıza dikkat etmeniz ve psikolojinizi yüksek tutmanız önemlidir. Ayrıca kendinizi bunalmış, sıkışmış hissedebilirsiniz. Aslında manevi blokajlarınızı aştıkça kendinizle ilgili gizli kalmış yeteneklerinizi keşfedebilirsiniz. Manevi olarak yenilenebilir, güçlenebilirsiniz. Carl Gustav Jung’ın dediği gibi “Siz bilinçaltınızı bilince dönüştürene kadar, o sizin hayatınızı yönetecek ve siz ona kader diyeceksiniz.” İşte bilinçaltınızı açığa çıkarma ve kaderinizi yönetme fırsatı sizinle olacak. Ayrıca Jüpiter&Uranüs kavuşumu ile; hayatınızda pek çok alanda yenilenme ve değişim kararı alabilirsiniz. Artık kabuğunuzu kırma ve isteklerinizin peşinden gitmek için adım atabilirsiniz. Bu dönemde sosyal kimliğiniz, imajınızı değiştirebilirsiniz. Bilinciniz yükselebilir ve kolektifi etkileyebilirsiniz.

Merkür Retro etkisiyle 26 Nisan’a kadar, hastane, sağlık, gizli düşmanlar ve içsel konuşmalarınız artabilir. Bu dönemde söylemediklerinizi kâğıda dökebilir, manevi çalışmalarla ruhunuzu besleyebilirsiniz. Ameliyat ve sağlıkla ilgili yeni kararlarınızda dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum.

Nisan ayını tamamlarken; ortaklık, evlilik, ilişkilerinizde belirsizlikler belirli hale gelebilir. Ayrıca sağlığınızla ilgili konularda da değişimler gerçekleşebilir. Bu dönemde krizsel süreçlerle yeni bir döneme adım atabilirsiniz.

İKİZLER BURCU NİSAN 2024 AYLIK BURÇ YORUMLARI

Nisan ayında sosyalleşecek, yeni topluluk, derneklerde kendinizi göstermeye başlayabilirsiniz. Bu dönemdeki değişimler biraz canınızı sıksa da sonrasında bambaşka çevre ve insanlarla yepyeni başlangıçlara adım atabilirsiniz. Ayrıca kariyer hayatınızda da değişimler, kalıcı bitiş ve başlangıçlar da tetiklenebilir. Uranüs&Jüpiter kavuşumu ise hiç beklenmediğiniz haberler, beklenmedik gelişmeler ve sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Bilinçaltınızdaki tüm blokajlar somutlukta karşınıza çıkabilir. Korkularınızla yüzleşebilirsiniz ancak bir taraftan da hayatınızdaki engelleri aşmak için bu durumu fırsat olarak kullanabilirsiniz. Bir taraftan ise kariyer hayatınızda beklenmedik artık ümidiniz kestiğiniz konularla ilgili olumlu gelişmeler gerçekleşebilir.

Merkür Retro etkisiyle 26 Nisan’a kadar, sosyal çevrenizle, arkadaşlarınızla iletişimde bazı aksilikler yaşanabilir. Eski arkadaşlarınızla bir araya gelebilirsiniz. Bu dönemde önemli kararlar yerine geçmişle ilgili düzeltmek istediğiniz konularla ilgilenebilirsiniz.

Nisan ayını; aşk, çalışma hayatı, çocuk veya sağlığınızla ilgili konularda belirsizliklerin sonuçlanmasıyla bitiyorsunuz. Bu dönemde sağlık veya finansal konularda krizsel süreçlere hazırlıklı olmanız tavsiye edilir. Yatırımlarınıza, ödemelere ve borçlara dikkat etmeniz tavsiye edilir. Miras, tazminat vb. durumlarla ilgili krizsel durumlar gerçekleşebilir.

YENGEÇ BURCU NİSAN 2024 AYLIK BURÇ YORUMLARI

Sevgili Yengeç; Nisan ayı ile birlikte hayatınızda pek çok alanda değişimler tetiklenebilir. Başta kariyer ve iş hayatınızda değişimler ve yenilikler söz konusu olabilir ancak Yengeç burcunun geçmişi bırakamaması bazı sorunlara neden olabilir. Artık geçmişte kalan ve işinize yaramayan kavramları bırakma zamanı geliyor. Ayrıca evinizi bile değiştirebilirsiniz. Uranüs&Jüpiter kavuşumu ile; sosyal çevre, topluluk, ve arkadaşlarınızla ilgili güzel gelişmeler gerçekleşebilir. Yepyeni ve değerli olacağınız yeni arkadaşlıklar kurabilirsiniz. Ayrıca yurt dışı, eğitim ve seyahatleriniz artabilir. Ancak bu dönemde seyahatlerde ve uzak çevrenizle ilgili konularda dikkatli olmanız tavsiye edilir.

Merkür Retro etkisiyle 26 Nisan’a kadar, iş ve kariyer hayatınızda iletişimde, maillerde ve yazışmalarda sorunlar ve gecikmeler yaşanabilir. Yeni bir sözleşme veya imza söz konusuysa dikkatli olmanızı tavsiye ederim.

