Bebeğinizi yatarak emzirdiniz mi?

bende yatarak emziriyodum
bi arkadaş kulak enfeksiyonu olur demişti
ama gördüğüm kadaryla hiçbirimizin bu yüzden bebeğine böle bişey olmamış
 
evet bende yatarak emzirmeyi tercih edenlerdenim özellikle geceleri rahat oluyor fakat ben yanıma alıyorum üzerime yatırmıyorum tehlike arz edebilir diye ..ama yinede bebeklerimize dikkat edelim sonra ikimizinde canı yanar allah korusun mutlu emzirmeler :)
 
Bizimde bir tanıdığımızın başına geldi, annesi 2 bebeğinide yatarak emziriyormuş anne uykuya dalınca bebek nefes alamamış ve ölmüşler, kocasıda eğer bir dahaki bebeğide öldürüsen seni boşarım demiş ve kadının 3.çocuğuda ölmüş ve adam dediğini yapmış kadını boşamış, bu gerçek bir hikaye.
 
ben bebeğii 8-9 ay gece gündüz kucağıma alarak emzirdim kaldı ki çok sık uyanan bir bebek ti ta küçüklükten kulağımda yukarıdakine benzer bir yaşanmış olay kaldığı için daha sonra işe başladıktan sonra bu çok zor olmaya başladı gece sabaha kadar onlarca kez uyanıyordu bende yanıma aldım alış o alış hal birlikte yatıyoruz bu işin en kötü tarafı bu oldu nasıl ayıracağım bilemiyorum ve hala emiyor ilk aylarda yani bebeğin savunmasız hareketsiz olduğu dönemlerde yatarak emzirmek bence de doğru bir davranış değil çok dikkatli olmak lazım Allah esirgesin tüm bebişleri
 
kiz emzirme sekilleri cok bakin anlatayim
<B>Emzirme Pozisyonları

Bebek emzirmenin tek bir pozisyonu yoktur. Aşağıda değişik yöntemler anlatılmaktadır. Bunların içerisinde herkes kendine uygun olanı bulabilir. Doğumu takip eden ilk günlerden sonra normal olarak genel tercih edilen beşik pozisyonu önerilir.
Beşik Pozisyonu
Klasik pozisyondur. Anne kol destekli bir koltuk benzeri oturma ünitesindedir. Ayni pozisyon yatakta yastık desteği ile de sağlanabilir.Bebeğin başı annenin dirseğinin iç tarafına yatmıştır. Annenin ayakları bir desteğe basmaktadır. Annenin kucağında bir yastık olması çocuğu kucakta tutabilmek açıcından yararlı olur. Bebeğin altta kalan kolunu dış yana doğru yerleştirmek yararlı olur. Bebeğin üzerine yatırılan kol sırtından bebeğe destek vermelidir.
Bu pozisyon normal yolla ve zamanında doğmuş bebekler için uygundur. Sezeryen ile doğum yapan anneler ve erken doğmuş küçük bebekler için ilk başlarda uygun olmayabilir. Annenin karnındaki dikişlere baskı oluşabilir. Bebek güçsüz ise meme başını iyi tutamayabilir.
Çapraz Beşik Pozisyonu
Diğer pozisyondan farklı olarak bebeğin başı annenin eline yaslanmaktadır. Eller dönüşümlü kullanılabilir. Hangi taraftaki memeyi emiyorsa desteği diğer kol ve el verir. Emdiği tarafın eli başını tutarken diğeri sırtına destek verir. Başını tutan el sabit kalırken diğeri ile meme başını tutması ayarlanır.
Bu pozisyon küçük doğmuş bebekler için uygundur. Meme başını yeterli kuvvetle tutamayan bebeklere daha yardımcı olunabilir.
Çanta Pozisyonu
Koltuk altına sıkıştırılan çantayı tutar tarzda tutma esasına dayanır. Bebeğin bulunduğu taraftaki kol sırtına destek verirken el başını arkadan tutar. Diğer taraftaki el ile anne memesini tutarak bebeğin ağzına yerleştirir. Annenin bebeğin bulunduğu yandaki kolunun altına yastık koyması yararlı olur. Ayrıca anne kolunu bacağına da dayayabilir.
Annenin karnında ameliyat dikişleri bulunduğu veya karın bölgesine bebeğin baskı yapmasından rahatsızlık duyulan bir durum olduğunda kullanılabilir. Ayrıca ayni anda iki bebeği emzirmek istendiğinde de uygulanabilir. Meme başını iyi tutamayan küçük bebekler için de kolaylık sağlar.
Yatar pozisyon
Anne ve bebeğin her ikisi de yatar pozisyonda emzirme durumudur. Anne yatakta rahat bir pozisyonda yatar. Bebeği sol veya sağ yanına yan olarak yatırır. Bir eli ve kolu ile bebeğin başına destek verirken diğer kolu ile bebeğin sırt ve poposunu destekler. Annenin kolu bebeğin kafasını ve sırtını alttan desteklediği için anne her kımıldadığında bebeğe nasıl bir ağırlık yüklendiğini anlar ve böylece bebeği boğma ve ezme riski ortadan kalkar. Annenin omzunun altına yastık koyması yararlı olur. Dikkat edilmesi gereken konu bebeğin memeye uzanmasına gerek kalmaması ve annenin bebeğin üstüne doğru abanmamasıdır.
Annenin yattığı yerden kalkmasını zor olduğu durumlarda veya yattığı yerden emzirmek istendiğinde uygulanabilir.​
</B>
EMZİRME TEKNİKLERİ


