2024 Nisan Ayı Burç Yorumları

nisann (1).jpg

Güneş’in Koç burcuna geçişiyle başlayan ilkbahar mevsiminin başlangıç konularını nisan ayında daha derinden hissedeceğiz.  İnandığımız değerler, hayatımızın temellerini oluşturan konular dönüşmeye başlıyor. 

Nisan ayı, Merkür’ün Koç burcundaki durağan pozisyonu ile başlıyor, bu durum düşünmeden harekete geçecek olanların zarar göreceğini gösteriyor. Koç burcunun yöneticisi olan Mars gezegeninin bu süreçte Balık burcunda oluşu, herkesin kendi iç dünyasında planlarının oluşabileceğini ve aslında samimiyeti yakalamanın güç olduğu bir süreci bize hatırlatıyor. Doğru dinlemenin, doğru anlatımın, açık olmanın nimetleri gelirken, niyeti bozuk olanların türlü türlü sorunlarla boğuşacağını gösteriyor. Göz enfeksiyonları, alerjik reaksiyonlar çok yoğun yaşanabilir.

Bu ay gerçekleşecek Güneş tutulması her ne kadar yeni başlangıçlar konusunda motivasyonun yükselmesine sebep olsa da bu başlangıçların altında alınan derin yaralar olacak. Acılarımızı dönüştürüp başkalarına şifa verebildiğimiz sürece bireysel olarak bu etkiyi olumluya çevirebiliriz. Gökyüzünde Ay, Güneş ve Chiron’un hizalandığı tutulma, yaşanacak acıların büyüklüğü ile ilgili haber verir nitelikte.

"ARTIK TOPARLAYAMAYACAĞINIZI DÜŞÜNEBİLİRSİNİZ..."​


Nisan ayı sağlam olmayan temelleri sarsacak etkilere sahip, hayatımızda hiç vazgeçemeyeceğimizi düşündüğümüz şeylerden vazgeçebileceğimizi, bırakabileceğimizi bize öğretmeye geliyor. Yolculuk devam ediyor ancak keskin bir viraj ile karşılaşmış gibi düşünebilirsiniz. Zemin kaygan ve kontrolden çıkacak pek çok konu olabilir. Frene basmak mı yoksa direksiyonun hakimiyetine varmak mı tüm mesele bu senkronizasyonu nasıl sağlayacağımızda. Enerjiniz, yakıtınız tükenmiş gibi hissedebilirsiniz ancak mevcut hızınızı en optimal şekilde kullanarak yolculuğu daha uzun sürdürebilirsiniz. Bazı zamanlar duvara tosladığınızı ve artık toparlayamayacağınızı düşünebilirsiniz.

İşte tam bu nokta da aslında hayatınızda neyi değiştirmeniz gerekiyor buna odaklanmalısınız. Hayatınızda sürekli yoluna koymaya çalıştığınız konular nedir, sürekli olarak enerjinizi çeken ve kendinize zaman ayırmanıza engel, başka konulara odaklanmanızı engelleyen kişiler, olaylar nedir bütün bunları süzgeçten geçirmelisiniz. Krizler elbette olacak ancak her kriz bir fırsatı da yanında getirir, olumsuz gördüğünüz olayları büyütmek yerine içinde bulunduğunuz durumun bir fırsat olduğunu ve dönüştürülmesi gerektiğine odaklanın. Yaşam her zaman mükemmel değil, hatta hiçbir zaman mükemmel değil. Yaşamı mükemmel yapan şey tüm kaosuyla beraber kusursuz bir düzeni, dengeyi oluşturması. Şimdi harekete geçerken düşünmen gereken şey acıların kaynağı değil, acıların şifası ile ilgili. Kendini iyileştirebilmen için ihtiyacın olan şey hayatın karşına çıkardığı yansımalar. Bunu fark edebildiğin noktada kendini ve dokunduğun herkesi iyileştirmeye başlayacaksın.


nisan65.jpg



Koç Burcu: Sevgili Koç, nisan ayı hayatınızdaki dengelerin değişmesine neden olacak. Hayatınızın temelinde olan konular ile ilgili değişimler ve yeni başlangıçlar sizi bekliyor. Bu ay bir ameliyat, operasyon geçirmeniz gerekebilir. Sağlık konularına özen göstermelisiniz. Özellikle 5-10 Nisan tarihleri arasında doğanlar sağlık konularına dikkat etmeli. Öfke sorunları ve kalp kıran, kemik kıran kavgalar meydana gelmeden durup düşünmenizi istiyor sistem. Bu ay enerjiniz yüksek ancak negatif olaylara vereceğiniz tepkileri yönetmeniz gerekecek. Hayatınızı değiştirecek olan şey olaylara vereceğiniz tepkiler olacak. Girişimci, hayata her ne olursa olsun tutunan, başlangıçları seven yönünüzü pozitif olaylara yönlendirebilirseniz hayatınızda 19 yıl kadar geçerliliğini koruyacak olay döngülerinin başlangıcına sebep olursunuz. Körü körüne inandığınız değerleriniz değişime maruz kalabilir. Hayatta hiç olmaz dediğiniz şeyleri bu ay yaşayabilirsiniz. Size acı veren olay ve durumları dönüştürebilme şansınız yüksek, kendinize inancınız tam olmalı, harekete geçmeden önce kararlarınızı tartmanız önemli. Hayatınızın fırsatları ile bu ay karşılaşabilirsiniz.


Boğa Burcu: Sevgili Boğa, nisan ayı tüm bilincinizin yenilendiği, size zarar veren olay ve kişilerden uzaklaşmaya başlayacağınız bir ay. Hayatta bazı şeylerin kader olduğunu çok net gözlemleyebilirsiniz. Hayatınıza giren insanlar, sosyal çevreniz, arkadaşlarınızla ilgili büyük bir değişim yaratma sürecindesiniz. Bilinciniz ve ortak bilince sahip olduğunuz insanlar yenileniyor. Kişisel manada kendi değişiminizi de çok net gözlemlemeye başlayacaksınız. Bu ay hiç beklemediğiniz fırsatlar kapınızı çalabilir. Fiziksel değişim arzunuz, kişisel gelişiminiz için sizi harekete geçirecek güç geliyor. Artık hareketsizlik geride kalacak, bugüne kadar yaptığınız pek çok şey değişime uğrayacak. Hem tanıdığınız insanların şekil değiştirdiğini ve sosyal çevrenizdeki insanların düşmanca yaklaşımlarını görebilirsiniz hem de bu gördükleriniz karşısında siz de artık değişmeye başlayacaksınız.


İkizler Burcu: Sevgili İkizler, nisan ayı sosyal aktivitelerin artmasıyla gündeminize oturacak. Yaptığınız iş ile ilgili sosyal ortamlarda bulunmak ve etrafınıza yeni insanların gelmesi, yeni arkadaşlıklar oluşturmak gibi etkiler barındırıyor. Bir kısım ikizler burçları taşınma ve göç olayları ile ilgilenebilirsiniz. Bu ay hem yeni arkadaşlar hem de eski dostlar ile bir araya gelme ayı. Uzun süredir görüşmeyi düşündüğünüz, planladığınız insanlar ile bir araya gelebilirsiniz. İşinizin daha görünür olabilmesi için şans sizden yana olacak. Bitirmeyi planladığınız işlerinize odaklanıp, mayıs ayı için güzel bir hazırlık süreci yaşayabilirsiniz. Ay sonunda sağlık konuları gündeme gelebilir. Üreme organları ile ilgili sorunlar, sindirim problemleri yaşanabilir. Gıda zehirlenmelerine karşı dikkat etmelisiniz. Kariyer konusunda beraber çalıştığınız kişiler, otorite figürlerinin baskısı, kısıtlaması artabilir. Ancak bu sizi bunaltmasın, birlikte çalışacağınız insanların desteği ile bu konuyu atlatabilir durumda olacaksınız. Çocuklarınızın sağlığı ile ilgili konular gündeme gelebilir, küçük operasyon geçirilmesi gereken durumlar olabilir. Aşk ve flört ilişkilerinizde bazı sona varışlar olabilir. İlişkinizi sonlandırabilir veya ilişkiniz şekil değiştirmeye başlayabilir.


Yengeç Burcu: Sevgili Yengeç, nisan ayı büyük bir kariyer fırsatı ile geliyor. Hayatınızda yapmak istediğiniz ve harekete geçmekte zorlandığınız pek çok konu çözüme kavuşacak. Kariyer hayatınızda önemli fırsatlar ile karşılaşacaksınız. Yaptığınız iş ile ilgili ön plana çıkmak, insanları etkileyebilmek ve topluluk içinde dikkat çekebilme şansınız yüksek. Babanızın sağlığı ile ilgili konulara daha ihtimamlı olmalısınız. Başka bir ülkeye gitmek, başka bir kültür görmek, bilmediğini bir konuyla ilgili eğitim alma konuları gündeminizde olacak. İş sebebiyle ev değiştirme, ülke değiştirme gibi konularda şansınız oldukça yüksek olacak. Ayın son haftalarında aşk ve arkadaşlık ilişkilerinizle ilgili bazı sonlanmalar vedalar gerçekleşebilir.


Aslan Burcu: Sevgili Aslan, nisan ayında seyahatlerinizin artmasına sebep olacak bir tutulma geliyor. Bu ay fiziksel olarak değişim yaratmak istiyorsanız harekete geçebilirsiniz. Ancak kararlarınızı birkaç kere düşünmenizde fayda var. Çok inandığınız şeylerin gerçek yüzüyle karşılaşmak biraz canınızı sıkabilir. Özgürleşme isteğiniz artıyor ve etrafınızdaki insanlardan uzaklaşmaya başlıyorsunuz. Sizi engellemeye çalışan, kontrol etmeye çalışan insanlardan uzaklaşabilirsiniz. Yeni bir eğitim almak, yeni bir şeyler öğrenmek isteyebilirsiniz. Bir kısım aslanlar küçük operasyon geçirebilirler. Finans ve muhasebe konuları sizi fazlasıyla meşgul edecek. Ayın ilk günlerinde özellikle tüm enerjinizi bu alana yönlendirmeniz gerekebilir. Ay sonunda ev ve ofis değişiklikleri, yaşam alanları içinde yenilikler meydana gelebilir.



Başak Burcu: Sevgili Başak, nisan ayı ikili ilişkilerin psikolojiniz üzerindeki etkisi oldukça fazla olacak. Hayatınızdaki insanların talepleri karşısında sıkışmış ve baskı altında hissedebilirsiniz. Duygusal olarak yaşadığınız olayları atlatmak her zamanki kadar kolay olamayabilir. Hem ruhsal hem de bedensel olarak sizi zorlayan koşullar oluşabilir. Bağırsaklar, üreme organları, alerjik reaksiyonlara karşı dikkatli olmalısınız. Kullanacağınız ilaçlar, medikal müdahaleler konusunda gecikmeler yaşanabilir veya yanlış teşhis konusunda daha dikkatli olmalısınız. Ay sonunda yakın çevrenizdeki insanlar ile daha fazla ilgilenmeye başlayacak ve bir süredir söylemek istediğiniz pek çok şeyi anlatmaya başlayacaksınız. Eğitim hayatınızla ilgili gelişmeler, bazı eğitimlerin sonlanması, bitmesi gibi etkiler olabilir. Seyahat planlayıp, kısa yolculuklara gidebilirsiniz.


