Bebek Beslenmesi 6 aylık bebeğim yutmuyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

aysee

Guru
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2007
134
4
mrb benim 6 aylık bir oğlum var. ilk doğduğunda herşey yolundaydı. benim sütüm yetmediği için mama yiyordu. çok da seviyordu. 1 aylık olduktan sonra emmeyi bıraktı. çünkü sütüm gerçekten çok azdı. ama mamayı çok güzel yiyordu. 90 cc mama az geliyordu. günden güne isteksizleşmeye başladı. yaediğini azalttı. ayakta gezerek yedirmeye başladık. sonunda biberonu tamamen bıraktı. 5 aylıkkken kaşıkla yedirmeye geçtik tamamen. fakat oğlum hiçbirşeyi sevmedi.kaç çeşit çorba püre yaptım yada kaşık kavanoz mamaları aldım. işe yaramadı. ağzına verdiğimi yutmuyor. dakikalarca bekleyip çıkartıyor. 1 yemek kaşığı çorbayı yedirmek tam 1 saat sürüyor. oda ağlayarak.bi şekilde ağzına sokuyorum fakat yutmuyor. yutması için neler yapabilişrim. başka şeylerle oyalamak işe yaramıyor.kafayı yemek üzereyi. 5 yaşında bir kızım var o da böle büyüdü. off nedir benim yemeyen çocuklardan çektiğim. lütfen yardım edin neler yapabilirim. dr götürdüüm herşey normal
 
sanırım bu genetik bişe kızında da varsa ama bi çareesi olmalı istersen dr u değiştir
 
Belkide sizin davranisinizda bi hata vardir iki cocuktada ayni seyin yasanmis olmasi aklima ilk bunu getirdi benim.. Israrci davranmak yemegi zorla yedirmek yemek yeme davranisindan sogutabiliyo bebisleri.. Biraz siz davranislarinizi degistirin biraz ac kalsin 3-5 saat ac kalinca acikacaktir ve yiyecektir diye dusunuyorum deneyin yemedimi hemen alin onunden.. Ac kalmakla bisey olmaz buyuk artik bebeginiz.. Bidahaki yemege kadar su disinda bisey vermeyin yada masada siz yiyin ona hic bakmadan oda isteyecektir eminim.. Cocuklar cok ilginc oluyolar bicok seyi inadina yapabiliyolar..
 
hamileyken yediklerinizde bebeği etkiliyormuş,ben hamıleyken herseyı yedım ,maaşallah suan bebeğim cok iştahlı:)
 
sürekli beslemeye çalışıyorsanız ondan dolayı yemek istemiyor olabilir öğün aralarını açsanız acaba acıksa denediniz mi bilmiyorum
 
hamile iken aşırı mide bulantılarım vardı. fakat buna rağen çok güzel beslendim. bebeğim 4 kilo doğdu. besleme konusunda hiç ısrarcı davranmadım. o ağladığındsa yani açlığını belli ettiğinde yedirdim hep. ama artık hiç acıkmıyor. zaten 4 saate bir mama veriyorum. oda 30 cc kaşık mamsı yada çorba. yemezse zorlamıyorum.zaten bu kadar küçük bebeği nasıl zorlayabilirim ki yutmuyoır. farklıo dr lara da götürdüm. çeşitli tahliller yapıldı. bi sorun yok.
 
bebeğim artık zayıflamaya başladı drlar bi anlam veremiyo ne yapacağımı şaşırdım. çok huysuz oldu sürekli ağlıyor. uykusu nerdeyse hiç yok. günde sedece 3 defa mama vermeye çalışyırum. yemezse hemen bırakıyorum. çok çeşitli yemekler denedim. zararlı ama belki yer diye salçalı bile verdim. ama hiç tadına bikle bakmak istemiyo. verdiğim ilk kaşığı ağzında tutuyo.yemek yiyeceğini anladığında ağlamaya başlıyo. ço üzülüyorum bu duruma.
 
Uyurken devam sütü falan vermeyi denedin mi ? Genelde uyurken alıyorlar sütü. Ek gıda konusunda da yoğurt falan ver azıcık azıcık. Yayla çorbası denemişsndir gerçi ama benmkisi seviyo. İnşallah seninkide yer.
 
X