Nisan ayını; ev, aile, aşk, çocuk ve tatil konularında belirsizlikleri tamamlayarak kapatıyorsunuz. Ancak partneriniz veya ortağınızla sorunlar yaşayabilirsiniz. Uzlaşmakta ve anlaşmakta zorlanabilirsiniz. Ayrıca krizsel bitişler gerçekleşebilir.

ASLAN BURCU NİSAN 2024 AYLIK BURÇ YORUMLARI

Sevgili Aslan; Nisan ayı ile birlikte bir yıl boyunca bol bol seyahat ve eğitim planı yapabilirsiniz. Yabancı kültür ve inançlarla ilgilenebilirsiniz. Yabancılarla iş birliği yapabilirsiniz. Ayrıca yer değişikliği bile gündeme gelebilir. Kaderinizde ve kariyerinizde beklenmedik değişimler gerçekleşebilir. Ancak ilişki ve ortaklıklarınızda bu dönemde bazı aksilikler gerçekleşebilir. Kariyerinizdeki değişimlere hazırlıklı olmanız tavsiye edilir. Sağlığınıza ve kişisel bakımınıza özen göstermeniz gerekebilir. Finansal alanda ise düzenli ve sistemli olmanız olası krizleri kolayca atlatmanıza yardımcı olacaktır.

Merkür Retro etkisiyle 26 Nisan’a kadar, yurt dışı, eğitim, seyahat ve iletişimde geçmişte kalan, yarım kalmış konuları tamamlama fırsatı bulabilirsiniz. Ancak yepyeni konularda kararlar alırken dikkat etmeniz önemlidir.

Nisan ayını; ev, aile, yakın akrabalar, eğitim ve seyahatlerle ilgili belirsizliklerin belirli hale gelmesiyle kapatıyorsunuz. Ancak bu dönemde sağlığınıza dikkat etmeniz gerekebilir. Trafikte ve iletişimde tedbirli olmanız tavsiye edilir.

BAŞAK BURCU NİSAN 2024 AYLIK BURÇ YORUMLARI

Sevgili Başak; Nisan ayı ile birlikte finans, sağlık veya spiritüel alanda yepyeni başlangıçlara adım atabilirsiniz. Ancak bu durum bazı sorunlarınızın açığa çıkmasına ve peşinden ise şifalanmasını sağlayacaktır. Toksik ilişkiler bu dönemde bitebilir. Ayrıca kendinize değer vermeyi öğrenebilirsiniz. Miras, vergi, ödemeler ve borçlara ise dikkat etmeniz gerekebilir çünkü tutulmayla para akışınız sekteye uğrayabilir. Beklenmedik harcamalar yapmak zorunda kalabilirsiniz. Ameliyat veya sağlıkla ilgili konularda şifalanabilirsiniz. Uranüs&Jüpiter kavuşumu ile; yurt dışı, eğitim, seyahat, ve hukuksal alanda ani ve beklenmedik gelişmelerle hayatınızda güzel gelişmeler gerçekleşebilir. Umudunuzu kestiğiniz konularda beklenmedik destekler ve fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Yurt dışına yerleşme kararı bile alabilirsiniz veya inanç ve eğitim konularında yepyeni farkındalıklar yaşayabilirsiniz.

Merkür Retro etkisiyle 26 Nisan’a kadar, finans, ameliyat, sağlık veya özel hayatınızda iletişim sorunları yaşanabilir. Yeni kararlar, imzalar veya ticari işlerinizde dikkatli olmanızı öneririm. Yarım kalmış işlerinizi düzenleme veya tamamlama fırsatı elde edebilirsiniz.

Nisan ayını; para, kazançlar, kardeşler, seyahat veya eğitimle ilgili belirsizliklerin belirli hale gelmesiyle kapatıyorsunuz. Ancak bu dönemde harcamalarınız çok artabilir ve krizlere neden olabilir.

TERAZİ BURCU NİSAN 2024 AYLIK BURÇ YORUMLARI

Sevgili Terazi; Nisan ayında kadersel değişimler ve gelişmeler gerçekleşebilir. Partner, ortaklık, evlilik hayatınızda yeni bir döneme adım atabilirsiniz. Ancak bu dönemde iletişime ve sözlerinize dikkat etmeniz gerekebilir. Ayrıca sağlık veya çalışma hayatınızda daha sakin olmanız ve kendinize dikkat etmeniz tavsiye edilir. Uranüs&Jüpiter kavuşumu ile; maddi kaynaklar, finans, ameliyat veya özel hayatınızda ani beklenmedik gelişmeler gerçekleşebilir. Güzel sürprizlerle karşılaşabilirsiniz.

Merkür Retro etkisiyle 26 Nisan’a kadar, partnerinizle veya ortaklığınızla ilgili konularda geçmiş olaylar veya konularla karşı karşıya gelebilirsiniz. Yeni anlaşmalar yerine yarım kalmış konuları tamamlamanızı öneririm.

Nisan ayını maddi kaynaklar, para, ödemeler, borçlar veya fiziksel değişim, kişisel bakım konularına odaklanarak kapatabilirsiniz. Ancak krizsel gelişmeler ve bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Dikkat etmeniz gerekebilir. Özellikle sağlıkla ilgili konularda tedbirli olmanızı tavsiye ediyorum.

