Bebek Beslenmesi GDO ' lu ürünler bebek mamalarında!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızlar günaydın bu arada benim mesajıma cevap gelmedi..... hanımlar diyorsunuz hangi süt hangi çocuk sütü falan paket olan her üründe gdo yoksa bile daha farklı kimyasallar var koruyucu maddeler içlerinde en masumu şişe süt demişti dr yani günlük süt birde keçi sütü soranlar var üreten çiftlikler varmış ben araştırmıştım ama günlük sütü varmı bilmem google ye keçi sütü üretimi yazın çıkıyor
 
bende o kadar kızıyorum ki bu pisliklere bende milupa kullanıyordum ve bunları görünce şok oldum ve hemen milupaya mesaj attım aynen şunlar yazıyordu :

sizin ürünlerinizi bebeğime güvenle yediriyordum ama taki gdo'lu ürünleri duyana kadar. araştırdığıma göre soya lesitini, nişasta gibi ürünlerde bebek mamalarında olduğunu duydum ve bu bir gerçek lütfen kendinizi savunmaya kalkamayın bana gerçeği söyleyin lütfen ben bir anneyim ve bebeğimin böyle sağlıksız bir şekilde büyümesine göz yumamam. saydığım maddeler sizin ürünlerinizde var. lütfen bana kendinizi savunacak şekilde değil gerçeği söyleyin.eğer gerçeksede nasıl böyle bişi yapabildiğinize inanamıyorum bir sürü anne size güveniyor. gerçeği söylemenizi istiyorum sert çıkıştıysam özür dilerim bebeğimi sağlıksız büyütmek istemiyorum en kısa zamanda cevap bekliyorum

ağır konuşmuş olabilirim ama bebeğim sağlıksız büyüyecekse napabilirim böyle şeylere kesinlikle göz yumulmaması lazım bende inek sütü taraftarıyım bu pisliği çıkaranlaraıda alllaha havale ediyorum haydi kızlar elele verelim
 
ay içine taze süt falan dediklerine bakmayın kaç ay pakette kalıyor veya sene nerde tazeliği bunun işte koruyucu da bu
 
iyi de açık süt alırsak da içindeki mikropları bakterileri öldürmek için kaynatıcaz bu sefer de besleyici bişey kalmıcak içinde.. burda günlük şişe süt de satılmıyor uf ya
 
Reklamlara inandık, bir nesil margarinle büyüdük. Reklamlara inandık, mahallemizi kapı kapı dolaşan sütçümüzü bıraktık, marketlerden kutu süt alır olduk.

Kutu süt üreten şirketler, sokak sütünün (diğer adıyla çiğ sütün) sokakta uzun süre gezdiğini, mikrop ürettiğini, sütçünün su kattığını, pis olduğunu söylediler. Kendi ürettikleri kutu sütler “hijyenik” koşullarda el değmeden hazırlanıyordu, söylediklerine göre.

Atılan onca çamura rağmen, bilim dünyası, sokak sütünün masum olduğunu kanıtladı. Kutu sütlerse, maruz kaldıkları "teknolojik" işlemlerin ardından neredeyse ölüyor. Hatta “öldürüyor”! Dr. Pottenger daha 1930’lu yıllarda ilginç bir deneyle bunu kanıtladı. Pottengers’ Cats – Pottenger’in Kedileri isimli eseri bu konuda yazılmış en önemli kitaplardan biri kabul ediliyor.

UHT süt ve pastörize süt nedir?

Kutu süt derken UHT (uzun ömürlü) ve pastörize sütleri kastediyoruz. UHT süt 135-150 derece sıcaklıkta 2-4 saniye ısıtılır. Pastörize süt ise 72-75 derecede 15-20 saniye tutulur. Metnin kalan kısmında “çiğ süt” ifadesini göreceksiniz; bu ifade işlem görmemiş sokak sütü için kullanılıyor.

UHT sütten uzak durun

Cerrahpaşa Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmet Aydın pastörize veya UHT teknolojisi ile üretilmiş sütlerden uzak durulmasını tavsiye ediyor.