Terazi Burcu: Sevgili Terazi, nisan ayı ortaklıklar, ilişkiler konusunda yenilikleri hayatınıza taşıyacak. Partnerinizin davranışları sizi incitebilir. Hayatınıza giren insanların bencilce yaklaşımları, kendinizle ilgili bireysel düşünme konularını gündeminize taşıyacak. Bu ay yeni arkadaşlıklar kurabilir, hayatınıza yeni insanlar girebilir. Bu insanlar ile ortak bir gelecek adına hareket edebilirsiniz. Hayatınızda pek çok denge değişiyor. Maddi kaynakları arttırabilmek adına yeni fırsatlar yakalayabilirsiniz. Özellikle birlikteliklerden veya ayrılıklardan elde edeceğiniz kazançlar yüksek. Mahkemeler, hukuksal konular gündeminizde olabilir. Aşk hayatınızla ilgili işler bazen yolunda gitmeyebilir. Zamanı dolan ve sizi mutlu hissettirmeyen insanlardan uzaklaşmak isteyebilirsiniz. Bunlar sadece ikili ilişkiler değil, arkadaşlık konusunda da seçici olacaksınız. Bazı eski aşklar veya arkadaşlıklar ile bir araya gelebilirsiniz.


Akrep Burcu: Sevgili Akrep, nisan ayı sağlık konularına dikkat etmeniz gerektiğini gösteriyor. Çalışma hayatınız, hizmet ettiğiniz alanlarda yenilikler meydana gelebilir. Hizmet aldığınız kişiler, kurumlar ile ilgili sistem değişiklikleri meydana gelebilir. Günlük rutinlerinizi değişiyor. Mental ve fiziksel olarak dengenizi çalışma konusuna ağırlık vererek sağlamaya çalışacaksınız. Ortaklıklar ve birlikteliklerin sorgulayacak bazı birliktelikleri sonlandıracaksınız. Özellikle işinizle ilgili daha önce deneyip bitiremediğiniz, başaramadığınız projeleri tekrar gündeminize alabilirsiniz. Yarım kalan işleri bitirmek adına fırsatlar yakalayacaksınız.
Ortaklarınızın veya partnerinizin sizden beklentileri büyük. İşinizle ilgili yeni yatırım araçlarını değerlendirebilirsiniz. Sizi kısıtlamaya çalışan insanları nasıl yönetmeniz gerektiği konusunda yeni fikirler geliştireceksiniz. Kariyer yolculuğunuz için ortaklı çalışma modellerinden ziyade, bireysel çalışma kararı alabilirsiniz. Hayatınızın temelleri, ev yaşam alanları, kariyer planlarınız, çalışma ortamınız ve çalıştığınız insanlar ile ilgili büyük yeniliklere hazır olun. Bu gerçekleşecek Güneş tutulması iş hayatınızla ilgili önceden yapmayı planladığınız şeyleri başlatmak için iyi bir fırsat olabilir. Planlı hareket etmeye özen göstermelisiniz.


Yay Burcu: Sevgili Yay, nisan ayı yaratıcılığınızı ortaya koyacağınız bir ay olacak. Hayattaki neşeli yönlerinizi aktif edecek ve üretkenliğinizi sonuna kadar ortaya koyacağınız bir ay karşınızda olacak. 8 Nisan tutulması ile birlikte aşk hayatınızla ilgili hareketlilik başlıyor. Artık bir ilişkiden beklentilerinizin ne olduğunu veya ne olmadığını daha iyi anlayacaksınız. Partnerinizin davranışlarıyla ilgili bir sorun yaşıyorsanız artık düzelmeye başlayacak. Küçük sürprizler, sizi heyecanlandıracak gelişmelere açık olun. Merkür’ün tutulma esnasındaki retro hareketi geçmişte aşk yaşadığınız insanları tekrar gündeminizde taşıyabilir. Bu tutulma ile beraber bazı yay burçları haziran sonrasında evlilik kararı alabilirler. Çocuğu olanların eğitim yaşamlarıyla ilgili aksamalar meydana gelebilir. Bu aksama bir sağlık sebebi veya evinizdeki sağlık konularından meydana gelebilir. Baba sağlığı ile ilgili konular gündeminizde olabilir. Diyete başlamak, imaj değişimleri, küçük estetik dokunuşlar için 26-27 Nisan tarihleri size iyi gelebilir. 


Oğlak Burcu: Sevgili Oğlak, nisan ayı hayat düzeninizi tekrar kurmanız için yeni başlangıçlar ile geliyor. Ev ve aile yaşamınızla ilgili büyük değişiklikler meydana gelebilir, tüm bunlar için karar aşamasında olacaksınız. Şehir değiştirebilir veya evinizi taşıyabilirsiniz. Ancak bu ay bazı engeller veya prosedürler bu kararınızı tekrar sorgulamanıza neden olabilir. Kariyer hayatınızla ilgili bozulan dengeleri yakınlarınız ile, aileniz ile toparlamaya çalışabilirsiniz. Daha çok içsel olarak huzur arayışında olacaksınız. Köklerinizi, geçmişinizi düşünecek ve geçmişteki seçimlerinizin sonuçlarını analiz edeceksiniz. Bu ay yaşadığınız her şey geçmişinizle ilgili kapatmanız gereken defterleri işaret ediyor. Aileniz ile veya kökleriniz, geçmişiniz ile yeni bağ kurabilmek için adımlar atacaksınız. Hem finansal açıdan hem de sosyal çevre açısından yenilikler sizi bekliyor. Yeni başlangıçlar yaşam düzeninizle ile birlikte yakın çevre, maddi kaynaklar, aşk ve arkadaşlık ilişkilerini işaret ediyor. Bu konular daha fazla gündeminizde olacak. Ayın sonunda sosyal ilişkilerinizle ilgili yeni kararlar alabilir, bazı arkadaşlıkları bitirebilirsiniz.


Kova Burcu: Sevgili Kova, nisan ayında hayat düzeninizi tekrar gözden geçirmeniz gerekebilir. Uzun süredir görüşmediğiniz akrabalarınız ile bir araya gelebilirsiniz. Çok fazla seyahat etmek, yeni sözleşmeler, anlaşmalar imzalamak gündeminizde olacak. Daha önceden bulunduğunuz ortamları ziyaret edebilirsiniz. Bu ay gelirleriniz ile ilgili sizi zorlayacak bürokratik sorunlar meydana gelebilir. Kariyer konusunda güç kazanabilmek adına yatırımlarınızı, harcamalarınızı arttırmanız gerekebilir. Fakat bu ay yapacağınız yatırımlar eylül ayında problem çıkartabilir. Seçimlerinizi birkaç kere düşünmelisiniz. Bazı fikirleriniz, düşüncelerinizle ilgili kendinizi sorgulayacak ve yakın çevreniz ile fikir alışverişi yapacaksınız. Ev ve aile düzeniniz ile ilgili ani değişimler meydana gelebilir. Taşınma kararı alabilir, ev yerleştirme, ev dekorasyonu konularıyla ilgilenebilirsiniz. Ayın son haftasında aile fertlerinizin sağlığı ile ilgili konular gündeme gelebilir.


Balık Burcu: Sevgili Balık, nisan ayında finansal konular ile ilgili yeni fırsatlar ile karşılaşabilirsiniz. Maddi konular ile ilgili kendinizi kısıtlanmış hissedebilirsiniz ancak 1,5 aylık süreçte hayatınızda beklenmedik sürprizler yaşanabilir. Kariyeriniz ile ilgili daha önceden düşündüğünüz fikirleri hayata geçirmek için harekete geçebilirsiniz. Plan yapmak ve bireysel olarak harekete geçmeniz gereken alanları, bırakmanız ve bağımlılık geliştirdiğiniz alanları düzenleyeceksiniz. Sizi sınırlamaya çalışan, kontrol altına almaya çalışan otorite figürlerini hayatınızdan uzaklaştırabilirsiniz. Hayatınızla ilgili adım atmanız gereken konularda kendi bilincinizin sizi engellemesine izin vermemelisiniz. Hayallerinizi gerçekleştirebilmek adına yakaladığınız fırsatları değerlendirmek ve hareketsizlikten uzaklaşmanız gerek. Ay sonunda yurt dışı seyahatler ve eğitimler konusunda yeni düzenlemeler yapabilirsiniz.



Ntv- Gülnihal Öztürk​
 
Nisan ayı enerjileri gümbür gümbür geliyor! Merkür retrosu, tutulmalar burçları nasıl etkileyecek? 21 Nisan 2024 Uranüs Jüpiter ile 10 yıl sonra kavuşuyor. Özellikle bu tarihi not edin. 21 Nisan ve takip eden 10 gün boyunca karşınıza çıkanlara dikkat edin ve kararlar alırken öfkeye kapılmamaya dikkat edin.

nisan8 (4).jpg

Koç burcu

Koç, önemli kadersel olaylar ve yeni başlangıçlar sizleri karşılıyor. Oldukça yoğun bir şekilde yepyeni bir döneme başlamak üzere olduğunuzu hissedebilirsiniz. Burcunuzdaki 8 Nisan'daki güneş tutulması ile anka kuşu gibi dirileceksiniz. Bu hafta istediğinizi düşünün ve onu gerçekleştirmek için ileri gidin. Ayrıca bu ay ilişkilerle ilgili olarak, geçen ay ortaklık bölgenizdeki ay tutulmasının tetiklediği kadersel dönüm noktaları yaşıyorsunuz. Diğerlerinin yolları ayrılıyor olabilir. Ne olursa olsun, önümüzdeki günlerde hayatınızın çok dönüşeceğine inanın. Bununla birlikte, tüm ay boyunca iletişimin gezegeni Merkür gerilemesi nedeniyle geçmişten gelen olumsuz olaylar zorlayacak sizleri. Cazibe gezegeni Venüs, 5 Nisan'dan 29 Nisan'a kadar evli ve ilişkisi devam eden Koçlar, romantizmin tadını çıkartın.

Boğa burcu

Nisan 2024 te gökyüzü enerjileri ışıl ışıl etkileri ile gökler parlıyor ve sen daha fazla zevk ve bolluğa hevesli olacaksın. Şansın başarının bereketin gezegeni Jüpiter, 25 Mayıs'a kadar burcunuzda olacak ve yaşamınızda her şeye şans getirecek. Ancak, ne istediğinizi açıkça netleştirmeli ve mücadele etmelisiniz. 20 Nisan yakınlarında beklenmedik büyük bir gelişme, atılım veya mukadder bir olay ortaya çıkabilir sizler için. 21 Nisanda Uranüs Jüpiter buluşuyor, 2018'den bu yana gözden kaçırılan bir şey bile olabilir; belki de içtenlikle edilen bir dua özlem veya hayal. Bu zamana yakın bir zamanda harekete geçin ve hayatınızı inşa etmek için amaçlarınızın peşinden gitme konusunda cesur olun. 8 Nisan'da yılın ilk Güneş Tutulması gerçekleşecek bu sektörde de Merkür gerilemesi 25 Nisan’a kadar devam edecek. Geçmişteki durumların ve insanların da yeniden hayatınızda olma talepleri ile karşılaşacak pek çok kişinin pişmanlığına tanıklık edeceksiniz. Dikkatli olun bir kemik aynı yerden iki kere kırılmaz. Önceliği kendinize verme zamanı. Aşk hayatınız boyut atlayacak akışta kalın. Nisan ayında rüyalarınız da sizlere rehberlik edecek akışta kalın.

