Bebeğiniz kaç aylık? Bakın lohusalık ve sonrası bence 6 ay hatta 1 seneye kadar hormonlardan dolayı duygular zirve oluyor. Öfkeyi de nefreti de zirve yaşıyor insan. Çok garip bir durum. Ama inanın geçecek bu haliniz.
Odağınızı dağıtın, bebeğinizi kendiniz büyütecekseniz bunu da bir parça iş gibi görebilirsiniz ama en güzeli en sevimlisi. Okuyun, öğrenin, uygulayın. Bebeğinizin büyümesine tanıklık etmek mucizevi bir şey. Kayınvalide ve sorunları düşünmeyin çünkü bunun sonu yok. İşiniz ne bilmiyorum ama kendinizi geliştirmeyi de ihmal etmeyin (ben online eğitimler, kitaplar vs bir zamandan sonra düzenli çalışmaya gayret ettim günde 1 saat bile iyi geliyor 6 aydan sonra tabi). Kadınlar gerçekten çok güçlüdür yeter ki azimli olsunlar. Gündüz bebeğime baktım geceleri yüksek lisans tezi ile uğraştım aylarca. Bazen gece uyumadı çalışamadım. 1 saatlik uyku ile zombi gibi gezdiğim oldu ki zaten totalde 4-5 saat uyku normalim olmuştu (kesik kesik biçimde) . Sadece eş desteği ile yürüttüm bu süreci. Eşimle de bağım kuvvetlendi, eşimin bebekle de bağı kuvvetlendi. Sadece eşimin değil kendi ailem de bebeğim konusunda bana veya hayatıma karışamıyor. Ne kadar yardım o kadar müdahale bence.
Ayrıca dediğim gibi düşünmeyin daha fazla kavga etmeyin. Dışarı çıkın, belki tatil niyetine ailenize gidip vakit geçirebilirsiniz. Eşinizle bir zamandan sonra toparlarsınız aranızı. Kendinizi yıpratmayın daha fazla.