Hakan Arabacıoğlu’nun çevirdiği “Pastörize süt mü, çiğ süt mü?” başlıklı yazı ise "teknolojinin elini değdirdiği sütün" zararlarını ortaya koyuyor. Yazıda UHT ve pastörize sütlerle ilgili çarpıcı bölümler şöyle:

"Pastörize süt mü, çiğ süt mü?

Bugün süt, içindeki doğal enzimleri yok eden ve nâzik proteinleri değiştiren pastörizasyonun her yerde uygulanması yüzünden, sindirilemez hâle gelmiştir.

Çiğ süt, sütün sindirimini sağlayan laktaz ve lipaz aktif enzimlerine sahiptir. Canlılığını yitirmiş laktazı ve diğer aktif enzimleri içeren pastörize süt, yetişkin mideler tarafından gerektiği gibi sindirilemez.

Biberonla beslenen bebeklerin yaşadığı karın ağrısı, pişik, solunum rahatsızlıkları, gaz ve diğer rahatsızlıkların da gösterdiği gibi çocuklar bile bu konuda sıkıntı çeker. Enzimlerin eksikliğinin ve hayâtî proteinlerin değişmesinin, sütteki kalsiyumu ve mineral elementleri erittiği de kuşku götürmez.

1930'larda Dr. Francis M. Pottenger, pastörize ve çiğ sütle beslenmenin 900 kedi üzerindeki etkilerine ilişkin 10 yıllık bir çalışma yürüttü. Bir grup yalnızca çiğ süt alırken, diğer grup aynı kaynaktan alınan pastörize sütle beslendi.

Çiğ süt içen grup kuvvet bularak büyüdü, hayatı boyunca sağlıklı, aktif ve canlı kaldı ama pastörize sütle beslenen grup kısa süre sonra durgun, sersem ve normalde insanlarla ilişkilendirilen kalp krizi, böbrek yetmezliği, tiroit bozukluğu, solunum rahatsızlıkları, diş kaybı, kemik zayıflığı, karaciğer iltihabı gibi kronik yozlaştırıcı rahatsızlıklara karşı savunmasız hâle geldi.

Ama Dr. Pottenger'in en çok dikkatini çeken ikinci ve üçüncü nesillere olanlardı. Pastörize sütle beslenen grubun yavrularının hepsi pastörize sütten kalsiyum emiliminin olmadığını gösteren zayıf ve küçük dişler, kalsiyum eksikliğinin açık ifadesi olan güçsüz kemiklerle doğdular.

Çiğ sütle beslenen grubun yavruları ebeveynleri gibi sağlıklı kaldı. Pastörize sütle beslenen grubun üçüncü kuşak yavrularının birçoğu ölü doğarken, kurtulanlar ise kısırdılar ve üreyemiyorlardı. Çiğ sütle beslenen grup soyunu sürdürürken, pastörize sütle beslenen grupta dördüncü nesil olmadığı için deney bitmek durumunda kaldı.

Eğer bunlar pastörize sütün zararlı etkilerinin yeterli kanıtı değilse, ticârî süt endüstrisinin kabul etmekten kaçındığı, kendi annelerinden alınan pastörize sütle beslenen buzağıların genellikle 6 hafta içinde öldüğü gerçeğini dikkate alın.

Çiğ sütün lehinde, pastörize sütün aleyhinde bulunan bu gibi bilimsel kanıtlara ve yirminci yüzyılın başlarına kadar insan türünün çiğ sütle beslendiği gerçeğine rağmen bugün Amerika'da birkaç eyalet hariç çiğ süt satmak yasal değildir.

Doğal niteliklerinden uzaklaştırılmış süt, insan ömrünü uzatmada hiçbir fayda göstermezken; sütü pastörize etmek raf ömrünü uzattığından süt endüstrisi için daha kârlıdır. Dahası, pastörizasyon hepsini olmasa da bazı tehlikeli mikropları öldürerek sıhhî olmayan mandıralardaki hasta ineklerden alınan sütü göreceli olarak "zararsız" hâle getirir ve bu da süt endüstrisinin mâliyetlerini azaltır.

Dr. Pottenger'in pastörize sütle beslenmiş kedilerinin kısırlaşması ve gücünü yitirmesi için yalnızca üç kuşak geçmesi yeterli olmuştur. Amerikalıların ve Avrupalıların neredeyse aynı sayıdaki kuşağı pastörize sütle beslenmiştir. Bugün, kısırlık Amerikan çiftleri için başta gelen sorunlardan biriyken; kalsiyum eksikliği de yayılmıştır.