İkizler burcu

Nisan 2024 yönetici gezegeniniz Merkür’ün retrosu ile başlıyor. Hayatınızın her noktasında gecikmeler, yanlış anlaşılmalar sizleri bir hayli zorlayabilir. Bu ay iş hayatınız önem kazanıyor. Profesyonel uğraşlar konusunda tam gaz ilerlemeyi istiyorsanız dürüstlükle daha fazla çalışmalısınız. 8 Nisandaki Güneş tutulması geçmişle ilgili konuları gündeminize getirebilir ve özel yaşamınızda ciddi yüzleşmeler ile karşılaşabilirsiniz. Mars, 22 Mart'tan 30 Nisan'a kadar başarı bölgenizde olacak. Bu, enerji ile kariyerinizdeki yolunuzu tamamen değiştirmek için çabalamalısınız. Özellikle tanınma, başarı, konusunda hak ettiğinizi aldığınızı hissetmiyorsanız, stratejilerinizi değerlendirmeniz veya bunun yerine yeni bir yol düşünmeniz gerekebilir. Şans eseri, bu kadar göksel destek sayesinde kendinizi geliştirebilecek, yeni bir iş kurabilir daha iyi bir iş bulabileceksiniz. 23 Nisan’dan itibaren dolunay, günlük rutinlerinizi, istihdamınızı, iş ve yaşam dengenizi ön plana çıkarıyor. Bu sıralarda büyük bir projeyi tamamlıyor, yeni müşteriler veya girişimler alıyor, hatta bir işten diğerine başlıyor olabilirsiniz. Daha fazla çalışmalı sorumluluk almalısınız.

Yengeç burcu

Nisan sizler için önemli bir ay. Bu ayın ilk ve muhtemelen en önemli teması kariyeriniz olacak. 8 Nisan'da kariyer hedeflerinizi, mirasınızı ve mesleki gelişiminizi ön plana çıkaran bir güneş tutulması gerçekleşecek. Yılık ilk Güneş tutulması ile hedeflerinizi tamamen değiştirmeniz için size bir kapı açabilir fark edin ve mücadeleci olun. Venüs 29 Nisana kadar sizleri destekliyor ve olumlu kariyer gelişimi için güçlendiriyor sizleri. İş hayatınızda terfi başvurusunda bulunmak veya daha iyi bir iş bulmak istiyorsanız bu ayı kullanın. İletişimin gezegeni Merkür'ün durağan seyri 26 Nisan’a kadar her türlü zihinsel karışıklığına ve zorluklara neden olabileceğini unutmayın; dolayısıyla muhtemelen inişler, çıkışlar ve gecikmelerle de uğraşacaksınız. Bu tutulmaların aynı zamanda evinizi, ailenizi veya ev yaşamınızı da derinden etkileyebileceğini unutmayın; örneğin sizi taşınmaya mecbur bırakacak yeni bir iş teklifi veya tamamen işe odaklanmışsanız aile bireyleriniz ve eşiniz ile ilgili gerginlikler yaşayabilirsiniz.

Aslan burcu

Nisan 2024 sizler için büyük dönüşümleri beraberinde getiriyor kişisel ve mesleki gelişiminizi nasıl sürdürmek istediğinizi netleştirmelisiniz. İletişimin gezegeni Merkür retrosu 8 Nisan yılın ilk Güneş tutulması ile sizi konfor alanınızın dışına çıkmanız için destekliyor. Arkadaşlıklar akrabalık ilişkileri sportif aktiviteler akademik veya felsefi gelişim, medya ile ilgili alanlarda gelişime açık olun. Bakış açınız dönüşecek ve daha başarılı olacaksınız. İş hayatınızda heyecan verici yeni bir başlangıç yaşayabilirsiniz. Merkür'ün gerilemesinin tüm bu konuları yavaşlatacağını, zihinsel karışıklığa neden olacağını unutmayın. Bu enerjiyi kullanmanın en iyi yolu geçmişteki konulara yaşanmışlıklara dönün ve bunları şifalandırın. Başka bir deyişle, eğer aşkı arıyorsanız, ayın 5'i ile 29'u arasında aşk hayatınızda güven sevgi ve duygu bağının yükseleceği enerjileri sevgi ile kabulde kalın ve akışta olun.

Başak burcu

Nisan 2024, Yönetici gezegeniniz Merkür retrosu ile ay ilerledikçe çok fazla heyecan verici durumlar olabilir, bir o kadar da gecikmeler, dönemeçler ve geri dönüşler olabilir. En çok dikkat edilmesi gereken, Jüpiter'in 21 Nisan'da Uranüs birleşimi olmalı. Büyük bir şans, değişim, talih karşınıza çıkabilir: uzun mesafeli seyahat, uluslararası ilişkiler veya iş hayatınız hukuksal konular, Bununla birlikte, bunun yerine size kişisel veya profesyonel gelişim için hayatınızı değiştirecek bir fırsat sunulabilir iyi değerlendirin. Nisan 2024’te iş veya aşk hayatınızda uzun vadeli planlar yapma eğilimindesiniz. Örneğin, taşınmak, nişanlanmak, evlenmek veya iş değişimi yeni bir iş kurmak gibi. Harekete geçmekte tereddüt etmeyin. Bekar Başaklar kalıcı bir ilişkiye adım atmanızı sağlayabilir.

Terazi burcu

Nisan 2024, Sizler için bu yılın en önemli dönemlerinden biri olabilir. Geçen ay gerçekleşen Ay tutulmasının enerjisi ile farkındalığınız arttı. Muhtemelen kendinizi yenilenmeye hazır hissediyorsunuz daha fazla ilerlemek, “yeni bir siz”e adım atmak için ilişkilerinizde sınandınız. Nisan, sizden iş, işbirliği, takım çalışması veya aşktaki büyük bir dönüşüme ışık tutacak. Fakat 21 Nisan'a dikkat; varlıklar, yatırımlar, zenginlik, ödemeler, miras veya yerleşim konularında büyük bir değişim ile karşılaşabilirsiniz. Detaylara takılmadan resmin bütününü görmeye odaklanın. Gökyüzü sizleri desteklerken şansınızı deneyin. Akışta kalın ama dikkatsiz olmayın. Bu enerjiler altında eş ya da sevgilinizin gelirinin de artması bu ay muhtemeldir. 8 Nisan'da ortaklık bölgenizde yılın ilk güneş tutulması gerçekleşecek ve bir başkasıyla birleşmeniz veya ayrılmanız için fırsatlar ve imtihanlar döngüsü sizler için. Evliyseniz eşiniz ile ortak kararlar alabilir, taşınmak, nişanlanmak, çocuk sahibi olmaya karar vermek veya evlenmek gibi ileriye yönelik uzun vadeli adımlar atabilirsiniz. Yine de çok aceleci olmayın ve gerçekten aynı fikirde olduğunuzdan emin olun; Merkür'ün gerileme aşaması birçok ayrıntıyı gizleyecektir dikkatli davranın.

Akrep burcu

Nisan 2024 sizleri uyanık kılacak. Aklınıza koyduğunuzu yapmakta zorlanabilirsiniz İletişimin gezegeni Merkür retrosu ile bir adım ileri, sonra iki adım geri gitmek zorunda kalabilirsiniz. 8 Nisan'da yılın ilk güneş tutulması gerçekleşecek ve muhtemelen yeni projelere başlamadan önce detayların farkına varacaksınız ve daha fazla müşteri yeni projeler için önemli kapılar açacak sizlere. Pek çok Akrep daha iyi bir iş ve yaşam dengesi kurmaya odaklanacaksınız ve çalışacaksınız. Günlük rutinleriniz, varsa personeliniz, evcil hayvanlarınız, sorumluluklarınız, özel hayatını ve daha fazlası gibi birçok şeyle ilgili gelişmeler ile karşı karşıyasınız. İletişimin gezegeni Merkür gerilemesi nedeniyle işlerinizin zorlaşacağı gecikmeler ve durgunluk olduğunu veya projelerde revizyonlar yapmak zorunda kalabilirsiniz. Eski bir proje veya iş arkadaşlarınızla yeniden bağlantı kurmak istiyorsanız bu iyi bir zaman olabilir. Sağlığınızla ilgili olarak da psikolojinize dikkat edin özellikle tükenmiş olduğunuzu, geçmiş veya sırlarla ilgili daha gerçek ile karşı karşıya olduğunuzu fark edebilirsiniz. Gökyüzü sizi uyandırıyor, elinizden geldiğince akışta kalmaya gayret gösterin.

Yay burcu
Nisan 2024 sizler için dönüşüm getiriyor. Geçen ay gerçekleşen tutulma ile birçok yeni insanla tanışmış olabilirsiniz. Yılın ilk Güneş Tutulması 8 Nisan'da gerçekleşecek ve gerçek aşk, romantizm, çocuklar veya doğurganlık ile ilgili yeni güzellikler getirecek sizlere. Başka bir deyişle, yaratıcılığınızı meslek hayatınıza başarı olarak yansıtmanız mümkün. Zekanızı iletişim becerinizi ortaya koymalısınız. Bekarlar ruh eşiyle tanışabilir, çiftler ise önemli kararlarını uygulayabilir, ilişkilerinde uyum ve sevgiyi güçlendirebilirler. Fakat güven sorunu yaşayan, sevgi bağı içinde olmayan Yaylar ayrılabilirler. Çocuk sahibi olmak istiyorsanız şanslı olabilirsiniz. Özellikle Venüs'ün 5 Nisan'dan 29 Nisan'a kadar destekleyici enerjisini iyi değerlendirin. Bu büyük enerjinin kıymetini bilin. Fakat iletişimin gezegeni Merkür gerilemesinin gerçekleşeceğini ve bunun bu temalar etrafında kafa karışıklığına, gecikmelere, yanlış iletişim ve sorunlara neden olabileceğini unutmayın. Geçmiş ile alakalı işler ve ilişkilerden uzak durmaya çalışın.

Oğlak burcu

Nisan 2024 gümbür gümbür enerjiler getiriyor sizlere. Geçtiğimiz ay aşk ilişkilerine, ailenize ve arkadaşlarınız ile ilgilenmek zorunda kaldıysanız şimdi bu alanlarda emeklerinizin karşılığını almaya hazır olun. 21 Nisan'da Jüpiter ve Uranüs ile birleşecek. Hayatınızda kaderin büyük bir cilvesi veya ani bir haber ile önemli bir arzunuz gerçekleşebilir. Bu zamana yakın gerçek aşk, çocuklar veya doğurganlık huzur ile ilgili sorunlar yaşadıysanız ardınızda kalıyor. Bu güçlü enerjiler altında şansınızı deneyin!. 8 Nisan'daki yılın ilk güneş tutulması taşınma, yenileme, yeniden dekore etme veya yer değiştirme gibi yeni bir başlangıcı getirebilir sizlere. Yakında bir kira sözleşmesi imzalayabilir, bir mülk satın alabilir veya satabilirsiniz. Venüs 5 Nisan’dan 29 Nisan’a kadar yaşamlarınıza huzur, dinginlik ve denge fırsatları getiriyor.

Kova burcu

Nisan 2024 sizi ilerlemeye davet ediyor. Fakat iletişimin gezegeni Merkür retrosu geçmişiniz ile ilgili sorunları yeniden gündeminize getirecek ama yine de geçmişinizi gözden geçiriyor. Bu enerjiler yeni sizi arınmış yapılanmış ve olgunlukla hareket etmeniz için Plüton'un burcunuzdaki yirmi yıllık geçişi ile destekleyici. Ayrıca, 21 Nisan’dan itibaren ev, aile yaşamınızla ilgili değişen her şeye dikkat edin; Jüpiter, gezegen yöneticiniz Uranüs ile birleşerek bir şeylerin büyük ölçüde değişmek üzere olduğunu fark etmeyi seçin. Beklenmeyeni beklemelisiniz. Finansal konularda kayıplara dikkat edin. Risk almayın ve hukuki konularda dikkati elden bırakmayın.