AKREP BURCU NİSAN 2024 AYLIK BURÇ YORUMLARI

Sevgili Akrep; Nisan ayında çalışma hayatınız, yanınızda çalışanlar veya sağlığınızla ilgili yeni süreçlere adım atabilirsiniz. Ayrıca çocuk, aşk, hobilerinizle ilgili kalıcı, uzun vadeli güzel gelişmeler gerçekleşebilir. Partner veya ortağınızla ilgili ani beklenmedik kararlar ve şok edici olaylarla karşılaşabilirsiniz. Bu dönemde dengede kalmanız ve kişisel bakımınıza önem vermeniz önemli olacaktır. Çünkü hem sağlık hem de psikolojik olarak değişimlere uyum sağlamakta zorlanabilirsiniz.

Merkür Retro etkisiyle 26 Nisan’a kadar, çalışma hayatınızda, sağlıkta ve yanınızda çalışanlarla iletişimde sorunlar yaşanabilir. Yarım kalmış işlerinizi tamamlayabilir ve sağlıklı bir yaşam için hayatınızı düzenleyebilirsiniz.

Nisan ayını; hastane, sağlık, bilinçaltı veya imajınızla ilgili belirsizlikleri belirli hale gelmesiyle kapatıyorsunuz. Ancak bu dönemde iletişim, seyahat, kardeşler veya yakın çevrenizle ilgili konularda krizsel gelişmeler gerçekleşebilir.Nisan ayınız şahane geçsin

YAY BURCU NİSAN 2024 AYLIK BURÇ YORUMLARI

Sevgili Yay; Nisan ayının en şanslısı siz olacaksınız diyebilirim. Bu dönemde aşk, tatil, çocuk, hobilerinizle ilgili yeni gelişmeler ve şifalanmalar söz konusu olabilir. Ev, aile, gayrimenkul konularında zorlanmalar olsa da kalıcı, uzun vadeli kararlar alabilirsiniz. Uranüs&Jüpiter kavuşumu ile; sağlık, yanınızda çalışanlar veya gündelik hayat rutinlerinizde, evcil hayvanlarınızla ilgili konularda ani gelişmeler gerçekleşebilir.

26 Nisan’a kadar, aşk, tatil, çocuklar ve hobilerinizle ilgili geçmiş konu ve kişilerle tekrar karşılaşabilirsiniz. Yarım kalmış konuları tamamlayabilirsiniz. Merkür Retro size kısmen iyi gelebilir ancak yepyeni gelişmeler için 26 Nisan ve sonrasını beklemenizi tavsiye ederim.

Nisan ayını; sosyal çevre, arkadaşlar veya hastane, sağlık, psikolojik süreçlerle ilgili belirsizliklerin sonlanmasıyla kapatıyorsunuz ancak bu dönemde çok para harcamak zorunda kalabilirsiniz. Maddi kaynaklarınızla ilgili krizsel süreçler gerçekleşebilir.

OĞLAK BURCU NİSAN 2024 AYLIK BURÇ YORUMLARI

Sevgili Oğlak; Nisan ayında kadersel değişimler ve yenilenmeler gerçekleşebilir. Ev, aile, gayrimenkul alanlarında yeni kararlar alabilirsiniz ancak bu kararları alırken sizi zorlayabilir. Özellikle sağlığınıza dikkat etmeniz gerekebilir. Ev değişikliği, aile içi bazı dengelerin değişmesi söz konusu olabilir. Ancak ev ve aile hayatınızla ilgili yarım kalmış işlerinizi tamamlayabilirsiniz. Ayrıca yakın çevre, seyahat, kardeşler, eğitim veya aşk hayatınızda güzel gelişmeler gerçekleşebilir. Uranüs&Jüpiter kavuşumu ile beraber aşk, hobi, sanat, çocuklarınızla ilgili ani güzel gelişmeler gerçekleşebilir. Süprizlerle karşılaşabilirsiniz.

Merkür Retro etkisiyle 26 Nisan’a kadar, ev, aile ve gayrimenkul konularında geçmişte kalan veya yarım kalmış konuları tamamlayabilirsiniz. Ancak yeni bir ev, alım-satım, sözleşme veya anlaşmalarda sorunlar çıkabilir. Dikkatli olmanızı tavsiye ederim.

Nisan ayını; kariyer iş veya sosyal çevrenizle ilgili belirsizliklerin belirlenmesiyle kapatıyorsunuz ancak bu dönemde maddi kaynaklarınızla ilgili krizsel gelişmeler gerçekleşebilir. Dikkatli olmanız gerekebilir.