Amerikalı çocukların yüzde doksanı kronik diş çürümesi sorunuyla karşı karşıyadır. İşin daha kötüsü, şimdilerde kaymağının ayrılmasını (yağın sütte toplanmasını) önlemek için süt "homojenize" ediliyor. Bu, yağ moleküllerinin sütün geri kalanından ayrılmayacağı noktaya kadar mayalanmasını ve öğütülmesini gerektiriyor. Ama aynı zamanda bu durum, süt yağının küçük parçacıklarının ince bağırsağın duvarından kolayca geçmesine izin vererek, doğal niteliğini kaybetmiş yağ ve kolesterolün vücut tarafından emilme miktarını büyük oranda arttırıyor.

Aslında homojenize sütten, saf kremadan aldığınızdan daha fazla süt yağı alırsınız! Kemik erimesi rahatsızlığı olan kadınların pastörize süt ürünleri ile ilgili gerçekleri dikkate almaları gerekir. Doğal niteliklerinden uzaklaştırılmış bu süt, bu durumu önlemek için yeterince kalsiyum sağlamaz.

Yetişkinler harika bir besin olan çiğ sütü temin edemedikleri sürece, günlük diyetlerinde yer alan sütü yeniden gözden geçirmelidirler.

Çocuklara "güçlü ve sağlıklı" büyüsünler diye pastörize sütü tıka basa içirtmek düpedüz deliliktir, çünkü en basitinden, bu sütler içlerindeki besin öğelerini sindiremezler. Aslında, doğal niteliğini yitirmiş süt ürünleri, bağırsakları tabaka tabaka balçık gibi çamurla tıkayarak organik besinlerin emilimine engel olduğundan erkekler, kadınlar ve çocuklar diyetlerindeki tüm pastörize süt ürünlerini çıkarmalıdırlar."

Kaynaklar

Guidance... that's the difference between a good colon cleansing and a bad one. -Food & dieting - The science of food combining
Çeviren: Hakan Arabacıoğlu

iyibilgi.com
 
haydaaaa nerden bulcaz şimdi temiz inek? ama bir de çiğ sütten bahsetmiş bebeğimize çiğ içirmek nekadar sağlıklı olucak ki?
 
Ay cildirmamak mumkun degil, burda sise sut yok hep uht sut var ay cildircam, yarabbi sabir, ne yiyip ne icecegiz yaaaaaaaaaaaaa.
 
arkadaşlar herobaby nin organik mamalarında soya lesitini falan yok.ben onlardan alıyorum.gerçekten ne yapacağımı ben de şaşırdım.Allah hepsiniden sorsun.
 
haydaaaa nerden bulcaz şimdi temiz inek? ama bir de çiğ sütten bahsetmiş bebeğimize çiğ içirmek nekadar sağlıklı olucak ki?

yazıya göre çiğ sütün içinde sindirime yardımcı enzimler var ama kutularda yok.yani kutu sütlerin sebep olduğu gaz gibi sorunlar çiğ süt tüketiminde daha az olurmus.
dedıgın cok doğru nerden bulacaz temiz inek!ben rizeliyim orda akrabalarım cocuklarını bahcelerindekş sebze meyveler ahırlarındaki inek keçilerle besliyorlar,şehirde nerden bulacaz.ben gebzede oturuyoruz orda köylerden gelen süt arabaları var fakat içine birşey katarlar diye de güvenemiyorum.asağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık hesabı
 
arkadaşlar herobaby nin organik mamalarında soya lesitini falan yok.ben onlardan alıyorum.gerçekten ne yapacağımı ben de şaşırdım.Allah hepsiniden sorsun.