Balık burcu

Heyecan dolu bir ay sizleri karşılıyor. Mars sizlere hem dersler hem de destekleyici enerjileri ile güç veriyor. Şimdi, yeni girişimler başlatmak, harekete geçmek, liderlik etmek ve yeni girişimlere girişmek için en iyi zamanlardan biri. Nisan ayı enerjilerini akıllıca değerlendirmelisiniz çünkü iki yıl boyunca bu kadar güçlü bir enerji ile karşılaşmayacaksınız. 21 Nisan’da Jüpiter'in Uranüs ile birleştiğinde ortaya çıkan her şeye daha fazla dikkat edin. Bu, bir buluş, dahiyane bir fikir, bakış açınızı değiştiren güçlü bir konuşma veya bir arkadaşınızdan, kardeşinizden veya komşunuzdan sizi şok edecek bir bilgide olabilir. Duymayı görmeyi anlamayı seçin. Bu temalar sizi bambaşka bir noktaya taşıyabilir. Yılın ilk Güneş tutulması 8 Nisan'da gerçekleşecek maaş artışı, yeni iş teklifi veya müşteri, ek uğraşlar veya daha önce deneyimlemediğiniz para kazanma fırsatı gibi yeni bir başlangıçlara hazır olun. Tutulma mevsimi enerjisi nedeniyle varlıklar, yatırımlar ve partnerinizin geliri ile ilgili konular, yerleşimler, miraslar ve diğer büyük parasal konular da sürprizlere hazır olun ve akışta kalın.




Şenay Devi
 

Nisan 2024 Astroloji Takvimi: Gökyüzü Neler Söylüyor?​

Nisan ayı yılın en çarpıcı ve hareketli aylarından biri. Tam anlamıyla bir tahterevalliye benziyor. Daha ayın ilk gününden Merkür durağan konumda başlayıp, 1-26 Nisan 2024 arasında Merkür retro dönemi yaşayarak geçmişe bir yolculuk yapacağız. Bu yolculuk bol içsel hesaplaşma, yüzleşme ve iyi kullananlar için yeni keşiflerle dolu olacak. Diğer yandan en önemlisi 8 Nisan 2024’te 19 derece Koç burcunda bir Güneş tutulması gerçekleşecek. Bitmedi 21 Nisan 2024’te Dünya savaşından Arap baharına pek çok küresel olayı tetikleyen Jüpiter-Uranüs kavuşumu kesinleşecek. Her açı ve tutulma felaket getirmek zorunda değildir, ancak bu tür yapılar çok büyük değişimleri tetiklerler. Nitekim tesirini ülkemizde de hissetmeye başladık bile. Bu değişim dalgası bireysel ve küresel olarak bu ay dalga dalga daha artarken bireysel düzlemde de kendi dünyamızda hiç keşfetmediğimiz şeyleri keşfedebiliriz, bazı yolları ayırırken yepyeni diyarlara yelken açabiliriz. Ayın çoğu Merkür retroda geçeceği için rehberlik alanımız geçmiş olacak, geçmişten gelen olaylardan dersler çıkarmak ve geleceği inşa etmek bu ayın en önemli konusu olacak. Ayın son günlerinde Merkür düz harekete geçtiğinde ise sarı ışık sönecek ve yeşil ışık yanacak, işte o zaman hazırlıklarını yapanlar için zafere koşma vakti gelecek. Güzel bir ay olsun…

aprm24fb.jpg



Tarih sırasıyla Nisan ayını incelemeye başlarsak eğer, bu ayın tutulmalarla birlikte en önemli konusu pek tabii ki Merkür retrosu. Merkür 1-3 Nisan 2024 tarihleri arasında durağan konumda kaldıktan sonra 27-16 derece Koç burcunda gerileyecek. Merkür 24 Nisan 2024’e kadar retrosuna devam edip 25-26 Nisan 2024’ü durağan konumda geçirdikten sonra ileri hareketine başlayacak. Öncelikle takvime bir göz atalım:

Merkür retrosunun takvimi şu şekilde:
Merkür Durağan Konumda: 1 Nisan 2024 01:15 – 3 Nisan 2024 01:14 (27 derece Koç)
Merkür Retro Dönemi: 3 Nisan 2024 01:14 – 24 Nisan 2024 15:53 (27-16 derece Koç)
Merkür Durağan Konumda: 24 Nisan 2024 15:54 – 26 Nisan 15:53 (16 derece Koç)
Merkür İleri Harekette: 26 Nisan 2024 15:54 (16 derece Koç)

Merkür iletişimi temsil ettiği için elektronik cihazlarda teknik arızalar, beklenmedik internet veya elektrik kesintileri, trafik sorunları, araç arızaları gibi problemler sıkça yaşanabilir. Yeni anlaşmalar ve imzalar bireysel harita özel pozitif bir etki almıyorsa tavsiye edilmez, ancak bu tür etkinlikler ertelenmişse yani yarım kalan bir iş ele alınıyorsa tam tersi olumlu bir tesire sahiptir.
Bu dönemde sahte fırsatlar, piyasa manipülasyonları artabilir ve dolandırıcılık girişimleri sıklaşabilir; tetikte olmak lazım. Fikirlerimiz hızla değişebileceği için dövme yapmak, radikal imaj değişimi gibi konularda çok emin olmadıkça beklemede kalmakta fayda vardır.
Bireysel gelişim için bu dönem oldukça destekleyici olabilir. Örneğin yarım bırakılan bir müzik kursuna geri dönmek veya tamamlanmayan derslerin sınavlarına girmek gibi adımlar atılabilir. Uzun zamandır hayal edilen bir hedef için ilk adımı atmak da mümkündür. Ayrıca ikinci el eşya alışverişleri, alım satım süreçleri bu dönemde daha avantajlı olabilir.
Unutmayalım ki bu bir Merkür retrosu ve tüm ilişkiler bu evrede tökezleyebilir ve yanlış anlamalara açık olabilir. Sınırların belirlenmesi, karşılıklı saygı ve anlayışın korunması önemlidir. Tek taraflı ilişkilerde dengesizlikler yaşanabilir. Özellikle Merkür Koç burcunda çok dediğim dedik bir halde olduğu için hali hazırda Nisan ayı boyunca etkin olan tutulmalar tesirleri sebebiyle çok fazla ilişki tuzla buz olabilir. Ancak retroda bu durumlar gerçekleşeceği için hepsi kalıcı bir tuz-buz durumu olmayacak, bazıları kaldığı yerden devam edecektir. Yine de restleri çekerken iyi düşünmek ve gemileri gerçekten bir daha binmeyeceksek yakmakta fayda var. :) Olumlu anlamda ise eğer taraflar inat etmez, mantıklı ve kapsayıcı davranırlarsa gerçekten bağ ve değer içeren ilişkilerin de tamir olma şansı söz konusudur.
Ve 8 Nisan 2024’te retro etkili bir Güneş tutulması var, ilişkilerde çok fazla olay, ezber bozulması, başlangıç ve bitişler bizi bekler. Üstelik retro olduğu için hiçbir şey net değil, yani bu pilav çok su kaldırır. :) Hiçbir şeyi kesin oldu bitti diye yorumlamamak lazım.


Gelelim ayın hatta yılın ilk yarısının en önemli gökyüzü olayı olan Güneş tutulmasına… 8 Nisan 2024 saat 21:20’de 19 derece Koç burcunda Güneş tutulması gerçekleşecek. Bu tutulmanın başrolü tutulma anında Güneş ve Ay ile tam kavuşum açısı yapan Chiron olacak. Yaralarımızı sararken taze ve güçlü bir başlangıcın arifesindeyiz. Ancak tutulma anında Merkür retro olduğu için bu başlangıcı bir sonraki ay olan Mayıs’ta yapmak daha avantajlı olabilir. Tutulma özellikle kendi işini yapan veya yapmak isteyenler için son derece destekleyici durumda.
Tutulma anında Jüpiter-Uranüs kavuşum açısına çok yakın durumda, bu bağlamda Koç burcunun da savaş temasıyla birleşince global düzlemde savaş ve ülkeler arası askeri gerilimi tetikleyen bir tesir oluşturabilir.
Tutulma anında Güneş, Betelgeuse isimli hayırlı bir yıldızla paralel konumda; Mars, Rigel etkisi devrede. Sert gündemler olsa da dünyada olumlu gelişmelerin yaşanmaya başlayacağı, köhne düzene karşı bireysel bir uyanma sürecini bu tutulma tetikleyebilir.
Bireysel düzlemde gerçekten inandığımız bir konuya kendimizi adayıp odaklayarak en yüksek seviyeye çıkma sürecini temsil eden bu tutulmayı en etkin şekilde kullanmak adına odaklanmamız gereken temalar şu şekilde: İlk zorlukta pes etmemek, odağı kaybetmemek ve inandığımız şey için sonuna kadar savaşmak.


5 Nisan 2024’te Venüs Koç burcuna geçiş yapacak. Venüs yüceldiği Balık burcundan Koç burcuna adım atıyor. İlişkilerde bireysellik ihtiyacının ve cinsel tansiyonun artışı, ilk görüşte aşklar, aşk ve tutkuyu karıştırmak, bir anda ayrılıp bir anda barışmak gibi durumlar sıkça görülebilir. İlişkide sürekli talep eden, ya da istediğimizi alınca aniden giden taraf olmak mümkündür. Zaman zaman tamamen dürtüsel ve fevri hareketlerimizden kendimiz de zarar görebiliriz, dikkat. Olumlu yönüyle özgürlüğümüzü, bastırdığımız şeyleri dışarı vurmayı ve savaşçı dişil arketipi temsil eder. Venüs Koç kovalayan bir enerji olmamalıdır, özümde fethedilme arzusu yatar. Tıpkı Yunan Av tanrıçası Artemis gibi. Sabır ve sabırsızlıkla imtihan olurlar genelde. Venüs 29 Nisan 2024’e kadar bu burçta kalacak.


19 Nisan 2024’te Güneş Boğa burcuna geçiş yapacak. Tüm Boğaların doğum günü kutlu olsun ve yeni yaşınız size güzellikler getirsin! Güneş Boğa burcunda baharın başlangıcından bizi alıp çiçeklerin açtığı ve doğanın tam anlamıyla uyandığı o ahenkli döneme getirir. Bir şeyleri sağlamlaştırma, güzelleştirme zamanıdır. Doğayla temas ve beş duyuyu etkin şekilde kullanmak ruha her zamankinden daha iyi gelir. Tüm Boğaların doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız güzellikler getirsin! Güneş 20 Mayıs 2024’e kadar bu burçta kalacak.