KOVA BURCU NİSAN 2024 AYLIK BURÇ YORUMLARI

Sevgili Kova; Nisan ayında seyahat, eğitim, yakın çevre, ve kardeşlerinizle ilgili yepyeni bir sürece adım atabilirsiniz. Bu dönemde iletişimdeki sorunlarınızı toparlayabilir, kendinizi daha rahat ifade edebilirsiniz. Ayrıca maddi kaynaklarınızla ilgili kalıcı uzun vadeli gelişmeler gerçekleşebilir ancak maddi gelirinizi uzun vadeli düzenlemeniz tavsiye edilir. Uranüs&Jüpiter kavuşumu ile; ev, aile, gayrimenkul konularında ani gelişmeler gerçekleşebilir. Beklenmedik ev değişikliği veya alım-satım kararı alabilirsiniz. Bu dönemde sakin kalmanız tavsiye edilir çünkü bazı gerçekleri göz ardı edebilirsiniz.

Merkür Retro etkisiyle 26 Nisan’a kadar, eğitim, iletişim ve sözleşmelerde aksilikler yaşanabilir. Bu dönemde yarım kalmış işlerinizi tamamlayabilirsiniz. Yepyeni konularda sorunlarla karşılaşmanız olasıdır.

Nisan ayını; iş kariyer, yurt dışı, eğitim, seyahatlerle ilgili süreçlerinizde belirsizlikleri tamamlayarak kapatıyorsunuz. Ancak bu kararları alırken sağlığınıza dikkat etmeniz gerekebilir. Ayrıca manipülasyon ve baskılara maruz kalmanız olasıdır. Dikkatli olmanız tavsiye edilir.

BALIK BURCU NİSAN 2024 AYLIK BURÇ YORUMLARI

Sevgili Balık; Nisan ayında para, kazançlar, maddi gelirinizle ilgili konularda yeni süreçlere adım atabilirsiniz. Bu dönemde bazı sorunlar ve aksilikler gerçekleşebilir ancak sorumluluklarınıza önem verdiğiniz sürece şans ve koruma sizinle olacaktır. Uranüs&Jüpiter kavuşumu ile; seyahat, eğitim, yakın çevre, ve kardeşlerle ilgili konularda ani güzel gelişmeler gerçekleşebilir. Yer değişikliği kararı alabilirsiniz. Kendinizi çok daha özgür ifade edebilir, hayatınızla ilgili sorumlulukları alarak değişiklikler yapabilirsiniz.

Merkür Retro etkisiyle 26 Nisan’a kadar, para ve kazançlarla ilgili dikkatli olmanız gerekebilir. Yeni işlerde ve sözleşmelerde dikkatli olmanız gerekebilir. Maddi gelirinizle ilgili yarım kalmış konuları tamamlayabilirsiniz.

Nisan ayını finans, sağlık veya yurt dışı, eğitim, hukuk, seyahatle ilgili belirsizlikleri tamamlayarak kapatıyorsunuz. Ancak bu dönemde sosyal çevrenizle ilgili sorun ve krizlerle karşılaşabilirsiniz. Ayrıca bilinçaltı, manevi konularda değişimler gerçekleşebilir. Hastane ve sağlık konuları gündeme gelebilir.
 
nisan8 (7).jpg

Koç ve yükselen koç: Bu ayın en dikkat çeken burcu sizsiniz. 8 Nisan’da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte hızlı karar almamaya özen gösterin, akışına bırakın. Her şey olması gerektiği gibi olacak. Ani karar almaktan kaçının çünkü Merkür, 2-26 Nisan arasında burcunuzda geri harekette, yeni girişimler için beklemek daha doğru, zira aldığınız kararları ay sonunda sorgulayabilirsiniz. Pozitif bir yönü ise daha önce kaçırdığınız iş ve projeler önünüze gelebilir, eskiden çalıştığınız kişilerle yeniden bir araya gelebilirsiniz. Kaçırdığınız iş fırsatlarını değerlendirin. 1-2 Nisan’da Merkür durağan, bugünlerde iletişime dair sorunları daha çok hissedebilirsiniz. Kendinizi ifade ederken anlaşılmadığınızı düşünebilirsiniz, bu da ilişkileri bozabilir. 10 Nisan civarı sağlığınıza özen göstermelisiniz. Uykusuzluk, baş ağrısı gibi şikayetler artabilir. Kendinizi halsiz, isteksiz hissedebilirsiniz. Yurtdışı bağlantılı konularda problem ve gecikme yaşayabilirsiniz. Eşinizin sağlığı veya işine dair bir problem de gündeme gelebilir. 21 Nisan’da gerçekleşen Jüpiter Uranüs kavuşumu ile gelirlerinizi arttırma fırsatı yakalayacaksınız. Çok istediğiniz bir şeye sahip olabilirsiniz. 24 Mart’ta akrep burcundaki dolunay ile bir ödeme veya borç konusu gündeme gelebilir. 30 Nisan itibariyle Mars burcunuza geçiyor ve çok daha aktif olacağınız bir süreç başlıyor.