organıc mama derken meyve veya sebze püreleri mi?çunku mılupa ile bebelacın organiclerinde de yok fakat kutudaki kaşık mamalarında ve bebek sütlerinde var
 
yazıya göre çiğ sütün içinde sindirime yardımcı enzimler var ama kutularda yok.yani kutu sütlerin sebep olduğu gaz gibi sorunlar çiğ süt tüketiminde daha az olurmus.
dedıgın cok doğru nerden bulacaz temiz inek!ben rizeliyim orda akrabalarım cocuklarını bahcelerindekş sebze meyveler ahırlarındaki inek keçilerle besliyorlar,şehirde nerden bulacaz.ben gebzede oturuyoruz orda köylerden gelen süt arabaları var fakat içine birşey katarlar diye de güvenemiyorum.asağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık hesabı
evet aynen öyle
içine su katarlar o ayrı bide hiçbirimiz eve gelen açık sütü kaynatmadan içmeyiz yada bişey yapmayız. ama o araştırma direk çiğ sütten bahsediyor yani ineğin memesinden sağıldığı gibi.. burda birsürü köylü var hadi buduk düzgün inek diyelim kaynatınca içindeki faydalı şeyler de ölücek..
 
Bu serefsizligi yapan insanlar adamlar kendileri de yiyor mu yaptiklari sebzeyi meyveyi ?
cocuklari esleri ? offfff
 
güzel bir konuya değinmişsiniz ama nasıl sesimizi duyurabiliriz benim kızım sütüm yetmediği için abtamil kullan dık 4 aylıkken şuan 10 aylık ne yapacağımı bilmiyorum bebeğim aptamili çok seviyor onların içindede var gdo olmayan başka bir devam sütleri varsa bana yazarmısnız kızla bende araştırıcam şimdiden saolun
 
hero baby nin sitesindeki yazı buda ................ Bebek ve Küçük Çocuk Ek Besinlerinde kullanılan tüm hammaddelerimiz, “Hammadde Kontrol Sistemi” gereği,

Türk Gıda Kodeksi ve Avrupa Birliği direktiflerine uygundur,

Toprak ve sudan gelebilecek ağır metal, tarım ilacı gibi zararlı maddeleri tespit eden testlere tabi tutulur,

GDO (Genetik Olarak Değiştirilmiş Organizma) gibi maddelere karşı titizlikle kontrol edilir

Bağımsız laboratuarlarda yaptırılan GDO içermediklerini beyan eden sertifikaları ile birlikte teslim alınır

Ayrıca ürünlerin GDO analizleri fabrikamızın denetlenmesi sırasında veya tüketicilerimizin ürünler ile buluştuğu market raflarından rasgele seçilen ürünler ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Ankara ıl Tarım Müdürlüğü’nce de düzenli olarak yaptırılmaktadır. 2007 yılında yapılmış analiz ile de ürünlerimizde GDO olmadığını tarafımıza raporlamıştır..................... yazıyor................
ama o rapora ve buna benzeyen raporlara bakarsak üzerinden 2 yıl geçmiş bir rapor ve sadece bazı ürenler için yazılmış olduğunu görüyoruz raporlarda sitede var
 
kızlar şimdi bendede indirimde olduğundan herobaby organic sütlü pirinçli kaşık mamasına baktım
içinde soya lesitini yok çok dikkatli baktım kızlar ....bebelac ballı irmiklide sütlü pirinçlide ve devam sütünde var....şimdi hero babymi bu işi bu zıkkımı koymadan yapmışşş....demekki milupa nekadar belge sunsada varr içinde
 
Herseyin icinde soya lecitini var, cocuklarin biskuvilerinden, hic birinde eksik degil, burda da var, ama yasak yaziyordu gdo urunler Fransa Almanya ingiltere felan yasak diye okumustum bi yerde 2 3 gun once, ama soya lecitini her yerde var demek yasak degil, yani ne yapabilcez, hepimiz hapi yicez,
e bunlarin yapan kisiler yemior mu ya ?
 
tabiiki hayır her markada bence vardır ama adı farklıdır yani başka bişey yazar neyse zaten gdo olmasa bile içlerinde neler olduğunu bilmiyoruz bende en çok mama kokusundan tiksinirim iğrenç kokuyor her vermemde eşime derdim keçi sütü içse ne güzel olacak bu iğrenç kokuyor içinde bilmediğim kim bilir neler vardır
 
kızlar benden size bir öneri ben yapıyorum tabi hep değil ama değişiklik olsun diye yapıyordum zaten yiyiyo kek mesela ev yapımı keklerle mama yapın cici bebe yerine bebeklere kaşıkla yedirenler deneye bilirler
 
X