21 Nisan 2024’te Jüpiter-Uranüs Kavuşumu kesinleşecek. Bu açı kalıbının etkisi oldukça uzun süreli ve Dünya astrolojisi açısından son derece büyük bir öneme sahip. Açının etkin olduğu zamanlarda Dünya Savaşından ihtilallere, Arap baharından toplumsal ayaklanmalara pek çok kritik gelişmenin olduğunu görüyoruz. Bu bağlamda bu açı kalıbı yine aynı şekilde makro koşullar üzerinde büyük değişimleri belki bir anda değil ancak yıl içerisinde çok çarpıcı bir şekilde ortaya çıkaracaktır. Boğa burcu vurgusu olduğu için kıtlık, küresel ekonomik krizin büyümesi, piyasalarda çarpıcı iniş çıkışlar, yıkılmaz görülen yapıların batması, küresel oyuna hiç beklenmedik yeni oyuncuların dahil olması, kitlesel hak arayışı ve ayaklanmalar gibi motifleri görebiliriz.
Bireysel düzlemde sadece haritası özel etki alacak kişilerin deneyimleyeceği bu açı başta alışması zor, ezber bozan ve son derece sarsıcı değişimleri beraberinde getirebilir. Ancak bu bir kavuşum açısı, olumsuz açı değil. Yani ezberlerimizi tamamen değiştirmemiz gerektiren bir süreçteyiz. Çağa ayak uydurmak, yenilenmek, inat ettiğimiz ve değişime kapalı olduğumuz konularda ayak diremek yerine yeni bir şeyler yapmak vaktidir. Kısır döngüleri kıranları bu süreçte tahmin ettiklerinden büyük fırsatlar bekliyor olabilir.


24 Nisan 2024’te saat 02:48’de 4 derece Akrep burcunda bir dolunay gerçekleşecek. Tutulmalar döneminden sonraki ilk dolunayı deneyimleyeceğiz ve Merkür hala Retro konumda olacak. Geçmişe dair sert bir hesaplaşma yaşayabileceğimiz bu dolunay acı veya karanlık olsa da bazı gerçeklerle yüzleşme ve vedalaşma temasına vurgu yapıyor.
Dolunay anında Plüton sert bir görünümle etkin olacağı için duygusal açıdan bir miktar hırpalanmış hissedebiliriz, ancak tam da Merkür retrosunun son aşamasına gelirken bu dolunayı tam bir yüzleşme ve kapanış süreci olarak görebiliriz. Zira bu dolunaydan sonra Merkür düz harekete dönerken bizimle kalanların kalıcı, gidenlerin veya veda ettiklerimizin ise sadece bir vakit yaşam planımızda rolü olan eşlikçiler olduğunu anlayacağız. Ancak her şey bir yerde bir şekilde gerekli ve büyük döngünün bir parçası. Korkularımızla yüzleşir ve gerekirse bir şeyleri “kaybedersek” asıl o zaman daha çok şey kazanma ve aydınlanma şansı buluruz.


29 Nisan 2024’te Venüs Boğa burcuna geçiş yapacak. Venüs yönettiği Boğa burcundayken kurulan ikili ilişkiler ve ortaklıklar sağlam temellere oturmaya meyillidir. Belirsizliklerden ziyade eli yüzü düzgün ilişkilerin oluşmasına çok daha meyilli bir etkileşim söz konusudur. Sadakat ve bağlılık bu dönemde anahtar kelimedir ilişkilerde; nitekim haritanızdaki etkilere göre de bu konuda sizi tatmin etmeyen bir ilişkiniz varsa tutulmaların da etkisiyle yollar hızla ayrılabilir. Sağlam ilişkiler kalıcı olarak yapılanır ve güçlenir. Finansal konularda doğru ve hesaplanmış adımlar atıldığı takdirde bereket ve kazanç söz konusudur. Bu dönem toprak almak, tarım yapmak, kişisel bakım ve doğal ürünlere odaklanmak ekstra kar getirebilir. Venüs 23 Mayıs 2024’e kadar bu burçta kalacak.


Mars 30 Nisan 2024’te Koç burcuna geçiş yapacak. Mars yönettiği Koç burcuna adım atıyor. Bu transit bir şeyleri başlatmak, keşfetmek, özgürleşmek ve kazanmak için ideal bir etki yaratır. Bağımsızlık duygusu çok önemlidir. Bu dönemde kimsenin işimize karışmasını istemeyip aşırı şekilde kendi istek ve kararlarımıza odaklanabilir, abartırsak önemli uyarıları kaçırıp hatalı kararlar da alabiliriz. Cesaretle körlüğü karıştırmamak son derece önemlidir. Gölge yön olarak bir anda gaza gelip onlarca işe başlayıp hepsini yarım bırakmak da mümkündür. Yani cesaretin yanında kararlılık ve odaklanma da başarıya giden yolda son derece önemli olacaktır. 9 Haziran 2024’e kadar bu burçta kalacak.







Merve Çubuktepe
 
tumblr_42c8d1bff7c7d33e9766b5b13d17e1ad_3f45b383_1280.jpg

Nisan ayının öne çıkan astrolojik gelişmeleri:

1 Nisan 2024 / Merkür Durağan Konumda
3 Nisan 2024 / Merkür Retrosu Başlıyor
3 Nisan 2024 / Venüs-Neptün Kavuşumu:
Yılın en romantik açı kalıplarından biri. Hem de Merkür retro olduğu için tam bir barışma açısından bahsediyoruz. Bu açı kalıbı koşulsuz sevgi, romantizm ve kendini adamakla doğrudan alakalıdır. Açı kalıbı yeni aşk ilişkileri veya mevcut bir ilişkinin ciddiyete binmesi gibi etkileri beraberinde getirebilir. Barışma ve affetmek adına da güçlü bir tesir söz konusudur. Açı kalıbı+-5 gün etkili.
5 Nisan 2024 / Venüs Koç Burcunda
6 Nisan 2024 / Venüs-Plüton Altmışlığı:
Bu olumlu açı kalıbı duyguları güçlendiren, tutkuyu ve bağlılığı arttıran nitelikte bir yapı. Sevdiklerimize sahip çıkabilir, daha fazla kenetlenebiliriz. Tutku duyduğumuz bir işe kendimizi adamamız ve bu konuya tüm gücümüzle odaklanmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.
8 Nisan 2024 / Koç Burcunda Güneş Tutulması
8 Nisan 2024 / Güneş-Chiron Kavuşumu:
Tam da Güneş tutulması günü kesinleşecek olan bu açı vesilesiyle kendimizi gözden geçirebileceğimiz bir süreç, yıkıcı anı veya deneyimlerin dahi doğru dersler alınarak yapıcı etkilere dönüşmesi söz konusu olabilir. Kendimizi daha fazla irdeleyebilir hatta acımasız olabiliriz, ego patlamaları da görülebilir. Bu düzlemde en doğrusu empati kurmak ancak bireysel alandan da taviz vermemektir. Dengeleri korumak son derece önemli. Açı kalıbı +-3 gün etkili.
10 Nisan 2024 / Mars-Satürn Kavuşumu: Bu açı ciddi anlamda bir zorlanma, çatışma etkisi içeriyor. İnat, saplantı veya ben bilirim/ben yeneceğim saplantısı insan ilişkilerine zarar verebilir. Piyasalar adına da zorlayıcı tesirler, ek zamlar, yaptırımlar gündeme gelebilir. Sınırları ortadan kaldırmak isterken haddinden fazla şeye zarar verme, düzenleri gereksiz yere yıkma ve kaos yaratma durumu söz konusu olabilir. Toplumsal gerilim, isyan ve tepki temalarına açıklık yaratır. Ancak tepkiler aynı sertlikte bastırılabilir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.
12 Nisan 2024 / Güneş-Merkür Kavuşumu: Fikirlerimizi, düşüncelerimizi ve bilgimizi daha fazla ortaya çıkarmak, fark edilmek, saygı duyulmak isteyebiliriz. Hayatımıza yön verecek güçte önemli haberleri duyabiliriz. İnisiyatif alanın kazanacağı, ilham ve başarıyla ödüllendirilebileceği bir etki. Kararsızlıklar görülebilir, akıl ve mantık odağıyla karar vermek bu süreçte önemlidir. Merkür retro konumda açı gerçekleşeceği için alacağımız haberler genelde geçmişten gelen olay ve kişilerle ilgili olacaktır. Açı kalıbı +-3 gün etkili.
15 Nisan 2024 / Merkür-Chiron Kavuşumu: Egomuzun oldukça hassas olacağı bu dönemde geçmiş ve şimdi iç içe geçebilir. Özellikle tüm insan ilişkilerinde geçmişe dayalı olumsuz referanslarla karar verme eğilimimiz artabilir. Bu açı kalıbı her türlü ibadet ve ruhsal şifa çalışması için idealdir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Açı kalıbı +-3 gün etkili.
17 Nisan 2024 / Venüs-KAD Kavuşumu: Bu iyicil açı kalıbı duygusal konularda beklenmedik keyifli sürprizleri beraberinde getirebilir. Yeni flört ve çekimler söz konusu olabilir. Ayrıca birlikte başarmak, ekip çalışmaları için çok uygundur. Merkür retro döneminde olduğumuz için eski ilişkilerde canlanma ve tekrar barışmalar görülebilir, ancak kalıcılık durumu retrodan sonra belli olacaktır. Açı kalıbı +-5 gün etkili.
19 Nisan 2024 / Merkür-Venüs Kavuşumu: Açının etkisiyle iletişim becerilerimiz ve sosyal etkileşimlerimiz artar. İnsanlarla daha kolay bir şekilde bağlantı kurabilir, duygusal olarak anlaşılabiliriz. İlişkilerimizde daha yumuşak bir dil kullanarak sevdiklerimize duygusal destek verebiliriz. Bu enerjiyi kullanarak ilişkilerimizi derinleştirebilir ve keyif aldığımız şeylere odaklanabiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili.
19 Nisan 2024 / Güneş Boğa Burcunda
19 Nisan 2024 / Mars-Jüpiter Altmışlığı:
Hedeflerimiz beklentilerimizi karşılayabilir. Çalışkanlık ve hırs artar. İyi hesaplanmış cesaret ve rekabet arzusu bizi arzuladığımız noktaya taşıyabilir. Girişimler bolluk getirebilir ve hızlı para akışı sağlayabiliriz. İnandığımız bir şeyi hayata geçirmek adına harika bir tesirdir. Ayrıca spor, diyet ve kaslanma için destek verir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.
20 Nisan 2024 / Mars-Uranüs Altmışlığı: Bu olumlu açı kalıbı yeterli irade ve kararlılık gösterdiğimizde bizi etkili çözümlere ulaştırıyor. Çok daha enerjik ve üretken hissedebiliriz. Cesaret, efor ve yaratıcılık gerektiren konuları geliştirmek ve çözümlemek adına ideal bir tesirdir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.
21 Nisan 2024 / Jüpiter-Uranüs Kavuşumu
21 Nisan 2024 / Venüs-Chiron Kavuşumu:
Kavuşum açı nötr doğada olduğu için zorlu halinde duygusal yaralanmalara açıklık veren bu açı kalıbını olumlu kullanmanın en iyi yolu içimizdeki şefkati kendimize yöneltmektir. Açının etkili olduğu dönemde ani ve sivri demeçler, patlatıcı duygulara karşı ekstra dikkat etmekte fayda vardır. Zira anlık tepkiler uzun vadeli krizleri tetikleyebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.
21 Nisan 2024 / Güneş-Plüton Karesi: İlişkilerde saplantı, kısıtlama ve kontrol takıntısı kaynaklı sorunlar yükselişe geçebilir. Değiştirilmesi gereken tutumların tüm gerçekliği ile farkına varabiliriz. Tutku odaklı, karanlık ve saplantılı düşünceler ilişkilerde engel yaratabilir. Kaybedeceğimizi bildiğimiz savaşlara girmemeli, otorite figürleri ile ilişkileri dengede tutmalıyız. Açı kalıbı +-5 gün etkili.
24 Nisan 2024 / Akrep Burcunda Dolunay
24 Nisan 2024 / Merkür Durağan Konumda
26 Nisan 2024 / Güneş-Juno Üçgeni:
Bu açı kalıbı ikili ilişkilerde canlandırıcı ayrıca boyut atlatan bir tesire sahiptir. Özellikle eril enerji daha aktif durumdadır, misal bir ilişki koptuysa veya sessizlik hakimse eril enerji tarafından hareket gelebilir. Merkür retrosunun tam son evresinde oluşan bu açı kalıbı özellikle Nisan ayında söz, nişan ve nikah gibi konular gerçekleşecekse tercih edilebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.
26 Nisan 2024 / Merkür Retrosu Sona Erdi
29 Nisan 2024 / Güneş-Vesta Altmışlığı:
İnancı güçlendiren ve daha da konsantre kılan bu açı kalıbı her türlü ruhsal çalışma ve kişisel gelişim faaliyeti için çok uygundur. Bir konuyu kafamıza taktıysak, başarmak adına tam bir inanca sahipsek hayata geçirmek adına harika bir destek söz konusudur. Ruhsal ve fiziksel bedeni onarmak, güçlenmek ve ön plana çıkmak adına da olumlu tesirler mevcuttur.
29 Nisan 2024 / Mars-Neptün Kavuşumu: Bu açı kalıbı yavaş ama kararlı ilerlemenin getirdiği ahenkli zafer duygusu ile alakalıdır. Bir şeyi yavaş ama adım adım kararlılıkla en iyi hale getirmek, ilham ve yaratıcılığı kullanarak güzel bir sonuç almak mümkün olabilir. Dalgınlık, aldanma ve manipülasyonlara karşı dikkat. Açı kalıbı +-7 gün etkili.
29 Nisan 2024 / Venüs Boğa Burcunda
30 Nisan 2024 / Mars Koç Burcunda