Boğa ve yükselen boğa: Nisanın ilk iki haftası dinlenmeye ihtiyaç duyabilirsiniz. 8 Nisan’da gerçekleşen Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay içerisinde yurtdışı bağlantılı işlerde önemli bir başlangıç yapabilirsiniz. Bununla birlikte beklenmedik kadersel olaylar yaşamanız da olası. 10 Nisan civarı sevdiklerinizin problemleri ile ilgilenmeniz gerekebilir. Toplumsal konularda bir sorumluluk alabilirsiniz. Geleceğe dair bir hayaliniz için plan yapabilirsiniz. Etkinlik ve organizasyonlarda iptal ve gecikemler olabilir. Önümüzdeki altı ay içinde bazı boğalar tedavi sürecine başlayabilir, bu sebeple sağlıkla ilgili dikkatli olmakta yarar var. Aynı zamanda kişisel gelişimle ilgilenebilir, yurtdışı seyahatlerine çıkabilirsiniz. Eşiniz yeni bir işe başlayabilir. 2 Nisan’dan 26 Nisan’a kadar Merkür retro pozisyonda, iletişimde hatalar ve yanlış anlaşılmaya müsaitsiniz, özellikle yabancılarla ve flört ettiğiniz kişilerle ve eğer varsa çocuğunuzla iletişim sorunları yaşayabilirsiniz. Oldukça ilginç rüyalar görebilirsiniz. 21 Nisan’da burcunuzda gerçekleşen Jüpiter Uranüs kavuşumuyla özgürlük ve bağımsızlık arzunuz artacak. Olaylara daha farklı bir perspektiften bakabilirsiniz. Beklenmedik şanslar yakalayabilirsiniz. 24 Nisan’da karşıt burcunuzdaki dolunay ile ilişki ve ortaklıklara dair bir karar verebilirsiniz. Eş/partnerin hayatında önemli bir konu gündeme gelebilir. 29 Nisan’da Venüs’ün burcunuza geçmesiyle aşk ve ilişkiler adına şanslı zamanlar başlıyor.


İkizler ve yükselen ikizler: Kariyer ve aile hayatınızda etkili süreçlerden geçiyorsunuz. Bu ay yönetici gezegeniniz Merkür 2-26 Nisan arasında arkadaşlar ve sosyal çevre alanında geri harekette olacak, arkadaşlarla aranızda yanlış anlaşılma olabilir. Katıldığınız davet ve organizasyonlarda iptal veya aksilik yaşanabilir. Sosyal medyada iş yapıyorsanız sözlerinize dikkat etmelisiniz. Cesur girişimleri 26 Nisan sonrasına almakta yarar var. Güzel olan, daha önce kaçırdığınız fırsatları yakalayabilir, eski dostlarla buluşabilirsiniz. 8 Nisan’da gerçekleşen Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay boyunca yeni hedeflere odaklanacaksınız. Yeni çevrelere girebilir, bir derneğe üye olabilir, yeni arkadaşlar edinebilirsiniz. 10 Nisan tarihinde kariyere dair bir konuda duraksama yaşayabilir veya resmi iş ve başvurularda bir engel ile karşılaşabilirsiniz. Aile büyükleriyle ilgili bir sorunu çözmeniz gerekebilir. Bu ay üstleriniz ve aile büyüklerinizle çatışma ihtimali yüksek, iletişime özen gösterin. 21 Nisan civarı yurtdışı bağlantılı konularda sürpriz haberler alabilirsiniz. Eşinizin işine dair ani bir gelişme olabilir. Hiç ummadığınız bir yerden fayda görebilirsiniz. 24 Nisan’daki dolunay ile işe veya sağlığa dair önemli bir gelişme söz konusu olacaktır. Yeni bir iş veya proje teklifi alabilir, işten ayrılabilir, işinizi değiştirebilirsiniz.


Yengeç ve yükselen yengeç: Bu ay tutulmadan en çok etki alan burçlardansınız, hayatın pek çok alanında değişime açıksınız. 8 Nisan’da gerçekleşen Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay içinde kariyer ve toplumsal statünüzde yeni bir dönem başlıyor. Yeni bir kariyer, terfi söz konusu olabilir, uzun süredir çok istediğiniz, hem size hem de başkalarına iyi gelen bir işi yapmaya başlayabilirsiniz. Bazı yengeçler evlenebilir veya kendi işini de kurabilir. Aile büyüklerine destek olmanız da gerekebilir. Ancak bu ay Merkür, 2-26 Nisan arasında kadar kariyer alanınızda geri harekette. Yeni bir iş, evlilik, boşanma, taşınma gibi hayati kararları sonraya bırakmakta yarar var. Önemli bir organizasyon varsa aksilikler çıkabilir, iptal ve engeller yaşanabilir. Sabırlı olmak gerekiyor. Bu ay, eskiden yapılmış bir başvuru veya görüşmenin sonucu gelirse değerlendirin. 10 Nisan’da seyahatler, hukuki işler veya sınavlar ertelenebilir. Uzak yerlerde yaşayan sevdiklerinizin hayatında önemli gelişmeler olabilir. 21 Nisan civarında çevrenizden sevinçli bir haber gelebilir, örneğin bir arkadaşınız evlenebilir, veya onlar sayesinde siz de fırsatlar yakalayabilirsiniz. Terfi alabilirsiniz. 24 Nisan’daki dolunay ile yeni bir aşk kapınızı çalabilir, evliyseniz çocuk sahibi olmaya karar verebilirsiniz, borsa gibi riskli yatırımlarda ise dikkatli olmak gerekiyor.