Temel emzirme yordamı

Yenidoğanların her 24 saatte 6&#8211;12 kez emzirilmesi gerekebilir. Günde 8 defa genelde tercih edilen sayıdır. Alıştığınızda çoğu emzirme 20 dakika alır ancak ilk günler ve haftalarda bu süre 1 saate kadar uzayabilir. Temel yordam bebeği önce birinden emzirmek sonra ara verip altını temizleyip ikinciyi vermektir. Eğer istemezse endişelenmeyin, önemli olan emmese de sunmaktır.

Emzirme
4705breastfeeding_techniques_2.jpg

Emzirmeye başlarken bebeği göğsünüze değecek şekilde tutun, burnu meme ucuyla aynı hizada olsun. Ucunu yavaşça burnuna ve üst dudağına dokundurun, bu ağzını açmasına yardımcı olacaktır.



Ağzı açıldığında, bebeği göğsünüze yaklaştırın ve elleriniz omzunda ve sırtında olsun. Emmeye başladığında meme çevresinin büyük kısmı ağzının içinde ve çenesi de göğsün içinde olacaktır. İyi beslendiğini, derin ve düzenli emmesinden ve yutma sesinden anlayabilirsiniz.
Eğer bebek doğru konumlandırılmazsa sadece meme başına emer ve bu çok acı verebilir. Ayrıca meme başları zarar görebilir ve süt de tam boşalmaz. Eğer bebek doğru konumlanmamışsa durun ve alttaki resimdeki gibi çıkarın ve yeniden deneyin.

Emzirmeyi kesme ve gaz çıkarma
2721breastfeeding_techniques_3.jpg

Bebek emmeye başladığında &#8220;gerilme hissi&#8221; normaldir ancak eğer emzirme acı veriyorsa bebek doğru konumlanmamış demektir. Böyleyse durun ve bebeği göğüsten ayırın yeniden başlayın.



Bebeği göğüsten çekerek çıkarmayın, onun yerine ağzının köşesine köşesinden küçük parmağınızı damakların arasına sokup nazikçe çıkarın.
Bebeğin her emmeden sonra geğirmesi gerekebilir. Bunun için onu ayağa kaldırın ya da omzunuza yaslayın ve sırtını ovalayın ya da vurun. Her bebek geğirecek diye bir şey yoktur o yüzden endişelenmeyin.
 
X