Merve Çubuktepe
 
Nisan 2024 Ay Boşlukta Takvimi:


1 Nisan 2024 03:17 – 1 Nisan 2024 07:06 : Ay Yay
3 Nisan 2024 08:41 – 3 Nisan 2024 12:08 : Ay Oğlak
5 Nisan 2024 08:40 – 5 Nisan 2024 14:13 : Ay Kova
7 Nisan 2024 11:28 – 7 Nisan 2024 14:25 : Ay Balık
9 Nisan 2024 05:39 – 9 Nisan 2024 14:24 : Ay Koç
11 Nisan 2024 13:05 – 11 Nisan 2024 15:59 : Ay Boğa
13 Nisan 2024 17:47 – 13 Nisan 2024 20:46 : Ay İkizler
16 Nisan 2024 02:23 – 16 Nisan 05:25 : Ay Yengeç
18 Nisan 2024 15:03 – 18 Nisan 2024 17:11 : Ay Aslan
21 Nisan 2024 03:20 – 21 Nisan 2024 06:09 : Ay Başak
23 Nisan 2024 02:25 – 23 Nisan 2024 18:20 : Ay Terazi
26 Nisan 2024 02:17 – 26 Nisan 2024 04:38 : Ay Akrep
28 Nisan 2024 10:32 – 28 Nisan 2024 12:38 : Ay Yay
30 Nisan 2024 18:19 – 30 Nisan 2024 18:20 : Ay Oğlak





Merve Çubuktepe
 
Nisan ayında burçları neler bekliyor?

Önemli bir aya giriş yaptık. Mart ayında Terazi burcunda yaşadığımız Ay Tutulması ile tutulma mevsimine girmiştik. Bu ay da 8 Nisan tarihinde Koç burcunda bir Güneş Tutulması yaşayacağız. Dolayısıyla değişimler yavaş yavaş kapımızı çalmaya başlayacak. Tutulmalar önümüzdeki altı aylık süreçte öncelikli olarak ikili ilişkilerimiz alanında ve sonrasında bireysel doğum haritalarımızın aldığı etkiler doğrultusunda bizleri yenileyecek. Bu ay tutulmasından en çok Koç, Terazi, Oğlak, Yengeç ve yükselen burçları bu alanda konumlananlar etkilenecek olsa da yine bireysel doğum haritalarımızda bu burçların hakim olduğu alanlarda değişim kaçınılmaz olacaktır. Bununla birlikte en ünlü paparazzi gezegenimiz Merkür, 2 Nisan’da geri hareketine başladı. Dolayısıyla bu ay işlerimiz bir miktar ağır aksak ilerleyebilir ya da içsel olarak motivasyonumuzu toparlamakta zorlanabiliriz. Neyse ki Koç döngüsündeyiz ve bahar geldi. Doğa bizi mutlu etmek için elinden geleni yapacaktır



Astrolog Burcu Özen
 

Gökyüzünde 2024 yılı Nisan ayında neler oluyor?​

  • Yaşam enerjimizi ve benlik duygumuzu ifade eden Güneş, 19 Nisan saat 16:59’a kadar Koç burcunda seyahat edecek ve sonrasında Boğa burcu seyahati başlayacak. 19 Nisan sonrası gökyüzünde daha sakin bir enerji hakim olacak, maddi değerlerimiz önem kazanacak.
  • İletişim kanallarımızı ve nasıl iletişim kurduğumuzu anlatan Merkür, Koç burcunda. 2 Nisan–25 Nisan tarihleri arasında yine Koç burcunda geriliyor olacak. Bu da demek oluyor ki, iletişim kazalarına açık bir dönem bizi bekliyor. Yeni bir konuya başlamamakta, alım–satım yapmamakta, imza atmamakta vs. fayda var. Özellikle teknolojik aletlerimize sahip çıkalım ve dosyalarımızı yedeklemeyi unutmayalım.
  • Maddi ve manevi değerlerimizi anlatan Venüs, 5 Nisan’a kadar Balık burcunda ve bu tarih sonrasında Koç burcuna geçiş yapacak. Demek ki 5 Nisan sonrası aşk, ilişkiler, duygular ve maddi değerler anlamında daha girişimci ve heyecanlı olacağız.
  • Mücadele gezegeni Mars, 30 Nisan’a kadar Balık burcunda seyahat edecek. Dolayısıyla kendimizi bu ay bir miktar tembel hissedebiliriz.
  • Bolluk enerjimizi anlatan Jüpiter halen Boğa burcunda, hayatımızı yeniden yapılandırmamızı isteyen Satürn ise halen Balık burcu seyahatine devam ediyor. Hayatımıza ani, beklenmedik değişiklikleri, sürprizleri getiren Uranüs, Boğa burcunda.
  • Hayallerimizi, ideallerimizi ve kayıplarımızı anlatan Neptün gezegeni yine bu ay Balık burcu seyahatine devam ediyor.
  • Büyük değişim, dönüşümü anlatan, sistemleri yıkıp yeniden inşa eden Plüton ise Kova burcu seyahatine devam ediyor olacak.
  • Yine her ay olduğu gibi gökte bir tane Yeni Ay ve bir tane de Dolunay deneyimleyeceğiz ki bu sefer Yeni Ay ayrıca bir Güneş Tutulması. 8 Nisan 2024 tarihinde saat 21:21’de 19 derece Koç burcunda Yeni Ay ve Güneş Tutulması, 24 Nisan 2024 tarihinde saat 02:47’de 04 derece Akrep burcunda Dolunay gerçekleşecek.



Astrolog Burcu Özen
 

nisan8 (2).jpg

Koç ve yükselen Koç​

Sevgili Koçlar,
Sizler için önemli bir ay sevgili Koçlar. 8 Nisan’da burcunuzda gerçekleşecek olan Güneş Tutulması, önümüzdeki altı aylık zaman diliminde hayatınızda birçok konunun değişeceğini ifade ediyor. Yine bu ay iletişim gezegeni Merkür, burcunuzda gerilemeye başlıyor. Bunlar da demek oluyor ki, Nisan ayı boyunca daha sakin ve sabırlı davranmanız gereken bir zaman dilimi. Özellikle bazı çevresel şartlarınızdaki değişimler nedeniyle psikolojik olarak gerginlikler olası. Destek almanız bu süreçte iyi olabilir. Bununla birlikte bu ay mümkünse yeni başlangıçlar yapmayın derim. Eskiden gelen projelerinizi tekrar değerlendirebilirsiniz ya da bazı yeni eklemeler olabilir ama net kararı 25 Nisan sonrasına bırakın. Kişisel bakımınıza önem vereceğiniz bir ay gibi de duruyor sevgili Koçlar. Eğer bir estetik yaptırma planınız varsa, yine bu ayı es geçmenizi tavsiye ederim. Güzel haber olarak maddi değerleriniz anlamında bazı fırsatları bu ay yakalama şansınız olacak gibi duruyor.
8 Nisan tarihinde burcunuzda gerçekleşecek Güneş Tutulması ile önümüzdeki dönemde hayattaki hedefleriniz ile ilgili yeni kararlar alabilir ve bir değişime gidebilirsiniz. 24 Nisan’da Akrep burcunda gerçekleşecek olan Dolunay ile önümüzdeki dönemde bazı yatırımlar ya da kredi kullanımları olası. Yine ertelemiş olduğunuz sağlık kontrolleriniz varsa bu dönemde yaptırmak iyi olacaktır. Şansınız bol olsun, güzel bir ay geçirmenizi dilerim sevgili Koçlar.

Boğa ve yükselen Boğa​

Sevgili Boğalar,
Bu ay sizler için yenilenme zamanı. Birçok yeni farkındalıklar yaşama potansiyeliniz çok yüksek. Birçok kadersel konuya ve gelişmelere de şahit olabilirsiniz. Özellikle 5 Nisan itibariyle ikili ilişkileriniz anlamında bazı yeni gelişmeler olası. Sosyal çevreniz ve arkadaşlıklarınız ile ilgili yeni kararlar almak durumunda da kalabilirsiniz. Uzun zamandan beri hayatınızda olan kişilerin bugüne kadar size söylemediği ve hatta özellikle gizlemek durumunda kaldığı konuları öğrenebilir, ilişkinizi sonlandırabilirsiniz mesela. Özellikle 19 Nisan sonrası kişisel görüntünüzde bazı değişimlere gitmek isteyebilirsiniz. Merkür gezegeninin 02–25 Nisan tarihleri arasında geri hareketinde olduğunu aklınızdan çıkartmamanızı tavsiye ederim. Bu ay itibariyle özellikle 27 Mayıs’a kadar kilo kontrolünüzü de iyi yapmanızı tavsiye ederim sevgili Boğalar.
8 Nisan’da Koç burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması ile önümüzdeki dönemde hayatınızla ilgili çok yeni ve geri dönülmez kararlar alabilirsiniz. 24 Nisan’da Akrep burcunda gerçekleşecek olan Dolunay ile önümüzdeki dönemde, bir ortaklık yapınız varsa sonlandırabilir ya da evliliğiniz ya da partneriniz ile olan ilişkinizde bir form değişikliğine gidebilirsiniz. Şansınız bol olsun, güzel bir ay geçirmenizi dilerim sevgili Boğalar.