Aslan ve yükselen aslan: Nisan ayında hayata bakış açınız değişiyor. Bu süreçte yeni deneyimler yaşamaya ve alışık olduğunuz çevrelerden uzaklaşmaya duyduğunuz arzu artacak. Uzun süredir almayı düşündüğünüz bir eğitim veya seyahat planı size iyi gelebilir. Ancak, 2 Nisan’da Merkür geri hareketine başlıyor, özellikle hukuksal süreçler, belgeler, yurtdışı bağlantılı işler, seyahatlerde engel ve gecikmeler yaşayabilirsiniz. Eğer bir geziniz varsa pasaportunuzu vb unutmayın. Vize işlemlerinde de bazı pürüzler yaşanabilir. 26 Nisan’a kadar sabırlı olmakta yarar var. Bununla beraber eskiden gittiğiniz bir yere yeniden seyahat edebilir, eski okulunuza, üniversitenize gidebilir veya o zamanlar tanıdığınız kişilerle tekrar bağlantı kurabilirsiniz. 8 Nisan’da gerçekleşen Güneş tutulması size oldukça güzel fırsatlar sunuyor. Önümüzdeki altı ay içinde yurtdışı seyahatleri, yurtdışı bağlantılı işler, medya, basın-yayın, ticaret ve eğitim alanında güzel fırsatlar yakalayabilirsiniz. 10 Nisan civarı eklem, diş ve kemiklerle ilgili bir sorun yaşayabilirsiniz. Bununla beraber finansal alanda bazı engel ve gecikmeler ile karşılaşabilirsiniz. 21 Nisan’da kariyer ve mesleğinizde şanslar yakalayabilir, dikkat çekebilirsiniz. Eşinizin ailesi ile ile ilgili güzel haberler alabilirsiniz. 24 Nisan’daki dolunayda aileniz veya eve dair önemli bir konu gündeme gelebilir, taşınabilir veya aile büyüklerinizle ilgilenmeniz gerekebilir.


Başak ve yükselen başak: Nisan, maddi konular ve ilişkiler adına oldukça önemli. 2 Nisan itibariyle yönetici gezegeniniz Merkür geri harekette olacak. 8 Nisan’da gerçekleşen Güneş tutulması finansal alanınızda gerçekleşiyor. Önümüzdeki altı ay içinde mali durumunuzu ilgilendiren önemli gelişemeler yaşayacaksınız. Miras, nafaka, tazminat gibi bir konuda sonuç bekliyorsanız tutulmayı takip eden altı ay içerisinde çözüme ulaşacaktır. Ancak yönetici gezegeniniz Merkür, 26 Nisan’a kadar tam da bu alanda geri harekette olacak. Ödemeyi unttuğunuz borçlar bu ay karşınıza çıkabilir. Eşiniz maddi konularda bir sorunu çözmeye çalışabilir. 10 Nisan’da Mars Satürn kavuşumu, ilişki alanınızda olacak. İlişkilerde ve davalarda ertelenme ve problemler yaşayabilirsiniz. Eş veya partnerinizin hayatında bir konu gündeme getirebilir. Onun sağlığı veya yaşadığı bir sorun sebebiyle bazı planları iptal etmeniz ve onunla ilgilenmeniz gerekebilir. İlişkinizde soğukluk veya ayrılık da yaşayabilirsiniz. 21 Nisan’da Jüpiter Uranüs kavuşumu ile ticaret, yurtdışı bağlantılı işler, medya veya eğitime dair bir konuda hoş sürprizler yaşayabilirsiniz. Yurtdışı bağlantılı iş teklifleri, önemli bir seyahat gündeme gelebilir. 24 Nisan’da yakın çevre alanınızda gerçekleşen dolunay ile yakın çevreniz, kardeşler ve kuzenlerinizle ilgilenebilir, bir sözleşme imzalayabilir, kısa bir seyahate çıkabilirsiniz.


Terazi ve yükselen terazi: Bu ay ilişkiler, sağlık ve işe dair konularda önemli gelişmeler yaşayacaksınız. 8 Nisan’da gerçekleşen Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay içinde uzun vadeli ilişki ve ortaklıklar kurabilirsiniz. Bu dönemde hayatınıza giren kişiler uzun süre birlikte olacağınız, doğru kişiler olacaktır. Ancak, acele etmeyin Merkür, 2-26 Nisan arasında ilişkiler, ortaklıklıklar, sözleşmelerle ilgili alanınızda geri harekette olacak. Bu sürçte evlilik, boşanma, taşınma, davalar ve ortaklı işler adına yeni karar almaktan kaçınmalısınız. Sözleşmeler ve ortaklıklarda yanlış anlaşılma ve sorunlar olabilir. Eski sevgiliniz veya eşinize dair önemli gelişmeler de yaşayabilirsiniz. Bu ay kendinizi yorabilir, çok çalışabilirsiniz, ancak özellikle 10 Nisan civarı sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Vücudunuzun eksikliğini çektiği vitamin ve minerallerle ilgili bir check-up yaptırmak iyi bir fikir olabilir. İş yerinde bazı problemler ve gecikmeler yaşayabilirsiniz, birlikte çalıştığınız kişilerin yaşadığı sıkıntılar işleri aksatabilir. 21 Nisan civarı uzun süredir beklediğiniz bir ödeme gelebilir, miras, nafaka, tazminat, sigorta, telif, vergi konularında beklediğiniz sonuçları alabilirsiniz. Eşinizin kazançları artabilir. 24 Nisan’da maddi alanınızda gerçekleşen dolunayda para ile ilgili konularda önemli bir karar almanız söz konusu, harcamalara dikkat etmeniz gerekebilir.


Akrep ve yükselen akrep: İş hayatı, rutinleriniz ve sağlığınız bu ay gündeminizde. Merkür, 2-26 Nisan arasında iş, rutinler, sağlık konularında bazı aksilikler yaşatabilir. Çalışma hayatında iletişim sıkıntıları olabilir. Daha önce yaşadığınız sorunlara benzer sorunlar yaşayabilirsiniz, ancak bir yandan bu iş ve sağlık alanında şifalandığınızı hissedeceksiniz. Eski çalışma arkadaşlarınızla görüşebilirsiniz. 8 Nisan’da gerçekleşen Güneş tutulması tam da bu konuları ilgilendiriyor. Önümüzdeki altı ay içerisinde yeni bir işe girebilir, yeni projelere başlayabilirsiniz. Sağlıklı yaşamak için egzersize başlamak, rejim yapmak da gündeminizde olabilir. Bazı akrepler bir evcil hayvan sahiplenebilir. Sağlık kontrollerinizi şimdiden yaptırın, böylelikle olası sağlık problemleri önceden görebilir ve gerekli tedavilere başlayabilirsiniz. Migren atakları yaşıyorsanız bu ay artabilir. 10 Nisan civarı çocuğunuzla ilgili bir konu sizi meşgul edebilir, spor sakatlanmalarına da dikkat etmelisiniz. Aşk hayatınızda isteksiz olabilir, sorunlar yaşayabilirsiniz. 21 Nisan’da gerçekleşen Jüpiter Uranüs’ün kavuşumu karşınıza sürpriz fırsatları getirecek. Yeni teklifler, ilişki ve ortaklıklar başlayabilir veya var olan ilişkinizde birlikte karar alabilir, evlenebilirsiniz. Eşinizin hayatındaki bir gelişme sizin hayatınızı değiştirebilir. 24 Nisan’da burcunuzda gerçekleşen dolunayda sağlığınıza özen göstermeniz gerekiyor. Aile bireyleri ile ilgilenmeniz gerekebilir, eve dair konularda değişimi kabul etmek söz konusu olabilir, örneğin taşınabilirsiniz.


Yay ve yükselen yay: Keyif aldığınız aktiviteler, yaratıcı işler, aşk hayatınız ve çocuklarla ilgili önemli bir süreçtesiniz. 8 Nisan’da gerçekleşen Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay içerisinde aşık olabilir, çocuk sahibi olabilir veya çocuklarınızın hayatında önemli bir gelişimeye tanıklık edebilirsiniz. Yaratıcı işlerde çalışıyorsanız bir ödül alabilir, sahneye çıkabilir ve takdir görebilirsiniz. Ancak bu ay Merkür 2 Nisan itibariyle geri harekette olacak. 26 Nisan’a kadar eski sevgiliniz dönebilir, eskiden çok severek yaptığınız bir hobinizle tekrar ilgilenebilirsiniz. Eskiden gittiğiniz bir yere yeniden gidebilir, hoşça vakit geçirebilirsiniz. Yeni aşk ilişkilerinde iletişim sorunları yaşanabilir. Çocuğunuzla iletişimde sorunlar ortaya çıkabilir veya çocuğunuzun hayatında bir problemi ele almak gerekebilir. Çocuk sahibi olmaya dair tedavi süreçlerinde gecikme ve sorunlarla karşılaşabilirsiniz, eğer uzun süredir çocuk sahibi olmaya çalışıyorsanız sonuç da alabilirsiniz. Yatırımlarda risk almayın. 10 Mart civarı ev ve aileye dair bir konuyla ilgilenmeniz gerekebilir. Evde devam eden tadilat durabilir, aksayabilir. 21 Nisan civarı yeni bir iş teklifi alabilir, iş değişikliği yapabilirsiniz. 24 Nisan’da akrep burcundaki dolunay ile kadersel bir olay yaşayabilirsiniz. Kendinize dair yüzleşmekten kaçındığınız bir şeyi fark edebilirsiniz ya da sizden saklanan bir gerçeği öğrenebilirsiniz.