İkizler ve yükselen İkizler​

Sevgili İkizler,
Bu ay oldukça sosyal olacaksınız ve çokça aktivite, çeşitli organizasyonlar içinde yer alacaksınız gibi duruyor. Özellikle 5 Nisan sonrası hayatınıza yeni insanlar girebilir, yeni arkadaşlıklar kurabilirsiniz. Hatta bir grup veya bir sivil toplum kuruluşunda görev almaya dahi başlayabilirsiniz. Bu ay kariyeriniz anlamında bazı gel gitler ya da sıkışmalara da şahit olabilirsiniz. Yeni organizasyon değişiklikleri nedeniyle hakkınızın yendiğini düşünebilir ve fevri kararlar almaya meyilli olabilirsiniz. Ama kesinlikle tavsiye etmem zira gezegeniniz Merkür, 2–25 Nisan tarihleri arasında geri hareketinde olacak. İşlerin yoluna girmesini beklemek ve eğer gerekirse daha sonra aksiyon almak çok daha fazla fayda sağlayacaktır. Özellikle iş hayatınız ile ilgili konularda Nisan ayı boyunca sabırlı olmanız gerekiyor sevgili İkizler.
8 Nisan tarihinde Koç burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması ile önümüzdeki dönemde sosyal anlamda oldukça yoğun zamanlar yaşayacaksınız. 24 Nisan’da Akrep burcunda gerçekleşecek olan Dolunay ile önümüzdeki dönemde, eğer ertelemiş olduğunuz sağlık kontrolleriniz varsa gerçekleştirmeniz iyi olacaktır. Şansınız bol olsun, güzel bir ay geçirmenizi dilerim sevgili İkizler.

Yengeç ve yükselen Yengeç​

Sevgili Yengeçler,
Bu ay özellikle seyahat, eğitim, kariyer, yurt dışı bağlantılı işler, ticari ve hukuksal konulara dikkat çekiyor. Özellikle 5 Nisan sonrası kariyeriniz ile ilgili birçok fırsat kapınızı çalabilir. Yeni bir pozisyona geçebilir ya da bir iş değişikliğine gidebilirsiniz. Ancak eğer bir anlaşma, sözleşme yapacaksanız, 2–25 Nisan tarihleri arasında Merkür gezegeninin geri hareketinde olduğunu unutmayın. Bununla birlikte yine bu ay daha önce planlanmamış bir yurt dışı gezisi gündeme gelebilir ya da uzunca zamandan beri almak istediğiniz eğitime başlayabilirsiniz. Bu ay bir hukuki dava da gündeminize düşebilir sevgili Yengeçler. Bu bir iş konusu olabileceği gibi, bir ev ve yerleşim konusuna dair de olabilir. Özellikle 19 Mart sonrası sosyal gruplar açısından oldukça şanslı bir zaman dilimi sizleri bekliyor olacak. Bazı sosyal aktivitelerde görev alabilir ve keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.
8 Nisan’da Koç burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması ile önümüzdeki dönemde kariyeriniz ve iş hayatınız ile ilgili radikal kararlar almanız olası. Bazı yenilenmeler olacaktır. 24 Nisan’da Akrep burcunda gerçekleşecek olan Dolunay ile önümüzdeki dönemde aşk ve ilişkiler anlamında bazı sonlanmalar olabilir. Bunun yanında bebek haberi bekleyen Yengeç burçları bu güzel haberi sevdikleri ile paylaşabilirler. Şansınız bol olsun, güzel bir ay geçirmenizi dilerim sevgili Yengeçler.

Aslan ve yükselen Aslan​

Sevgili Aslanlar,
Bu ay özellikle yurt dışı, krediler, borçlar ve kariyer alanlarınıza dikkat çekiyor. Yeni bir eğitim almak, yeni bir şeyler öğrenmek için özellikle 5 Nisan sonrasında gökyüzünde sizler için çok uygun etkiler var. Özellikle 19 Nisan sonrası kariyer ve iş hayatınız ile ilgili konulara daha çok yoğunlaşmak durumunda kalabilirsiniz. Uzun zamandan beri beklediğiniz terfi bu ay gerçekleşebilir sevgili Aslanlar. Bunun yanında bir yatırım yapma fikri nedeniyle kredi kullanımı fikri de doğabilir. Özellikle böyle bir niyetiniz varsa, 2–25 Nisan tarihleri arasındaki Merkür gerilemesini unutmamanızı tavsiye ederim. Yine bu ay bir anda bir yurt dışı seyahat programı da güdeme gelebilir, dolayasıyla Merkür gerilemesinde uçak otel vb. gibi detayları iki kere kontrol etmenizi tavsiye ederim sevgili Aslanlar.
8 Nisan’da Koç burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması ile önümüzdeki dönemde yurt dışı seyahatlerinizde bir artış olabileceği gibi, hukuki bir konu ile yüz yüze de kalabilirsiniz. 24 Nisan’da Akrep burcunda gerçekleşecek olan Dolunay ile önümüzdeki dönemde ev ve yerleşim konuları gündeminizi meşgul edecek gibi duruyor. Bir ev değişikliğine gidebilir ya da evinizde uzun zamandan beri gerçekleştirmek istediğiniz tadilatı yapabilirsiniz. Şansınız bol olsun, güzel bir ay geçirmenizi dilerim sevgili Aslanlar.

Başak ve yükselen Başak​

Sevgili Başaklar,
Bu ay evlilik, ikili ilişkiler, ortaklık, sağlık, yatırımlar ve yurt dışı alanlarınıza dikkat çekiyor. Özellikle 19 Nisan sonrası hesapta olmayan bazı yurt dışı seyahatleri gündeme gelebilir ya da yeni bir eğitim fikrine sıcak bakmaya başlayabilirsiniz. Eğer bir yatırım yapma ya da ortaklık ile ilgili konularınız var ise 2 Nisan ve 25 Nisan tarihleri arasında gezegeniniz olan Merkür’ün geri hareketinde olduğunu her daim aklınızda bulundurmanızı tavsiye ederim. İkili ilişkileriniz ve özellikle evliliğiniz ile ilgili bazı stresli zamanlardan geçme olasılığınız oldukça yüksek sevgili Başaklar. Dolayısıyla psikolojik olarak sağlığınıza ekstra dikkat etmenizde fayda olacaktır. Bazı yeni kararlar almak durumunda kalabilirsiniz. Bu ay mümkünse hiçbir konuda fevri karar vermenizi ve yeni girişimlerde bulunmanızı tavsiye etmem. Mümkünse sabırla Mayıs ayını bekleyim derim sevgili Başaklar.
8 Nisan’da Koç burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması ile önümüzdeki dönemde, eğer ertelemiş olduğunuz sağlık kontrolleriniz varsa gerçekleştirmenizi tavsiye ederim. 24 Nisan’da Akrep burcunda gerçekleşecek olan Dolunay ile önümüzdeki dönemde yakın çevre, kardeşler ya da akrabalarınıza dair bazı konular ile daha çok ilgilenmeniz gerekebilir. Şansınız bol olsun, güzel bir ay geçirmenizi dilerim sevgili Başaklar.

Terazi ve yükselen Terazi​

Sevgili Teraziler,
Bu ay özellikle evlilik, ikili ilişkiler, ortaklık, yatırımlar ve günlük iş akışınızın olduğu alanlara dikkat çekiyor. Öncelikle bu ay gerek evlilik, gerekse ikili ilişkiler anlamında önemli kararlar alabilirsiniz sevgili Teraziler. Bazı yanlış anlaşılmalar, aksaklıklar ya da kararsız kalabileceğiniz konular gündeminize gelebilir. Eğer çok önemli ve almanız gereken kararlar varsa, mümkünse Mayıs ayına bırakmanız sağlıklı olacaktır zira Merkür, 2 Nisan-25 Nisan tarihleri arasında doğum haritanızın tam da bu konuları etkileyen alanlarında geri gidiyor. Sağlıklı ve sabırlı düşünmeniz önemli. Bunun yanında bu ay bazı yatırım fırsatları olabileceği gibi bazı hesapta olmayan harcamalar da gündeme gelebilir. Ayağınızı yorganınıza göre uzatın. Günlük iş alanınızda da oldukça yoğun ve hareketli zamanlar geçireceğiniz bir aya girdiniz. Bazı ağır aksak giden durumlarla karşılaşabilirsiniz ama geçici olduğunu bilin. Bunun yanında sağlığınıza da ekstra dikkat etmenizi bu ay özellikle tavsiye ederim sevgili Teraziler.
8 Nisan’da Koç burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması ile önümüzdeki dönemde evlilik, ortaklık ve ikili ilişkileriniz ile ilgili çok yeni gelişmeler yaşamanız olası. Hatta bekar Teraziler bir evlilik kararı da alabilirler. 24 Nisan’da Akrep burcunda gerçekleşecek olan Dolunay ile önümüzdeki dönemde bazı yeni para girişleri ve maddi kaynaklarınızda artışlar olası. Şansınız bol olsun, güzel bir ay geçirmenizi dilerim sevgili Teraziler.

Akrep ve yükselen Akrep​

Sevgili Akrepler,
Bu ay sizler için özellikle sağlık, aşk, evlilik, ikili ilişkiler ve çocuklarla ilgili alanlara dikkat çekiyor. Özellikle Merkür gerilemesinin olduğu 2–25 Nisan tarihleri arasında sağlığınıza, özellikle tansiyon, migren ya da boyun ağrılarınıza çok dikkat etmenizi tavsiye ederim. Ertelemiş olduğunuz bazı sağlık kontrolleri varsa bu ay içinde yaptırmak çok güzel olacaktır. 5 Nisan itibariyle günlük çalışma alanınızda bazı yeni yapılanmalar ya da organizasyon değişiklikleri nedeniyle oluşacak yoğunlukları yine sabırla karşılamanız ve geçici olduğunu bilmeniz önemli. Farkındalığınız yüksek olsun. Bu ay özellikle aşk ve ilişkiler anlamında da bazı gergin ve çatışmacı enerjiler hakim. Çok fevri kararlar almanızı tavsiye etmem. Eğer evliyseniz ya da bir iş ortaklığınız varsa, özellikle 19 Nisan sonrası yeni fırsatlar ve yeni gelişmeler yaşamanız olası sevgili Akrepler.
8 Nisan’da Koç burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması ile önümüzdeki dönemde kariyeriniz ile ilgili yeni gelişmeler ve yeni başlangıçlar olası. 24 Nisan’da burcunuzda gerçekleşecek olan Dolunay ile önümüzdeki dönemde hayatınızdaki hemen hemen her konu ile ilgili bazı değişimlere gitme güdünüz yükselecek. Şansınız bol olsun, güzel bir ay geçirmenizi dilerim sevgili Akrepler.

Yay ve yükselen Yay​

Sevgili Yaylar,
Bu ay özellikle ev, yerleşim, aşk ve günlük iş akışınızın olduğu alanlara dikkat çekiyor. Bekar Yay burçları için güzel haberim şu ki, aradıkları aşk özellikle 5 Nisan itibariyle kapılarını çalabilir. Ancak 2 Nisan–25 Nisan tarihleri arasında Merkür gerilemekte, dolayısıyla bu tarihler arasında ilişkinin tam adını koymadan flörtün tadını çıkartmak daha akıllıca olacaktır. Bu arada ilişkisi olan Yay burçlarının da bu ay olası yanlış anlaşılmalara ve tartışmalara yine yukarıdaki tarihler aralığında dikkat etmeleri önemli. Bu ay ev ve yerleşim konularına dair gündemler de bir miktar canınızı sıkmanıza sebep olabilir sevgili Yaylar. Bir anda bir ev değişikliğine gitme fikri de olası. Bunun yanında yine bu ay aile büyüklerinize dair konularla bir miktar daha fazla ilgilenmeniz gerekebilir. İş hayatınız ile ilgili olarak yoğunluklar bu ay daha çok olacak gibi dursa da, bazı yeni organizasyon değişiklikleri nedeniyle özlük haklarınızda iyi yönde değişimler de olası.
8 Nisan’da Koç burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması ile önümüzdeki dönemde aşk, ilişkiler, çocuklar ve hobilerinize dair yepyeni başlangıçlar olabilir. 24 Nisan’da Akrep burcunda gerçekleşecek olan Dolunay ile önümüzdeki dönemde bugüne kadar haberiniz olmayan konularla yüzleşebilir ve yeni farkındalıklar kazanabilirsiniz. Şansınız bol olsun, güzel bir ay geçirmenizi dilerim sevgili Yaylar.