Oğlak ve yükselen oğlak: Bu ay aileniz, eviniz ve huzur bulduğunuz anlar sizin için önemli olacak. 8 Nisan’da gerçekleşen Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay içerisinde aile hayatı, yerleşim, emlak konularında hızlı bir başlangıç yapabilirsiniz. Örneğin ev sahibi olabilir, yeni bir eve taşınabilir, ev içerisinde yeni bir düzen kurabilir, aileniz ve aile büyükleriyle ilgili konularda önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ancak Merkür 2 Nisan itibariyle bu alanda geri harekette olacak. Taşınmak, ailede alınan kararlar ve eve dair konularda 26 Nisan sonrasında harekete geçmekte fayda var. Eskiden yaşadığınız, doğduğunuz yere geri dönebilir, köklerinizi keşfedebilir, aile bireylerinizin geçmişine dair bilgi edinebilirsiniz. 26 Nisan’a kadar iletişimde sorunlar, anlaşma ve sözleşmelerin sonuçlanmasında gecikmeler karşınıza gelebilir. 10 Nisan civarı trafikte dikkatli olmanızda yarar var, seyahatlerde ve ulaşımda aksilikler yaşanabilir. Arabanız bozulabilir. Kardeşinizin, komşunuzun hayatında bazı problemler olabilir, onlara destek olmanız gerekebilir. 21 Nisan civarı aşk hayatınız, çocuklarınız ve yatırımlarda güzel sürprizler sizleri bekliyor. Daha önceki riskli yatırımlardan güzel sonuçlar alabilir, beklenmedik bir şekilde çocuk sahibi olacağınızı öğrenebilirsiniz. Yaratıcı konularda bir başarınız olabilir, ödül alabilirsiniz. 24 Nisan’da gerçekleşen dolunay ile etkinliklere katılabilir, sosyal hayatınızda ve arkadaş çevrenizde değişim yaşayabilirsiniz.



Kova ve yükselen kova: Fikirleriniz ve iletişiminiz önem kazanıyor. Ancak 2-26 Nisan arasında Merkür iletişim alanınızda geri harekette olduğundan iletişim dilinize, gönderdiğiniz maillere ve sosyal medyada paylaşımlarınıza özen göstermeniz gerekiyor. Seyahatlerde gecikme ve problemler olabilir. Kardeşlerle iletişim sorunları olabilir. Yakın çevrenizde eskiden tanıdığınız kişilerle tekrar bağlantı kurabilirsiniz. Önemli imzaları 26 Nisan sonrasında atmakta yarar var. 8 Nisan’da gerçekleşen Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay içerisinde iletişime dair konularda yeni girişimde bulunabilirsiniz. Örneğin bir eğitime başlamak, eğitim vermek, ticari bir girişime başlamak, satış-pazarlama konularında yenilik yapmak, bir sosyal mecrada fikirlerinizi paylaşmak, yazmak, konuşmak gibi konularda destekleniyorsunuz. Kardeş ve kuzenlerin hayatında yeni bir konu gündeme gelebilir. Araba alabilirsiniz. 10 Nisan civarı finansal konularda bir sorunla karşılaşabilirsiniz, maddi bir sıkıntı yaşanabilir. 21 Nisan civarı ev, yerleşim, aile konularında beklenmedik bir sürpriz yaşayabilirsiniz, örneğin tam istediğiniz gibi bir eve taşınmak, ev-arsa almak, ailede problemlerin çözülmesi, aileye yeni bireylerin katılması, eşinizin terfi veya iş teklifi alması gibi mutluluk verici gelişmeler olası. 24 Nisan’da gerçekleşen dolunay ise kariyer alanında tamamlanmayı gösteriyor. İşe dair bir önemli bir gelişme yaşayabilir, boşanma, evlilik gibi konular gündeme gelebilir.


Balık ve yükselen balık: Bu ay finansal konulara, sağlığınıza ve kişisel girişimlerinize odaklısınız. Öncelikle nisan ayının ilk iki haftası bazı aksilikler yaşamanız olası. Sabırlı ve sakin olmak gerekiyor. 2-26 Nisan tarihleri arasında Merkür finansal alanınızda geri harekette olacak. Ödemelerde ve mali konularda problem yaşayabilirsiniz. Kazançlarla ilgili gecikmeler yaşanabilir. Eski bir sözleşme veya geçmiş ilişkiler gündeme gelebilir. Uzun süredir beklediğiniz ödemeler ise bu Merkür retrosunda gelebilir. 8 Nisan’da gerçekleşen Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay içerisinde gelirlerinizi arttırabilirsiniz. Yeni gelir kaynakları bulabilir, bir işe girebilir, iş kurabilir veya hediyeler alabilirsiniz. Özgüveniniz artacak ve maddi alanda risk almayı öğreneceksiniz. 10 Nisan civarında sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Kaza ve hastalık riskiniz yüksek, özellikle kemik kırıkları, eklem, diş, cilt problemleri yaşayabilirsiniz. Riskli aktivitelerden kaçının ve bağışıklığınızı güçlü tutun. 21 Nisan’da sürpriz bir haber veya teklif alabilirsiniz. Eğitim, ticaret, satış, pazarlama ve seyahatlerden yana oldukça şanslısınız. Kardeş ve kuzenlerinizin hayatında önemli gelişmeler olabilir. 24 Nisan’daki dolunay ile yurtdışı bağlantılı konular, seyahat ve eğitim süreçleri, sınavlar, uzaklarda yaşayan akrabalarınızla ilgili durumlar veya hukuki konularda tamamlanma yaşayabilirsiniz. Bu alanlarda kadersel gelişmelere açıksınız. Medya ve iletişime dair bir proje de gündeme gelebilir.



DAMLA YILMAZ
 
X