Oğlak ve yükselen Oğlak​

Sevgili Oğlaklar,
Bu ay aşk, ilişkiler, ev, yerleşim, aile, yakın çevre, kardeşlerinize dair konulara dikkat çekiyor. 5 Nisan sonrası beklenmedik bir şekilde ev, hatta şehir değişikliği kararı alabilirsiniz sevgili Oğlaklar. Bekar Oğlaklar için güzel haber şu ki, özellikle 19 Nisan sonrası uzun zamandan beri bekledikleri aşk kapılarını çalabilir. Ancak 2 Nisan–25 Nisan arasında gerileyecek olan Merkür düze dönene kadar, ilişkinize bir isim koymamanızı ve flörtün keyfini sürmenizi tavsiye ederim. Bunun yanında evli olup uzun zamandan beri bebek haberi bekleyen Oğlak burçları bu ay bu güzel haberi sevdikleriyle paylaşabilirler. Eğer bir ticari faaliyetiniz varsa ya da mesela kardeş, kuzen gibi yakın çevrenizle birlikte bir iş yapıyorsanız, bu ay bazı aksaklıklar ya da yanlış anlaşılmalar olabilir, sakin kalmanız önemli. Geçici bir dönem olduğunu bilin.
8 Nisan’da Koç burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması ile önümüzdeki dönemde ev ve yerleşime dair çok yeni kararlar alabilirsiniz. Bu bir ev değişikliği olabileceği gibi, şehir ya da ülke değişikliği dahi olabilir. 24 Nisan’da Akrep burcunda gerçekleşecek olan Dolunay ile önümüzdeki dönemde sosyal çevrenizde artık size hizmet etmediğini düşündüğünüz birçok ilişki ya da dostluğu sonlandırabilirsiniz. Şansınız bol olsun, güzel bir ay geçirmenizi dilerim sevgili Oğlaklar.

Kova ve yükselen Kova​

Sevgili Kovalar,
Bu ay özellikle ev, yerleşim, kazançlarınız, ticari hayatınız, kardeş ve yakın çevreniz gibi alanlara dikkat çekiyor. Özellikle bu ay ev ve yerleşime dair yeni konular gündeminize gelebilir. Bu bir ev değişikliği olabileceği gibi bir ev yatırımı da olabilir sevgili Kovalar. 19 Nisan itibariyle bu konulara daha çok eğilmek durumunda kalabilirsiniz. Eğer bir ticari faaliyetiniz var ise bu ay bazı aksaklıklar, ertelemeler söz konusu olabilir. Yine yeni yapacağınız anlaşma sözleşmeler varsa, özellikle 2 Nisan–25 Nisan tarihleri arasında geri hareketinde olan Merkür gezegenini unutmamanızı tavsiye ederim zira bu dönemler imzalar çok tavsiye edilmez. Bu ay özellikle 5 Nisan sonrası kardeşleriniz ya da çok yakın çevrenize dair konularla daha fazla ilgilenmeniz ve destek vermeniz gerekebilir. Ayrıca Nisan aynı harcamalarınızı kontrol altına almanızı da vurgulayan bir ay sevgili Kovalar. Ayağınızı bu ay yorganınıza göre uzatın derim.
8 Nisan’da Koç burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması ile önümüzdeki dönemde kardeşlerinizin hayatı ile ilgili bazı yeni gelişmeler olası. Hatta birlikte bir yeni ticari iş yapma fikri de gündeme gelebilir. 24 Nisan’da Akrep burcunda gerçekleşecek olan Dolunay ile önümüzdeki dönemde kariyeriniz ile ilgili yeni gelişmeler ve değişimler olası. Bir sektör değişikliğine dahi gidebilirsiniz sevgili Kovalar.

Balık ve yükselen Balık​

Sevgili Balıklar,
Bu ay özellikle maddi konular, ticari hayatınız, yakın çevre, kardeşler, yurt dışı seyahatler ve eğitim alanlarınıza dikkat çekiyor. Özellikle 5 Nisan sonrası para kaynaklarınıza dair bazı yeni gelişmeler ve fırsatlar ile karşılaşabilirsiniz. Bunun yanında bu fırsatlar yaşanırken bazı aksaklıklar ya da kısıtlanmalar olabilir; geçici olduğunu bilin. Yine bu ay genelinde ama özellikle 19 Nisan sonrası anlaşma ve sözleşmeler anlamında da gelişmeler olası. 2 Nisan–25 Nisan tarihinde geri hareketinde olan Merkür gezegenini unutmamanızı ve mümkünse imzaları 25 Nisan sonrasında atmanızı tavsiye ederim. Bu ay hayatınızdaki diğer konular ile ilgili bazı psikolojik sıkışmalar ya da zorlanmalar da olabilir sevgili Balıklar. Rahatlamak için kendinizi spor, meditasyon vs. gibi destekleyici konulara yönlendirmeniz iyi olacaktır.
8 Nisan’da Koç burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması ile önümüzdeki dönemde hayatınızdaki birçok konu ile ilgili yeni kararlar alabilir, çok yeni farkındalıklar geliştirebilirsiniz. 24 Nisan’da Akrep burcunda gerçekleşecek olan Dolunay ile önümüzdeki dönemde yurt dışı seyahatlerinizde artışlar olası. Yine bir anda bir yerleşim konusu da gündeminize gelebilir. Şansınız bol olsun, güzel bir ay geçirmenizi dilerim sevgili Balıklar.




Astrolog Burcu Özen
 

nisan8 (1).jpg

Koç Aylık Burç Yorumu​

Işığınızla yol göstericisiniz
Burcunuzdaki Merkür retrosunda unutkanlığa, dalgınlığa fazladan dikkat etmeniz gerekebilir. Pek çok konuda haklı çıktığınızı herkesin fark edeceği ve ilginin üzerinize çekileceği bir dönemdesiniz. Güneş tutulması hayatınızda yepyeni bir başlangıca işaret ediyor. Geçmişin benliğiniz üzerindeki yaraları hızla iyileşebilir.

Boğa Aylık Burç Yorumu​

Farkındalıklar artıyor
Hislerinize de güvenerek yaralı eski benliğinizi geride bırakmaya odaklısınız. Bu tutumunuzla beklenmedik, sürpriz güzellikleri kendinize çekebilirsiniz. Büyük manevi uyanışlar ve farkındalıklar yaşayabilirsiniz. Merkür retrosunda dalgınlığa ve unutkanlığa dikkat etmelisiniz.

İkizler Aylık Burç Yorumu​

Yeni bir vizyon zamanı
Merkür retrosunda temponuzu düşürmeye hazırsınız. Bu arada eski yeni pek çok dostunuzla bir araya gelebilir, sosyal çevre ve ortamlarınızın da yıldızı olabilirsiniz. Güneş tutulmasıyla yepyeni dostlar edinebilir, sosyal yaralarınızı sarabilirsiniz. Yeni bir vizyon belirleyebilirsiniz.

Yengeç Aylık Burç Yorumu​

Yeni hedefler
Merkür retrosunun başlamasıyla hedeflerinizi daha fazla sorgulayabilir, bu alandaki izlerin ve bu izlerin sizde bıraktığı yaraların üstüne gidebilirsiniz. Burç değiştiren Venüs itibarlı bir aşk getirebilir. Güneş tutulması ise imaj tazeleme, yeni hedefler belirleme ve yeni planlara yol alma zamanı olabilir.

Aslan Aylık Burç Yorumu​

Yeni yolculuklar
Merkür retrosunun başlamasıyla uzaklar, seyahatler zihninizi daha fazla yer edebilir. Ortak maddi konularda ve harcamalarda dikkatli olmalısınız. Burç değiştiren Venüs uzaklardan yabancı bir aşkı getirebilir. Güneş tutulması yeni seyahat ve maceraların kapısını açabilir.


Başak Aylık Burç Yorumu​

Yeni ortaklıklar
Burcunuzun gezegeni Merkür retrosunun başlamasıyla yavaşlamaya ihtiyaç duyabilirsiniz veya işler dilediğiniz gibi akmayabilir. Burç değiştiren Venüs güçlü ve dönüştürücü bir aşka ışık yakabilir. Güneş tutulması yeni bir ortak işe veya girişime işaret edebilir. Ruhsal yaralarınızı saran önemli başlangıçlar yapabilirsiniz.



Terazi Aylık Burç Yorumu​

İlişkilerde yeni dönem
Merkür retrosunun başlamasıyla ilişkilerinizi daha fazla sorgulayabilir, bu alandaki yaralarınızın üstüne gidebilirsiniz. Burç değiştiren Venüs ilişkilerde kısmetli bir dönemi başlatıyor, eşinizden destek görebilirsiniz. Güneş tutulması ilişkilerinizde yepyeni bir döneme işaret ediyor.



Akrep Aylık Burç Yorumu​

Yeni bir düzen
Merkür retrosunun başlamasıyla gündelik yaşam akışınızı daha fazla sorgulayabilirsiniz. Rahatsızlık veya hastalıkların sizde bıraktığı izleri şifalandırmayı düşünebilirsiniz. Burç değiştiren Venüs tutkulu bir aşkı işaret edebilir. Güneş tutulması yeni bir yaşam düzenine işaret edebilir.



Yay Aylık Burç Yorumu​

Yeni bir aşk
Merkür retrosunun başlamasıyla aşkı daha fazla sorgulayabilir, bu alandaki yaralarınızın üstüne gidebilirsiniz. Burç değiştiren Venüs aşkta kısmetli bir dönemi başlatıyor. Güneş tutulması ise yeni bir aşka işaret ediyor.



Oğlak Aylık Burç Yorumu​

Yeni bir ev düzeni
Merkür retrosunun başlamasıyla aile mevhumunu daha fazla sorgulayabilir, bu alandaki yaralarınızın üstüne gidebilirsiniz. Burç değiştiren Venüs aileden destek getiriyor. Güneş tutulması yeni bir eve ve mekân değişikliğine işaret edebilir.



Kova Aylık Burç Yorumu​

Yeni bir eğitim
Merkür retrosunun başlamasıyla düşüncelerinizi daha fazla sorgulayabilir, zihninizi yaralayan konuların üstüne gidebilirsiniz. Burç değiştiren Venüs yakın çevrenizden destek almanızı kolaylaştırabilir ve eğitim konularında şans getirebilir. Güneş tutulması ise yeni bir eğitime, okula işaret edebilir.



Balık Aylık Burç Yorumu​

Yeni işler
Merkür retrosunun başlamasıyla güven duygunuzu daha fazla sorgulayabilir, bu alandaki yaralarınızın üstüne gidebilirsiniz. Burç değiştiren Venüs işler açısından kısmetli bir dönemi başlatıyor. Güneş tutulması ise yeni bir işe veya gelir kaynağına işaret edebilir.



Pınar Atmaca
Elle
 
X